TV

GLAZBENO-FILMSKA TV VEČER

TV PREPORUKA DANA: Uz filmove Sigurna kuća i Kako se riješiti šefa 2 tu je još i Dodjela nagrade Porin 2017.

HRT2, 13.40, ROMANTIČNA DRAMA, Ljubav dolazi polako

Marty Claridge (K. Heigl) mlada je žena koja sa suprugom Aaronom (O. Macready) 1800. godine kreće tražiti plodnu zemlju na kojoj bi sagradili kuću. I kad se napokon skrase na zgodnom mjestašcu i pomisle da je njihovim lutanjima došao kraj, te da napokon mogu zasnovati obitelj, Aaron u potrazi za odbjeglim konjem nesretnim slučajem razbije glavu i na mjestu ostane mrtav. Martyn svijet se srušio. Uskoro primi vrlo neobičnu ponudu: udovac Clark Davis (D. Midkiff) koji ima sedmogodišnju kćer Missie (S. McCole Bartusiak) predloži joj pogodbu – do proljeća ona će ostati na njegovom imanju kako ne bi morala preživjeti zimu sama, a zauzvrat će barem kratko biti majka njegovoj djevojčici. Nemajući kamo, Marty nerado pristaje na ovaj ugovoreni brak, željno iščekujući proljeće kad će se karavanom vratiti odakle je i došla.

Ljubav dolazi polako

RTL TV, 20.00, AKCIJSKI TRILER, Sigurna kuća

U Cape Townu bivši agent CIA-e Tobin Frost (Denzel Washington), kojeg je SAD obilježio kao izdajnika i međunarodnog kriminalaca, dobiva medij sa spremljenim tajnim podacima koje je skupio odbjegli MI6 agent Alec Wade (Liam Cunningham). Skupina plaćenika pod vodstvom Vragasa (Fares Fares) napada dvojac, Wade je ubijen, a opkoljenom Frostu ne preostane ništa osim predaje i izručenja američkom veleposlanstvu. Frosta prebace u sigurnu kuću veleposlanstva, koju “održava” Matt Weston (Ryan Reynolds), mladi i neiskusni agent CIA-e, koji promatra kako agent Daniel Kiefer (Robert Patrick) i njegovi ljude muče Frosta. Odjednom u kompleksu nestane struje, a agenti CIA-e shvate da su u opasnosti. Nekoliko sekundi kasnije u sigurnu kuću upadaju Vargas i njegovi plaćenici te likvidiraju Kiefera i njegov tim. Weston uspijeva pobjeći i sa sobom povesti Frosta.

Sigurna kuća (Ryan Reynolds)

HBO, 20.00, MINI SERIJA, Tabu

Smještena u 1814., mračna mini serija prati Jamesa Keziu Delaneyja (Tom Hardy), čovjeka koji je otišao do kraja svijeta i vraća se nepovratno promijenjen. Iako se dugo smatrao mrtvim, vraća se kući u London iz Afrike da bi naslijedio ostatke očeva brodarskog carstva i izgradio si život. Ali očevo nasljedstvo zatrovana je čaša, a uz neprijatelje koji vrebaju iza svakog ugla, James se mora probijati kroza sve kompleksnije područje da bi izbjegao vlastitu smrtnu kaznu. Okružena zavjerom, ubojstvom i prijevarom, mračna obiteljska tajna razotkriva se u zapaljivoj priči o ljubavi i zavjeri.

Tabu (Tom Hardy)

HRT1, 20.05, PRIJENOS, Dodjela glazbene nagrade Porin 2017.

Iz Spaladium arene u Splitu HRT prenosi 24. dodjelu nagrada Porin. Ove se godine Porin dodjeljuje u 33 kategorije, a u izravnom prijenosu pratimo dodjelu u 10 kategorija.
Dobitnici nagrade za životno djelu su: skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent i kompozitor akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica.

Voditelji Iva Šulentić i Ivan VukušićFoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVA TV, 21.35, KOMEDIJA, Kako se riješiti šefa 2

U urnebesnom nastavku hit-komedije iz 2011. godine, Nicku (Jason Bateman), Daleu (Charlie Day) i Kurtu (Jason Sudeikis) dosta je tuđeg šefovanja, pa odluče postati sami svoji šefovi i pokrenuti vlastitu tvrtku. Međutim naiđu na prepreku kad ih prevari lukavi ulagač. Prevareni i očajni, njih trojica stoga smišljaju novi plan – otet će ulagačeva odraslog sina i u zamjenu tražiti vraćanje kontrole nad svojom tvrtkom.

Kako se riješiti šefa 2

HRT2, 21.35, DRAMSKA SERIJA, #nemoj nikome reći

Đurđin (Iva Šimić) opaki plan otkriva se u pismu koje piše svojoj rođakinji Iris (Erna Rudnički). Iva (Tena Nemet Brankov) vraća se kući nakon utakmice i u šoku zatječe prazan dom. Njezini roditelji Venera (Nela Kocsis) i Slavko (Vlado Strmić) joj objašnjavaju da su im kamatari ispraznili kuću. Iva postaje cvilidreta iz meksičkih sapunica, prava Marisol. Razred je na okupu i profesorica Knjaz (Senka Bulić) ih obavještava da novca za maturalac više nema. Dino (Bernard Tomić) i Lucas (Marin Radman) više nisu par. Adela (Katarina Strahinić) sav nakupljeni bijes iskaljuje na plavuši koja posjećuje profesora Marettija (Dušan Bućan/Miran Kurspahić).

