TV

VIKEND PREPUN EMOCIJA

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Uživajte u filmovima poput Tata od formata, Croods, Uhvatite Gringa i K-Pax

SUBOTA, HRT3, 14.45, KRIMI MELODRAMA, Trenutak lakomislenosti

Kućanica iz dobrostojeće obitelji Lucia Harper (J. Bennett) živi s kćeri, sinom, svekrom i sluškinjom u priobalnom gradiću blizu Los Angelesa. Jednoga dana Lucia putuje u Los Angeles da zamoli sumnjivog Teda Darbyja (S. Strudwick) da se prestane viđati s njezinom 17-godišnjom kćeri Beom (G. Brooks). Darby pristane pod uvjetom da dobije novac. Majka sve ispriča kćeri no ona joj ne vjeruje. Sastane se potajno s Darbyjem, on prizna da je tražio novac, a očajna Bea ga napadne i slučajno ubije.

Trenutak lakomislenosti

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANI FILM, Croods

Croods je prapovijesna obitelj koja živi u špilji. Glava je brižni i zaštitnički Grug (Frano Mašković), a ostatak čine supruga i majka Uggi (Nataša Dorčić), baka Gran, sinovi Thunk (Filip Križan) i Sandy te nestašna kćer Epp (Jelena Vukmirica Mašković). Epp upozna dječaka Guyja i njegovog ljubimca Belta, koji je upozori da stiže katastrofa te joj ponudi da krene s njim. I kao što je dječak rekao, nevrijeme i potres zadesi dom obitelji te oni moraju krenuti na putovanje prema tropskoj šumi, u kojoj upoznaju svijet novih stvorenja, poput kropoksa (spoj pasa i krokodila), piragaja (spoj piranje i papagaja), majmune boksače i mnoge druge zanimljive životinje.

Croods

SUBOTA, HRT1, 20.10, KOMEDIJA, Tata od formata

Sony Koufax (A. Sandler) završio je pravo ali baš i ne trči za poslom. Živi u New Yorku u golemom stanu s najboljim prijateljem Kevinom (J. Stewart) koji je otputovao u inozemstvo baš kad je njegova djevojka Vanessa (K. Swanson) odlučila s njim prekinuti vezu i nema se kome požaliti. Vanessa ne može više podnositi njegovu neodgovornost. Slučaj je htio da je ispred Sonnyjevog stana ostavljen petogodišnji Julian (C. i D. Sprouse), a njegova majka tvrdi da mu je Kevin otac. Budući da je Kevin na putu, Sonny nerado prihvati dječaka u stan, i tada mu sine genijalna ideja. Usvojit će dječaka i tako uvjeriti Vanessu da je spreman za odgovornosti u životu, pa će se ona vratiti. Samo što Sonny baš i ne zna kako biti tata petogodišnjaku.

Tata od formata s Adamom Sandlerom

SUBOTA, HRT2, 20.10, DOKUMENTARNA SERIJA, Stephen Fry u Srednjoj Americi

Stephen putuje kroz Belize, jedinu nekadašnju britansku koloniju u Srednjoj Americi, hrani ozlijeđene lamantine na bočicu, sluša glazbu Garifuna i sastaje se s reformiranim ovisnikom o drogi koji živi šezdesetak kilometara od kopna na atolu Turneffe. Po dolasku u Gvatemalu uči tkati kod pripadnika majanskog naroda, nalazi se s nekadašnjom misicom Gvatemale na obali jezera Atitlán, a zatim odlazi u noćnu patrolu s kardiokirurgom volonterom.

Stephen Fry u Srednjoj Americi

SUBOTA, NOVA TV, 21.45, AKCIJSKI FILM, Brži od pravde

Boravak u zatvoru može utjecati na čovjeka na dva različita načina – ili će ga slomiti, ili će ga ojačati. Za Drivera (Dwayne Johnson), koji je odslužio 10 godina, vrijedi ovo drugo. Njegova snaga nije proizašla samo iz vremena provedenog u zatvoru, nego i iz želje da osveti svojega brata koji je ubijen u pljački banke koja je i dovela do Driverova uhićenja. Na dan njegova izlaska na slobodu, s listom imena i adresa u ruci, odlučan je da odmah krene u svoju osvetničku misiju.

