TV

ZABAVA JE ZAJAMČENA

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Predbožićno vrijeme počinjemo Disneyjevim hitovima i neizostavnom komedijom Sam u kući

SUBOTA, RTL TV, 16.15, AKCIJSKI SF FILM, Utrka do Uklete planine

Bivši zatvorenik Jack Bruno (Dwayne Johnson) danas radi kao taksist u Las Vegasu. U gradu se održava NLO konvencija, a jedna od Jackovih putnica je doktorica Alex Friedman (Carla Gugino), bivša znanstvenica koja će držati govor na okupljanju o zagonetnim letjelicama. Ubrzo, dva plaćenika Jackovog bivšeg mafijaškog šefa traže od Jacka da se vrati starim navikama i kriminalu. Kada odbije suradnju, Jack pronalazi dvoje tinejdžera, Saru (AnnaSophia Robb) i Setha (Alexander Ludwig) na stražnjem sjedištu svog taksija, a oni mu ponude veliku svotu novca da ih poveze na jednom mjesto.

RACE TO WITCH MOUNTAIN
Utrka do Uklete planineFoto: Ron Phillips

SUBOTA, HRT1, 18.30, KRIMI SERIJA, Poirot

Poirot zamjećuje nešto veoma neobično u londonskom restoranu, a nakon toga vidi moguću vezu sa smrću dvojice postarije braće blizanaca. A sve ima veze s pitom od kupina.

Poirot

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANI FILM, Merida Hrabra

Kao mala djevojčica, škotska princeza Merida od oca, kralja Fergusa za rođendan prima dar – luk i strijelu, uz neslaganje kraljice Elinor. U šumi u kojoj se igra Merida sreće zloduha te uskoro demonski medvjed napadne obitelj. I dok Merida s majkom pobjegne od zvijeri, kralj se ostaje oduprijeti, ali u borbi izgubi nogu. Kasnije, kao djevojka, i to poprilično tvrdoglava, Merida se nevoljko zaručuje za sina jednog od prijatelja svog oca. Majka je upozorava na legendu o djevojci koja je odbijanjem očevih želja uništila kraljevstvo te joj kaže da bi njezin neposluh mogao donijelo nesreću Dunbrochu.

Animirani hit film Merida Hrabra

SUBOTA, HRT1, 20.10, KRIMI FILM, Pljačka

Neki članovi kraljevske obitelji odaju se društveno neprihvaćenim oblicima seksualnog zadovoljavanja, a izvjesni Michael X to snima i zatim ih ucjenjuje. Kompromitirajući su materijali u trezoru u londonskoj ispostavi banke Lloyd. Na putu iz Maroka bivšoj manekenki Martine Love (S. Burrows) policija podmeće drogu, kako bi je prisilila na suradnju. Traže od nje da među svojim prijateljima nađe najsposobnije za pljačku banke. Terryju Latheru (J. Statham), trgovcu automobilima, posao ne ide baš najbolje. Martine, koja je zaljubljena u Terryja, predlaže mu unosan posao: zna banku u kojoj alarm neće raditi nekoliko tjedana i neće biti teško probiti prolaz do trezora. Ono što prešućuje jest pravi cilj.

Pljačka s Jasonom Stathamom

SUBOTA, HRT1, 21.40, AKCIJSKA SERIJA, Ray Donovan

Bob Lepecka ponovno progoni Ashley i pravi probleme Steveu Knightu, ali kad ga Ray pokuša zaustaviti, Bob ga upozori da je Steve zapravo opasan. Cochrana nazove predsjednik i službeno ga nominira za vodeću funkciju u FBI-u, tako da on odluči poduzeti sve kako bi se zaštitio od procesa provjere. Kate od Raya zahtijeva istinu o njegovoj prošlosti. Abby pokuša prevladati strah za Bridgetinu sigurnost, a Mickey okuplja tim za pljačku prodavaonice marihuane.

Ray Donovan

SUBOTA, NOVA TV, 21.50, AKCIJSKA KOMEDIJA, 22 Jump Street

Nakon što su u prethodnome nastavku uspješno odradili posao u srednjoj školi, policajce Schmidta (Jonah Hill) i Jenka (Channing Tatum) očekuje velika promjena kada preuzmu novi zadatak i nađu se na lokalnom fakultetu. No kada Jenko ondje upozna svoju srodnu dušu, a Schmidt se infiltrira među boemske studente umjetnosti, obojica počnu preispitivati svoje partnerstvo. Sada ne moraju samo riješiti slučaj, već moraju i dobro razmisliti o tome koliko je uistinu zrelo njihovo prijateljstvo. Ako ovaj urnebesni duo uspije nadvladati adolescenciju i iz mladića se pretvoriti muškarce, odlazak na fakultet mogla bi biti najbolja stvar koja im se dogodila.

