TV

OBILJE FILMOVA

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Godzilla, Kung fu panda 2 i Majka Terezija favoriti su domaćih televizija za vikend

SUBOTA, NOVA TV, 09.30, MAGAZIN, Zdravlje na kvadrat

Gošća prve emisije je Danijela Martinović s kojom je ekipa provela jedan cijeli dan te provjerila kako se hrani, trenira, čim održava zdravlje i vitalnost unatoč poslu kojim se bavi. Emisija otkriva koje vježbe raditi za ravan trbuh, a ekipa emisije ”Zdravlje na kvadrat” provjerila je i kuhinju vegana. Nutricionist će gledateljima savjetovati što sve treba obuhvatiti jedan zdravi obrok.

Voditeljica Anja Alavanja Romac

SUBOTA, RTL TV, 12.30, ANIMIRANI FILM, Ples malog pingvina

Svaki pingvin ima jedinstvenu pjesmu koju izvodi svojoj odabranici, no mali Mumble nema lijep glas, ali zato ima nešto što nema niti jedan pingvin – talent za tap ples. I dok njegova majka Norma Jean doživljava sinov hobi slatkim, tata Memphis misli da plesanje nije prikladno za jednog pingvina. Osim toga, roditelji znaju da bez posebnog pjeva pingvin nikada neće sebi naći partnericu i pravu ljubav. Od trenutka kada su se izlegli, Mumble i njegova prijateljica Gloria posebno su vezani jedno za drugo, no Glorija nikako ne uspijeva izaći na kraj s Mumbleovim „skakutanjem“.

Ples malog pingvina

SUBOTA, NOVA TV, 13.40, GLAZBENA DRAMA, Ulični tango

Pierrea Dulaine (Antonio Banderas) je motivirajući učitelj i plesni natjecatelj s Manhattana, koji se posvećuje podučavanju plesa šarolikoj grupi problematičnih njujorških srednjoškolaca. U početku učenici su skeptični prema Dulaineovim namjerama, pogotovo kada doznaju čemu ih želi podučiti, ali njegov nepokolebljiv duh i predanost polako ih navodi da prihvate njegov program. Čine čak i korak više, kombinirajući Dulaineov standardni ples sa svojim jedinstvenim hip-hop stilom i glazbom kako bi stvorili visoko-energičnu plesnu fuziju. Kako Dulaine postaje mentor svojim učenicima, od kojih mnogi nisu imali svijetlu budućnost, inspirira ih da usavrše svoje znanje plesa za prestižno natjecanje u klasičnom plesu.

Ulični tango s Antonijom BanderasomFoto: Kerry Hayes

SUBOTA, HRT3, 14.30, DRAMA, Dnevnik jedne sobarice

Sobarica Céléstine (J. Moreau) dobila je novi posao na selu kod Monteilovih. Čini se da je to neobična obitelj, žena (F. Lugagne) je frigidna, njezin muž (M. Piccoli) u stalnom je lovu na životinje i žene, a ocu su fetiš cipele. Na imanju je još Joseph (G. Géret) koji je fašist i sviđa mu se Céléstine. Njoj je zanimljiviji susjed bivši časnik (D. Ivernel) koji ne podnosi starog g. Monteila. I kad g. Monteil umre, Céléstine se sprema otići već sljedeći dan. Međutim, ubijena je i silovana mala Claire, pa ona odluči ostati jer misli da je ubojica Joseph. Céléstine od njega želi izvući priznanje.

Dnevnik jedne sobariceFoto: JEAN-LOUIS CASTELLI

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANI FILM, Kung fu panda 2

U Dolini mira Po Ping je ostvario svoj san. Kao zaštitnik, zajedno s prijateljima – Tigricom, Ždralom, Gujom i Majmunom čini Žestoku petorku i štiti svoj dom. No Dolini prijeti nova opasnost. Lord Shen tajnim i smrtonosnom oružjem prijeti osvajanjem Kine i uništenjem Kung Fua. Petorka ga mora zaustaviti, no Poa muče sjećanja iz prošlosti, povezana s ovim zlikovcem.

Kung fu panda 2

SUBOTA, HRT1, 20.10, AKCIJSKI TRILER, Dokaz života

U Tecali, koja je poslije Kolumbije drugo najveće središte kokainskih bandi, za američku naftnu kompaniju radi inženjer Peter Bowman (D. Morse). Iako je voli, zaokupljen je poslom i zanemaruje sve osamljeniju i sve nesretniju ženu Alice (M. Ryan). Odlazeći na teren, njega i skupinu drugih ljudi otmu tobožnji revolucionari i otpadnici, koji otimaju bogate ljude ne iz političkih razloga nego isključivo zbog novca. Vjeruju da im je Peter Bowman posebno važan jer su otkrili da sudjeluje u izgradnji naftovoda koji bi trebao proći posred kokainskih polja. Terry Thorne (R. Crowe) profesionalni je pregovarač u otmicama, koji radi za vojno-obavještajnu agenciju. Poslovi ga vode po cijelom svijetu. Nakon uspješno obavljenog zadatka u Čečeniji, pozvan je u Tecalu. Agenciju je angažirala korporacija Qard za koju je Bowman radio. Međutim, na početku pregovora poduzeće se rasformiralo i više nitko nije želio snositi troškove. Na odlasku, Terry objašnjava razočaranoj Alice da im više ne može pomoći, no vrati se s aerodroma i dobrovoljno preuzme akciju.

Dokaz života (Meg Ryan i Russell Crowe)

SUBOTA, NOVA TV, 21.45, AKCIJSKI SF FILM, Godzilla

Snažna priča o ljudskoj hrabrosti suočenoj s titanskim silama prirode nakon što se zastrašujuće biće, pred kojim je čovječanstvo naizgled nemoćno, podigne iz mora kako bi vratilo ravnotežu u prirodi. Ova spektakularna avantura s neviđenim posebnim efektima suprotstavlja najpoznatije čudovište na svijetu s ljudskom arogancijom, prijeteći tako postojanju čovječanstva.

Godzilla

SUBOTA, HRT1, 21.45, AKCIJSKA SERIJA, Ray Donovan

Ashley zamoli Raya da pomogne njezinom prijatelju Steveu Knightu, guruu za samopomoć koji je pretukao konobara. Avi i Lena pomažu Rayu da dođe do Volchecka i traži njegovu pomoć oko uništavanja Cochrana. Mickey od Raya dobiva novac za život, ali nada se većoj zaradi poslije sastanka s filmašicom Debrom Gerson. Bridget se svađa s Rayem i Abby zbog naušnice koju joj je dao Marvin.

Ray Donovan

SUBOTA, RTL TV, 22.00, KOMEDIJA, Redovnice nastupaju 2

Deloris Van Cartier (Whoopi Goldberg), lasvegaška zabavljačica, pozvana je u samostan u kojem se nekoć krila od gangstera, kako bi pomogla zboru srednje škole St. Francis. Škola je u krizi, a gospodin Crisp (James Coburn), koji upravlja njome, prijeti da će je zatvoriti. No ako zbor osvoji prvo mjesto na natjecanju u Los Angelesu, škola će biti spašena.

Redovnice nastupaju 2

SUBOTA, HRT3, 22.05, RATNA DRAMA, Kapetan Conan

Bliži se kraj 1. svjetskog rata. U Bugarskoj kapetan Conan (P. Torreton) na čelu je grupe od 50 nemilosrdnih francuskih ratnika koji se vole boriti prsa o prsa. Njihov je moto: “Kapetane, zaboravili smo povesti zarobljenike.” Rat je završio i jedinica je u Bukureštu gdje ih Conan, uz pomoć svog prijatelja Norberta (S. Le Bihan), pokušava zaštititi jer se njihovo ponašanje ne uklapa u prestanak ratovanja.

Kapetan Conan

SUBOTA, HRT1, 22.50, SPORTSKA DRAMA, Surferi

Jay (J. Weston) obožava surfanje i s petnaest godina otkrije da mitski Mavericks, jedan od najvećih valova na svijetu koji dolazi s El Ninom, doista postoji. I to u blizini njegova doma u Santa Cruzu. Stoga poduzme sve da nagovori lokalnu legendu u surfanju, Frostyja Hessona (G. Butler), da ga počne trenirati i da ga nauči kako preživjeti jahanje na Mavericksu. Hesson prihvati, ali insistira da Jay dobro svlada temelje surfanja, među kojima je i zadržati dah četiri minute. Između Frostyja i Jaya razvija se prijateljstvo koje im mijenja život, a uzjahati Mavericksa postaje više od surfanja.

Surferi (Gerard Butler i Johnny Weston)

 

NEDJELJA, NOVA TV, 14.35, VESTERN, Cahill

U ovom vesternu John Wayne je utjelovio maršala Cahilla koji otkriva da su njegova dva zanemarena sina umiješana u pljačku banke, a upravo on vodi istragu o njoj.

Cahill s Johnom Wayneom

NEDJELJA, HRT2, 20.00, DRAMA, Bolje ne može

Pisac Melvin Udall (J. Nicholson) živi sam u New Yorku, ima opsesivno-kompulzivni poremećaj, zajedljiv je i naporan. Život mu se neočekivano promijeni kad mu susjed homoseksualac završi u bolnici, a Melvin preuzme brigu o njegovom psu. Istodobno, svakodnevnu rutinu naruši mu odsustvo konobarice Carol (H. Hunt) iz obližnjeg lokala jer joj je sin bolestan. Naime, Melvin svaki dan doručkuje na istom mjestu, a Carol je jedina koja podnosi njegove promjene raspoloženja. Pred troje junaka je vikend i intenzivnije druženje.

Bolje ne može (oskarovci Helen Hunt i Jack Nicholson)

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, RATNI FILM, Most

Tigar (Bata Živojinović) ima zadatak srušiti most koji se nalazi u središnjoj Bosni i preko kojeg bi trebale prijeći njemačke trupe. Za rušenje Tigar ima samo sedam dana, što znači da nema puno vremena da stigne do tamo i uspješno izvrši zadatak. Tigar zove Tihog (Boro Begović), bivšeg vođu otpora za kojeg se priča da je izdajnik, a na putu susreće i Talijana Zvatonija (Boris Dvornik), koji je prebjegao partizanima te njegovog pomoćnika Bambinija (Igor Galo). Presudna bi mogla biti pomoć Švercera (Jovan Janićijević), inženjera koji jedini zna slabu točku mosta, no neprijatelj ga drži u zarobljeništvu pa ekipa diverzanata najprije kreće osloboditi toliko potrebnog stručnjaka za miniranje.

Most u režiji Hajrudina Krvavca

NEDJELJA, HRT3, 20.00, VESTERN, Žigosan

Besprizorni Choya (A. Ladd) razbojnik je na Divljem zapadu, koji nakon posljednje pljačke iznenada dobiva ponudu za posao života. Naime, pokvareni Leffingwell (R. Keith) predloži mu da se pretvara da je davno izgubljeni sin bogatog rančera Laveryja (C. Bickford) i tako prevarom dođe do njegovog novca. Isprva dvojeći, Choya ipak prihvati Leffingwellov plan i doista uvjeri Laveryja i njegovu suprugu (S. Royle) da je upravo on njihovo dijete oteto kada je imalo pet godina. No, Choya se zaljubi u njihovu kći Ruth (M. Freeman), te odluči priznati laž i potražiti pravog sina Laveryjevih.

Žigosan

NEDJELJA, HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Novine

Nakon što “Novine” objave još jedan članak Andreja Marinkovića (Goran Marković) o mogućem policijskom zataškavanju misteriozne prometne nesreće, Mario Kardum (Aleksandar Cvjetković) naziva još uvijek aktualnog vlasnika “Novina” Josipa Vukovića (Damir Lončar) i inzistira da kupoprodajni ugovor potpišu odmah. U članku prozvani šef policije Toni Nardelli (Alen Liverić) prekida sve odnose sa svojim vjenčanim kumom Andrejem. Glavni urednik Martin Vidov (Zijad Gračić) saznaje da je budući vlasnik “Novina” Kardum ljut zbog objavljivanja članka pa na kolegiju obznanjuje da treba objaviti demanti. Novinari Dijana Mitrović (Branka Katić) i Nikola Martić (Trpimir Jurkić) misle da pokazivanje beskičmenjaštva pred novim gazdom nije dobra taktika za njihovu buduću novinarsku neovisnost pa pokušavaju nagovoriti Vidova da nastavi objavljivati Andrejeve članke o nesreći. Na proslavi nakon potpisivanja ugovora o kupnji “Novina” Kardum baca oko na Andrejevu ljubavnicu Hanu Mašić (Dajana Čuljak)

Novine

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Nove zabavne transformacije kandidata showa čekaju nas i ovaj tjedan! Fil Tilen će nas zabavljati s hitovima od LMFAO, a Hana Hegedušić kao Danijela Martinović. Žanamari će postati Billy Joel, Filip Dizdar Tajči, a Kedžo postaje Carmen. Matteo Cetinski odabrao je jokera tako da ćemo tek otkriti tko će umjesto njega zapjevati kao Adele. Lanu čeka muška uloga Seana Paula, kao i Anu Maras, koja će nastupiti kao Vlado Kalember.

Ana Maras kao Vlado Kalember

NEDJELJA, HRT1, 21.05, DRAMA, Majka Terezija

Indija krajem 40-ih godina 20. stoljeća. Britanskoj vladavini došao je kraj, ali mir i dalje zaobilazi novu indijsku naciju. Građanski rat izbija između hinduista i muslimana, smrtonosni sukobi koji osobito žestoko bjesne u Calcutti. Calcutta je utonula u socijalne probleme kojima vlasti nisu dorasle i urušava se pod bremenom sve većeg očaja među slabima, bolesnima, zaboravljenima. Ali usred sve te nevolje i jada uzdiže se jedna časna sestra koja slijedi poziv da pomogne najvećoj sirotinji – Majka Terezija. Taj poziv za sobom povlači beskrajne bitke i Majka Terezija prisiljena je suprotstaviti se mnogim autoritetima, uključujući i vlastitu crkvu. Ali uz pomoć prijatelja vizionara i predanih mladih časnih sestara, Majka Terezija uspijeva osnovati vlastiti misionarski red. Među najvećim kušnjama kojima mora odoljeti kampanja je koju jedan britanski novinar vodi kako bi je obezvrijedio. Ona se, međutim, ne da smesti i nepokolebivo nastavlja misiju te za svoj rad dobiva međunarodno priznanje 1979. kad joj je dodijeljena Nobelova nagrada za mir. Čak i u kasnijoj životnoj dobi nastavlja putovati svijetom kako bi širila poruku ljubavi i milosrđa.

Majka Terezija u režiji Fabrizija Coste

NEDJELJA, RTL TV, 22.15, AKCIJSKI SF FILM, Smrtonosna utrka

Na vrhuncu ekonomske krize i nezaposlenosti u 2012., američki zatvori pretrpani su nasilnim kažnjenicima pa moćnici izmisle novu smrtonosnu igru koja će istovremeno pružiti zabavu masama, ali i smanjiti broj zatvorenika u tijesnim kaznionicama. Jensen Ames (Jason Statham) automobilski je prvak s mračnom prošlošću, koja će mu se osvetiti kada bude osuđen za ubojstvo supruge koje nije počinio. Sada je Ames prisiljen utrkivati se i nositi metalnu masku pokojnog vozača nazvanog Frankestein ili će truniti u nehumanom zatvoru Terminal Islanda.

Smrtonosna utrka (Jason Statham)

NEDJELJA, HRT2, 22.20, PUSTOLOVNA SERIJA, Vikinzi

Ragnar ipak nije završio u Valhali, ali teška bolest prikovala ga je za krevet, a zbivanja u Kattegatu su izvan njegove kontrole. Bjorn naređuje Flokijevo uhićenje zbog ubojstva Athelstana, a u Parizu Rollon izdaje svoje vikinške sudrugove kako bi učvrstio svoj položaj na franačkom dvoru. Za to vrijeme u Hedebyju, Kalf objavljuje da će dijeliti vlast s Lagerthom, no je li Kalfu podjela vlasti pravi cilj i je li Lagertha doista spremna dijeliti nešto što je bilo njezino?

Novi nastavci serije Vikinzi

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, KOMEDIJA, Predigra za brak

Kao desetogodišnji dječak Chuck (Dane Cook) odbio je poljubiti djevojku koja zbog toga baca prokletstvo na njega koje ga prati i sada kad je odrastao. Chuck je sada u svojim tridesetima, uspješan je zubar, no ima veliki problem kada su u pitanju odnosi sa ženama. Naime on ne može reći djevojkama da ih voli jer ga to uvijek dovode do prekida veze i vjenčanja djevojke s nekim drugim. Jednog dana, upravo na jednom takvom vjenčanju njegove bivše djevojke, Chuck postaje svjestan te okrutne činjenice, ali i upoznaje djevojku koja mu se svidi na prvi pogled. Cam (Jessica Alba) ga odbija, no okolnosti ju dovode u njegovu ordinaciju te se ponovno sreću. Nakon zubarskog tretmana ona u zamjenu neplaćanja računa pristaje izaći sa Chuckom. Što više vremena njih dvoje provode zajedno to se Chuck više zaljubljuje u nju ali kada mu prijatelj Stu objasni teoriju o njegovim bivšim ženama Chuck se zabrine za svoju vezu s Cam. Chuck mora nekako razbiti čaroliju zbog koje nema sreće u ljubavi.

Predigra za brak (Jessica Alba i Dane Cook)

NEDJELJA, HRT1, 23.30, DRAMA, Naša majka

Nakon majčine smrti blizanici Jeanne (M. Désormeaux-Poulin) i Simone (M. Gaudette) suočili su se s oporukom prepunom zagonetki i zadataka koji ih čekaju. Među ostalim trebaju pronaći brata, za čije postojanje su saznali iz oporuke, i oca, za kojeg su mislili da je mrtav. Put ih vodi iz Kanade na Bliski istok gdje malo-pomalo otkrivaju šokantnu istinu o svom rođenju i majčinom (L. Azabal) životu tijekom građanskog rata, prije nego je emigrirala… Film je prikazan na mnogim međunarodnim festivalima, zapažen je i nagrađen. Među ostalima bio je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Nagrađivana drama Naša majka

 

Povratak na Net.hr