TV

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Uz dobre filmove zabave i uzbuđenja neće vam nedostajati

SUBOTA, HRT2, 12.05, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Uzimam, ne uzimam

Lijepa i marljiva Lauren (D. Richards) živi kao da ima opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog kojega sve mora planirati, uredno složiti, dobro organizirati. Zato je za nju gotovo idealan posao da planira vjenčanja. Mala joj je smetnja u poslu to što radi za nesposobnu i nesamilosnu šeficu Jennifer (J. Walter): dok Lauren sve radi, Jennifer uzima svu slavu. Kad usluge njezine agencije zatraži bogata nasljednica “kralja kobasica” Darla Tedanski (K. Cliché), Jennifer je ushićena, pa obećava Lauren da će, ako sve obavi kako treba, napokon biti promaknuta. Istog dana Lauren slučajno upozna zgodnog vatrogasca (D. Cain), nakon dugo vremena netko tko je zanimljiv i privlačan.

Uzimam, ne uzimam

SUBOTA, HRT3, 14.00, ROMANTIČNA DRAMA, Grimizna carica

Mlada njemačka princeza Sofija (M. Dietrich) odlazi u Rusiju udati se za velikog kneza Petra (S. Jaffe), nećaka i nasljednika carice Elizabete. Sofiji se ne sviđa mentalno nestabilni muž, ali joj se sviđa Rusija. Uzme ime Katarina i nakon caričine smrti, uz pomoć vojnih krugova, priprema državni udar… Scenarij je napravljen prema dnevniku Katarine II.

Grimizna carica s Marlene Dietrich

SUBOTA, HRT1, 14.45, DOKUMENTARNA SERIJA, Inside Offside Hrvatska: Jedi spavaj jedi spavaj

Hrvatska televizija ovog lipnja, za vrijeme trajanja EURA2016, donosi uzbudljiv i dirljiv serijal INSIDE OFFSIDE. Dokumentarci iz sedam europskih zemalja, od Portugala do Švedske i Hrvatske, otkrivaju snove i strahove onih kojima je nogomet mnogo više od igre; to je način kako zaboraviti na teške priče, na frustracije svakodnevice. Nogomet je način kako naći prijatelje, stvoriti veze koje bez najljepše igre na svijetu ne bi postojale. Sirijski izbjeglica u Nizozemskoj, Afganistanac na sjeveru Švedske, romski dječak u Sloveniji ili Libanonka u Norveškoj – svi oni sanjaju isto: postati punopravnim članovima društva u kojima žive, a pri tome gorjeti za gol.

Inside Offside Hrvatska: Jedi spavaj jedi spavaj

SUBOTA, RTL TV, 20.00, FANT. PUST. FILM, Sumrak saga: Mladi mjesec

Edward (Robert Pattinson) shvati da Bella (Kristen Stewart) nikada neće biti sigurna dok je on u njenoj blizini, pa ubrzo nakon njenog osamnaestog rođendana odluči napustiti grad. Njen prijatelj Jacob (Taylor Lautner) pokušava je izvući iz depresije i samodestrukcije, koja je tišti nakon Edwardovog odlaska. Ubrzo se Bella susreće sa starim neprijateljem, no u posljednji tren spašava je čopor velikih vukova. Proučavajući povijest plemena Quileute, Bella otkriva tajnu Jacobovog plemena te se raduje što će ponovno vidjeti Edwarda, no susret bi mogao imati pogubne posljedice.

Drugi nastavak iz trilogije Sumrak saga: Mladi mjesec

SUBOTA, HRT1, 20.05, RATNA DRAMA, Carstvo sunca

Jim (C. Bale) je dječak pubertetskog uzrasta, a roditelji (E. Richard i R. Frazer) su mu pripadnici visokih britanskih krugova u Šangaju. Jim je opsjednut avionima i samo o njima sanja. Uskoro dolazi do japanske invazije i ulicama Šangaja zavlada panika. Bježeći u sklonište, Jim se za trenutak odvoji od majke kako bi pokupio ispali model aviona, a to je bilo dostatno da panična gomila napravi neprobojan bedem između njega i roditelja. Dječak se izgubio i naposljetku završio u japanskom logoru za ratne zarobljenike. Tu mora naučiti umijeće preživljavanja, no sve u svemu dobro se snalazi, zahvaljujući i tome što je našao svojevrsnog zaštitnika u ciničnom američkom trgovačkom pomorcu Basieju (J. Malkovich), koji je glavni švercer u logoru.

