TV

OSVOJILI DRUGO MJESTO

UKOLIKO STE SE PITALI… Evo što Australija radi na Eurosongu

Ovogodišnji je Eurosong obilježilo nekoliko stvari – skandal oko pjesme Nine Kraljić, uvođenje dvostrukog glasovanja i pitanje svih pitanja: ‘Što Australija radi na izboru za najbolju pjesmu Europe???’.

Pobjedu na Eurosongu odnijela je Ukrajinka Jamala sa svojom politički angažiranom pjesmom 1944. Nina Kraljić je završila na 23. mjestu.

Iako objašnjenje sudjelovanja Australije na natjecanju za pjesmu Europe možda geografski i nije najlogičnije, Australci su poznati po praćenju Eurosonga tijekom godina, a njihova je publika ovom natjecanju dizala gledanost za čak 12 posto, piše Eurovision.tv.

TKO JE SENZACIONALNA POBJEDNICA EUROSONGA: Pjevala je o strašnoj Staljinovoj kazni cijelom jednom narodu: ‘Poruka Rusiji je poslana’

Stoga ne čudi da su organizatori shvatili da bi Australci Eurosong pratili u još većem broju ukoliko bi se i sami natjecali.

Jon Ola Sand, izvršni supervizor Eurosonga u svom priopćenju lani je naglasio da ovaj glazbeni festival ima potencijal da se razvije u istinski globalni događaj te da je pozivnica Australiji uzbudljiv korak u tom pravcu.

NINU KRALJIĆ NAPALI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: ‘Trema je učinila svoje, glas joj je pucao, u polufinalu je bila puno bolja…’

S obzirom na to da se organizatori vole hvaliti da je finale Eurosonga ipak natjecanje za najbolje, Australija ove godine nije dobila pozivnicu direktno za finale, već se morala za njega izboriti u jednoj od polufinalnih večeri. U finalu je osvojila impresivno drugo mjesto.

Ove godine Eurosong su po prvi put pratile Kina i Sjedinjene Američke Države pa je moguće da se i one u skoroj budućnosti pridruže natjecateljskom dijelu.

Povratak na Net.hr