Jonah Hill;Channing Tatum
22 Jump Street (Jonah Hill i Channing Tatum)Foto: Glen Wilson

SUBOTA, RTL TV, 22.00, OBITELJSKA KOMEDIJA, 101 dalmatinac

Dizajner videoigrica Roger Dearly (Jeff Daniels) živi sa svojim dalmatincem Pongom u Londonu. Jednog dana Pongo se zagleda u slatku kuju Perdy, a i njezina vlasnica, modna dizajnerica Anita Campbell-Green (Joely Richardson) zaljubi se u Rogera te, zahvaljući kućnim ljubimcima, njihova veza završi brakom. Anitina šefica Cruella de Vil (Glenn Close) jako voli krzno, toliko da ima svog reparatora, Skinnera (John Shrapnel), kojeg tjera da joj od krzna bijelog tigra iz ZOO-a napravi kaput. Anita, inspirirana svojim ljubimcima, napravi točkasti odjevni predmet, a Cruelli se toliko svidi da poželi imati kaput od kože pravih psića.

101 dalmatinac s Glenn Close

SUBOTA, HRT3, 22.05, KOMEDIJA, Projekt A

Nakon što je pomogao uništiti gusarsku bandu, policijski časnik Dragon Ma (J. Chan) nalazi se pred novim izazovom. Korumpirani zapovjednik Chun (L. Wei) ugrožava integritet policije i surađuje s kriminalcima iz podzemlja, a u javnosti se predstavlja kao pošteni, hrabri i zaslužni policajac te organizira uhićenja sitnih kriminalaca. Ta uhićenja potom novinari pretvaraju u hrabre pothvate i napisima i fotografijama veličaju Chuna i njegovo “šesto čulo” za “uhićenje” kriminalaca. Britanske kolonijalne vlasti odluče nešto poduzeti da se Chunovo leglo policijske korupcije uništi i taj zadatak daju Dragonu Mau. On postaje Chunov zamjenik i uz pomoć družine ljevičarskih revolucionara, koje predvode tri lijepe djevojke – Yesan (M. Chung), gospođica Pak (R. Kwan) i Beattie (C. Lau) – počinje složenu operaciju.

Projekt A

SUBOTA, HRT1, 22.40, PUSTOLOVNI SF FILM, Stranac

U 8. stoljeću svemirska letjelica u kojoj je bio pilot Kainan (J. Caviezel) srušila se na područje kojim su vladali Vikinzi. U letjelici je Kainan prevozio vrlo opasno stvorenje, Moorwena, koje je nakon pada nestalo. Kreće u potragu za Moorwenom i nailazi na potpuno uništeno selo. Ratnik Wulfric (J. Huston) ga zarobi jer vjeruje da je on pobio stanovništvo i vodi ga do utvrđenog naselja u kojem vlada Rothgar (J. Hurt), kralj Heorota. Zbog hrabrosti koju je Kainan pokazao u borbi s golemim medvjedom, prihvate ga kao člana plemena, a i sviđa se Rothgarovoj kćeri Freyi (S. Myles). Ali nema mira za Kainana dok nađe i ubije Moorwena.

Stranac s Jimom Caviezelom

SUBOTA, NOVA TV, 00.00, AKCIJSKI FILM, Mamac

Ponovno uhićen nakon krađe škampa, sitni lopov Alvin Sanders (Jamie Foxx) završava u ćeliji s Johnom Jasterom (Robert Pastorelli), jednim od dvojice kradljivaca zlata. Jasterov partner Bristol (Doug Hutchinson) još je u bijegu pa agenti Ministarstva financija, pod vodstvom istražitelja Edgara Clenteena (David Morse) potajice ugrade eksperimentalni odašiljač u Alvina i oslobađaju ga. Istovremeno puste glasinu da je Jaster rekao Alvinu gdje se zlato nalazi u nadi da će se Bristol pojaviti da ušutka Alvina. Alvin se sad mora boriti s lopovima, FBI-jem i vlastitom lošom srećom.

