TV

FILMSKI VIKEND

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Snježno kraljevstvo, Nestali u 60 sekundi i Sherlock Holmes prikovat će vas uz male ekrane

SUBOTA, HRT3, 14.30, PUSTOLOVNA DRAMA, Nemirni zaljev

Završio je rat, Steve Martin (J. Stewart) vratio se iz mornarice i s prijateljem Johnnyjem (D. Duryea) krenuo ostvariti snove o bogatstvu u grad na obali, Louisianu. Tamo grade naftnu platformu, a financira ih velika naftna kompanija. Samo što stanovnici, lokalni ribari, nisu baš oduševljeni došljacima jer im dovode u pitanje posao od kojeg žive. Situacija se komplicira kad se razviju simpatije između Stevea i kćeri jednog ribara.

Nemirni zaljev u režiji Anthonyja Manna

SUBOTA, HRT1, 20.10, AKCIJSKI TRILER, Nestali u 60 sekundi

Mladi lopov Kip Raines (G. Ribisi) kriv je što je policija otkrila tajnu garažu bande kradljivaca automobila, zbog čega će opasnom šefu bande Calitriju (C. Eccleston) propasti važan posao. Calitri zarobi Kipa i šalje poruku njegovom starijem bratu Randallu zvanom Memphis (N. Cage), legendarnom kradljivcu automobila koji je prije šest godina “otišao u mirovinu”, da bratov život može spasiti samo tako da u roku od jedne noći ukrade pedeset automobila i isporuči mu ih. Memphis nema izbora te okuplja svoju staru bandu vrhunskih kradljivaca i mehaničara, no na tragu mu je iskusni policijski detektiv Castlebeck (D. Lindo).

Nestali u 60 sekundi

SUBOTA, RTL TV, 22.15, ANIMIRANI FILM, Snježno kraljevstvo

Elsa, princeza Arendella, ima kriokinetičke moći kojima može manipulirati ledom i snijegom. Jedne noći u igri slučajno ozlijedi mlađu sestru Annu. Njihovi uznemireni roditelji, kraljica i kralj, traže pomoć od kralja trolova, koji izliječi Annu te joj izbriše sjećanje na Elsino čarobnjaštvo. Roditelji izoliraju sestre u dvorcu sve dok Elsa ne nauči kontrolirati moći. Kada Elsa postane punoljetna, kraljevstvo se priprema okruniti je za novu vladaricu. Među gostima se nalazi i vojvoda od Weseltona, koji želi eksploatirati Arendelle, samo kako bi se još više obogatio. U međuvremenu, sretna što može izaći iz dvorca, princeza Anna istražuje život grada te sretne princa Hansa… Veliki kinohit iz 2013., fantastična fantazija „Snježno kraljevstvo“, vodi nas na putovanje u snježno kraljevstvo, u kojem vladaju sestre Elsa i Anna, u kojem upoznajemo simpatične likove poput snažnog Kristoffa, njegovog lojalnog soba Svena te smiješnog snježnog stvorenja Olafa.

Snježno kraljevstvo

SUBOTA, HRT1, 21.40, DRAMSKA SERIJA, Ray Donovan

Ray i Abby žele upisati Bridget u željenu školu, no prepreka im je Rayev narušen odnos s filmskim producentom Stuom Feldmanom. Stu želi da mu Ray dogovori spoj s najdražom porno zvijezdom, ali njezinom se mužu to ne sviđa. Mickey se treba naći sa starom ljubavi Claudette, no prvo mora zaobići g. Keitha. Kate McPherson odlazi razgovarati s Terryjem, ali Ray je spriječi da dođe do pouzdanih informacija.

