TV

TV PREPORUKA DANA: U drami snimljenoj prema istoimenom romanu Iana McEwana svjedoci nesreće se opasno zbliže

U drami snimljenoj prema istoimenom romanu Iana McEwana svjedoci nesreće se opasno zbliže

HRT2, 14.00, PUSTOLOVNI KRIMI FILM, Pljačka a la Grand

Freddie Grand (M. Henner) dobiva obavijest da je je umro njezin otac Charles (L. Jourdan), koji je živio u Francuskoj i kojega ona nije vidjela osamnaest godina. U očevoj vili koja odiše raskoši dočekuje je njegov “suradnik” Flanagan (I. McShane). Prije nego što se može ići odmoriti nakon dugog leta preko oceana, Freddie mora pogledati vrpcu na kojoj je njezin otac snimio oproštajnu poruku. Freddie dozna da je njezin otac bio posebna vrsta kradljivca – od lopova je krao ukradenu robu za prvobitne vlasnike koji nisu željeli da se o krađi zna u javnosti. Nakon prvog šoka, slijedi drugi: ako želi naslijediti njegovo golemo bogatstvo, mora preuzeti njegov posao! Otac je predvidio njezin šok i sva pitanja koja joj mogu pasti na pamet, pa je uz pomoć kompjutorskog programa unaprijed snimio sve odgovore.

Pljačka a la Grand

HRT1, 14.00, DRAMSKA SERIJA, McLeodove kćeri

U vrtlogu uzbuđenja koje nosi godišnji sajam vune, na kojem žene s Drovers Runa kane stati uz bok velikim igračima ovčarske industrije, Nick se zatekne kako laže voljenoj ženi o svojim posjetima Sally i sinu Harrisonu. Iako Stevie shvaća Nickove dobre namjere, upozorava ga da bi stvari mogle izmaći kontroli. Nick i Tess se moraju suočiti i otvoreno razgovarati prije nego nastave sa životom, no to je teško izvedivo. Teško je i Jodi, kojoj bi njezina indiskrecija mogla ugroziti prijateljstvo s Kate.

McLeodove kćeri (Tess i Nick)

NOVA TV, 17.30, ZABAVNA EMISIJA, IN magazin

Zbog Ines Tričković Kinezi su ludi za dalmatinskim pjesmama. U Macau gdje živi, prava je zvijezda. Iza nje su koncerti u nekim od najprestižnijih svjetskih koncertnih dvorana, a u Hrvatskoj njezino ime malo tko zna. Na odmoru u rodnom Dubrovniku barkom je provozala ekipu IN magazina. Skoro je postala pravnica, no ljubav prema kazalištu i filmu bila je jača. Petra Kraljev mlada je splitska glumica koju ćemo od ove jeseni gledati u novoj seriji Nove TV ‘Zlatni dvori’. Kako se osjećala kad je dobila ulogu te ima li tremu otkrila je novinarki IN magazina Dijani Kardum. Na ljestvicama najizvođenijih glazbenika svake godine je i ime Massima Savića. Njegove pjesme znaju se od riječi do riječi, a pokazalo se to i na njegovu koncertu u zagrebačkom parku Zrinjevac.

Voditeljica Renata Končić MineaFoto: dorijan kljun

HRT3, 20.00, DRAMA, Gilane

Gilaneh (F. Motamed Arya) je osamljena seljanka čiji je sin morao u rat, a pred njom je put u Teheran kamo s kćeri odlazi u potragu za njezinim mužem koji je navodno samovoljno napustio vojsku. Petnaest godina poslije Gilaneh je iscrpljena životom, skrbi za sina koji se iz rata vratio s teškim posljedicama od kemijskog napada, a vrlo daleko je od kćeri. Nesposobna da se više brine za njega Gilaneh čeka da s juga zemlje stigne ratna udovica i oženi se s njezinim sinom.

