TV

LIGA PRVAKA

TV PREPORUKA DANA: U Ligi prvaka Arsenal dočekuje PSG, dok je Celtic je domaćin Barceloni

HRT2, 13.25, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Dvostruko vjenčanje

Deanne (T. Mowry) je mlada i uspješna odvjetnica, a Danielle (T. Mowry) je vrsna slastičarka. Deanne je uvijek u poslu, užurbana, u strogim odijelima, s mobitelom na uhu i uživa u svom poslu. Danielle također uživa u svom poslu, ali je mnogo opuštenija, toliko koliko su kolači mekaniji od pravnih spisa. Obje imaju nadimak Dee, po prvom slovu imena. Otac ih je napustio kad su bile male, ali zato imaju mamu i baku koje ih obožavaju. Osobito baka, koja se upravo zaljubila i, za razliku od svojih unuka, ima sretnu vezu koju namjerava okruniti brakom. Ni Dee ni Dee nemaju dečke, a za bakino vjenčanje trebalo bi imati partnera, ako ništa zbog plesa. Zato odvjetnici Dee kolega Jasper (C. Connell) bez njezinog znanja objavi oglas na internetu da joj nađe partnera. Kako se datum vjenčanja približava, pristaje na sastanke naslijepo. I, neočekivano, jedan od mladića, Tate (O.T. Fagbenle), mogao bi biti onaj pravi. No, slučaj hoće da Tate, nakon prvog sastanka s Dee pravnicom, slučajno sretne Dee slastičarku i, misleći da je ista djevojka, pozove je na kolače, kolači završe šetnjom, a šetnja preraste u svakodnevno telefoniranje. Dee, naravno, i ne sluti da Tate misli kako je ona njezina sestra. No, stvar će se razotkriti kad obje pozovu Tatea da im bude pratilac na vjenčanju.

Dvostruko vjenčanje

HRT3, 20.00, BIOGRAFSKA DRAMA, Luther

Martin Luther (J. Fiennes) je mladi njemački redovnik i profesor Biblije na znamenitome sveučilištu u Wittenbergu. Poslije posjeta Rimu zgrožen je unosnom i amoralnom trgovinom oprostima, koja se razvila oko papinskoga trona. Svoj nauk vjere do kojega je, među inim, došao i duhovnim prosvjetljenjem u kuli wittenberškoga samostana, ispisao je u obliku glasovitih 95 teza koje je prema predaji 1517. pribio na vrata mjesne dvorske crkve. Budući da stječe sve više pristaša, Luther postaje trn u oku Rima koji ne dopušta raspravu o prirodi papine vlasti, svetim sakramentima, itd. Sukob kulminira Lutherovim izopćenjem 1521. godine. Njemački car Karlo V. (T. Liebrecht) šalje ga u progonstvo. Sklanja se na dvor saskoga kneza Friedricha III. Mudrog (P. Ustinov) i prevodi Bibliju na njemački čime odlučno utječe na stvaranje jedinstvenoga njemačkog jezika. Nastavlja predavati u Wittenbergu i ženi se bivšom redovnicom Katarinom von Bora (C. Cox) te dokraja života ne odustaje od svoga naučavanja koje je postalo temelj reformacije.

Luther s Josephom Fiennesom

 

NOVA TV, 20.15, HUMORISTIČNA SERIJA, Lud, zbunjen, normalan

Pripreme za snimanje pilot epizode su u toku. Faruk je zabrinut jer nemaju novca kojim bi financirali snimanje. Kostimi su povijesni, vojne uniforme iz Drugog svjetskog rata. Međutim, Izet točno zna tko te uniforme krije u ormarima. U produkciju dolazi i Mahmut kako bi snimio deset spotova za svoj album. Faruk to vidi kao spas i šansu da dođe do nekih novaca koji su mu prijeko potrebni za snimanje serije. Fufe, da bi lakše dogovorio detalje oko snimanja, tajno ulijeva rakiju u Mahmutov čaj. U San Remu se odigrava kostimska proba. Vlasnici uniformi su i statisti. U zraku se osjeća napetost, a vrhunac dostiže kada pijani Mahmut izlazeći iz WC-a ugleda pun kafić statista kostimiranih u pripadnike raznih vojski iz perioda Drugog svjetskog rata.

Lud, zbunjen, normalan

RTL2, 20.30, DRAMSKA SERIJA, Dr. House

Tim liječi tinejdžera koji se zbog jakih bolova srušio nakon košarkaške utakmice. Dječak je rođen u stanju koje se naziva genetski mozaicizam, za što košarkaški tim nije znao. Pri rođenju roditelji su djetetu odredili spol te ga odgojili kao dječaka. No kako mu se stanje pogoršava, oni se pitaju jesu li dobro izabrali.

Dr. House

HRT2, 20.45, NOGOMET, LIGA PRVAKA: Arsenal – PSG

U 5. kolu skupine A Lige prvaka sastaju se dvije prvoplasirane momčadi grupe, Arsenal i PSG. Obje momčadi imaju po deset bodova nakon četiri odigrana susreta i sigurni su putnici u osminu finala natjecanja. No, ovaj dvoboj dati će odgovor na pitanje koja momčad će u osminu finala natjecanja kao prvoplasirana. Arsenal je trenutno vodeći u skupini A zbog bolje gol razlike (9-6), prvi susret na parku prinčeva završio je 1-1, stoga ovaj spektakularni dvoboj na Emiratesu bit će prava nogometna poslatica za sve ljubitelje nogometa.

Arsenal – PSG

ARENA SPORT4, 20.45, NOGOMET, LIGA PRVAKA: Celtic – Barcelona

Sjećate li se prvog njihovog sraza 13. rujna na otvaranju Lige prvaka? U toj utakmici, Barcelona je ponizila škotskog prvaka sa 7-0. Sad katalonski gigant čeka drugi okršaj u Glasgowu gdje će se Celtic pokušati osvetiti Kataloncima za blamažu koju je vidio čitav svijet. Barcelona je favorit, Barca je moćnija ekipa, ali nešto će se pitati i Celtic. Jedno je sigurno. Nećemo vidjeti dominaciju Barcelone kao što je to bio slučaj na Camp Nou u prvom dvoboju.

Igrači Barcelone

HRT1, 21.15, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

U Simli se održava sajam Sipi. To je jedini dan u godini kada je Indijcima dopušten ulazak u Britanski klub. No Ralph i Cynthia zaokupljeni su istražnim ročištem. Ralph privlači Aafrina na svoju stranu dajući mu traženo promaknuće. Cynthia pokušava pridobiti Alice čime izaziva još veću napetost između Alice i Ralpha. Sooni je u velikoj nevolji kad je uhite na prosvjedu za neovisnost. Sarah odluči obraniti svoj brak i suoči se s Leenom na sajmu Sipi. Armitage više ne može ignorirati rastuće dugove.

Ljeta u Indiji

HRT2, 23.30, KRIMI SERIJA, Crna lista

Dok se Tom sve dublje infiltrira u neonacističku drogerašku bandu u Dresdenu, u Washingtonu sudac Richard Denner pokazuje Liz okrvavljeni metak koji dokazuje da je bila na poprištu ubojstva Eugenea Amesa. I dok Denner odlučuje o tome može li se Liz suditi pred porotom, Red zaključuje da je jedini spasiti može ni manje ni više nego Tom za kojeg su svi osim Liz mislili da je mrtav. Aram ga uspijeva pronaći u Njemačkoj, a Red i Ressler upadnu na preprodaju oružja koju je ovaj ugovorio. Iako ih on zamoli da sačuvaju njegov tajni identitet, Red bandi kaže da Tom surađuje s njemačkim vlastima. Shvativši da je u škripcu, Tom otvori paljbu i pobjegne, a Red, Ressler i Dembe pobiju bandu. Međutim, Tom dođe k Redu i zatraži da mu ovaj objasni zašto se upleo te se zaklinje da se u Sjedinjene Države neće vratiti ni pod koju cijenu, no Red ga uputi da samo njegovo priznanje može Liz spasiti od zatvora.

Crna lista

NOVA TV, 00.10, AKCIJSKI FILM, Unakrsna vatra 2

Teroristi ukradu uređaj za kodiranje koji koristi kontrola leta i koji sprečava otimanje zrakoplova. Na taj način oni mogu upravljati zrakoplovom sa zemlje. Vojska dolazi do informacija da teroristi pokušavaju iskoristiti uređaj za rušenje zrakoplova komercijalnog prometa na tajnu bazu američke vojne obavještajne službe u jugoistočnoj Aziji, a tim specijalaca na čelu s poručnikom Mattom Danielsom (Mark Dacascos) dobiva zadatak da duboko u neprijateljskom teritoriju pronađe i dođe u posjed ukradenog uređaja prije nego što teroristi ispune svoje prijetnje. Sada Matt sa svojom ekipom vojnika mora spriječiti veliku prijetnju, potencijalni novi svjetski rat.

Unakrsna vatra 2

Povratak na Net.hr