TV

ŠTO GLEDATI NA TV-U

TV PREPORUKA DANA: Željka Ogresta razgovarala je s košarkaškim reprezentativcem, Krunoslavom Simonom (Dva : jedan u gostima)

HRT2, 13.25, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Uzimam te, čini mi se

Julia (M. Kirshner) i Jim (J. Thomas) zaljubljeni su i sigurni da će se voljeti do kraja života, no na dan vjenčanja oboje imaju svoje sumnje, s tim da je Julia svoje svladala spremajući se, a Jim je svoje izrekao tek kad je trebalo reći “da”. Već dok je govorio zavjet, Julia je znala da nešto neće biti u redu, jer umjesto da ga je sam napisao, skinuo ga je s interneta. Prve dane nakon tog događaja Julia je izvan sebe, a s vremenom postaje cinik u pogledu braka i ljubavi. Najstarija sestra Beth (J. Cooper) udana je, ima dijete i trudna je. Iako voli svog muža, počele su i njihove prve svađe, najviše oko novca. Najmlađa, Audrey (S. Canning), ne želi da joj sestre ruše iluzije, pogotovo otkad u njihovoj agenciji za proslave radi zabavni i dobroćudni Zach (A. Neil McKenzie). Julia i Jim pokušavaju živjeti svako svojim životom iako shvaćaju da ne mogu jedno bez drugoga.

Uzimam te, čini mi se

NOVA TV, 17.30, ZABAVNA EMISIJA, IN magazin

U Zadru je održana promocija hrvatskog izdanja biografije Luke Modrića ‘Trnoviti put do svjetske slave’ španjolskih autora Vicentea Azpitartea i Josea Manuela Puertasa. Na promociji je bio i Lukin otac koji je ekipi IN magazina priznao kako je njegov sin unatoč svjetskom uspjehu ostao skroman. Najbolji MMA borac na svijetu, Amerikanac Stipe Miočić, ovih je dana boravio u Hrvatskoj gdje se družio s brojnim obožavateljima i svojim velikim prijateljem, Cro Copom. UFC-ov prvak u teškoj kategoriji ekipi IN magazina otvorio je vrata privatnog života i otkrio kako uživa u svojem poslu kojim spašava ljudske živote, a progovorio je i o svojim najvećim ljubavima. Samo pred kamerom IN magazina učio je kako se priprema njegovo najdraže jelo – ćevapčići! Glazbeniku Ivanu Volariću Zaku svečano je uručena Zlatna ploča za album ‘Usne varane’.

EURO 2016 - Turkey v Croatia
Luka ModrićFoto: ALNOCHE/PRESSE SPORTS

HRT3, 20.00, KRIMI FILM, Trojicu treba ubiti

Michel Gerfaut profesionalni je kockar koji, nakon što je njegov prijatelj ubijen, traga za ubojicama. Nalazi ih među gangsterima i želi se osvetiti. No, nailazi na neočekivane zamke… Film je ekranizacija kriminalističkog romana Jean-Patricka Manchetta, a scenarij je napisao Christopher Frank. Redatelj Jacques Deray nekoliko je puta radio s Alainom Delonom (Borsalino, Borsalino i co., Bazen), a režirao je i jedan od hitova Jean-Paula Belmonda, “Marginalac”. Deray je kompetentni profesionalac koji se ne trudi svojim filmovima dati crtu osobnosti, već se strogo pridržava scenarija i brine se da glumci ostave dobar dojam. Alain Delon je, tako, u ovome filmu očekivano ozbiljan, distanciran i učinkovit, utjelovljenje profesionalca koji malo govori i ne troši energiju na nevažne stvari.

Trojicu treba ubiti s Alainom Delonom

HRT2, 20.00, DRAMSKA SERIJA, Kako danas živimo

Marie, opčinjena Felixovim ljubavnim umijećem, nagovara ga da zatraži njezinu ruku od oca. No Melmotte se probio u visoko društvo i za svoju kćer odabrao boljeg ženika od siromašnog baroneta. Felix se za to vrijeme udvara privlačnoj djevojci sa sela, Ruby Ruggles. Uto iznenada u London stiže prelijepa tajanstvena Amerikanka, gđa Hurtle, u potrazi za Paulom. Došla je u London kako bi natjerala Paula da održi obećanje koje joj je dao prije dvije godine u San Franciscu i oženi je.

Kako danas živimo

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima: Krunoslav Simon

Hrvatski košarkaški reprezentativac Krunoslav Simon profesionalni je košarkaš koji je karijeru započeo u KK Maksimiru, a kasnije prelazi u KK Zrinjevac te potom u redove KK Zagreba. U međuvremenu preuzima kapetansku traku, a 2008. osvaja svoj prvi trofej Kup Krešimira Ćosića. Bio je član hrvatske B reprezentacije koja je na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine osvojila zlatnu medalju. Zadnjih nekoliko godina redoviti je reprezentativac, a sudjelovao je i na europskom prvenstvu u košarci u Sloveniji kada je Hrvatska osvojila 4. mjesto. Nakon što je s Hrvatskom na kvalifikacijskom turniru u Torinu izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, 31-godišnji košarkaš odlučio je još dvije godine ostati u milanskom klubu EA7 Emporio Armani.

Dva : jedan u gostima

RTL2, 20.30, DRAMSKA SERIJA, Dr. House

Usprkos protestima, Housea je prisiljen otići na očev sprovod. U međuvremenu, Houseov tim preuzima slučaj mlade žene koja se razboljela u Kini dok je tražila svoje biološke roditelje. Tim je u kontaktu s Houseom preko mobitela dok ovaj odlazi na sprovod, ali usred Houseove posljednje upute veza se prekida.

Dr. House

HRT1, 20.35, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Pregledavajući CIA-ine dokumente koje je dobila od Saula, Carrie pronalazi opis slučaja kad je irački doušnik pokušao stupiti u vezu s Vugom, što je bilo jedno od njezinih nekadašnjih kodnih imena. Carrie stupa u vezu s doušnikom Samirom Halilom, koji joj kaže da je vidio Ahmeda Nazarija, podmićenog člana iračkog ministarstva pravosuđa za kojeg se smatralo da je mrtav, u Iraku pet mjeseci ranije. Carrie odluči pronaći Nazarija i otkriti što on zna. Nakon što je Saul uhvaćen kako iznosi kopiju dokumenata iz ureda, Dar Adal ga podvrgava nizu ispitivanja. Nakon toga Allison prati Saula u hotel gdje joj on priznaje da je uzeo dokumente za Carrie. Allison koja je vjerovala da je Carrie mrtva uspaniči se i javi vijest Krupinu koji je uvjeri da će doći do Nazarija prije Carrie. Za to se vrijeme Quinn javi Daru Adalu i kaže mu da ima priliku približiti se Abu al-Kaduliju, meti s CIA-ine liste za odstrel. Saulu koji još odbija surađivati prijete da će ga poslati natrag u Langley.

Domovina

HRT1, 21.30, DOKUMENTARNI FILM, CSI Hrvatska: Skoro se izvukli

Forenzika, znanost koja je sve moćniji alat u borbi protiv zločina, može srušiti ljudske laži i ispraviti propuste, ali bez iskusnog oka vještaka ponekad ne može funkcionirati. Znamo kako to izgleda u igranim serijama, no kako to izgleda u stvarnosti, i to hrvatskoj, pogledajte u dokumentarnom filmu CSI Hrvatska.

Dokumentarac CSI Hrvatska: Skoro se izvukli

HRT2, 22.55, KRIMI SERIJA, Crna lista

Gotovo 30 godina nakon što su u Sierra Leoneu oteli dječaka koji je bio svjedok brutalnog masakra svoje obitelji, u Kamčatki u Rusiji na obalu ispliva oderano truplo. Posumnjavši da je to djelo međunarodnog lanca krivolovaca poznatijeg kao Kartel iz Mombase, Red nagovori Liz da razgovara s milijarderom i zaštitnikom prirode Geoffom Perlom. Perl Liz povjeri da već godinama lovi taj kartel i upućuje je da ispita uvoznika Leeja Chunga koji zaniječe da zna išta o ubojstvima. Međutim, kad u Japanu ispliva još jedno truplo bez kože, Samar to navede na zaključak da netko sustavno ubija krivolovce na divlje životinje u cijelom svijetu.

Crna lista

NOVA TV, 00.10, AKCIJSKI FILM, Otporan na metke

Predani policajac Los Angelesa, detektiv Masona Storma (Steven Seagal) razotkriva mrežu visokopozicioniranih korumpiranih političara i ubojstava. Kada ga nastrijeli kolega, Storm će provesti sedam godina u komi prije nego što se probudi i sazna da mu je obitelj ubijena. Sada, mnogo godina nakon ubojstva i ne znajući tko stoji iza toga, Storm želi pravdu i ništa ga u tome neće spriječiti… Za vrijeme snimanja ovog filma glavni glumci Steven Seagal i Kelly LeBrock su bili u braku.

Otporan na metke sa Stevenom Seagalom

Povratak na Net.hr