banner

BIJESNA JE

DANIJELA DVORNIK OPLELA PO BANDIĆU: ‘Grad nikada nije izgledao gore nego sada kada su još i poskupili uslugu’

Danijela se u svojoj objavi pita zašto je problem da netko iz Grada Zagreba ode u inozemstvo i prekopira neki sistem učinkovitog odlaganja otpada

Građani Zagreba sve su više nezadovoljni sistemom odvajanja otpada u svom domu i problematikom njegovog odvoza u metropoli. Svoju frustraciju preko Facebooka izrazila je i Danijela Dvornik koja je dobrano “oprala” gradonačelnika Milana Bandića.

“Još malo o smeću u metropoli. Kuhinja mi izgleda kao odlagalište smeća. Četiri vrećice od toga dvije su u kanti, bio otpad i miješani otpad. Ostalo mi je po vrećama na raznim mjestima. Mislila sam kupiti kantu s četiri pretinca za kuhinju tako da sve bude urednije ali džaba mi kad su te kante predviđene za dnevno pražnjenje jer po Bandićevoj ideji, ja bi zapravo trebala imati jedan manji kontejner u kuhinji koji bi zauzeo cijeli prostor i praznio se svakih 15 dana.

Zašto nemamo žuti kontejner za plastiku? Nemam više vrećica, tko to nosi i kako do njih? Zar je problem otputovati u neku stranu zemlju i prekopirati neki sistem odlaganja koji bi bio najadekvatniji? Pa grad nikada nije izgledao gore nego sada kada su još i poskupili uslugu!”, napisala je uz hashtag “mater vam nesposobnu”.

Danijelini pratitelji podijelili su s njom svoja loša iskustva.

“Piše na stranicama da svaka druga srijeda je odvoz plastike. Stoji od utorka navečer (jer smo pripremili za srijedu ujutro, prijepodne, kada god – za srijedu). Danas je četvrtak – brijem da će stajati barem do sutra. Katastrofa i užas! Centar grada, a tako je vjerujem svugdje. Za to plaćamo skuplji odvoz?!”, napisala je jedna gospođa uz fotografiju vreća smeća naslaganih oko kante za smeće na nogostupu.

Povratak na Net.hr