Ray Donova (Liev Schreiber)

SUBOTA, NOVA TV, 21.50 AKCIJSKI FILM, Ledeni ubojica

Arthur Bishop (Jason Statham) je stroj – elitni ubojica strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtjeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u tome najbolji. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak- odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve. Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevom sinu. Sistematičan ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje i smrtonosno mentorstvo je rođeno. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

THE MECHANIC
Ledeni ubojica (Jason Statham i Ben Foster)Foto: Patti Perret

SUBOTA, HRT3, 22.05, RATNA DRAMA, Irski put

Plaćenik Fergus (M. Womack), porijeklom iz Liverpoola, tijekom okupacije Iraka pruža vojnu zaštitu strancima koji odluče posjetiti zemlju. No dok Fergus neko vrijeme boravi u rodnom Liverpoolu, njegov najbolji prijatelj Frankie (J. Bishop) u Iraku naleti na zasjedu u kojoj smrtno strada. Mučen grižnjom savjesti zbog činjenice da je upravo on Frankieja nagovorio na dolazak u Irak, ali i zbog osjećaja odgovornosti prema Frankiejevoj djevojci Rachel (A. Lowe), Fergus nakon povratka odluči istražiti pozadinu tragičnog događaja. Izgleda da Frankiejeva smrt krije dosta tajni i nepoznanica, od kojih je jedna povezana i s mobitelom koji Fergus primi od nepoznatog pošiljatelja. Na mobitelu je zastrašujuća videosnimka masakra iračke obitelji koji su čini se zabunom počinili njegovi kolege. Fergus će otkriti da je Frankie ubijen u zaštićenoj Zelenoj zoni nedaleko bagdadske zračne luke te zaključiti da je suočen s urotom i pokušajem zataškavanja ratnog zločina.

Irski putFoto: Joss Barratt

SUBOTA, RTL TV, 22.15, KOMEDIJA, Redovnice nastupaju

Lounge pjevačica Deloris Van Cartel (Whoopi Goldberg) svjedoči kada njezin dečko mafijaš (Harvey Keitel) ubije jednog od svojih ljudi. Kao svjedokinju ubojstva policija je stavi u program zaštite svjedoka te sakrije u samostan. Deloris se ubrzo sprijatelji s časnim sestrama Mary Lazurus (Mary Wickes) i Mary Patrick (Kathy Najimy). No jednog dana glavna časna (Maggie Smith) ulovi Deloris kako se iskrala i otišla u bar te joj naredi da se priključi crkvenom zboru. No pod vodstvom Deloris, redovnice u zboru se dobro zabavljaju pjevajući i plešući te uskoro postanu pravi glazbeni hit.

Redovnice nastupaju s Whoopi Goldberg

SUBOTA, HRT1, 22.40, AKCIJSKI KRIMI FILM, Posljednja bitka

Bivši losangeleski policajac Ray Owens (A. Schwarzenegger) postao je šerif u gradiću Summer Junction na američkoj granici s Meksikom. Miran posao u provinciji narušio je lov na jednog od najopasnijih narkobosova koji je pobjegao FBI-u. Juri prema granici s Meksikom, ima taokinju i naoružane pripadnike svoje bande. Putuje u smjeru Summer Junctiona gdje je posljednja šansa da ga policija zaustavi prije granice. Iako nerado, šerif Owens sa svojom neiskusnom i malobrojnom ekipom sprema se na okršaj.

Posljednja bitkaFoto: Merrick Morton

SUBOTA, HRT2, 22.40, HUMORISTIČNA SERIJA, Dva i pol muškarca

Kad Berta ozlijedi leđa na poslu, Walden i Alan misle da bi trebala otići u mirovinu.

Dva i pol muškarca

SUBOTA, NOVA TV, 23.40, HOROR, Morski pas iz Malibua

Heather je glavna spasiteljica na plaži u Malibuu, gdje radi zajedno s bivšim dečkom Chavezom , Dougom i Barb. Nakon potresa u moru se pojavljuju prahistorijski morski psi koji napadaju plivače s plaže. Kako se približava tsunami, tako spasitelji, uz pomoć Georgea, novog Heatherinog dečka, moraju evakuirati sve ljude s plaže.

Morski pas iz Malibua

NEDJELJA, HRT1, 14.00, TALK SHOW, Nedjeljom u dva

Gošća emisije Nedjeljom u dva je europarlamentarka i članica HSS-a Marijana Petir. Govorit će o stanju u svojoj stranci, političkim aktualnostima te o aktivnostima u Europskom parlamentu.

