PRORADILE EMOCIJE

BENNY I BJÖRN U LONDONSKOM WEST ENDU: Muški dio kultne ABBE na proslavi 20. godišnjice mjuzikla ‘Mamma mia’

Predstavu ‘Mamma mia’ na tri je različita mjesta u Londonu dosad vidjelo više od devet milijuna ljudi, a u svijetu ju je na 16 jezika prevelo oko 50 produkcija

Benny Andersson i Bjoern Ulvaeus, muški dio popularne švedske pop grupe iz sedamdesetih, ABBE, iznenadili su prisutne svojim pojavljivanjem na proslavi 20. godišnjice hit mjuzikla “Mamma mia” u londonskome West Endu, piše BBC. Po završetku predstave održane u kazalištu “Novellu”, publika ih je pozdravila gromoglasnim pljeskom. Ulvaeus je kazao da se osjeća “i neobično i prekrasno”. On i Andersson napisali su glazbu i stihove za predstavu koju je dosad diljem svijeta vidjelo 65 milijuna ljudi.

Gledatelji bacali konfete

Običavali su se pojavljivati i na prethodnim jubilarnim nastupima, no ovaj put su ih oduševljeni gledatelji, uz zvuke Abbinih klasika poput “Dancing Queen” i “Waterloo” zasuli konfetima. Andersson je u backstageu novinarima kazao kako je prošlo puno vremena otkako je gledao predstavu i da ga je to iskustvo raznježilo. “Imate priliku uroniti u predstavu koja vas na neki način pokrene, a ja sam večeras to osjetio i bio sam vrlo sretan”, kazao je.

Veliki uspjeh

Predstavu “Mamma mia” na tri je različita mjesta u Londonu dosad vidjelo više od devet milijuna ljudi, a u svijetu ju je na 16 jezika prevelo oko 50 produkcija. Mjuzikl je dosad zaradio više od četiri milijarde dolara ili oko tri milijarde funta. Od mjuzikla je 2008. godine nastao film, a njegove zvijezde Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan i Colin Firth prošle su se godine ponovo okupile zbog snimanja nastavka.

Članovi grupe Andersson, Ulvaeus, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad s hitovima su na britanskoj listi hitova Top 40 bili 26 puta. Nakon pobjede na Euroviziji 1974. s pjesmom “Waterloo” prodali su gotovo 400 milijuna singlova i albuma.

Prošle su godine izvijestili da su nakon 35 godina prvi put snimili pjesmu, a šuška se da bi ona mogla biti objavljena do kraja godine.

View this post on Instagram

Friday again! Have a great weekend!! 🎉#abba

A post shared by ABBA (@abba) on

Povratak na Net.hr