Carstvo sunca u režiji Stevena Spielberga

SUBOTA, HRT3, 21.00, PRIJENOS, 56. MDF Šibenik

56. međunarodni dječji festival u izravnom će prijenosu svečano otvoriti djeca Šibenika i “Čarobnjak iz Oza”. Poznati predložak u mjuzikl su pretvorili skladatelj Neno Belan i redateljica Nina Kleflin. Na putovanje u zemlju Oz gledatelje vode Maja Kovač u ulozi Dorothy i brojni glumački ansambl, djeca iz Dramske radionice HNK u Šibeniku i Dječji zbor “Zdravo maleni”. Prijenos otvorenja ujedno je poziv svima koji žele posjetiti Šibenik da od 18. lipnja do 2. srpnja uživaju u programu sastavljenom od najboljih domaćih predstava za djecu, gostovanja brojnih inozemnih kazališnih skupina, kreativnih radionica i brojnih događanja najznačajnijeg dječjeg festivala u Hrvatskoj.

56. MDF Šibenik

SUBOTA, NOVA TV, 21.40, KRIMI FILM, Grad lopova

Četiri životna prijatelja iz predgrađa Bostona Doug MacRay (Ben Affleck), James ‘Jem’ Coughlin (Jeremy Renner), Albert Magloan (Slaine) i Desmond Elden (Owen Burke) opljačkaju banku. Upraviteljicu banke Claire Keesey uzmu kao taoca, no puste je bez ozljeda. Doug odluči pratiti Claire kako bi spriječio Jema da je eliminira kao svjedokinju. Doug u Claire nakon nekog vremena ulaze u vezu. Međutim Doug ubrzo shvati kako je Claire vidjela tetovažu na jednom od pljačkaša, točnije Jema te da će ga prepoznati. Ljubavni trokut visokog rizika postane još napetiji kad se pojavi agent FBI-a Adam Frawley (Jon Hamm) u potrazi za pravdom. Ukradeni novac i ukradeno srce vode do veze koja bi mogla uništiti princa lopova.

Grad lopova s Benom Affleckom

SUBOTA, HRT3, 22.35, HOROR, Ptice

Mitch Brenner (R. Taylor) je odvjetnik koji slučajno upozna članicu visokoga društva Melanie Daniels (T. Hedren). Zbog hira ona ga slijedi u Bodeg Bay u kojemu on provodi vikende sa svojom posesivnom majkom (J. Tandy) i mlađom sestrom Cathy (V. Cartwright). Njezin dolazak u mirno ribarsko mjestašce podudara se s početkom niza tajanstvenih napada ptica na ljude… “Ptice”, remek-djelo filmskoga velikana Alfreda Hitchcocka (1899.-1980.), predstavljaju prijeloman trenutak njegova stvaralaštva u kojemu svoje znamenito građenje napetosti obogaćuje elementima strave te napušta područje čvrstoga realiteta, ali i jednu od prekretnica u cjelokupnoj američkoj kinematografiji.

Ptice velikog Alfreda Hitchcocka

SUBOTA, RTL TV, 22.40, HUMORNA DRAMA, Mlađa punoljetnica

Mavis Gary (Charlize Theron) spisateljica je serije romana za mlade, koju urednik pritišće da završi nastavak na kojem trenutno radi mada će čitava serija priča uskoro prestati izlaziti zbog loše prodaje. Osim blokade u pisanju, Mavis se mora nositi s još nekoliko životnih činjenica – voli zaviriti u čašicu, a iza sebe ima propali brak. Također, ona živi kroz lik svoje junakinje, Kendall Strickland, koja vjeruje da su najbolje godine iza nje. Jednog dana Mavis primi e-mail od svoje srednjoškolske ljubavi Buddyja Sladea (Patrick Wilson), tj. fotografiju njegove obitelji – supruge Beth (Elizabeth Reaser), novorođenog djeteta i, naravno, njega. Mavis vjeruje da je to znak sudbine, da je Buddyju i njoj suđeno biti zajedno te se vraća u rodni grad po njega.

Mlađa punoljetnica s oskarovkom Charlize Theron

SUBOTA, HRT1, 23.15, DRAMSKA SERIJA, Preljub

Serija ponire u emocionalne i psihološke posljedice izvanbračne veze. Ovu provokativnu dramu pripovijedaju nam iz odvojene muške i ženske perspektive, koristeći se pristranostima koje nam nameće pamćenje kako bi nas naveli na krivi trag, ali i zaintrigirali. Ruth Wilson glumi Alison, mladu ženu koja konobari u popularnom restoranu u Hamptonsu i trudi se dovesti život u red nakon tragedije. Njezin muž Cole (Jackson) nastoji održati ravnotežu, kako u odnosu sa ženom, tako i na zaduženom ranču koji je u njegovoj obitelji već generacijama. Njihov emocijama nabijeni brak dodatno se zakomplicira nakon što se Alison upusti u preljub s Noom (West), predavačem u njujorškoj školi s književničkim ambicijama, koji ljeto provodi na otočkom imanju tasta i punice. Maura Tierney tumači ulogu Helen, Noine ljubavi iz studentskih dana, najbolje prijateljice, majke njegove djece, ljubavnice i supruge već 17 godina.