Marijana Petir

NEDJELJA, HRT3, 15.00, KOMEDIJA, Slatka Irma

U pet ujutro u Parizu svi spavaju osim zaposlenika tržnice, prostitutki u ulici Casanova i posjetitelja kafića u toj ulici. U kafić, čiji je vlasnik Moustache (L. Jacobi), zalazi i policajac-pozornik koji za stalnu “plaću” žmiri na činjenicu da prostitutke nisu propisno “registrirane”. Najljepša je prostitutka “Slatka” Irma (S. MacLaine) na koju će svog prvog radnog jutra naletjeti naivni novi policajac-pozornik Nestor Patou (J. Lemmon). Nestoru treba malo dulje kako bi shvatio da su djevojke koje stoje na ulici i odvode muškarce u hotelčić “Casanova” prostitutke. On ne zna da svi žive u “idili” – i podvodači i prostitutke i policajci, pa provede raciju u hotelu. Među “mušterijama” je i njegov šef, inspektor Lefevre (H. Bernardi), koji ga izbaci s posla. Nestor svrati u kafić kod Moustachea i tu u jednom sukobu premlati Irminog “zaštitnika” Hippolytea (B. Yarnell). Ona odsad ima novog “zaštitnika”, Nestora, koji se u nju zaljubi preko glave.

Slatka Irma (Jack Lemmon i Shirley MacLaine)

NEDJELJA, HRT2, 15.15, FANTASTIČNI FILM ZA DJECU, Most za Terabithiju

Jess Aarons (J. Hutcherson) osamljen je dječak, iako živi u velikoj obitelji, s tatom, mamom i tri sestre. Osamljen je zato što je, kao jedini dječak u obitelji, često kriv i za ono što nije skrivio, otac (R. Patrick) je puno nježniji prema sestrama, osobito najmlađoj, May Belle (B. Madison). Osamljen je i u školi, jer je siromašan i miran, pa mu se školski bullyji rugaju što nosi sestrine tenisice i što radije crta nego se druži s njima. Iznimno je darovit za crtanje, u kojemu pokazuje veliku vještinu i maštovitost. Kad se u susjedstvo dosele novi stanari, u Jessovu školu krene nova učenica, Leslie Burke (A. S. Robbd). I Leslie je malo posebna – roditelji su joj pisci, njezin tata nije kupio televizor jer smatra da televizija zatupljuje mozak, a Leslie većinu vremena provodi smišljajući priče u čiju stvarnost često i sama povjeruje.

Most za Terabithiju

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, RATNI FILM, Sutjeska

Sile osovine pokrenule su napad na partizanske snage 15. svibnja 1943. Cilj operacije Schwarz ili Pete neprijateljske ofenzive bilo je uništenje partizanskih jedinica blizu Sutjeske i konačno hvatanje Tita (Richard Burton), živog ili mrtvog. 127.000 kopnenih vojnika Osovine, njihova oklopna vozila i 300 zrakoplova krenulo je na 18.000 pripadnika Jugoslavenske narodnooslobodilačke vojske, u bitci koja se pokazala kao prekretnica za Jugoslaviju u Drugom svjetskom ratu.

Sutjeska u režiji Stipe Delića

NEDJELJA, HRT2, 20.10, AKCIJSKI SF FILM, Luper – ubojica iz budućnosti

Godina je 2074. Kad se mafija želi nekoga riješiti, meta se vraća u prošlost gdje ju dočeka plaćenik. Jedan od plaćenika, Joe (J. Gordon-Levitt), shvati da mafija namješta da sam sebi bude meta.

Luper – ubojica iz budućnosti

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Treća epizoda hit showa ponovno nam donosi nove zabavne transformacije, a imat ćemo priliku vidjeti nastup oca i sina! Pobjednicu Hanu Hegedušić ponovno čeka izazov transformacije u muški spol za ulogu Julia Iglesiasa, dok Lanu čeka sličan zadatak i pretvorba u mlađeg sina Iglesiasa, Enriquea. Damir Kedžo isto mijenja spol i visinu svog glasa za ulogu Ariane Grande, a Matteo Cetinski svoje će vokalne sposobnosti prezentirati u liku Dine Dvornika. Fil Tilen otpjevat će jednu od pjesama skupine Right Said Fred, a Filip Dizdar postaje Kasandra. Žanamari opet čeka muška izvedba i Đavoli, dok se Ana Maras ovaj put odlučila za „jokera“ na izvučenu Jennifer Lopez. Bit će zanimljivo vidjeti tko će je zamijeniti u ovoj ulozi i izboriti se za bodove transformirajući se u popularnu pjevačicu.