Mamac

NEDJELJA, HRT2, 10.55, DOKUMENTARNA SERIJA, Ciglu po ciglu – Bryk preuređuje

U četrnaest nastavaka serije pratimo Danielle Bryk i njezine zgode (i nezgode) koje je snađu kad počne raditi u vlastitoj tvrtki za unutrašnje uređenje, istodobno žonglirajući s obavezama oko troje djece i muža te svim njihovim obiteljskim potrebama. Uz razvoženje djece u školu, na nogometni trening i satove glazbe, uskače u ulogu direktorice, dizajnerice i tajnice svoje nove tvrtke za unutrašnje uređenje. Koliko je pokretanje uspješnog posla doista zahtjevno i koliko će ovaj pothvat stajati njezin obiteljski život – Danielle će uskoro doznati.

Danielle Bryk

NEDJELJA, HRT3, 15.00, DRAMA, Divljak

Gradić Srednjeg zapada u Sjedinjenim Državama početkom pedesetih godina. Dvije bande motociklista odjevenih u crne kožne jakne neprestano su u sukobu. Izbjegavajući izravan sukob oni teroriziraju gradić, sve do trenutka dok jedan od vođa bandi ne sretne djevojku u koju se zaljubi… Prema nizu povjesničara filma “Divljak” Lasla Benedeka je “original motorcycle film” često oponašan pedesetih i šezdesetih godina. Lik Marlona Branda inkarnirao je lik buntovnika bez razloga, lik koji će poslije najbolje utjeloviti legenda tinejdžera diljem svijeta – James Dean. Zanimljivo je da je, barem prema navodima Davida Shipmana, ovaj film bio zabranjen u Velikoj Britaniji punih dvanaest godina, pa je u britansku distribuciju pušten tek 1966. godine.

Divljak s legendarnim Marlonom Brandom

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, KOMEDIJA, Sam u kući

Kada Kevinova mnogobrojna obitelj u potpunoj strci odjuri na aerodrom odakle leti u Pariz, gdje će provesti tri dana božićnih praznika, nitko ni ne sluti kako su za sobom ostavili zaspalog dječaka. Majka primijeti neprisutnost Kevina tek u zraku nasred Atlantskog oceana, a sva njezina nastojanja da se vrati u Chicago ne daju velike rezultate. Za to vrijeme Kevin uživa u svojoj nenadanoj slobodi sve dok kuća McCallisterovih ne postane meta dvojici provalnika, Harryju (Joe Pesci) i Marvu (Dan Stern), koji očekuju lak posao u kući koju čuva samo, po njihovoj procjeni, bespomoćni dječarac. Ali procjena im se pokaže krivom.

Sam u kući

NEDJELJA, HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Novine

Na sprovodu bivšeg vlasnika “Novina” šef sigurnosti lista Blago Antić (Zdenko Jelčić) upozorava gradonačelnika Ludviga Tomaševića (Dragan Despot) na opasnost koja mu prijeti od novog vlasnika Marija Karduma (Aleksandar Cvjetković), zaplašenog što je Tomašević svojeg najbližeg suradnika Marka Mladenovića (Mijo Jurišić) izručio USKOK-u. Mladenović pak počinje kalkulirati i na saslušanju odlučuje zasad ništa ne reći. Dunja (Katarina Bistrović Darvaš), supruga novinara Nikole Martića (Trpimir Jurkić) dobiva honorarni posao u “Novinama”. Nakon izravne Kardumove narudžbe, nova glavna urednica “Novina” Alenka Jović Marinković (Olga Pakalović) piše tekst protiv gradonačelnika Tomaševića i njegove moguće buduće predsjedničke kandidature. Dvoje iz “Novina” otpuštenih novinara – Tena Latinović (Tihana Lazović) i Andrej Marinković (Goran Marković) – nalaze se pred novim iskušenjima. Tena odlazi na razgovor za posao na jednom od internetskih portala, dok Andrej dobiva ponudu da postane glasnogovornik gradonačelnika Tomaševića.

Novine

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Deseta emisija donosi novih osam nastupa i fantastičnih transformacija. Pjesmu ‘Skitnica’ Jasne Zlokić izvest će Hana Hegedušić, dok je Alku Vuicu za zadatak dobila prošlotjedna pobjednica Ana Maras Harmander. Matteo Cetinski pjevat će hit ‘It’s Raining Men’ od Weather Girls, a Fil Tilen postaje Mary J. Blige te ćemo vidjeti kako će izvesti pjesmu ‘Family Affair’. Jole će isto opet stati na binu popularnog showa Nove TV i to zahvaljujući Lani Jurčević koja će morati skinuti njegove pokrete, glas i sve ono po čemu je ovaj pjevač prepoznatljiv. Damir Kedžo dobio je zadatak izvesti pjesmu ‘September’ od benda Earth, Wind & Fire, dok ćemo Filipa Dizdara ove nedjelje vidjeti kao Anastaciu. Žanamari je odlučila malo odmoriti od priprema za nastup u showu pa je uzela džokera, a tek kada ta osoba izađe iz transformacijskog lifta vidjet ćemo o kome se točno radi. Džoker će ove nedjelje izvesti popularni hit od skupine Village people, ‘YMCA’.

