banner

PRVA FILMSKA ULOGA

BILO JE TO DAVNE 1968. GODINE: Ovako je Mustafa Nadarević izgledao na početku karijere. Biste li ga prepoznali?

Oni stariji možda se sjećaju mladoga Mujice, koji je 1968. godine tek stasao kao filmski glumac

Mustafu Nadarevića mlađe generacije najviše pamte kao prefriganoga Izeta Fazlinovića iz hit serije “Lud, zbunjen, normalan”, no ova glumačka legenda iza sebe je ostavila gomilu vrijednih i ozbiljnih uloga.

Oni stariji možda se sjećaju mladoga Mujice, koji je 1968. godine tek stasao kao filmski glumac. Imao je tada samo 25 godina, kada je zaigrao u dugometražnome filmu “Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata“. Evo kako je tada izgledao.

Screenshot/Klasik TV
Screenshot/Klasik TV

‘Za koga ću ostati Izet, taj će biti siromašan’

Nadareviću nije smetalo što ga mladi prepoznaju kao Izeta Fazlinovića, o čemu je svojedobno progovorio u intervjuu sa Senadom Hadžifejzovićem.

NEISPRIČANE ANEGDOTE O NADAREVIĆU: ‘Šokirala sam se kad mi je prvi put došao u kuću. Pomislila sam: Što mu se to dogodilo?’

“Za koga ću ostati Izet, taj će biti siromašan, a onaj koji zna Izeta pa će pogledati neke druge filmove ili eventualno snimke nekih predstava, upoznat će nekog drugog čovjeka, koji nije Izet. Možda će ljudi preko Izeta i zbog Izeta pogledati nešto što nikad prije nisu gledali”, kazao je tada glumac.

“Da budem iskren, tako mi je svejedno hoću li ostati upamćen kao Izet ili kao Španac. Meni je jedino drago ako se neki mladi glumac ili glumica nasloni na neki posao koji sam ja radio. Ja ću biti sretan ako im se zbog toga neki putić otvori i pokaže kamo bi se trebalo ići u glumi”, govorio je veliki Mustafa.

Povratak na Net.hr