TV

OBILJE SMIJEHA

TV PREPORUKA DANA: Zabava je zajamčena filmovima Sam u kući 3, Ljubav i praznici i Policijska akademija 2

HRT2, 13.30, TRILER, U hakerskoj mreži

Usred noći u stan Juliane Schubert (C. Peters) i njezinog dečka Philippa (F. Knopp) upadaju specijalni policajci, uhite Juliane i vode je u postaju pod optužbom za terorističko djelovanje. Isprva Juliane vjeruje da je u pitanju nesporazum koji će brzo biti riješen, no zbivanja je demantiraju. Sve ukazuje na njezinu nedvojbenu krivnju: na njezino ime unajmljen je stan u kojemu su nađeni planovi za konstrukciju bombe; novac s njezinog računa prebačen je na račun terorističke organizacije; na njezino ime unajmljivana su sumnjiva vozila. Juliane počinje shvaćati da je netko jednostavno ukrao njezin identitet, no policija joj ne vjeruje. Iako na slobodi, ona živi u mreži kojoj ni sama ne može pojmiti razmjere: ne može dignuti novac s računa, ne može otputovati na službeni put, nema više ni povjerenje poslodavca, te je suspendirana. Počinje osjećati kako je netko danonoćno prati, u sve oko sebe sumnja i sama počinje istraživati.

U hakerskoj mreži

HRT1, 18.05, DOKUMENTARNA SERIJA, Vjetar u kosi

Nakon posjeta Istri i rudniku Raša u četvrtoj epizodi Vjetra u kosi Aleksandar Stanković upućuje se na otok Cres, otkriva javnosti nepoznate ljude koji su sreću našli daleko od velikih gradova, istražuje zašto uz toliko ovaca na otoku Cresu samo rijetki proizvode sir, te cijeli putopis završava sa slikarom Matom Solisom, zaštitnim znakom otoka Cresa.

Vjetar u kosi

RTL TV, 20.00, KOMEDIJA, Sam u kući 3

Iako je krađa prošla glatko, bez ikakvih problema, zamjena prtljage na aerodromu uzrokovala je da čip, skriven u igrački automobila na navijanje, završi u tihom predgrađu Chicaga, domu malog Alexa. Nakon prvotne panike zbog ogromnog gubitka, kriminalci se razvesele kad shvate gdje se čip nalazi, a pogotovo kad saznaju da u kući trenutno nema nikoga osim osmogodišnjeg dječaka. Međutim, ono što ne znaju je da je Alex jedina osoba na svijetu dovoljno dovitljiva i hrabra da ih zaustavi, bez obzira na svoje godine.

Sam u kući 3

HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Travanj je 1982. godine. Dok Dinamo ide prema tituli prvaka, Žac i Nenad vode bitku s jedinicama u školi, a Dominikova borba s nestašicom goriva i kolegama postaje sve složenija. Leo je unio nemir u Unin sastav, Jura i dalje bezuspješno pokušava doći u kontakt s Jagodom, a zahvaljujući komičnom spletu okolnosti Marina i Kipo ponovno su se našli u istoj priči.

Crno-bijeli svijet

HRT2, 21.45, MINI SERIJA, Posrednica

Janet Leach živi u rutini dok joj se život drastično ne promijeni kad je policija zamoli da kao poseban skrbnik sudjeluje u ispitivanju čovjeka kojega su uhitili. Taj je čovjek serijski ubojica Fred West (Dominic West). U samo nekoliko minuta on šokantno prizna ubojstvo. Od toga časa ona je uvučena u središte istrage i u kompleksan osobni odnos s Westom. On joj se počinje nasamo povjeravati o drugim žrtvama, što ona zbog obveze povjerljivosti ne smije prenijeti policiji. West iskorištava moć koju time stječe i nad njom i nad policijom te odbija otkriti cijelu istinu o svojim zločinima i poriče da je njegova žena Rosemary u njima sudjelovala. Janet Westu postavlja ultimatum da će otići ako ne bude surađivao i to dovede do drastičnog napretka u istrazi pa nevjerojatan opseg zločina pomalo izlazi na vidjelo. No West i dalje manipulira i ometa istragu.

Nova mini serija Posrednica

RTL TV, 22.15, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Ljubav i praznici

Ira Simpkins (Kate Winslet) piše za društvenu kolumnu Daily Telegrapha u Londonu. Iako svjesna njegovih „malih“ nevjera, i dalje je zaljubljena i u vezi s Jasperom Bloomom (Rufus Sewell). No kada dozna da je on zaručen, Ira padne u očaj. U međuvremenu, Amanda Woods (Cameron Diaz), vlasnica kompanije koja isporučuje filmske najave u Los Angelesu, dozna da je dečko Ethan Ebbers (Edward Burbs) vara s njezinom 24-godišnjom tajnicom te se odluči za praznike maknuti iz grada. Posjeti internetsku stranicu preko koje se može privremeno promijeniti boravište te se odluči zamijeniti s Amandom na dva tjedna.

Ljubav i praznici (Kate Winslet i Jack Black)

HRT3, 22.55, DRAMA, Pieta

Kang-do je brutalan u poslu kojim se bavi, naime, on utjeruje dugove. Jednog dana u posjet mu je došla žena koja tvrdi da je njegova davno izgubljena majka. U tjednima koji slijede ona ga uporno prati na svakom koraku dok se on bavi svojim poslom. Malo-pomalo Kang-do se počinje mijenjati.

Pieta

NOVA TV, 23.30, AKCIJSKA KOMEDIJA, Policijska akademija 2

Nakon što su polaznici uspješno završeni Policijsku akademiju u klasi pukovnika Erica Lassarda (G. Gaynes) oni kreću u svoj prvi zadatak. Njihov novi vođa je Carey Mahoney (Steve Guttenberg). Pukovnik Eric obavijesti Careyja kako ima pravi zadatak za odabrane. Naime za pomoć mu se obratio njegov mlađi brat, koji je zapovjednik jedne policijske postaje. On treba pomoć mladih policajaca, jer gradsku četvrt u kojoj je postaja već dulje vrijeme terorizira skupina koju predvodi Zed (Bob Goldthwait).

Policijska akademija 2

HRT1, 23.40, KRIMI SERIJA, Fargo

Gerhardti dobiju neočekivanu ponudu, a dvoje netipičnih ubojica iz petnih se žila trude ukloniti tragove.

Fargo

HRT1, 00.40, KRIMI DRAMA, Papa Greenwich Villagea

Amerikanac talijanskog porijekla Charlie (M. Rourke) radi kao šef sale u jednom restoranu u njujorškoj talijanskoj četvrti. U istom restoranu radi i Paulie (E. Roberts), Charliejev rođak sklon varanju i nevoljama. Zbog Pauliejevog potkradanja vlasnika obojica će ostati bez posla. Šarlatanu Paulieju to ne predstavlja veliki problem, no Charlie planira budućnost s djevojkom Diane (D. Hannah) te mu besposličarenje nikako ne odgovara. Kako bi donekle popravio situaciju, Paulie predlaže rođaku da opljačkaju jedan sef i uvjerava ga kako će to biti lak posao. Charlie nakon dosta promišljanja pristane, pa uz pomoć iskusnog obijača sefova kreću na posao. Naizgled sve teče po planu, no usred pljačke pojavljuje se policajac koji u toj zbrci strada. Charlie tjera Paulieja da mu kaže istinu, pa ovaj nerado priznaje kako novac ustvari pripada lokalnom mafijašu Eddieju (B. Young).

Papa Greenwich Villagea

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr