TV

SVAKAKO POGLEDAJTE

TV PREPORUKA DANA: Željki Ogresti u goste dolaze olimpijski pobjednici, braća Sinković (Dva : jedan u gostima)

HRT2, 13.05, DOKUMENTARNA SERIJA, Silvia Colloca i talijanska kuhinja

Silvia Colloca posjećuje tri talijanske pokrajine koje posebno voli, Abruzzo, Marche i Molise, kako bi nanovo otkrila autentičnu siromašnu kuhinju i pripremala ukusna jela koja si svi mogu priuštiti. Silvia će u svakoj epizodi susretati mještane i kuhati u svojoj kuhinji kako bi upoznala gledatelje s tajnama talijanskoga slatkoga života. Predstavit će nam profesionalne kuhare koji će nam otkriti svoje recepte, ali i članove svoje obitelji koji svakodnevno žive talijansku tradiciju.

Silvia Colloca i talijanska kuhinja

HRT2, 13.35, VESTERN, Prerijska groznica

Bivši šerif Preston Biggs (K. Sorbo) postao je običan pijanac zbog tragične smrti svoje žene. Nakon jedne od pijanih tučnjava u salunu Biggs je zatvoren. Kako gostioničar traži dug od 200 dolara, koje Biggs nema, šerif mu nudi da kočijom odveze tri poremećene žene do željezničke postaje koja je udaljena nekoliko dana jahanja. Jednu od tih žena, Lettie (J. Armenante), upoznaje već u zatvoru. Lettie djeluje kao da je opasna, ali nije, samo neprekidno radi neobične kretnje rukama. Druga, Blue (F. Day), mučena grižnjom savjesti jer ju je obljubio mužev brat, postala je psihotična propovjednica, a treća, Abigail (D. Swain), proglašena je ludom samo zato što je bila žrtva ponižavanja obitelji i muža. Sve tri žene boluju od, kako se mislilo, prerijske groznice.

Prerijska groznica

HRT3, 20.00, KRIMI FILM, Borsalino & Co

U Marseilleu tridesetih godina mučki je ubijen François Capella, pripadnik mafijaškoga klana. U pozadini događaja krije se talijanska mafija koja bi željela proširiti svoju moć na francuski teritorij. Kako to tamošnjima nije nimalo u interesu, najjači marsejski klan odluči pozabaviti se time, osobito njihov pripadnik Roch Siffredi (A. Delon). Budući da je njegov najveći motiv osveta kolege i prijatelja Capelle, Siffredi neće prezati ni od čega, a put će ga spontano dovesti k ljudima iz talijanskoga klana. Tako će prvom prilikom ubiti desnu ruku zloglasnoga Volponea (R. Cucciola), šefa talijanske mafije. Naravno, ni Volpone neće premišljati o osveti.

Borsalino & Co u režiji Jacquesa Deraya

HRT1, 20.00, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima – braća Sinković

Aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu na pariće, već dvije i pol godine ne znaju za poraz. Nakon što su 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, ove godine u Rio de Janeiru Martin i Valent Sinković natjecali su se u dvojcu na pariće i osvojili zlatnu medalju. Braća su tako nastavila čudesan niz od 29 pobjeda na velikim natjecanjima. Nepobjedivom dvojcu nedostajalo je samo olimpijsko zlato pa nakon osvojene zlatne medalje u Riju možemo reći da su sve što se može osvojiti u veslanju već osvojili.

Željka Ogresta i braća Sinković

HRT2, 20.05, DRAMSKA SERIJA, Supruge i kćeri

Bojeći se da se njegova tajna ne otkrije, Osborne zaklinje Molly da nikome ništa ne govori. Roger nagovara Osborna da kaže ocu istinu, no Osborne se boji njegova bijesa – od njega se očekuje da oženi bogatu djevojku iz ugledne obitelji, a poznato je da on ne može smisliti Francuze. Molly i Cynthia se uzbuđeno spremaju za uskršnju dobrotvornu zabavu – sve do trenutka kad za Cynthiju stigne cvijeće od Prestona s porukom da rezervira dva plesa za njega. Cynthijino raspoloženje naglo splasne i ona baca cvijeće u vatru.

Supruge i kćeri

HRT1, 20.30, DRAMSKA SERIJA, Kuća od karata

Nakon što je Dunbaričina nominacija propala, Francis je jedini demokratski kandidat pa s Claire razrađuje strategiju za ostanak u Bijeloj kući. Iako im LeAnn predlaže da angažiraju njezinog stručnjaka za analizu podataka Aidena Macallana, Frank i Doug taj plan smatraju previše riskantnim te se odlučuju za druge metode protiv republikanskog kandidata Conwaya i u javnost puštaju glasine da ovaj manipulira tražilicom Pollyhop. Frank isprva ne želi odobriti udar na vodstvo terorističke organizacije ICO u Siriji, no na Dougov nagovor se predomisli kako bi time zadao udarac Conwayu. Međutim, Conway sve detalje o privatnom i političkom životu stavi na internet, čime uspije spriječiti izbijanje skandala oko Pollyhopa i izbiti Franku iz ruke adut.

Kuća od karata

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Autocesta kroz pakao

Nastavljajući raditi na svom riskantnom pothvatu iz prošle sezone koji je bio proširenje poslovanja vučne službe s planina Britanske Kolumbije na sjever zaleđene Alberte, Jamie Davis hvata se u koštac sa još prometnijim autocestama i većim olupinama nego ikada prije; no širenje poslovanja donosi i nove brige. U Jamiejevom timu dolazi do velikih promjena, te će on biti primoran svoje kamione, ugled i sudbinu autocesta staviti u ruke novih i neiskusnih vozača. Razapet između dvije lokacije, Jamieju će u pomoć uskočiti i njegova dva brata. Njegov najveći konkurent Al Quring, i dalje uspješno vodi svoj biznis koji je dosta manji od Jamiejevog, što će njemu donijeti veliku dilemu – treba li nastaviti širiti svoju flotu i krenuti u osvajanje novih teritorija ili napustiti opasne ceste Alberte i vratiti se kući? Dok se Jamiejev tim bori s rješavanjem prometnih zastoja na čak šest različitih autoceta, on mora odlučiti može li nastaviti tim tempom, te i dalje rješavati najizazovnije intervencije u povijesti vučne službe.

 

Dokumentarac Autocesta kroz pakao

DOMA TV, 22.05, KRIMI SERIJA, Castle

Premijera sedme sezone američke kriminalističke serije o slavnom piscu i oštroumnoj njujorškoj detektivki koji zajedničkim snagama rješavaju neobične slučajeve umorstava, a ubrzo postanu i mnogo više od kolega. U završnici šeste sezone, dok se Castle vozio na svoje dugo iščekivano vjenčanje, crni terenac izgurao ga je s ceste. Zatim, nakon što se nije pojavio na vjenčanju, Beckettica je pozvana na mjesto nesreće gdje je u provaliji ugledala Castleov auto u plamenu. Tko ili što je uzrokovalo prometnu nesreću? Je li Castle ikako mogao preživjeti? Sedma sezona nadovezat će se na završnicu šeste sezone i mjesto te nesreće, a prva epizoda će detektivki Beckett donijeti najteži slučaj u karijeri. Tijekom sezone, pred detektivima postaje bit će i brojni novi slučajevi i veliki izazovi. Tako će tim istraživati ubojstvo slavne internetske ličnosti, kao i poznatog glumca akcijskih filmova iz 1980-ih, a usput će i tragati za odgovorima o Castleovu tajanstvenome nestanku.

NATHAN FILLION, STANA KATIC
Detektivi Castle i BeckettFoto: Bob D'Amico

NOVA TV, 00.10, HOROR, Zmije u avionu

Za vrijeme treninga vožnje moto krosa na Havajima, Sean Jones (Nathan Phillips) svjedoči ubojstvu važnoga američkog tužioca koje je ubio moćni mafijaš Eddie Kim. Štiti ga FBI-ev agent Neville Flynn (Samuel L. Jackson) na putu za Los Angeles gdje mora svjedočiti protiv Eddieja. Ukrcaju se na noćni let te zauzmu čitavi prvi razred. No međutim, Eddie pošalje stotine različitih vrsta opasnih zmija avionom s uređajem za mjerenje vremena koji će u određenom trenutku pustiti zmije u avion s ciljem da ga sruši.

Zmije u avionu

Povratak na Net.hr