NAJBOLJA KUHARICA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE JE JELICA! / Slasnom večerom oduševila kandidate i dobila čak tri desetke

Image
Foto: RTL

Jelica je gostima za predjelo poslužila težačku pitu, za glavno jelo hobotnicu, a desert je bio cheesecake

14.6.2019.
22:15
RTL
VOYO logo

Temperamentna Jelica zadnja je kandidatkinja iz Splitsko-dalmatinske županije u „Večeri za 5 na selu“, a svojom gozbom mora oduševiti sve natjecatelje da bi prestigla trenutačno vodeću Jagodu. Pobjednik osvaja poklon-bon Prima namještaja od 5000 kuna, a ostali dobivaju utješnu nagradu od 1000 kuna. Svoju će večeru Jelica poslužiti na terasi s pogledom na more, a njezin je jelovnik sastavljen od predjela naziva Težačka plata, glavnog jela Splitski Kraken te deserta Šlag na kraju. „Bit će svega“, komentirala je Nikolina, a Marin je dodao: „Vjerujem da je to neko jednostavno dalmatinsko jelo s dosta priloga i prepoznatljivim artiklima.“

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Za glavno jelo hobotnica

Svekar i svekrva dočekali su kandidate, a uskoro im se pridružila Jelica pa su prvo nazdravili za dobar početak druženja i još bolju večeru. „Prošek je bio fantastičan, bila su mi ga puna usta“, rekao je Marin oduševljen činjenicom da ga je napravio pokojni otac Jeličina svekra! Ubrzo u počeli s predjelom, a Jagodi je nedostajalo luka pa joj je Jelica napomenula da će ga biti u glavnom jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Izgledalo mi je zastrašujuće“, komentirala je Zrinka glavno jelo, a Nikolina je dodala: „Glavno jelo mi je izgledalo sasvim normalno s obzirom na to da sam ja dijete s mora.“ Jagoda je priznala da ne voli hobotnicu i nije baš bila zadovoljna okusom: „Bio mi je dobar krumpir, slan, no hobotnica mi je bila malo gorkasta. Kad sam stavila maslinovo ulje, okus se malo popravio.“ Zrinka je bila oduševljena desertom, ali i cjelokupnom večerom: „Najbolja večera cijeli tjedan! Sva tri jela, ne znam što mi je bolje.“ Nikolina je priznala da ne voli cheesecake, a naravno - ni Jagoda ga ne voli! „Je li trebalo ovoliko limuna? Osjećam kiselost, kiselo mi je“, komentirala je, a Zrinka je potom rekla: „Nikolina je bila iskrena da ne voli taj desert, a Jagodi, od pet dana u tjednu da ti baš ništa ni od koga ne paše - to je baš ružna kalkulacija, što će se i vidjeti.“ Poslije slatkih trenutaka, Marin je predložio da zapjevaju, ali i tad je Jagoda morala biti glavna pa je povela pjesmu!

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Tri desetke i jedna šestica

Prije ocjenjivanja Zrinka je molila Jagodu da joj kupi mikser ako pobijedi, no ona je ostala oštra do kraja i odbila ju je. Naposljetku je Zrinka za Jelicinu večeru dala ocjenu deset jer joj je sve bilo božanstveno, Nikolina je također dala deset jer joj je sve bilo fantastično, baš kao i Marinu, koji nije imao nijednu primjedbu pa je Jelica zaradila još jednu desetku, a Jagoda se odlučila za ocjenu šest jer joj se nije svidjela hobotnica i najviše joj se svidjelo predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Došao je red da Jelica pročita ovotjedni poredak - na petome mjestu je Zrinka, četvrto mjesto pripada Nikolini, u zlatnu sredinu smjestio se Marin, drugoplasirana je Jagoda, a za jedan bod bolja od nje je Jelica, koja je najsretnija što će sad svekrvi kupiti stolac za ljuljanje. „Nisam to očekivala, ovo mi je lagani šok, ali pozitivni“, rekla je pobjednica. A kakve će delicije pripremati kandidati iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske, gledajte od ponedjeljka do petka u kulinarskom showu „Večera za 5 na selu“ od 21 sat na RTL-u!

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo