TV

PREBOGAT FILMSKI VIKEND

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Hobit: Neočekivano putovanje, Djevojke iz Coyote bara, Atlas oblaka i Plaćenici 3 izdvojeni su naslovi

SUBOTA, HRT3, 14.30, KOMEDIJA, Indijanac u Parizu

Pariški broker Steph (T. Lhermitte) treba samo potpis za razvod od svoje žene Patricije (Miou-Miou) koja ga je napustila prije 13 godina i otišla živjeti s Indijancima u amozonsku prašumu. Steph ju je pronašao u selu i otkrio da s njom ima sina, nestašnog Mimi-Sika (L. Briand), koji je odrastao kao pravi pripadnik plemena. Steph obeća sinu da će mu pokazati Pariz čim postane muškarac, a to je igrom slučaja bilo baš sutradan. Tako odlete za Pariz, a tamo Stepha i njegovog partnera Richarda (P. Timsit) čekaju problemi s ruskom mafijom dok Mimi-Siku bosonog otkriva grad.

Indijanac u Parizu

SUBOTA, RTL TV, 20.00, AKCIJSKI FILM, Plaćenici 3

Plaćenici, koje predvodi Barney Ross (Sylvester Stallone), a čine ih još Lee Christmas (Jason Statham), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren) i Toll Road (Randy Couture) oslobađaju specijalista za noževe i doktora, poznatijeg kao Doktor Smrt (Wesley Snipes), iz vojnog zatvora za vrijeme njegovog transporta vlakom. Doktor im treba kako bi spriječili da pošiljka oružja stigne do ratnog huškača u Somaliji. I kada stignu na mjesto preuzimanja pošiljke, iznenade se kada ugledaju bivšeg ratnog druga iz ekipe Conrada Stonebanksa (Mel Gibson) kako prodaje naoružanje. Ekipa uspije ubiti sve krijumčare osim Stonebanksa, koji rani Halea Caesara (Terry Crews), koji je sada u kritičnom stanju.

Plaćenici 3

SUBOTA, HRT1, 20.10, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Djevojke iz Coyote bara

Violet (P. Perabo) iz Jerseyja dolazi u New York u nadi da će netko prepoznati njezin skladateljski dar. Nakon početnih neuspjeha, Violet se zaposli u baru “Coyote Ugly”. Unatoč urođenoj sramežljivosti, Violet se počne pomalo oslobađati u nekonvencionalnoj i divljoj sredini bara i uskoro upozna kuhara Kevina (A. Garcia), koji joj odluči pomoći da potpuno premosti tremu od scenskog nastupa. No, sve se zakomplicira kad Violetin otac, Bill (J. Goodman), sazna u kakvom mjestu radi njegova kćer… Film “Djevojke iz Coyote bara” snimljen je u produkciji glasovitog Jerryja Bruckheimera, poznatog po akcijskim, visokobudžetnim filmovima koji imaju vrlo dobru prođu kod publike. Priča filma prokušana je formula o putu do uspona, koja se često obrađuje u mnogim žanrovima, no redatelj David McNally osigurao je gledateljima dobru zabavu jednostavnim, nepretencioznim i šarmantnim filmom. Uz tada mladu zvijezdu u usponu, Piper Perabo, svoju je ulogu izvrsno odglumila i Maria Bello (serija “Hitna služba”, Hvala što pušite). U ulozi oca mlade pjevačice popularni je komičar John Goodman.

Djevojke iz Coyote bara

SUBOTA, HRT2, 21.50, AKCIJSKA SERIJA, Ray Donovan

Ray kaže Bridget da treba lagati o tome gdje je bila za vrijeme pucnjave, radi vlastite sigurnosti – ali Abby dovodi Jima da bi Bridget dao suprotan savjet. Ray nagovori Leeja i Ezru da daju Cookieju prava na Marvinovu i Rekonovu glazbu, dok Mickey sa Shortyjem počne planirati pljačku prodavaonice marihuane. Bunchy se bori sa strahovima kad naiđe na Pattynoga sina u kadi. Kate posjeti zatvorenika u Walpoleu da dozna što ne valja u njezinom članku.

Ray Donovan

NOVA TV, 21.50, AKCIJSKA KOMEDIJA, Murjaci s klupe

Allen Gamble (Will Ferrell) je forenzički računovođa kojega više zanima papirologija nego istražiteljski posao na terenu, a Terry Hoitz (Mark Wahlberg) je opaki detektiv koji je zaglavio s Allenom kao svojim partnerom zbog neugodnog javnog incidenta. Allen i Terry idoliziraju najbolje njujorške policajce, Dansona i Manzettija (Dwayne Johnson i Samuel L Jackson), a kada se ukaže prilika da se njih dvojica dokažu, stvari se ne odvijaju kako su planirali.

Will Ferrell,Mark Wahlberg,Steve Coogan
Murjaci s klupe (Will Ferrell, Steve Coogan i Mark Wahlberg)Foto: Macall Polay

SUBOTA, HRT3, 22.15, KOMEDIJA, Bulevar sumraka

Neuspješni holivudski scenarist Joe Gillis (W. Holden) bježi od vjerovnika i skloni se u raskošnu vilu bivše zvijezde nijemog filma Norme Desmond (G. Swanson). Budući da mu treba novac, Gills prihvati posao kao njezin suradnik na pisanju scenarija za film Salome, kojim se Norma Desmond misli senzacionalno vratiti u svijet filma. Gillis ubrzo postaje i ljubavnik vidljivo starije i osamljene Norme, kojoj je dotad jedino društvo predstavljao njezin bivši redatelj, a sada sluga, Max von Mayerling (E. von Stroheim)… U ovom crno-bijelom filmu se pojavljuju mnogi slavni glumci iz nijemog razdoblja u cameo ulogama, među njima su Buster Keaton, H. B. Warner i Hedda Hopper. “Bulevar sumraka” je osvojio tri Oscara (najbolji scenarij, glazba, scenografija) i osam nominacija za Oscara, četiri Zlatna globusa (najbolji film, režija, glavna glumica Gloria Swanson, glazba) i tri nominacije, itd. Američki filmski institut “Bulevar sumraka” je stavio na listu 100 najboljih američkih filmova 20. stoljeća i kritičari ga drže jednim od Wilderovih najboljih ostvarenja i klasikom kinematografije.

gloria swanson & william holden 1950 - sunset boulevard
Bulevar sumraka (Gloria Swanson i William Holden)

SUBOTA, RTL TV, 22.30, AKCIJSKI TRILER, Državni neprijatelj

Odvjetnik Robert Clayton Dean (Will Smith) je predan otac i suprug, koji je na tragu Pineteru, vođi kriminalne skupine. U međuvremenu korumpirani službenik Nacionalne sigurnosti, Thomas Reynolds (Jon Voight) pregovara s kongresmenom Phillipom Hammersleyjem oko implementacije novog satelitskog sustava nadziranja. Kada Hammersley odbije surađivati, Reynolds naruči njegovu likvidaciju. No ubojstvo je snimljeno, a dokaz Deanu pošalje prijatelj. Dean nije niti svjestan što posjeduje, a ubrzo mu se život počinje urušavati.

Državni neprijatelj (Will Smith i Gene Hackman)

SUBOTA, HRT1, 22.30, AKCIJSKI TRILER, Alex Cross

Psiholog i policijski poručnik dr. Alex Cross (T. Perry) u potrazi je za višestrukim ubojicom zvanim Picasso (M. Fox). Cross sa svojim partnerom Kaneom (E. Burns) odlazi na poprište zločina, žrtva je poslovna žena Fan Yau (S. Jacobsen). Iz tragova okrutnog mučenja i ubojstva Fan Yau Cross zaključuje da se vjerojatno radi o vojniku iz specijalnih postrojbi. Pronađen je i crtež ugljenom koji stilom podsjeća na slikara Picassa i upućuje na sljedeću metu… Ovo je za sada treći put da se na filmu pojavljuje Alex Cross, junak u nekoliko kriminalističkih romana popularnog pisca Jamesa Pattersona. Do sada su prema njegovoj prozi snimljena dva filma “Kolekcionar” i “Paukova zavjera” s Morganom Freemanom u naslovnoj ulozi.

Alex Cross

SUBOTA, HRT2, 23.15, KRIMI SERIJA, Vino u krvi

Izdavačka kuća iz Languedoca zamolila je Benjamina Lebela da objavi svoje mladenačke radove o katarima i vinima u Corbieresu, pa on s pomoćnikom Silvereom Dugainom odlazi u Narbonnu. Ali dočekuje ih nemilo iznenađenje: Jérôme Sévérino, tzv. Géronimo, koji je izdavačima preporučio Benjamina, doživio je prometnu nesreću i bori se za život.
Benjamin odluči ostati nekoliko dana da obiđe staru prijateljicu Jeanny Verniaud koja je s troje bivših studenata pokrenula ekološku proizvodnju vina. Benjamin je uvjerava da su joj vina izvrsna. No Jeanny trenutačno ima problema s partnerima Aude, Rémyjem i Brunoom koji na uštrb ekokvalitete žele povećati proizvodnju.

Vino u krvi

SUBOTA, NOVA TV, 23.50, AKCIJSKI FILM, Snajper 4

Sin legendarnog snajperista Thomasa Becketta, Brandon Beckett (Chad Michael Collins), krenuo je očevim stopama i također postao snajperist. Nalazi se u Zimbali, u misiji da očuva mir u suradnji s UN-om. Nakon što u jednoj od akcija pogine većina njegovih kolega iz postrojbe, Brandon se vraća u UN-ovu bazu, gdje ga posjeti očev stari prijatelj kojega nije vidio od djetinjstva i koji ga želi povesti kući, na sigurno. Međutim, Brandon odbija poći s njim jer se zakleo da će se osvetiti snajperistima koji su ubili njegove prijatelje iz postrojbe.

Snajper 4

NEDJELJA, HRT3, 15.05, KOMEDIJA, Micki & Maude

Roba Salingera (D. Moore), domaćina popularne TV emisije, sve više zamara bračni život s ambicioznom, poslovima pretrpanom suprugom, pravnicom Micki (A. Reinking). Nije mu stoga teško malo iskočiti iz bračne rutine sa simpatičnom violončelisticom Maude (A. Iring) koja će mu ubrzo priopćiti da očekuje njegovo dijete. Istodobno, istu će informaciju dobiti i od svoje supruge. Zbunjenom Robu – koji se ne može odlučiti između dvije buduće majke – ne preostaje ništa, no da uloži divovske napore u “sređivanje” takve situacije.

Micki & Maude

NEDJELJA, HRT2, 15.15, FILM FANTASTIKE, Pustolovine u Dinotopiji

Carl (T. leitso) i David (W. Miller) sa svojim ocem dožive avionsku nesreću, avion se sruši u more, otac se ne uspije spasiti, a njih dvojica jedva prežive. Plivaju prema kopnu i nađu se na neobičnom otoku punom zelenila, divovskih stabala, ali i dinosaura koji hodaju ulicama. Neki od njih govore i svuda vlada sklad. Tek kad se pojavi jedan opasni dinosaur, ljudi počnu vrištati, ali mlada i lijepa djevojka hrabro mu se približi i uspije ga umiriti. Ona se zove Marion (K. Carr) i kći je generala Walda (J. Carter) i kraljice Rosemary (A. Kriege), a zemlja u kojoj su se našli zove se Dinotopia…
Ovaj izvrstan televizijski film, snimljen prema odličnom literarnom predlošku i scenariju, te vrhunski režiran, osvojio je niz nagrada za animaciju i vizualne efekte: Primetime Emmy za vizualne efekte; Family TV Award – Animated Special; VES Award za vizualne efekte i animaciju itd.

