NE ŽIVI MU SE

ALAIN DELON BRUTALNO ISKREN: ‘Napustit ću ovaj svijet bez žaljenja, život mi više ne donosi bogznašto’

Delon u intervjuu kaže da mu se ovo razdoblje nimalo ne sviđa i da ne žali što će umrijeti.

Jedan od najslavnijih francuskih glumaca Alain Delon tvrdi da će otići s “ovog svijeta bez žaljenja”, u intervjuu objavljenom u četvrtak u posebnom broju francuskog časopisa Paris Match, posvećenom njegovoj 60 godina dugoj karijeri.

“Život mi više ne donosi bogznašto. Sve sam doživio, sve sam vidio. Ali, ponajviše jer mrzim ovu epohu, povraća mi se od nje”, objašnjava 82-godišnji glumac na kraju intervjua naslovljenog Ja, Delon: intervju njegova života.

“Ima ljudi koje mrzim. Sve je lažno, iskrivljeno. Nema više poštovanja, nitko vam više ne daje riječ. Samo se novac računa. Cijeli dan slušamo o zločinima. Znam da ću napustiti ovaj svijet bez žaljenja”, kaže Delon.

“Gotovo su svi mrtvi”, ističe legendarni glumac iz Geparda (1963.), kojemu je prije nekoliko mjeseci umrla bliska prijateljica i velika ljubav Mireille Darc, glumica koja je s njim dijelila život sedamdesetih godina.

Napominje i da “kasni” snimanje njegova “posljednjeg filma” u kojem bi trebao glumiti uz Juliette Binoche, a istaknuo je i da bi “htio po posljednji put stati i na kazališne daske”.

Prethodni dugometražni film s Alainom Delonom bio je 2008., Asteriks na olimpijskim igrama, u kojem je glumio Julija Cezara. U kazalištu je zadnje nastupio u Običnom danu Erica Assousa. Publika će ga posebno pamtiti po ulogama u filmovima Rocco i njegova braća (1960.), Pomračenje (1962.) i Gospodin Klein (1976.).

Povratak na Net.hr