Nova serija Preljub

SUBOTA, NOVA TV, 00.00, AKCIJSKI FILM, Do kraja

Pedeset kilograma heroina nestalo je iz sefa u najopasnijem dijelu Detroita, a nitko ne zna kako. Kad detektiva Orina Boyda (Steven Seagal) premjeste u najgori policijski odjel, on otkrije operaciju povezanu s drogom. Jedina osoba koja mu može pomoći otkriti istinu nije policajac. Međutim, gangster koji zna istinu nije onakav kakvim se čini. Neprijatelji su posvuda, a detektiv ima samo jednu priliku da preživi.

Do kraja sa Stevenom Seagalom

NEDJELJA, HRT2, 12.15, OBITELJSKI FILM, Baš kao tata

Charlie Speigel (B. Diskin) ima sve predispozicije za bude šmokljan: nosi naočale, dobar je učenik, miran je i popustljiv. Baš kao i njegov tata Stan (W. Shawn), koji radi odgovoran posao, ali kolege s njim zbijaju neslane šale kad god imaju priliku, što on strpljivo podnosi, kao i to što baš on nikad ne napreduje u poslu. Charlie i njegov najbolji prijatelj Sherwood (J. Lennon) omiljene su žrtve trojice većih dječaka zlostavljača, kojima moraju plaćati određenu tarifu da ne bi dobili batine.

Baš kao tata

NEDJELJA, HRT3, 14.30, TRILER, Uže

Brandon Shaw (J. Dall) i Phillip Morgan (F. Granger), dva mladića iz dobrostojećih obitelji, prijatelji su od ranog djetinjstva. Žive zajedno u ukusno uređenom njujorškom stanu. Jednog predvečerja udave konopcem svog prijatelja Davida Kentleya (D. Hogan) i njegov leš skriju u staru škrinju za odjeću. Zločin su počinili tek tako. Sebe su držali superiornim slabiću Davidu, a njihov im je nekadašnji profesor filozofije Rupert Cadell (J. Stewart) u jednom predavanju rekao da je ubojstvo za većinu ljudi zločin no za neke – superiorne – privilegij. Oni su odlučili to opasno teoretiziranje svog profesora provesti u praksu.

Uže s Jamesom Stewartom

NEDJELJA, HT2, 14.30, MINI SERIJA, Ana Karenjina

Ana i Kiti. Dva života. Jedan – život očajničke strasti koja završava tragedijom, a drugi – život koji se ostvaruje kroz ljubav. Dvije sudbine koje se isprepleću i rađaju dvije priče koje su toliko različite, a opet, pokreće ih ista čežnja – pronaći ljubav koja će im u potpunosti dopustiti da budu ono što jesu, živjeti život bez pokoravanja zahtjevima društva.

Ana Karenjina

NEDJELJA, HRT1, 14.35, DOKUMENTARNI FILM, Krabat

Dokumentarno-igrani film o povijesti Hrvatske i srednje Europe, ispričanoj kroz život i sudbinu žumberačkog uskoka Janka Šajatovića-Krabata. On je 1660. postao članom Hrvatske konjaničke garde u službi saskog kneza, pod imenom Johann von Schadowitz. U sljedećih 20 godina napredovao je do osobnog kneževog savjetnika, a od 1690. o njemu se razvijaju legende i mitovi. Do 20. stoljeća von Schadowitz pada u zaborav, ali iznimnu popularnost stječe Krabat i romani o njegovim nadnaravnim moćima i čarobnjaštvu. U 21. stoljeću u Njemačkoj svjedočimo pravoj “krabatizaciji”, a Krabat postaje i inispiracija umjetnicima svih izričaja. U Hrvatskoj, Krabat je i dalje gotovo nepoznat.

Dokumentarac Krabat

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, TRILER, Sati

Prije udara uragana Katrina na New Orleans, Nolan Hayes (Paul Walker) dojuri sa svojom trudnom suprugom Abigail (Génesis Rodríguez) u ambulantu zbog preuranjenih trudova. Na žalost, doktor ima samo tužnu vijest – zbog zatajenja jetara Abigail neće preživjeti porod. Beba se rađa i stavljena je u inkubator te u sljedeća dva dana mora biti priključena na respirator da bi preživjela i počela samostalno disati. No zbog uragana bolnica je poplavljena, a respirator se ne smije micati.