Joker Mario PetrekovićFoto: Branko Banjac

NEDJELJA, HRT3, 20.20, VESTERN, Rio Lobo

U vrijeme Građanskog rata pukovniku Cordu McNallyju (J. Wayne) pripadnici snaga Konfederacije kradu pošiljku zlata i on vjeruje kako u njegovim redovima postoje izdajnici koji su dojavili neprijatelju kada će vlak sa zlatom krenuti na odredište. Nakon rata Cord odlazi u Teksas i slučajno dolazi u kontakt s ljudima koji su ga izdali. Bez svoje volje Cord McNally je uvučen i u prljavu igru korumpiranog šerifa pred kojim su stanovnici gradića Black Thornea nemoćni. Mnogi trebaju zaštitu, a kako stvari stoje McNally je prava osoba na pravom mjestu.

Rio Lobo Howarda Hawksa

NEDJELJA, HRT1, 21.05, DOKUMENTARNI FILM, Plašitelj kormorana

Dokumentarni film “Plašitelj kormorana” osvojio je Grand Prix Dana hrvatskog filma i Oktavijana za najbolji dokumentarni film 1998. godine. To je crnohumorna priča o ljudima koji se bave vrlo neobičnim poslom – plašenjem i rastjerivanjem ptica koje nanose velike štete uzgoju riba u ribnjacima. Film naizgled tematizira jedan posve rubni problem, ali se kroz njega prelama mnoštvo ključnih problema naše zbilje.

Redatelj Branko Ištvančić

NEDJELJA, HRT2, 22,10, DRAMSKA SERIJA, Vikinzi

Vikinška vojska kreće u pohod, a cijeli Pariz je spreman na obranu do posljednjeg daha pod vodstvom grofa Oda. Vikinzi su odlučni u namjeri da zauzmu grad i ne kane odustati ni pod koju cijenu.

Vikinzi

NEDJELJA, RTL TV, 22.45, AKCIJSKI TRILER, Umri muški 3

Johnu McClaneu (Bruce Willis) ne cvatu ruže. Suspendiran iz njujorške policije i pred rastavom braka, John proklinje svoju nesreću i utapa tugu u alkoholu. No Johnovim problemima tu nije kraj. Povrh svega, Simon (Jeromy Irons), brat Hansa Grubera kojeg je prije par godina John bacio s nebodera, aktivira bombu u jednoj robnoj kući te zatraži od policije da pozove Johna McClanea. Simon prijeti da će raznijeti školu ako John ne postupi točno prema njegovim uputama. Simon traži od Johna da obavi nekolicinu zadataka, pa John bjesomučno jurca po New Yorku pokušavajući shvatiti koje su Simonove prave namjere. Ako se pokaže da je formula uspješna, ona se uz male preinake pokuša kopirati i tada nerijetko dolazi do pogrešaka.

Umri muški 3

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, PUSTOLOVNI AKCIJSKI FILM, Sherlock Holmes

Sherlocka Holmesa (Robert Downey Jr.) proslavilo je pronalaženje istine u najsloženijim misterijima. Uz pomoć doktora Johna Watsona (Jude Law), Holmes hvata zločince svih vrsta oslanjajući se na svoju genijalnu moć zapažanja i zaključivanja te sirovu snagu. No, sada se iznad Londona sprema prijetnja s kakvom se Holmes nikad prije nije suočio i upravo izazov koji je cijelo vrijeme tražio. Nakon niza brutalnih ubojstava, Holmes i Watson u posljednji čas spašavaju najnoviju žrtvu i razotkrivaju ubojicu, lorda Blackwooda (Mark Strong). No tu priči nije kraj.

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr. i Jude Law)

 

Povratak na Net.hr