TV

OBILJE SMIJEHA

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Diana, Auti 2, Muppeti, 2 igrača i Što žene vole izdvojeni su naslovi za dane vikenda

SUBOTA, NOVA TV, 13.45, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Ta luda ljubav

Cal Weaver (Steve Carell) ima četrdeset i koju godinu i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna za supruginu nevjeru, on želi razvod i tada tu počinje kraj njegova savršenoga života. Kako Cal nije izlazio na spojeve gotovo jedno desetljeće ovo mu neće biti nimalo lako. No, unatoč svemu što mu se nudi sada kada je slobodan muškarac, Cal svoje srce ne može promijeniti.

Ta luda ljubav (Steve Carell i Julianne Moore)

SUBOTA, HRT3, 14.35, PUSTOLOVNI FILM, 24 sata Le Mans

Poznata francuska utrka Le Mans jedna je od najtežih, traje 24 sata, a dvojica vozača se izmjenjuju svakih nekoliko sati. Pred nama je automobilistički dvoboj između Nijemca Stahlera (S. Rauch) u Ferrariju 512LM i Amerikanca Delaneya (S. McQueen) u autu Gulf Team Porsche 917. Delaney je u ovoj utrci opterećen prethodnom sezonom jer je izazvao nekoliko nesreća, a u jednoj od njih je poginuo muž njegove prijateljice Lise (E. Andersen).

24 sata Le Mans (Steve McQueen)

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANA KOMEDIJA, Auti 2

Munjeviti i njegova kompletna ekipa zajedno s novim šefom Šlepom odlazi na put oko svijeta kako bi sudjelovali u utrkama pravih šampiona koje se održavaju u pet različitih zemalja: Japanu, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Međutim, Šlep uskoro upadne u slučaj zamjene identiteta i, nakon što spasi britanskog tajnog agenta, potpuno neočekivano se nađe u svijetu međunarodne špijunaže

Auti 2

SUBOTA, HRT1, 20.10, BIOGRAFSKA DRAMA, Diana

Priča o princezi Diani (N. Watts) koja prikazuje zadnje dvije godine njezinog života. Počinje s razvodom od Charlesa, princa od Walesa, i vezom s pakistanskim kirurgom dr. Hasnatom Khanom (N. Andrews) u kojega se zaljubila. Film prati Dianina putovanja u Angolu, angažman u kampanji protiv mina, zatim Australiju, Pakistan, New York, Bosnu, Italiju i Pariz. Željela je svoj život podijeliti s Khanom, ali on je prekinuo vezu da zadrži svoju privatnost jer Dianu su fotoaparati i kamere pratili na svakom koraku. Dianino druženje s Egipćaninom Dodijem Fayedom bio je pokušaj da Khana napravi ljubomornim, a sve je završilo automobilskom nesrećom u kojoj je poginulo troje ljudi.

Diana s Naomi Watts

SUBOTA, HRT2, 21.45, AKCIJSKA SERIJA, Ray Donovan

Conoru je rođendan, a i Abby i Ray su to zaboravili. Conor zahtijeva obiteljsku proslavu s Terryjem, Bunchyjem i Mickeyjem. Napetost raste kad se cijela obitelj okupi u Rayevoj kući. Ashley netko opet proganja, a njezin novi momak Steve Knight, guru za samopomoć koji svojom psihologijom živcira Raya, naređuje Rayu da ga se riješi. Ray se nađe licem u lice s Cookiejem Brownom kad se pojavi kod Bridget da bi je izveo.

Ray Donovan

SUBOTA, NOVA TV, 21.45, AKCIJSKA KOMEDIJA, 2 igrača

Dvojica američkih agenata iz dvije različite Vladine agencije na tajnim su zadacima i slučajno vode istragu jedan o drugome, što ih dovede do toga da ukradu novac od mafije. Međutim, tek nakon toga shvate da ih je mafija zapravo navela da ukradu 50 milijuna dolara od CIA-je.

2 igrača (Denzel Washington i Mark Wahlberg)

SUBOTA, HRT3, 22.00, PSIHOLOŠKI HOROR, Opsjednutost

Nakon povratka s dužeg poslovnog puta Mark (S. Neill) s radošću i nestrpljenjem očekuje susret sa suprugom Annom (I. Adjani) i maloljetnim sinom Bobom (M. Hogben). Iznenađen Anninim hladnim dočekom, Mark joj nastoji udovoljiti na sve načine ne bi li prevladala loše raspoloženje. Međutim, problem je u tome što je Anne nezadovoljna brakom i želi privremeno napustiti Marka koji u međuvremenu dozna da je ona već više od godinu dana u vezi s izvjesnim Heinrichom (H. Bennent). Želeći spasiti brak, Mark nastoji uvjeriti suprugu da zajedno učine sve kako bi prevladali krizu. No, Anne se počne sve čudnije ponašati, prekine vezu s Heinrichom, te napokon odluči odseliti se u drugi dio grada. Izmučen nepodnošljivom situacijom, Mark unajmi privatnog istražitelja (C. Duering) ne bi li otkrio prave razloge Anninog otuđenja, a pritom pronalazi utjehu u druženju s Bobovom učiteljicom Helen.

Opsjednutost

SUBOTA, RTL TV, 22.15, KOMEDIJA, Muppeti

Glavni likovi ove nove avanture su Gary, Mary i Walter koji će ponovo okupiti staru i umirovljenu Muppet družinu. Čine to kako bi spasili televizijski studio u kojem se nekad snimao njihov show. Glavni negativac je Tex Richman koji želi uništiti studio, jer se ispod njega nalazi veliko nalazište nafte. Jedini način kako spriječiti Texovo preuzimanje studija je organizirati show za deset milijuna gledatelja… Hoće li Muppeti uspjeti?

Muppeti (Amy Adams i Jason Segel)

SUBOTA, HRT1, 22.40, AKCIJSKA CRNA KOMEDIJA, Ubrzanje

Britanski plaćeni ubojica u Los Angelesu Chev Chelios (J. Statham) baš namjerava promijeniti način života iz temelja kad otkrije da je otrovan. Iza toga stoje njegovi bivši poslodavci i kriminalac Verona (J. P. Cantillo) koji želi zauzeti Cheliosovo mjesto. Njegov prijatelj, liječnik Miles, savjetovao je Cheliosu da mora pojačati rad srca ako želi ostati na životu. Da podigne razinu adrenalina u svom tijelu, Chelios se neprestano sukobljava s kim stigne, od mafijaša do policije. I zajedno sa svojom djevojkom Eve (A . Smart) traži one koji su ga otrovali.

Ubrzanje s Jasonom Stathamom

SUBOTA, HRT2, 23.05, KRIMI SERIJA, Annika Bengtzon: Reporterka crne kronike

Prvi put u karijeri reporterka Annika Bengtzon izvještava s glamurozne večere na dodjeli Nobelovih nagrada u štokholmskoj gradskoj vijećnici. Svjetski uglednici uživaju u večeri i plesu kad najednom razgovor i glazbu nadglasaju pucnjevi. U nastaloj panici i komešanju ubojica sruši Anniku na pod. Ona se ubrzo nađe usred zamršene drame koja ima veze sa samim Alfredom Nobelom, a reporterka postaje krunski svjedok.

Annika Bengtzon: Reporterka crne kronike

SUBOTA, NOVA TV, 23.40, AKCIJSKI FILM, Bitka za Pacifik

Nakon što se iz Pacifika pojavi prijetnja čovječanstvu u obliku krvoločnih vanzemaljaca, započne rat koji će oduzeti milijune života. Kako bi se obranili, svjetski vođe razviju posebne, goleme robote kojima istovremeno upravljaju dvojica pilota, poznate pod nazivom Jägeri. Međutim, čak i oni imaju poteškoća s obranom od vanzemaljaca. Na rubu poraza, obrambene sile čovječanstva prisiljene su potražiti pomoć bivšeg pilota Raleigha (Charlie Hunnam) i neiskusne vježbenice Maki (Rinko Kikuchi). Oni se ujedine kako bi zajedno upravljali legendarnim, ali zastarjelim Jägerom, a zajedno predstavljaju posljednju nadu čovječanstva za budućnošću.

Bitka za Pacifik

NEDJELJA, HRT3, 15.00, KOMEDIJA, Nepozvani gost

Dvojica opasnih zatvorenika/uznika pobjegnu tijekom prijevoza iz zatvora u zatvor. Policija sužava područje pretrage i već im je za petama, a oni nađu utočište u prekrasnoj kući gdje živi dražesna obitelj Roze. U zao čas za svadbu koju je obitelj planirala proslaviti te večeri, jer su ih bjegunci sve proglasili taocima, za svaki slučaj. I dok osuđenici postupno postaju mekši i pokazuju svoju bolju stranu, Rozeovi su sve manje simpatični a ova situacija iz njih izvlači najgore.

Nepozvani gost

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, RATNI FILM, Bitka na Neretvi

Početkom 1943. godine jedanaest njemačkih i talijanskih divizija, jedan ustaški zdrug i 18.500 četnika Draže Mihajlovića počeli su s provođenjem plana “Weiss 1” kako bi uništili partizanske jedinice. Pritisnuti nadmoćnijim neprijateljem partizani su se s Vrhovnim štabom i 4.500 ranjenika i tifusara našli opkoljeni u dolini Neretve. Ostao je samo jedan most na čijoj su drugoj strani čekale jake četničke snage pripremajući se za maskar ranjenih boraca, tifusara i naroda. Tito naređuje rušenje mosta. Iznenađeni neprijatelj prebacuje svoje snage na sjever predviđajući da će partizani tamo pokušati proboj iz obruča. Međutim, u toku samo jedne noći partizani pokraj srušenog grade improvizirani most i prebacuju se na drugu stranu Neretve izigravši neprijatelja, a u odlučujućem obračunu četničke snage doživljavaju definitivni vojnički i politički poraz u II. svjetskom ratu.

Bitka na Neretvi u režiji Veljka Bulajića

NEDJELJA, HRT2, 20.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Što žene vole

Nick Marshall (M. Gibson) reklamni je stručnjak iz Chicaga koji zahvaljujući novcu i izgledu lako dolazi do žena, pa se osjeća superioran. Zbog toga mu je propao brak, a petnaestogodišnja kći Alex (A. Johnson) nema dobro mišljenje o njemu. Generalni direktor marketinške kompanije (A. Alda), u kojoj je Nick zaposlen, mjesto kreativnog direktora na koje je Nick računao dodijeli Darcy Maguire (H. Hunt), iznimno inteligentnoj i sposobnoj poslovnoj ženi. Darcy je stručnjakinja za ženski dio tržišta koji je u stalnom porastu, a Nick pokušava osmisliti reklame za specifično ženske proizvode. Pri pokušaju da “uđe u žensku psihu” dogodi mu se nesreća, nakon koje stječe krajnje neobičnu sposobnost da čuje ono što žene misle, čak i pudlice.

Što žene vole (Mel Gibson i Helen Hunt)

NEDJELJA, HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Novine

Na redakcijski kolegij dolazi Mario Kardum (Aleksandar Cvjetković) i predstavlja se zaposlenicima kao novi vlasnik “Novina”. Kardum zamjenjuje direktora “Novina” Darija Antića (Ivica Pucar) Leom Grubišićem (Nikša Butijer), čovjekom gradonačelnika Ludviga Tomaševića (Dragan Despot). Umjesto dosadašnjeg glavnog urednika Martina Vidova (Zijad Gračić) Kardum na to mjesto postavlja Alenku Jović Marinković (Olga Pakalović). Blago Antić (Zdenko Jelčić), šef sigurnosti “Novina” i čovjek s obavještajnim zaleđem, predaje Vidovu dokumente o poslovanju tvrtke “Tetra usluge”. Iz papira se može zaključiti da je riječ o fiktivnoj firmi koja služi tome da iz nje Kardum, gradonačelnik Tomašević i njegov pomoćnik Marko Mladenović (Mijo Jurišić) izvlače novce.

Novine

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Nove fenomenalne i zabavne transformacije gledatelje očekuju nas i ove nedjelje. Moći ćemo uživati u izvedbi Rolling Stonesa, a taj zadatak pripao je Ani Maras, dok će Matteo stati na pozornicu kao Zdravko Ćolić. Liza Minnelli bit će ovotjedni izazov za Lanu, a Alesha Dixon za Fila Tilena. Žanamari je dobila E.T. što ju je oduševilo, a Filip će nam se prikazati kao Massimo. Hana će biti Gwen Stefani, a pobjednik prethodne epizode Damir Kedžo pjevat će pjesmu grupe Scissor Sisters.

Lana JurčevićFoto: Branko Banjac

NEDJELJA, HRT3, 20.20, VESTERN, Monte Walsh

Ostarjeli kauboj Monte Walsh (L. Marvin) shvaća da su starom Divljem zapadu odbrojani dani. Pojava željeznice zauvijek je gurnula kauboje u drugi plan, pa Monte i njegovi kolege imaju sve manje izbora. Posla ima, ali oni čeznu za slobodom i otvorenom prerijom. Kakogod, moraju se pozdraviti s dotadašnjim životom i tražiti novi put za sebe… Prema istoimenom romanu Jacka Shaeffera snimljen je remake 2003. u kojem glume Tom Selleck, Isabella Rossellini i Keith Carradine.

Monte Walsh

NEDJELJA, HRT2, 22.15, PUSTOLOVNA SERIJA, Vikinzi

Situacija oko Ragnara i Flokija ostaje neizvjesna, a Rollon se u Parizu trudi iz petnih žila pridobiti srce svoje supruge, princeze Gisle. Bjornova sposobnost preživljavanja na velikom je iskušenju u divljini, dok kralj Ecbert šalje svoga sina Aethelwulfa da spasi kraljicu Kwenthrith od neprijateljskih snaga u Merciji.

Vikinzi

NEDJELJA, HRT1, 22.20, TRILER, Krojač Paname

Zbog veze s ljubavnicom britanskog ministra vanjskih poslova u Madridu, zavodljivi špijun Andy Osnard (P. Brosnan), zaposlen u MI6, poslan je u Panamu. Tamo upozna Harryja Pendela (G. Rush), bivšeg londonskog prevaranta, koji sada radi kao krojač za panamske bogataše, političare i kriminalce. Pendel je poznat po odijelima ali i informacijama koje se kod njega mogu saznati. Čini se da ni njegova žena Louise (J. Lee Curtis) ne zna čime se bavio u prošlosti. Sjajan je krojač, ali loš u poslovnim potezima i trenutno je u velikim dugovima. Bezobzirni Osnard sazna za dugove i ponudi mu novčanu pomoć u zamjenu za zanimljive informacije kojima će doći u milost nadređenih u Londonu. Pendel pristane i za Osnarda počne krojiti i šivati informacije.

Krojač Paname

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, KOMEDIJA, Ponovno 17

Srednja škola baš i nije bila fantastično i dobro razdoblje za tatu Mikea O’Donnela (Zac Efron) koji se sada vratio u tijelo sedamnaestogodišnjaka. Sada Mike mora pohađati školu zajedno sa svojom kćerkom i sinom. Stvari postanu dodatno komplicirane za Mikea kada se u njega zaljubi njegova kćerka tinejdžerka, ne znajući da joj je on ustvari otac.

Ponovno 17 sa Zackom Efronom

NEDJELJA, RTL TV, 23.50, TRILER, Posljednja bitka

Kada iskusni general Eugene Irwin (Robert Redford) biva premješten u maksimalno strog vojni zatvor, upravitelj Winter (James Gandolfini) niti želi, niti može skriti svoje poštovanje prema nagrađivanom časniku koji je zbog neposluha u akciji izgubio svoj položaj, ali ne i slavu koju uživa među vojnicima. Winter se divi generalu, ali disciplinu u zatvoru održava potpuno drukčijim, često nepravednim metodama. Nakon nekog vremena, Winterovu nepravdu na svojoj koži osjeti i sam Irwin, koji ga odluči naučiti lekciji preuzimanjem komande u zatvoru. Ostali zatvoreni vojnici u tome će mu spremno pomoći.

Posljednja bitka (James Gandolfini i Robert Redford)

Povratak na Net.hr