Pustolovine u Dinotopiji

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, FANTASTIČNI PUSTOLOVNI FILM, Hobit: Neočekivano putovanje

Bilbu Bagginsu (Martin Freeman) bliži se 111. rođendan te on odluči zabilježiti avanturu koju je doživio prije 60 godina kako bi njegov nećak Frodo (Elijah Wood) jednog dana bio upoznat s pustolovinom. Priča započinje s patuljkom Throrom (Jeffrey Thomas) i njegovim kraljevanjem u Ereboru kada su svi živjeli u obilju i sreći prije nego što je došao zmaj Smaug, koji je uništio grad Dale i protjerao patuljke s njihove planine kako bi mogao uzeti zlato. Throrov unuk Thorin (Richard Armitage) primijetio je kralja Thranduila (Lee Pace) i njegove vilenjake na obližnjem brdu, koji nisu želji biti uvučeni u bitku. Kasnije u Shireu, 50-godišnji Bilbo na nagovor čarobnjaka Gandalfa (Ian McKellen) ugosti Thorina i njegovu družinu patuljaka, koji nagovore Bilba da pođe s njima jer im treba netko tko može “provaliti” kod zmaja i vratiti zlato.

Hobit: Neočekivano putovanje u režiji Petera Jacksona

NEDJELJA, HRT2, 20.00, RATNI FILM, Dvanaestorica žigosanih

Priča je smještena u vrijeme II. svjetskog rata. Narednik Reisman (L. Marvin) je dobio zadatak sakupiti i osposobiti borbenu jedinicu sastavljenu od društvenih otpadnika koji se nalaze u zatvoru. Svi ti ljudi krivi su za najteže zločine i osuđeni na doživotne ili smrtne kazne. Ta bi jedinica trebala izvesti težak tajni zadatak čiji je cilj ući i uništiti dvorac u okupiranoj Francuskoj u kojem se nalazi njemački stožer. Zajedno sa svojim pomoćnikom Bowrenom (R. Jaeckel), Reisman će se uhvatiti u koštac s nimalo lakim zadatkom – obukom neprilagođenih, buntovnih čak i psihički poremećenih ljudi kako bi od njih stvorio sposobne vojnike. Pod imenom “Dvanaestorica žigosanih”, ova će skupina krenuti na opasni zadatak s kojeg se većina njih neće vratiti.

Dvanaestorica žigosanih

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Nove fenomenalne i zabavne transformacije gledatelje očekuju i ove nedjelje. Kedžo će biti The Weeknd, a Mattea čeka još jedna ženska transformacija, ovaj put u Kylie Minogue. Hana će se pripremati za ulogu Zdravka Čolića. Fila Tilena očekujemo kao legendarnoga Franka Sinatru, a Lana će nas podsjetiti na hit tinejdžerske zvijezde Justina Biebera. Ana Maras će biti Björk, a Žanamari Kićo Slabinac. Pobjedniku Filipu gljiva je donijela grupu Gossip, ali se odlučio za jokera tako da možemo samo nagađati tko će nam se uz ostalih sedam kandidata još pridružiti.

Hana Hegedušić kao Zdravko ČolićFoto: Karlo pilZ Vilic

NEDJELJA, HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Novine

Novi vlasnik “Novina” Mario Kardum (Aleksandar Cvjetković) inzistira na otkazu mladoj novinarki Teni Latinović (Tihana Lazović). Nova glavna urednica Alenka Jović Marinković (Olga Pakalović) nije se u stanju oduprijeti Kardumu pa traži i od Teninog neposrednog pretpostavljenog Nikole Martića (Trpimir Jurkić) da podrži njezinu odluku o otkazu, ali Martić ne želi imati veze s tim. I Dijana Mitrović se ne slaže s politikom nove šefice pa moli kolegicu novinarku Renatu Savić (Anja Matković) da joj pomogne pronaći mjesto u redakciji konkurentskih novina “Dnevnik”. Kako bi izbjegao moguće posljedice afere s tvrtkom “Tetra usluge”, gradonačelnik Ludvig Tomašević (Dragan Despot) zahtijeva od svog šefa kabineta Marka Mladenovića (Mijo Jurišić) da se sam prijavi USKOK-u i preuzme cjelokupnu krivnju za financijske malverzacije firme. U strahu da bi se Tomašević i njega mogao odreći, Kardum traži od Alenke da pripremi napad na gradonačelnika u njihovim novinama.

