TV

BOGATA TV VEČER

TV PREPORUKA DANA: Uz treću sezonu Vjetra u kosi, tu je još i vestern Usamljeni osvetnik kao i drugi napeti filmovi

HRT2, 13.40, DRAMA, Neobičan posjet policijskog inspektora

London. Godina je 1912. Inspektor (D. Thewlis) čije ime sluškinja nije dobro zapamtila dolazi u kuću tvorničara Birlinga kako bi ih obavijestio o samoubojstvu izvjesne Eve Smith. Situacija je krajnje nezgodna, jer Birlingovi upravo proslavljaju zaruke svoje kćeri Sheile (C. Pirrie) i njezinog dečka Geralda, tim više što isprva nitko od njih ne poznaje djevojku, bar ne po imenu. Kako razgovor odmiče, ispostavi se da je Eva (S. Rundle) radila u Birlingovoj tvornici, da je bila među nekoliko žena koje su se borile za veće nadnice, te da je zato dobila otkaz. Birling (K. Stott) osjeća žaljenje zbog događaja, no inspektor ide dalje: Eva Smith kasnije je našla posao u robnoj kući, odakle je otpuštena također zbog jednog člana obitelji Birling… Inspektor postavlja vrlo čudna pitanja i ima držanje neobično za inspektora, što Birlingovi shvate tek pošto je otišao i pošto je otkriveno da su svi – otac, majka (M. Richardson), kći, sin i budući zet – na neki način bili u nekoj vezi s djevojkom.

Neobičan posjet policijskog inspektora

HRT1, 18.10, DOKUMENTARNA SERIJA, Vjetar u kosi

U prvoj emisiji treće sezone Stanković putuje po Austriji i Njemačkoj, u drugoj posjećuje Sloveniju i Istru, u kojoj će se zadržati i u trećoj emisiji, a putovanje u četvrtoj emisiji završava posjetom Cresu. Putujući na malom mopedu Aleksandar Stanković upoznaje mnogobrojna zanimljiva mjesta i ljude, a put koji je prošao dug je 3000 kilometara.

Aleksandar Stanković

RTL TV, 20.00, VESTERN, Usamljeni osvetnik

Odvjetnik John Reid (Armie Hammer) vraća su Teksas, tada još nedovršenom transkontinentalnom prugom, koju vodi menadžer Latham Cole (Tom Wilkinson). U vlaku se još nalaze Tonto i Butch Cavendish (William Fichtner), kojega transportiraju na mjesto vješanja, nakon što ga je uhitio Dan Reid (James Badge Dale), brat teksaškog rendžera. No Cavendishova banda izbaci vlak s tračnica te spasi Butcha. I dok Tonto završi u zatvoru, Dan imenuje Johna teksaškim rendžerom, zajedno sa šestoricom drugih te oni krenu u lov na Cavenidshovu bandu. Potjera upada u zamku u kanjonu, Cavendish ubije Dana, izvadi i pojede mu srce. Tonto, koji je pobjegao iz zatvora, pronalazi ubijene rendžere te ih pokapa. No bijeli konj probudi iz mrtvih Johna koji, kako Tonto objašnjava, ne može biti ubijen u borbi.

Usamljeni osvetnik s Johnnyjem Deppom

HRT2, 20.00, KRIMI SERIJA, Umorstva u Midsomeru

Par koji je htio kupiti kuću u Midsomeru nađen je brutalno ubijen ispred kuće koju su navodno zaposjeli duhovi. Ima još potencijalnih kupaca toga posjeda, ali da li je moguće da bi itko od njih zbog toga mogao ubiti svoje suparnike? Dok istražuje taj slučaj, Barnaby pomaže i skupini konzervatora koji rade na očuvanju arhitektonske baštine, što ga ponovno dovodi do iste kuće. Osoba koja prodaje kuću s vremenom Barnabyju postaje sve sumnjivija.

Deveta sezona serije Umorstva u Midsomeru

HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

U središtu pozornosti bračni je raskol u kući Kipčićevih. Dok Jura očajava, Jagoda odlazi u Beograd, no u stanu svojih roditelja nailazi na situaciju sličnu onoj iz koje je otišla. U redakciji Starta na Kipa je oko bacila zgodna novinarka Andrea, što Marinu čini ljubomornom, a Dominik i Žac spašavaju Nenada iz nevolje u koju je zapao.

Crno-bijeli svijet

HRT2, 21.40, KRIMI SERIJA, Ubojstvo u Walesu

Visoko u brdima iznad Aberystwytha pronađeno je tijelo nepoznata mladića na dnu jezera u napuštenom kamenolomu u blizini mjestašca Penwyllt. Tommy James, koji trguje traktorima, dostavnim vozilima i kamionima, ugledan je član ove usko povezane zajednice, kao i njegovi bliski prijatelji, vlasnik gostionice Dic Rees i vlasnik garaže Gwilym Morgan.
Nepovjerljiv prema strancima, ovaj trio isprva odbija pomoći Mathiasu, no kad se ispostavi da je nepoznati u stvari bivši učitelj Michael Reynolds kojeg su svi u mjestu voljeli, počinju progovarati. Zna li bivši zatvorenik i usamljenik Wyn Bratton nešto što bi moglo pomoći u otkrivanju istine? Hoće li Brattonov usamljenički život u prikolici usred šume, vrlo nalik njegovome, spriječiti Mathiasa da pravilno rasuđuje i odluči je li Bratton žrtva ili ubojica? KRIMI SERIJA, Ubojstvo u Walesu

Ubojstvo u Walesu

RTL TV, 23.10, SF FILM, Dan kad je Zemlja stala

Znanstvenici primijete objekt koji se velikom brzinom iza Jupiterove orbite primiče Zemlji te previđaju da će se njegov udar sa Zemljom dogoditi na području Manhattana, snagom koja može uništiti sav život na planeti. SAD odmah okupi skupinu znanstvenika, uključujući dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) i njezina prijatelja dr. Michaela Graniera (Jon Hamm), s namjerom da osmisle plan koji će spasiti ljudski rod. No kako se približava Zemlji, objekt polako uspori te stane iznad Central parka i pokaže se kao ogroman svemirski brod. Sferu ubrzo okruže policijske i vojne snage. Iz sfere izađe Klaatu (Keanu Reeves), a Helen mu krene u susret, no usred kaosa vojska otvara paljbu prema izvanzemaljcu. U tom trenutku iz sfere izlazi ogroman robot nazvan G.O.R.T.

Dan kad je Zemlja stala s Keanu Reevesom

HRT3, 23.15, ROMANTIČNA DRAMA, Prazna kuća

Osamljeni Tae-suk seli se iz kuće u kuću, ništa ne odnosi, pojede što nađe, a zauzvrat očisti, čak i popravi koju sitnicu i opere rublje. Kad je ušao u jednu prostranu kuću, nije primijetio da se u svoju sobu sakrila žena koju je muž premlatio. Tae-suk joj pomaže i kad se njezin muž nasilnik vrati, udari ga štapom za golf. Zatim ona sjedne na motor s Min-gyuom i zajedno se odvezu.

Prazna kuća

NOVA TV, 23.20, AKCIJSKI TRILER, Smrtonosno oružje

Riggs(Mel Gibson) i Murtaugh (Danny Glover) losanđeleski su policajci koji su se borili u Vijetnamu. Obojica mrze raditi s partnerima i to im je jedino što imaju zajedničko. Martin Riggs je, ukratko, ubilački stroj. Zbog iznimne preciznosti istrenirane u CIA-inim tajnim operacijama i godina provedenih u specijalnim jedinicama, Riggs je u losanđeleskoj policiji poznat kao smrtonosno oružje. Na terenu, međutim, Riggs voli prihvaćati izazove, i to one koji nasmrt plaše ostale policajce. Nedavno je izgubio ženu nakon 11 godina braka pa mu više nije stalo ni do čega što je opasna kombinacija za nekoga tko ima nizak prag tolerancije i ubojite moći.

Smrtonosno oružje (Danny Glover i Mel Gibson)

HRT2, 23.35, KRIMI SERIJA, Fargo

Molly je pod pritiskom da zaključi istragu, a Lester se osjeti preporođeno.

Fargo

HRT1, 00.25, KRIMI FILM, Povjerljivo

ake Vig (E. Burns) sposoban je, inteligentan, amoralan i uglađen varalica s nekoliko povjerljivih ljudi uza se. Najvjerniji su mu kompanjoni Gordo i Miles. U jednoj od velikih prijevara uplete se u sukob s ekscentričnim, moćnim i okrutnim kriminalcem Kingom (D. Hoffman), a da bi se izvukao bez posljedica, nudi Kingu veliki posao vrijedan pet milijuna dolara. Cilj mu je banka bogatoga Morgana Pricea, Kingova neprijatelja, a uz stalnu ekipu, za posao mu treba zavodnica (R. Weisz) koja će osvojiti bankarskog službenika srednjeg ranga s kojim će “surađivati”. Tko će koga prevariti? Tko kome može vjerovati? Koje prijateljstvo može biti jače od novca? Najvažnije pitanje: koliki je moj dio? Slijedit će prijevara na prijevaru i više neočekivanih obrata.

Povjerljivo (Edward Burns i Rachel Weisz)

Povratak na Net.hr