Hot

Nova teorija

ZNANSTVENICI TVRDE: Ipak postoji život nakon smrti

Dr.Robert Lanza iz Sjeverne Karoline tvrdi da je smrt iluzija koju stvara naša svijest.

“Mislimo da je život jedan veliki biokemijski proces i da nakon što umremo, trunemo u zemlji. Nije baš tako” – rekao je Lanza.

Prema njegovoj teoriji biocentrizma ljudi vjeruju u konačnu smrt jer su tako naučeni. Kako tvrdi Lanza. život povezujemo s tijelom, a dokazano je da tijelo odumire.

“Naša svijest formira svemir, a ne obrnuto. Stvar je u tome kako percepiramo svijet oko sebe. Osoba vidi plavo nebo jer mu je netko rekao da je boja neba plava. Ali stanice u ljudskom mozgu mogu biti ‘izmjenjene’ pa nebo možemo doživljavati kao zeleno ili crveno” – dodaje Lanza.

Istomišljenici Lanzine teorije tvrde da sve što vidimo ne postoji bez naše svijesti, odnosno da nam ona predočava svijet onakvim kakav je. Biocentristi tvrdi da su svemir i vrijeme alati našeg uma.

“Postoji na tisuće paralelnih svemira u kojima živimo, samo mi toga nismo svjesni. U tom sistemu nema smrti. Kada umremo, naš život jednostavno se vraća u taj beskonačan sistem svemira i negdje ponovo “procvate”’” – tvrdi Lanza, koji je prije nekoliko godina objavio knjigu o biocentrizmu.

Oprečna mišljenja

Gotovo sve njegove teorije su potkrijepljene brojnim eksperimentima, a jedan od njih i je onaj s česticom koja prolazi kroz prepreke. Promatrano ljudskim okom, čestica doslovno prolazi kroz prepreku i kreće se linearno.

“Život je avantura koja nadilazi naš linearni način razmišljanja. Kad umremo, ponovo oživimo što dokazuje kvantna mehanika i brojni dokazi kvantne fizike” – dodaje Lanza.

Ipak, s Lanzom se ne slažu neki znanstvenici koji tvrde da je pogrešno protumačio kvantne zakonitosti i na taj način odbacio Darwinovu teoriju koja je prihvaćena u znanstvenim krugovima.

“Današnja znanost odbacuje teorije onih koji se ne slažu s Darvwnovom teorijom. Ona je jedan od temelja moderne znanosti, a Lanza se bavi nekim čudnim oblikom iste koji je neprihvatljiv. Biocentrizam ne nudi nikakvo detaljno objašnjenje svijesti i sistemski ignorira nove znanstvene spoznaje o njoj nova naučna saznanja o njoj” – tvrde znanstvenici

S druge strane, mnogi smatraju da je Lanz na pragu velikog otkrića.  Što vi mislite?

robertlanza.com

Povratak na Net.hr