Gilane u režiji Rakhsan Bani-Etemad

HRT2, 20.00, DOKUMENTARNI FILM, Upoznajte se s majmunima

Snimatelj Colin Stafford Johnson vratio se na indonezijski rajski otok Sulavezi kako bi nakon 25 godina ponovno snimao danas veoma rijetkog celebeškog ćubastog makaka. To je jedinstvena vrsta majmuna koja živi samo na indonezijskom Sulaveziju. Inteligentna, znatiželjna stvorenja s irokezama i žarko narančastim očima imaju izraženu osobnost, a sada su u opasnosti. Mnogi stanovnici vole jesti meso divljih životinja, a makaka smatraju posebnom poslasticom. Zbog krivolova se broj majmuna smanjio za gotovo 90 posto otkad je Colin posljednji put bio na otoku.

Dokumentarac Upoznajte se s majmunima

HRT2, 21.50, DRAMSKA SERIJA, Vikinzi

Lagertha i Ragnar se udružuju u borbi za oslobođenja Kattegata od jarla Borga. Aslaug se mora suočiti sa svojim proročanstvima. Athelstan zapada u krizu vjere. Bjorn se ponovno nađe pred izborom.

Vikinzi

HRT2, 22.35, DRAMA, Trajna ljubav

Pod plavim nebom bez oblačka, mladi par, Joe (D. Craig) i Claire (S. Morton), uživaju u pikniku. I baš kad su trebali otvoriti šampanjac, njihova je idila dramatično prekinuta. Na obližnje polje pokušava se spustiti balon, čovjek koji njime upravlja uspio se nekako zakačiti za uže, a dječak u košari previše je uplašen da bi iskočio. Joe i još trojica muškaraca priskočila su pričvrstiti košaru, ali zapuhao je vjetar i podigao balon. Većina njih je pala na zemlju, a jednog je muškarca vjetar odnio u visinu i ubrzo je pao i poginuo. Od tog se dana Joeov život promijenio, osim što je bio u stresu, počeo ga je slijediti jedan od spasilaca, Jed Parry (R. Ifans), jer je u trenutku nesreće osjetio bliskost s Joeom.

Trajna ljubav s Danielom Craigom

HRT1, 22.35, TRILER SERIJA, Igra

London 1972. Kad prebjegli časnik KGB-a Arkadij Milanov otkrije postojanje Operacije “Staklo”, strašne sovjetske urote koja bi mogla promijeniti tijek Hladnoga rata, Tata, šef agencije MI5, okuplja tajnu ekipu da to istraži. Sovjeti aktiviraju popis pritajenih agenata po cijeloj Britaniji, a Tatina ekipa mora djelovati brzo kako bi saznala informacije o uroti.

The Game
IgraFoto: Des Willie

NOVA TV, 23.15, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Što očekujete kad iščekujete

Presretni zbog začetka obitelji, televizijska fitness zvijezda Jules i zvijezda plesnog showa Evan shvaćaju da njihov zajednički život pred očima javnosti ne može opstati uz iznenadne zahtjeve koje traži trudnoća. Već napola luda autorica i odvjetnica Wendy na svojoj koži iskusi vlastite ratoborne majčinske savjete dok hormoni haraju njezinim tijelom, a njezin se suprug Gary nadmeće sa svojim strogim ocem, koji pak očekuje blizance s puno mlađom suprugom Skyler. Fotografkinja Holly spremna je obići svijet da bi usvojila dijete, ali njezin suprug Alex ima dvojbe, pa svoju paniku pokušava prikriti pohađanjem grupe za potporu mladim očevima.

Što očekujete kad iščekujeteFoto: Melissa Moseley

RTL TV, 23.30, HUMORISTIČNA SERIJA, Kriza

Nina i dalje progoni Aleša i Mirona, zbog čega se braća pokušavaju dogovoriti koji će se žrtvovati i biti s njom. Nakon bezuspješnih pregovora, i Miron i Aleš smišljaju svoje taktike kako smjestiti onom drugom. Obojica traže protuusluge od svojih starih dužnika: Aleš od Jeremije zato što mu je obećao biti donator krvi, a Miron od Kifle zato što ga primi u kuću svaki put kada ga mama izbaci. Nina je sve to, naravno, okrenula u svoju korist i odlučila vjerovati da ju obojica beskrajno vole i žele, samo se srame to priznati.

Kriza

Povratak na Net.hr