Faster
Brži od pravde (Dwayne Johnson)Foto: Chuck Hodes

SUBOTA, RTL TV, 22.00, AKCIJSKI SF FILM, X-Men: Prva generacija

Za vrijeme Drugog svjetskog rata u okupiranoj Poljskoj doktor Klaus Schmidt (Kevin Bacon) promatra dječaka Erika Lensherra kako pokazuje svoje moći, dok na drugom kraju svijeta, u New Yorku, dječak Charles Xavier, koji ima telepatske moći, susreće Raven (Jennifer Lawrence), koja može mijenjati izgled. Oduševljen da je susreo nekoga neobičnog poput sebe, Charles je poziva da živi s njegovom obitelji. Dvadesetak godina kasnije Lensherr (Michael Fassbender) je u potrazi za nacistom koji je ubio njegovu majku, dok Xavier (James McAvoy) završava sveučilište u Oxfordu, diplomirajući na temu mutacije. U međuvremenu, u Las Vegasu, agent CIA-e, Moira Mac Taggert (Rose Byrne) i pukovnik Hendry, susreću Schmidta te mutante – Emmu Frost (January Jones), Riptidea i Azazela.

X-Men: Prva generacija

SUBOTA, HRT3, 22.05, GLAZBENA PARODIJA, Kalaloka Joe

Glavni junak Lemonade Joe (K. Fiala) je zgodan kauboj koji odskače od svoje grube okoline snježno bijelom odjećom, uredno obrijanim licem, sjajnim osmijehom i nizom savršenih zuba. Neprijatelje zakona pobjeđuje s lakoćom, kao što i osvaja ženska srca… Snimljeno prema kazališnoj predstavi Jiříja Brdečka.

Kalaloka Joe

SUBOTA, HRT1, 22.30, SF TRILER, Prava frekvencija

John Sullivan (J. Caviezel) je 36-godišnji depresivni policajac koji se upravo razišao s djevojkom. John živi u obiteljskoj kući svojih roditelja, a prije 30 godina njegov je otac, vatrogasac Frank (D. Quaid), poginuo spašavajući unsrećenu ženu u požaru. Uključivši staru očevu amatersku radio-stanicu, John uspostavi vezu s nepoznatim muškarcem, za kojeg ubrzo shvati da je njegov vlastiti otac Frank! John odluči primijeniti svoje današnje spoznaje kako bi promijenio prošlost i spasio ocu život. U tome i uspijeva, ali time pokreće slijed događaja koji će životno ugroziti njegovu majku.

Prava frekvencija

SUBOTA, HRT2, 22.40, HUMORISTIČNA SERIJA, Dva i pol muškarca

Kad Larry uzme privatnog istražitelja da prati Lyndsey, otkrije da odlazi u kuću na plaži. Ali kad Larry pomisli da je ona s Waldenom, Alan treba otkriti kako da oslobodi Waldena krivnje, a ne okrivi sebe. Susjeda progoniteljica Rose želi Waldenu pomoći da riješi dilemu.

Dva i pol muškarca

SUBOTA, NOVA TV, 23.35, AKCIJSKI FILM, Sentinel: Agent u bijegu

Pete Garrison (Michael Douglas) je veteran FBI-a, s dugom i besprijekornom karijerom. Pete je čuvao brojne predsjednike SAD-a te izgradio ime i zaradio poštovanje svoje struke i kolega. David Breckinridge (Kiefer Sutherland) je njegov kolega, koji je znanje i iskustvo stekao uz Garrisona te za njega ima samo riječi pohvale. Kada se otkrije da postoji špijun unutar službe, koji čini dio zavjere protiv predsjednika Ballentina (David Rasche), Garrison pokreće istragu kako bi otkrio uljeza. Zatraži od Breckinridgea da pročešlja dokaze, a oni ga dovode do zaključka da je izdajnik nitko drugi do Garrison, koji ipak uspijeva pobjeći iz ruku tajnih službi i pokušava dokazati svoju nevinost.

C196-197-199
Sentinel: Agent u bijegu (Kiefer Sutherland i Michael Douglas)

NEDJELJA, HRT2, 10.45, KRIMI SERIJA, Grantchester

Sidney Chambers se predao. Nakon teških događaja zadnjih tjedana pije više nego ikad i zanemaruje svećeničke dužnosti. Dok arhiđakon budnim okom prati događaje u Grantchesteru, gđa Maguire i Leonard smišljaju kako će prijatelja izvući iz nevolje dok ne bude prekasno. Povratak njegovog starog prijatelja Sama Milburna kod Sidneya izaziva još veću emocionalnu buru. Sam tvrdi da želi oprost za grijehe, ali može li mu Sidney oprostiti zločine prema drugima? Stvar se još više zakomplicira kad Harding i Agatha otkriju da se Sam vratio. Sam bježi, ali kasnije kraj Abigailinog groba nađu tragove krvave borbe. Je li Harding mogao ubiti Sama? I Leonard je u dilemi. Može li pasti u napast da izda prijateljstvo sa Sidneyjem radi boljeg položaja u crkvi? Sidney i Geordie opet zajedno istražuju zločin. Kad otkriju Samovu mračnu tajnu, Sidneyevo je krhko emocionalno stanje pod još većim pritiskom i stvara napetost u istrazi.