Novine

NEDJELJA, HRT2, 20.20, VESTERN, Troje žestokih

Kad se bivši konfederacijskih časnik Colt Saunders (C. Heston) poslije rata vrati na svoje imanje u Teksasu, na njegovu su zemlju već bacili oko politički ambiciozni došljaci, kao i privremeni vladini povjerenici, korumpirani Harrison i Cable. Colt je spreman boriti se za svoj posjed.

Troje žestokih

NEDJELJA, NATIONAL GEOGRAPHIC, 20.55, SF SERIJA, Mars

Nakon problematičnog slijetanja na Mars, zapovjednik misije Amerikanac Ben Sawyer (Ben Cotton) počinje shvaćati ozbiljnost svojih ozljeda. Ono što timu preostaje kako bi se spasili jest što prije stići do „radionice“ koju trebaju pretvoriti u bazni kamp. Iako se činilo kako će Ben uspjeti izdržati put do baznog kampa, dolazi do ozbiljnih pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Jedina oprema koju tim posjeduje i koja bi mu mogla spasiti život, nalazi se u „radionici“ koja je udaljena kilometrima. Svi zajedno odlučuju krenuti pješke riskirajući svoje živote u nemogućim uvjetima.

Mars (Ben Cotton)

NEDJELJA, HRT1, 22.45, SF FILM, Atlas oblaka

Šest različitih priča u različitom vremenskom razdoblju. Godine 1849. odvjetnik Adam Ewing brodom se vraća u San Francisco. Za vrijeme puta pati od tropske bolesti te upoznaje slijepog putnika na brodu. Prva polovica 20. stoljeća, mladi skladatelj napušta svog ljubavnika i odlazi u Belgiju kako bi radio s poznatim kompozitorom Ayrsom. Novinarka Luisa Rey 1973. otkriva korupciju i nepravilno postupanje u nuklearnoj elektrani. Godine 2141. prodavačica koja je zapravo klon otkriva ono što ne bi smjela, istinu o klonovskoj egzistenciji.

Cloud Atlas
Atlas oblakaFoto: Jay Maidment

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Kako znaš da je ljubav

Profesionalna sportašica Lisa (Reese Witherspoon) izbačena je iz reprezentacije, a uglađeni biznismen George (Paul Rudd) dobio je otkaz u očevoj tvrtci. Nakon što su izgubili sve u čemu su se dobro snalazili u životu, njih dvoje pokušavaju pronaći ljubav. Međutim, Lisin potencijalni novi dečko Matty (Owen Wilson) površni je i priglupi ženskaroš, a Georgeova djevojka upravo ga je ostavila. Kad se upoznaju preko zajedničkih prijatelja, između Lise i Georgea možda će se razviti prijateljstvo, ili čak nešto više od toga, što će im pomoći da nadvladaju životne nedaće koje su ih snašle.

Kako znaš da je ljubav (Reese Witherspoon i Paul Rudd)

NEDJELJA, RTL TV, 23.30, RATNI FILM, Iza neprijateljskih linija

Vojni pilot Chris Burnett (Owen Wilson) nezadovoljan je brojnim zadacima promatranja koje dobiva i frustriran činjenicom da zbog političkih razloga ne radi ono u čemu je najbolji: upravljanjem bojnih aviona F/A-18. Jednog Božića, prelijetajući ratnu Bosnu, Burnett skrene s predviđene rute kako bi provjerio sumnjiva zbivanja, ali bude srušen. Preživio, ali zatočen iza neprijateljskih linija, Burnett fotografira, po srpsko vodstvo, kompromitirajuće scene, zbog čega se nađe na meti tajne policije i vojnih vlasti. Za to vrijeme, general Leslie Reigart (Gene Hackman), koji se s njim prilično često sukobljavao, riskirat će svoju uglednu karijeru, kako bi unatoč protivljenju političkih vrhova po Burnetta poslao spasilačku misiju, kršeći time američki dogovor sa Srbima.

Iza neprijateljskih linija (Owen Wilson)

Povratak na Net.hr