Ana Maras Harmander kao Alka Vuica

NEDJELJA, HRT3, 20.20, VESTERN, Čovjek iz Kolorada

Dvojica prijatelja (G. Ford, W. Holden) vraćaju će kući nakon otpusta iz vojske i Građanskog rata. Jedan od njih ima teške psihičke posljedice od sudjelovanja u ratu, čak postaje nasilan. Njegov prijatelj pokušava mu pomoći.

Čovjek iz Kolorada

NEDJELJA, HRT2, 21.05, KRIMI KOMEDIJA, Mafijaši starog kova

Priča o dvojici prijatelja, gangstera u mirovini, koje njihova dob ne sprečava u želji za ludim provodima, ali i krađom. Prošla su skoro tri desetljeća i Val (A. Pacino) je napokon pušten iz zatvora. Pred zatvorom ga dočeka najbolji prijatelj Doc (C. Walken) i kreću u zajedničku akciju… U komediji nastupaju trojica oskarovaca, holivudskih veterana: Al Pacino (Kum, Miris žene), Christopher Walken (Lovac na jelene) i Alan Arkin (Mala Miss Amerike).

Mafijaši starog kova (Christopher Walken i Al Pacino)

NEDJELJA, RTL TV, 22.15, PUSTOLOVNI FILM, Nacionalno blago: Knjiga tajni

Za Bena Gatesa (Nicolas Cage) povijest nije samo mrtvo slovo na papiru. Ona je živa, uzbudljiva i zagonetna. Nakon zapanjujućeg otkrića templarskog blaga, Ben je postao najpoznatiji svjetski lovac na izgubljena blaga. Zajedno s ocem, profesorom Patrickom Gatesom (Jon Voight), otkrije stranice dnevnika Lincolnovog ubojice, Johna Wilkesa Bootha. Iako je dnevnik pronađen na Boothovom tijelu, ove stranice su do sada bile izgubljene. Na veliko iznenađenje Bena i Patricka, te iste stranice dnevnika upliću njihovog pretka, Thomasa Gatesa, u urotu i Lincolnovu likvidaciju.

Nacionalno blago: Knjiga tajni

NEDJELJA, HRT1, 22.20, KRIMI FILM, Gospodar rata

New York, osamdesetih godina. Yuri Orlov (N. Cage), sin židovskih doseljenika iz Ukrajine, ogorčen je siromaštvom svojih bližnjih te odluči postati trgovac oružjem. U zamisli ga slijedi i Vitaly (J. Leto), njegov mlađi brat. Posao im cvate i kulminira pri završetku Hladnoga rata, kada braća počnu pregovarati s ruskim generalom da kupi njihovu robu. Bogataš Yuri uspijeva zavesti ljepoticu (B. Moynahan) koju zna iz viđenja i oženi se. Međutim, Yuriju je policija za petama no, usprkos činjenici da sve upućuje na njegovu krivicu, lov na njega ispast će iznimno složen problem.

Gospodar rata u režiji Andrewa Niccola

NEDJELJA, HRT2, 22.45, PUSTOLOVNA SERIJA, Vikinzi

Na pariškom dvoru sve sluti na izdaju, a slično je i u Wessexu. Ljudi od povjerenja grofa Oda urotili su se protiv njega, a iako Ecbert obećava pomoći Kwenthrith u Merciji nameće se pitanje je li joj on iskreni saveznik? Ragnar povjerava Yidu svoju najmračniju tajnu. Lagertha i Kalf vesele se prinovi i dogovaraju vjenčanje, ali dan vjenčanja ne prolazi kako je planirano.

Vikinzi

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Ljubav i druge nevolje

Kada se dvije vrlo različite afroameričke obitelji sastanu tijekom vikenda na vjenčanju u Martha’s Vineyardu, dolazi do urnebesnog sudara dvaju svjetova.

Mike Epps;Tasha Smith
Ljubav i druge nevoljeFoto: Jonathan Wenk

Povratak na Net.hr