Serija Grantchester

NEDJELJA, HRT3, 15.00, KRIMI DRAMA, Gas Oil

Vozač kamiona Jean Chape (J. Gabin) odlazi od svoje ljubavnice, učiteljice Alice (J. Moreau), na put. U rano jutro već je na cesti sa svojim petotoncem i odjednom osjeti nešto ispod kotača. Pretpostavi da je nekoga pregazio i zove policiju. Istraga pokaže da je žrtva traženi kriminalac koji je već bio mrtav kad je kamion prešao preko njega. Chape nije ništa kriv i može nastaviti put. Međutim, počne ga slijediti neki automobil. To su kompanjoni pregaženoga koji misle da je u kamionu njihova ukradena roba. Chapeu ne preostaje ništa drugo nego da pozove u pomoć svoje kolege vozače.

Gas Oil

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, RATNA DRAMA, U gori raste zelen bor

Komesar Ivan (Ivica Vidović) poslan je u jedno selo kako bi nadzirao partizanski odred sastavljen samo od lokalnog stanovništva. Iako komesar ima drugačije stajalište od lokalnog zapovjednika Dikana (Boris Dvornik), oni se sprijatelje i zajedno planiraju evakuaciju glavnog štaba. Dikan ovu priliku vidi i kao šansu da se osveti domobranskom časniku (Charles Millot), koji je odgovoran za smrt jednog od njegovih ljudi… Djelić dnevnika partizanskog generala Iva Šibla poslužio je Antonu Vrdoljaku u stvaranju filma „U gori raste zelen bor“, ratne drame koja nam, osim odnosa likova Vidovića i Dvornika, donosi i ključan odnos u filmu, tj. poveznicu između partizanskog zapovjednika srpskog podrijetla Dikana (Boris Dvornik), kojemu su ustaše pobile obitelj, te domobranskog zapovjednika (Charles Millot), srpskog heroja iz Prvog svjetskog rata. Ljudske tragedije i njihove potresne sudbine u ratu, odnosno ratovima u kojima su svi gubitnici i žrtve, Vrdoljak sagledava s humanističkog stajališta, s pozicije u kojoj smo u konačnici svi samo ljudi, nemoćni pobjeći od vlastitih sudbina i odluka, ali i trenutka u povijesti u kojemu se nađemo.

U gori raste zelen bor u režiji Antuna Vrdoljaka

NEDJELJA, HRT2, 20.05, KRIMI FILM, Uhvatite Gringa

Gringo (M. Gibson) je postao kad je projurio autom, s 2 milijuna dolara, preko granice u Meksiko, a u zatvor su ga strpala dvojica korumpiranih policajaca. Novac su zadržali. Spretni Gringo snašao se u zatvoru, upoznao dječaka (K. Hernandez) koji je pod zaštitom kriminalaca zato jer ima jetru koja odgovara za transplantaciju mafijašu. Gringo je odlučio uzeti stvar u svoje ruke i zaštititi ga… Zabavan film s puno akcije, tučnjave, pucnjave i jurnjave, u kojem se glavni “frajer”, u interpretaciji M. Gibsona, obračunava s korumpiranim policajcima, opasnim kriminalcima, partnerom koji mu je podvalio i dakako spašava dječaka i njegovu majku koja mu se sviđa.

Uhvatite Gringa s Melom Gibsonom

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Nove fenomenalne i zabavne transformacije, kao i dvije zanimljive poslastice, čekaju nas i ovu nedjelju. Moći ćemo gledati dvoboj pjevačke dive Cher, ali i transformaciju u pjevačicu koja je trenutno jedna od natjecateljica. Naime, Damir Kedžo će se pretvoriti u Lanu Jurčević. Cher-dvoboj nas čeka između Hane i Mattea, a prava Lana će u idućoj emisiji biti uz jokera za koji se odlučila nakon što joj je gljiva dodijelila ulogu Jessie J. To će joj sigurno ostaviti dovoljno vremena za uživanje u Kedžinoj transformaciji. Filipa Dizdara moći ćemo gledati kao Jasona Derula, a Fil Tilen pjevat će pjesmu C+C Music Factoryja. Žanamari je oduševljena zadatkom koji joj je dodijeljen, legenda Prince, a možemo se veseliti i nastupu Miše Kovača koji će nam donijeti Ana Maras Harmander!

Žiri showa Tvoje lice zvuči poznato

NEDJELJA, HRT1, 20.10. DRAMSKA SERIJA, Novine

Nova glavna urednica Alenka Jović Marinković (Olga Pakalović) preuzima dužnost na čelu redakcije “Novina”. Iako je uspjela spriječiti objavljivanje članka o sumnjivoj firmi “Tetra usluge”, novi gazda lista Mario Kardum (Aleksandar Cvjetković) traži od Alenke da otpusti Tenu Latinović (Tihana Lazović), novinarku koja je članak napisala. Tena sluti da je za neobjavljivanje članka kriv njezin šef Nikola Martić (Trpimir Jurkić) i žestoko se sukobljava s njim. Alenka nudi mjesto zamjenice glavne urednice prvo Dijani Mitrović (Branka Katić), a zatim i Martiću koji traži vremena da razmisli. Gradonačelnik Ludvig Tomašević (Dragan Despot) na idućim se izborima namjerava kandidirati za predsjednika Republike pa novinarsko istraživanje s njim povezanih “Tetra usluga” ne bi trebalo otići predaleko. Zahtijeva od suradnika da stvari vrate pod kontrolu, ali nailazi na neočekivani Kardumov otpor.

Novine (Olga Pakalović)

NEDJELJA, HRT3, 20.20, VESTERN, Chuka

Revolveraš stiže u utvrdu američke vojske, koja je pod zapovjedništvom pukovnika Valoisa. Godina je 1876. i još uvijek traje rat s Indijancima. Počinje indijanska opsada utvrde a vojska se nije pripremila za to… Snimljeno prema romanu Richarda Jessupa.

Chuka

NEDJELJA, RTL TV, 22.00, AKCIJSKI TRILER, Umri muški 2

Godinu dana nakon herojstva koje je pokazao u Los Angelesu, kada je riješio talačku krizu na tridesetom katu Nakatomi korporacije i spasio suprugu, John McClane (Bruce Willis) ponovno mora spriječiti jedan teroristički naum. Ovoga puta McClane se nalazi u washingtonskoj zrakoplovnoj luci i čeka suprugu (Bonnie Bedelia). Iste večeri, južnoamerički narkoboss Ramon Esperenza (Franco Nero) stiže u luku, koju bivši američki pukovnik, sada plaćenik (William Sadler), okupira kako bi oslobodio Esperenzu. Prijeti da će srušiti svaki zrakoplov koji se planira spustiti na pistu ukoliko američke vlasti ne učine ono što traži.

Umri muški 2 (Bruce Willis)

NEDJELJA, HRT1, 22.25, SF DRAMA, K-Pax

Prot (K. Spacey) se u New Yorku pojavio niotkuda i policija ga je zaustavila nakon što je pokušao pomoći opljačkanoj ženi. A kad je rekao da nije doputovao vlakom nego da je došao s drugog planeta, zadržali su ga i završio je na psihijatriji. Tamo je pacijent dr. Powella (J. Bridges) koji skeptično sluša njegove priče o tome da dolazi s K-Paxa, planeta udaljenog 1000 svjetlosnih godina od Zemlje iz zviježđa Lire. Međutim, liječnikovu sumnju uzdrmao je Protov izuzetno pozitivan utjecaj na pacijente, kao i vrlo detaljni, čak zapanjujući opisi svemira. Stoga odluči Protove podatke o svemiru dati svojem prijatelju astronomu Steveu.

K-Pax s Kevinom Spacyjem

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, KOMEDIJA, Snimka seksa

Kad su Jay (Jason Segel) i Annie (Cameron Diaz) počeli izlaziti, strast u vezi bila je snažna – no deset godina i dva djeteta kasnije, plamen njihove ljubavi ne gori snažno kao u početku. Kako bi začinili svoju vezu, odluče se snimati dok maratonski vode ljubav. To se isprva čini kao dobra ideja, sve dok ne shvate da video iz njihove privatne zbirke više nije privatan. Dok njihovi pokušaji da spase svoj ugled vodi do noći koju nikad neće zaboraviti, shvatit će da je snimka zapravo ogoljela mnogo više nego što su očekivali.

1138130 - Sex Tape
Snimka seksaFoto: Claire Folger

Povratak na Net.hr