#nemoj nikome reći

HRT2, 22.10, PSIHOLOŠKI TRILER, Porotnica

Samohrana majka Annie Laird (D. Moore) živi sa sinom u New Yorku. Izabrana je za porotnicu u sudskom procesu u kojem je okrivljen mafijaš (T. Lo Bianco). Tako su ona i njezin sin postali meta zastrašivanja opasnom Učitelju (A. Baldwin). Šarmantni mafijaški ubojica vuče konce iz sjene i traži od Annie da utječe na ostale članove porote da glasaju za oslobađajuću presudu. Pod sve većim pritiskom Annie sina šalje u inozemstvo i suočava se s muškarcem koji ju terorizira… Sjajan psihološki triler s mnogo akcije, napetosti i neizvjesnosti, u kojem su se glumački izvrsno snašli D. Moore i A. Baldwin. Snimljeno prema romanu Georgea Dawesa Greena.

Porotnica (Alec Baldwin i Demi Moore)

HRT3, 22.15, DOKUMENTARNI FILM, Irezumi – japanska umjetnost tetoviranja

Zbog povezanosti s opskurnim svijetom yakuza, japanskih mafijaša, tradicionalna umjetnost tetoviranja irezumi jedan je od kontroverznih aspekata japanske kulture. No istovremeno je i fascinantan te je savršena ilustracija sofisticiranosti koja je prisutna u mnogobrojnim umjetničkim formama u Japanu.
Irezumi je iznimno bogat oblik izražavanja, a prakticiraju ga obitelji koje njeguju to drevno umijeće. Ovaj film nas vodi u tajni svijet majstora irezumija i pokazuje nam kako nastaju prava umjetnička djela na koži.

Irezumi – japanska umjetnost tetoviranja

RTL TV, 22.30, PUSTOLOVNI FILM, Opstanak

John Ottway (Liam Neeson) zaštitnik je bušača nafte, kojima sivi vukovi predstavljaju stalnu prijetnju na Aljasci. Ottway je potišten te čak u jednom trenutku razmišlja počiniti samoubojstvo. Jednog dana zrakoplov koji prevozi tim bušača nafte kući sruši se u mećavi. Ottway pronalazi preživjele članove i preuzima vodstvo, kako bi ih zaštitio od čopora vukova, kojima se ne sviđa što su se ljudi našli na njihovom teritoriju.

Opstanak (Liam Neeson)

HRT1, 22.30, TALK SHOW, Hrvatska za 5

Koliko hrvatski jezik, 50 godina nakon Deklaracije, određuje identitet, kulturu i budućnost hrvatskoga naroda? Kako knjiga kao kulturno-duhovno bogatstvo oplemenjuje život zajednice?
U emisiji Hrvatska za 5 govore: Mislav Ježić, Josip Bratulić, Mate Maras, Sanda Ham, i Radoslav Katičić.
Priloge pripremaju Matea Ribarević i Branimir Bilić.

Voditelj Branimir Bilić

HRT3, 23.00, TRILER DRAMA, Yella

Yella zbog posla odlazi živjeti u obližnji Hannover te pristane da je do kolodvora poveze bivši muž Ben kojem je zbog nasilja zabranjeno približavanje. Putem Ben namjerno izazove prometnu nesreću. Došavši u Hannover, Yella ustanovi da je tvrtka u kojoj je dobila posao propala. U hotelu u kojem je odsjela upozna mladog poslovnog čovjeka koji joj ponudi posao u njezinoj struci, u knjigovodstvu.
Christian Petzold, njemački redatelj i scenarist, jedan od vodećih pripadnika berlinske škole, miljenik filmske kritike, većinu svojih filmova posvećuje malim, običnim, ali jakim ženama koje u većini njegovih filmova utjelovljuje poznata njemačka glumica Nina Hoss.
U filmu “Yella” Petzoldova je junakinja mlada žena koja se pokušava spasiti od obiteljskog nasilja, međutim, u neokapitalističkom ozračju njezine istinske vrijednosti nisu poželjne pa je primorana prilagoditi se i igrati igru koja je poželjna. Glavnu ulogu tumači Nina Hoss koja je za rolu Yelle nagrađena Srebrnim berlinskim medvjedom.

Yella u režiji Christiana Petzolda

NOVA TV, 23.30, AKCIJSKI FILM, Pritajena vatra

Jack Taggart (Steven Seagal) je agent koji radi za Agenciju za zaštitu okoliša. Jacka šokiran vijest da su njegov šef Phil Pratt i najbolji prijatelj Frank Elkins pronađeni mrtvi u Kentuckyju nakon što je Frankov kamionet pao u rijeku. Kentuckyjevska policija vjeruje da je riječ o nesreći, no Agencija za zaštitu okoliša ne misli da je njihova smrt slučajnost. Prije pogibelji Frank je poslan u Jackson da istraži navode iz anonimnog pisma o zagađenju zbog kojeg je došlo do pomora riba i obolijevanja ljudi. Frank je poslao uzorke vode i tla na analizu te je otkrio da je Hanner, kompanija za ugljen čiji je vlasnik Orin Hanner (Kris Kristofferson), plaćena za deponiranje toksičnog otpada u napušteni rudnik. Jack je poslan u Jackson gdje se mora javiti velečasnom Bobu Goodallu (Levon Helm) koji vodi crkvu u Jacksonu te otkriti da li je za smrt njegovih prijatelji zaista bila uzrokovana samo nesrećom ili su u pitanju i drugi motivi.

Pritajena vatra (Steven Seagal i Marg Helgenberger)

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr