TV

25 GODINA KASNIJE

‘ZGODNA ŽENA’: Otkrivena tajna jednog od najpoznatijih filmova svih vremena

Popularni film Zgodna žena prema prvotnoj verziji nije uopće trebao ovako završiti.

Svi se sjećamo filma Zgodna žena (Pretty Woman) u kojem glavne uloge tumače slavni Julia Roberts i Richard Gere. 25 godina nakon objavljivanja kultnog filma, scenarist J. F. Lawton otkrio je da je prema prvoj verziji naziv filma trebao biti Tri tisuće dolara. Razlog tome je iznos koji je prostitutka u filmu naplatila za svoje usluge.

SJEĆATE LI SE NJEGA? Mlada zvijezda iz filma Terminator danas više ne izgleda ovako

“Bio sam scenarist koji je pokušavao dobiti posao, bio sam nezaposlen i pokušavao sam prodati scenarije, ali pisao sam sve akcijske filmove i komedije i nitko me nije primjećivao. Onda sam sam sebi rekao: “Pa možda bi trebao napraviti nešto ozbiljnije i dramatičnije””, otkrio je Lawton u intervjuu za Vanity Fair.

Tako je u prvoj verziji filma Vivian trebala biti narkomanka koju bi na kraju filma Edward izbacio iz automobila zajedno s njezinom prijateljicom Kit jer su se predozirale. Tada bi joj bacio i tri tisuće dolara, kolika je bila dogovorena cijena.

Cijela je priča postala sretnija nakon što je redatelj Garry Marshall odlučio prepraviti scenarij i počeo inzistirati na sretnom kraju filma.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr