TV

IZDVAJAMO

TV PREPORUKA DANA: Vampir (Tom Cruise) priča mladom novinaru (Christian Slater) svoju životnu priču (Intervju s vampirom)

HRT2, 13.30, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Kao u bajci

Još otkako je bila djevojčica, Emma Graham maštala je o princu iz bajke. U igrama s mlađom sestrom Jane uvijek je ona bila kraljevna, a Jane obična djevojka. I sada, kad su odrasle, Jane (C. Wilson) je praktična i jednostavna, udaje se za građevinskog radnika, planira skromno vjenčanje, kupuje jeftinu vjenčanicu – točno ono što si ona i Greg (C. Carvin) mogu priuštiti. Emma (L. Renee), naprotiv, još uvijek čeka onoga pravoga. Radi u knjižari, što joj omogućuje da i dalje hrani svoju maštu. međutim, nema previše smisla za poslovnu stranu vođenja knjižare, pa joj njezin šef u pomoć šalje svog sina Erica (K. Turner), stručnjaka za nove poslovne ideje. Od prvog trenutka Emma pokazuje netrpeljivost prema Ericu. Osobito nakon što Eric shvati njezin stav prema životu i kaže joj da ima “kompleks bajke”. No, zato se upravo tih dana u knjižari pojavljuje mladić koji izgleda kao savršeni princ na bijelom konju: zgodan, pametan, voli čitati, k tome potječe iz bogate i ugledne obitelji. I Landon Kress (R. Bittle) od prve prema Emmi pokazuje kako mu se sviđa i na njezino oduševljenje zakazuje joj sastanak. Sve se odvija upravo kao u bajci, ali neće završiti kako završavaju bajke.

Kao u bajci

NOVA TV, 17.30, ZABAVNA EMISIJA, IN magazin

Holivudski glumac Matthew Modine pravi je primjer kavalira s manirama gospodina koji je u životu imao tu sreću snimati s najvećim facama iz svijeta šoubiznisa. U ekskluzivnom intervjuu s novinarkom IN magazina Ivanom Nanut, Matthew je priznao kako radije bira život u New Yorku nego Los Angelesu jer to je grad koji prosuđuje ljude po njihovu karakteru, a ne veličini lisnice. Iako mu je 57 godina, kaže kako često vozi skateboard kako bi ostao u formi. Teška Industrija, bend koji traje već pune 43 godine, ima novu pjevačicu. U prilogu novinarke IN magazina Anje Benete gledatelji imaju priliku upoznati atraktivnu Maju Bajamić, ali i poslušati kako zvuči novi singl ‘Pratim te u stopu’ koji je po prvi puta ekskluzivno izveden upravo pred kamerama IN magazina! IN magazin donosi i top listu najpoželjnijih liječnika u Hrvatskoj, a u Podravkinoj kuhinji priprema se ječam i grah sa suhim rebrima.

Matthew Modine

HRT2, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Divlja Patagonija

Patagonija – tajanstveno i neopipljivo mjesto na južnom vrhu Južne Amerike. To je predio bez oštrih granica, a proteže se preko Čilea i Argentine od 39. do 56. stupnja južno od ekvatora. Serija istražuje ona nepoznata, natprirodna obilježja Patagonije – svijet neobičnih životinja i čudnih krajolika, goleme planinske lance i ravnice šibane vjetrom. Otkriva nam kako živa bića preživljavaju i uspijevaju u tom okolišu, od pačića koji se prvi dan života moraju baciti u vodu otopljenih ledenjaka, preko kondora koji moraju svladati divlji vjetar, do plamenaca koji traže gdje je vjetar dovoljno zasolio vodu da održi račiće kojima se hrane.

Dokumentarac Divlja Patagonija

HRT1, 20.45, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Carrie se probudi i nađe licem u lice s Quinnom. On otkriva da su ga poslali da je ubije pa, ako želi ostati živa, moraju lažirati njezinu smrt i ona mora nestati. Carrie ne želi vjerovati da bi Saul mogao to zapovjediti i odluči otkriti tko ju je stavio na CIA-inu listu za odstrel. Zajedno se vraćaju na mjesto primopredaje u nadi da će nešto saznati. Za to vrijeme Jonas se vraća u kolibu i kad ne nađe Carrie, počne strahovati od najgoreg. Numan sazna da Korzenik dokumente koji su procurili iz CIA-e pokušava prodati Rusima i uzalud ga upozorava da to ne čini. Saul i Allison prisustvoju sederu s izraelskim dužnosnikom i razgovaraju o planu za rušenja Asada u Siriji. Imaju ideju o nasljedniku i planiraju tajni sastanak u Švicarskoj s generalom Jusefom, ali sve pođe po zlu.

Domovina

HRT2, 21.00, HOROR, Intervju s vampirom

Vampir Lestat (T. Cruise) je besmrtan, točnije bezvremenski, on ne zna svoje godine. Za njega je svijet beskrajan i beskonačan. Lestat živi u rijeci krvi koja je nužna za njegovo postojanje, a kada zaželi, on svojim žrtvama podaruje vječni život htjele one to ili ne. U Lestatov život potkraj 18. stoljeća ulazi Luis (B. Pitt), čovjek koji je uništen zbog gubitka žene i kćeri. Iako Luis postaje besmrtan, on će pokušati spriječiti bezdušnog Lestata u neumoljivu uništavanju ljudi. Dvije stotine godina kasnije, u San Fransiscu 20. stoljeća, Luis je svoju priču odlučio ispričati mladom novinaru (C. Slater) – vampirsku priču o želji, ljubavi, tuzi, strahu i ekstazi. Novinar je napisao reportažu koja je postala glasovita pod naslovom “Intervju s vampirom”.

Intervju s vampirom (Tom Cruise i Brad Pitt)

DOMA TV, 21.30, AKCIJSKA SERIJA, Castle

Detektiv Slaughter (gostujući glumac Adam Baldwin) vraća se kako bi mu Castle pomogao riješiti slučaj pljačke s velikim ulozima. No kad pronađu tijelo povezano s tim zločinom, Slaughter postane glavni sumnjivac u pljački koja se pretvorila u ubojstvo, a Castle mora utvrditi je li kriv ili mu pomoći dokazati da je nevin.

STANA KATIC
Castle (detektivka Beckett)Foto: Richard Cartwright

HRT1, 21.35, MOZAIČNA EMISIJA, Labirint

U 118. emisiji bit će sljedeće teme: kako je Andrej Plenković u samo tri mjeseca prešao put od predsjednika HDZ-a do premijera; jesu li hrvatski političari za svoje djelovanje premalo plaćeni ili preplaćeni; proveli smo jedan dan sa Zoranom Vakulom u Pitomači, vidjet ćete zašto.

Labirint

HRT2, 23.05, KRIMI SERIJA, Zakon i red: Odjel za žrtve

Narednica Benson i tužilac Barba pred sud izvode Johnnyja D.-ja (Charles Halford), kojega terete za organiziranu prostituciju, silovanje, napad i otmicu. Međutim, nakon što se ispostavi da je slučaj povezan s malenim Noom, Olivia počinje strahovati za njegovu budućnost, ali i život. Tijekom burnoga sudskog postupka, detektivi će se morati suočiti s prijetnjom koja bi zauvijek mogla promijeniti lice Odjela za žrtve.

Zakon i red: Odjel za žrtve

NOVA TV, 00.30, SF TRILER, Invazija

Tajanstvena svemirska letjelica pada na Zemlju, a u sebi nosi zastrašujuću tajnu, utječući na svakoga tko dođe u kontakt s njom. Fizička strana tih nesretnika ostaje nepromijenjena, no oni sami postaju hladni i ‘neljudski’. Promjena se poput epidemije počinje širiti zemljom, a zahvaća sve veći broj ljudi. Washingtonska psihijatrica Carol Bennell (Nicole Kidman), zajedno sa svojim prijateljem Benom Driscollom (Daniel Craig) predano radi kako bi otkrila što više o tajanstvenoj pojavi, a to je dovodi do zastrašujućeg otkrića: što god da je njezin uzrok, napada osobu dok spava. Epidemija uzima sve veće razmjere, a uskoro postaje nemoguće razlikovati zdrave ljude od onih koji su joj pokleknuli. Boreći se da ostane budna, Carol čini sve kako bi zaštitila svoga sina koji možda jedini poznaje način zaustavljanja epidemije. A ista možda i nije bolest nego – invazija.

Invazija (Daniel Craig i Nicole Kidman)

 

Povratak na Net.hr