banner

ANKETA

AUTORU KARIKATURE KOJA PRIKAZUJE SERENU PRIJETE SMRĆU: Je li i vama ovaj crtež američke tenisačice rasistički?

Slavna tenisačica sve je iznenadila kada je počela vikati na terenu. Za takvo ponašanje je i kažnjena pa mora platiti 17 tisuća dolara

Ponašanje Serene Williams u finalu US Opena, u kojem je izgubila od japanske tenisačice Naomi Osake, podijelilo je svijet. Dok su jedni na njezinoj strani, drugi osuđuju njezino nesportsko ponašanje.

SERENA WILLIAMS KAŽNJENA NAKON INCIDENTA U FINALU: Svijet tenisa skočio u obranu američke tenisačice

Serenin izljev bijesa kritizirale su i australske novine Herald Sun, koje su objavila karikaturu na kojoj tenisačica ljutito skače po reketu, a kraj nje je na terenu duda varalica.

Mnogi su tu karikaturu prozvali rasističkom i seksističkom pa se očitovao i Herald Sun.

“Naglasak karikature je na sramotnom Sereninom ponašanju u finalu. Velika prvakinja razočarala je svojim ponašanjem i to su svi vidjeli”, stoji u službenom priopćenju Herald Suna.

‘Karikatura nema nikakve veze s rasom’

Oglasio se i autor karikature Mark Knight, koji je u razgovoru za jednu australsku radijsku emisiju rekao da njegov prikaz tenisačice nema apsolutno nikakve veze s njezinom bojom kože.

“Svijet je poludio. Karikatura je o lošem ponašanju. Nema nikakve veze s rasom. Nacrtao sam je u ponedjeljak navečer, vidio sam najbolju tenisačicu svijeta kako se ponaša kao dijete. Ona je moćna figura, jake građe. Žao mi je što se toliko iskrivilo na društvenim mrežama”, rekao je Knight, koji je zbog karikature dobio i prijetnje smrću.

Što vi mislite, je li karikatura rasistička?

Povratak na Net.hr