Sati

NEDJELJA, HRT3, 20.00, VESTERN, Kauboj

Frank Harris (J. Lemmon) radi u čikaškom hotelu i sanja o životu kauboja. Zaljubi se u gošću, Mariju (A. Kashfi), koja je s ocem, meksičkim kraljem stoke, odsjela u hotelu. Da bi ponovno vidio Mariju i ostvario svoj san, Frank se pridruži kauboju Tomu Reecu (G. Ford), koji tjera stoku Marijinog oca. Međutim, stvarnost se pokazala sasvim drukčijom od Frankovih očekivanja.

Kauboj s Glennom Fordom i Jackom Lemmonom

NEDJELJA, HRT1, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Hrvatski kraljevi

Serija Hrvatski kraljevi specifičan je igrano-dokumentarno-obrazovni projekt, od sedam 50-minutnih epizoda u proizvodnji Hrvatske televizije. Vratit ćemo se u jedno od najzanimljivijih razdoblja hrvatske povijesti – od doseljenja u 7. stoljeću, pa do kraja narodne vladarske dinastije Trpimirovića (oko 1100. godine). U ovoj jedinstvenoj seriji hrvatski vladari Trpimir, Tomislav, Stjepan Držislav, Petar Krešimir IV., Zvonimir i mnogi drugi prvi puta će dobiti lica i karakter.

Hrvatski kraljevi

NEDJELJA, NOVA TV, 21.30, PUSTOLOVNI FILM, Posljednji gospodar zraka

Zrak, voda, zemlja, vatra. Jedna od četiri nacije koje spaja sudbina, ona koja upravlja vatrom, objavit će rat ostalima. Taj rat trajat će puno stoljeće bez ikakve nade na vidiku koja bi mogla spriječiti njihovo potpuno uništenje.

THE LAST AIRBENDER
Posljednji gospodar zrakaFoto: Photo Credit: Industrial Light a

NEDJELJA, HRT1, 21.50, DRAMSKA SERIJA, Duga mračna noć

Iva je očajan. Sin Luka mu je bolestan, a odnosi s Verom narušeni. Zbog kritičkih riječi o Titu OZNA ga hapsi. Major, dojučerašnji suborac, postupa s njim na okrutan i beskrupulozan način. Iva završava u samici. Španac, Major i Joka traže načina da ga potpuno slome. Za to vrijeme zdravlje Ivinog sina se pogoršava, a Vera se osjeća nesretno i izgubljeno. Joka je nagovara da obnovi vezu sa Špancem, kojem je bila ljubavnica za vrijeme rata. Za to se vrijeme mukotrpna ispitivanja nad Ivom nastavljaju.

Duga mračna noć

NEDJELJA, RTL TV, 22.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Tajni snovi jedne šopingholičarke

Ono što se najviše ističe kod Rebecce Bloomwood (Isla Fisher) je da je ovisna o kupnji. Radi kao novinarka magazina o uređenju vrta, a sanja da postane dio tima modnog časopisa „Alette“. Jednog dana san bi se mogao ostvariti jer je pozvana na razgovor za posao u obožavanom časopisu. No prije samog intervjua, Isla svrati u mali šoping zbog kojeg zakasni i izgubi mjesto. Srećom, žena na recepciji joj kaže da traže osobu u časopisu „Successful Savings“, a to radno mjesto bi joj moglo biti dobra prilika za „Alette“. Ubrzo, način njezinog pisanja – zanimljive usporedbe i osvrti te ironični tekstovi o konzumerizmu i ovisnosti o kupnji, od kojih i sama pati, poluče veliki uspjeh.

Tajni snovi jedne šopingholičarke s Islom Fisher

NEDJELJA, NOVA TV, 23.25, AKCIJSKA KOMEDIJA, Plava munja

Sve što kradljivac dragulja Miles Logan (Martin Lawrence) želi jest kraljevski život i odmor u Meksiku. No brbljavi Logan jedva preživi kada njegov plan o pljački dijamanta vrijednog dvadeset milijuna pođe po zlu. Nakon što ga prevari pohlepni član skupine, Miles bježi u obližnju zgradu koja je u izgradnji ne znajući da je riječ o novoj policijskoj postaji te ondje skrije dijamant prije nego što ga policija uhvati. Dvije godine poslije izađe iz zatvora i kao detektiv Malone pretražuje zgradu u nadi da će naći svoj dragulj. No kada uhvati bjegunca, njegov nadređeni mu dodijeli partnera, novaka Carlsona (Luke Wilson). Stvari se dodatno zakompliciraju kada mu se javi bivši partner Tulley (David Chappelle) koji želi svoj dio kolača.

Martin Lawrence u Plavoj munji

Povratak na Net.hr