KONAČNI KRAH

BORNA RAJIĆ JE BANKROTIRALA: Po danu je trošila vrtoglavih 80.000 kuna?! Ostala je dužna čak i za poštarinu…

Estradna pojavnost Borna Rajić je bankrotirala – njezina tvrtka je u stečaju zbog minusa od 555.000 kuna, a ostala je dužna i za poštarinu.

Borna Rajić otjerala je tvrtku u stečaj nakon što ju je odvjetnički ured Mirka Batarela tužio zbog duga od 66.000 kuna koje njezina tvrtka Borna design d.o.o. nije platila dostavnoj službi Overseas Trade, piše RTL.

BORNA RAJIĆ PRODAVALA ODJEĆU NA BUVLJAKU: ‘Ma ne radim to zbog novca, s tim ne bih mogla platiti ni jednu noć u mom hotelu za odmor’


Borna je prestala plaćati i poštanske i špediterske usluge, iako su joj dostavljali tkanine od kojih je šivala odjeću.

“Kad su se dovršavale kolekcije, nije se pitalo je li noć ili dan. Odradili bismo redovito radno vrijeme, pa opet dolazili u šest navečer i radili do dva-tri ujutro, a ona naš trud nije cijenila”, opisivali su je bivši zaposlenici.

Zagrebačke trgovine u kojima je Borna prodavala kolekcije odustale su od suradnje jer, kako su rekli, njezine haljine s cijenom od 5000 kuna stajale bi na vješalicama i nekoliko mjeseci.

Nikad nije bila u plusu

Bornina je tvrtka registrirana u Rovinju, pa je skraćeni stečajni postupak vođen u Pazinu, a Trgovački sud imenovao je i stečajnog upravitelja Nikolu Delića.

‘JA SAM VAM IZ DRUGE GALAKSIJE’: Borna Rajić odgovorila na tračeve da rasprodaje odjeću jer nema novca

“Imam mnogo tvrtki kojima sam stečajni upravitelj. Među njima je i Borna design d.o.o., ali nemam nikakvu poslovnu dokumentaciju, nego sam samo zadužen za primanje i otpravak pismena”, rekao je pulski odvjetnik. Mirko Batarelo, odvjetnik oštećenog Overseas Tradea, tvrdi da je Rajić namjerno tvrtku otjerala u stečaj.

“To je najjednostavniji i najjeftiniji način da nikome ništa ne plati”, uvjeren je odvjetnik. Tvrtku Borna design osnovala je 2010. godine, a tvrtka ni jednu poslovnu godinu nije uspjela završiti u plusu.

☀️🍹🎤 👠 #makarana #bornarajic_clothingline #bornabazar #borna&fils

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic) on

Konačni poslovni krah

Najviše je zaradila 2012. godine – oko 328.000 kuna, ali su te godine izdaci bili dvostruko veći. Prošlu godinu Bornina je tvrtka završila s minusom od 555.000 kuna. U travnju je zbog toga Trgovački sud u Pazinu proglasio stečaj.

Nakon brakorazvodne parnice od Luke Rajića pisalo se kako je u njezinu džepu završilo 44 milijuna eura. U tom je iznosu bila vrijednost kuće na Ženevskom jezeru, luksuznog stana u središtu Zagreba i imanja u rovinjskoj Španidigi. Borna je prodala kuću u Švicarskoj i preselila se u Pariz u unajmljeni stan u kojem je živjela s trojicom sinova.

#makarana #bornabazar #bornarajic_clothingline #borna&fils

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic) on

U Parizu živjela na visokoj nozi

Za svakog od sinova Luka joj je navodno mjesečno uplaćivao 10.000 eura. Ona je u jednom intervjuu opisala svoj glamurozan život.

“Kad ne nosim svoje kreacije, odijevam se u odjeću najpoznatijih svjetskih dizajnera”, pohvalila se Borna. Otkrila je da obožava Louisa Ferauda, čiji je komad odjeće stajao 7000 eura, a kod kuće je odjenula Valentinovu hot couture haljinu. Ipak, Borna je napustila Pariz i ostavila za sobom repove. Ostala je dužna trima poslovnim suradnicima.

ZASLUŽAN ‘VAMPIRSKI LIFTING’ ILI MEDITACIJA NA MJESEČINI? Borna Rajić liči na nekadašnju seks ikonu

Danas nosim #grudnjak #bra

A post shared by Borna Kotromanić (@bornakotromanic) on

Rasprodavala odjeću sve po 300 kuna

Prije nekoliko dana najavila je da će svoju vintage kolekciju iz 2011. rasprodavati po tristotinjak kuna. Tom prigodom komentirala je i nagađanja da je bankrotirala.

“Ne znam koliko bih robe po 300 kuna morala prodati da bih, recimo, od toga podmirila noć u svojem hotelu za odmor”, odgovorila je Rajić aludirajući da i dalje živi luksuzno. Prije sedam godina maštala je da će na zemljištu u Rovinju posaditi lavandu i masline, no do danas tamo nema ni drvca ni grma.

Otkako se vratila u Zagreb, živi u unajmljenim skupim stanovima, pa se već naveliko počelo pričati da je potrošila gotovo sav novac. Ako je to istina, životna trenerica je u deset godina, otkad se razvela, ‘spiskala’ oko 300 milijuna kuna. Ispada da je u prosjeku na dan trošila oko 80.000 kuna.

Povratak na Net.hr