TRAŽI OBJAŠNJENJE

ALKA VUICA SVOJEVOLJNO OTIŠLA IZ BOLNICE U DUBRAVI: Za ministra Kujundžića imala je samo jedno pitanje

Alka tvrdi da je bolnicu napustila svojevoljno, ali da je još uvijek pod terapijom

Alka Vuica prije nekoliko dana se vratila iz Maroka, a jučer je hospitalizirana u KBC Dubrava zbog upale debelog crijeva. Iako je još jučer bila na infuziji i propisani su joj antibiotici, odlučila se vratiti kući. “Bolje sam, vratila sam se kući, i to svojevoljno, ali sam još pod terapijom”, rekla je za Večernji list. Objasnila je da boluje od kronične bolesti divertikuloze te da joj se prije nekoliko dana upalila divertikula u debelom crijevu, zbog čega je morala primati infuziju i uzimati antibiotike.

 

‘Meni je trebalo zraka’

Na Instagram Storyju objavila je snimku iz svoje bolničke sobe te se požalila na uvjete. “Najgroznije je što se ne mogu otvoriti prozori, već imaju nekakav sustav klima. Ja sam pitala i rekli su mi da se prozori ne mogu otvoriti”, izjavila je za Večernji list. Objasnila je da su joj u bolnici rekli da, zbog ranijih slučajeva samoubojstava, nitko nema imbus ključ, a u slučaju da netko želi otvoriti prozor, netko od bolničkog osoblja treba biti prisutan. “Meni je trebalo zraka. Nije mi jasno kako oni održavaju tu klimu. To bih pitala ministra Kujundžića, on je bio ravnatelj KB Dubrava. Kako oni održavaju bolnicu koju nikada ne zrače? Kako je dezinficiraju, izoliraju?”, rekla je.

Prisjetila se i kako joj je otac 2017. godine preminuo u bolnici na Jordanovcu zbog bakterija, a objašnjenje nikad nisu dobili. “Pa ljudima od antibiotika padne imunitet. Ne razumijem da u 21. stoljeću ne postoji sustav da se nekako dezinficiraju bolnice”, požalila se.

ALKA VUICA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Požalila se na bolnicu: ‘Nekad dobro napravljeno, sad se ne može ni održavati. Strašno’

 

Podržava štrajk

Ipak, nije zaboravila pohvaliti bolničko osoblje koje je prema njoj bilo vrlo ljubazno. “Osoblje je bilo divno, sve sestre su bile mlade. I doktori, svi su bili divni”, rekla je.

Dotaknula se i štrajka prosvjetara te poručila kako ga u potpunosti podržava. “Naravno da podržavam, ta bahatost vladajućih koje smo mi izabrali je strašna. Ljudi samo znaju kupovati bolje aute. Nikad se nije ovako živjelo”, rekla je te dodala da čak ni ono štp je Josip Broz Tito sagradio, oni ne mogu održavati. “Oduvijek sam govorila da nam treba revolucija. Ovo nije demokracija, ovo je vladavina elite pod krinkom demokracije”, zaključila je.

VUICA SKINULA SUVIŠNE KRPICE I POKAZALA KAKO SE PROVODI NA BAZENU: ‘Teta Alka i dalje ima dinamita’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr