TV

TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

ZBUNILO GA GLAZBENO PITANJE ZA 64.000 KUNA: Nije znao kome je publika skandirala ‘Mišo, Mišo, Mišo…!’

Za prelazak drugoga praga, Marku je bila potrebna pomoć znalaca

Glazbeno pitanje u popularnom kvizu “Tko želi biti milijunaš?” zadalo je muke dvojici natjecatelja. Marko Glibušić iz Ivankova ponudio je netočan odgovor na onom za 64.000 kuna vezanom za ime člana u Zagrebu osnovane kultne grupe i njihova koncerta s početka 80-ih. Na pitanju za 4.000 kuna, koje se odnosilo na svjetski dance hit iz 1993. godine, Mariju Marušiću iz Zagreba pomogao je pak džoker “pola-pola”, piše HRT.

Ovotjedni kviz otvorio je Marko Glibušić 7. pitanjem za 4.000 kuna. Na raspolaganju je imao sve džokere, a prvoga je iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Džoker “zovi” sugerirao mu je kako misli da je Marconi u svom dnevniku 12. 12. 1901. zabilježio signale u 12.30, 1.10 i 2.20 sati. Marko je taj odgovor ponudio kao konačan i prošao je dalje.

STUDENT OTVORIO PITANJE ZA 250.000 KUNA, PA ODUSTAO: Biste li vi znali odgovor na pitanje o grčkom alfabetu?

Je li disk, kladivo, koplje ili kugla atletski rekvizit samo jednom bačen do 86,74 metara, trebao je odgovoriti na sljedeće pitanje, a pritom je zatražio i džokera “pola-pola”. Marko se odlučio za kladivo i osvojio 16.000 kuna.

Za prelazak drugoga praga bila mu je potrebna pomoć znalaca. Naime, nije znao jesu li žišci, kukci čije ličinke uzrokuju velike štete u poljoprivredi, poznati i po nazivu špine, pipe, pumpe ili šipke. Pomogao mu je Bruno naglasivši kako je riječ o pipama.

HRT

Džoker već na prvom pitanju

Zatim je na red došlo glazbeno pitanje za 64.000 kuna. Koncertni album koje grupe počinje uzvicima publike: “Mišo, Mišo, Mišo…!”, glasilo je ono, a između Boe, Filma, Haustora i Azre, Marko je odabrao Bou. On je kući otišao sa 32.000 kuna jer riječ je o koncertnom albumu Azre, “Ravno do dna”, snimljenom 1981. godine u legendarnom zagrebačkom klubu Kulušić, kada je publika uzvikivala ime basista benda, Miše Hrnjaka.

Sljedeći je u vrući stolac sjeo Mario Marušić, a on je upotrijebio džokera već na pitanju za 500 kuna. Osim eliminirana Jakuševca, programer sa zagrebačkom adresom nije imao pojma je li Karepovac, Piškornica ili Kaštijun Splićanima trn u oku ili, preciznije, u nosu. Stoga je upitao znalce, a da splitsko odlagalište komunalnog otpada nosi naziv Karepovac rekao mu je Ivan.

TOMISLAV JE ZAMALO OTKLJUČAO MILIJUNSKO PITANJE: Kući je odnio 250.000 kuna, znate li ono što on nije znao?

Mario je nakon toga zapeo na glazbenom pitanju te je zatražio džokera “pola-pola” ne bi li ponudio točno ime sastava najpoznatijeg po hitu “The Rhythm of the Night” iz ’93. godine. Nakon što su ostalu SARS i Corona, Mario se opredijelio za Coronu. Odgovor mu je donio 4.000 kuna.

Posljednjega džokera, “zovi”, na prelasku drugoga praga upitao je nema li očnjake dikobraz, karakal, margaj ili rakun. Džoker nije znao odgovor, a Mario je odlučio napustiti kviz sa 16.000 kuna.

Povratak na Net.hr