TV

NOVE SERIJE

TV PREPORUKA DANA: Serija prati dvije obitelji, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, tajnama i političkim intrigama (Ljeta u Indiji)

HRT2, 13.25, DRAMA, Slučaj Bruckner

Katharina Bruckner (C. Harfouch) iskusna je socijalna radnica koja je u praksi riješila mnoge teške situacije i već može osjetiti kad je neko dijete zlostavljano. Tako je i s malim Joeom Bremerom (E. Baer), dječakom predškolske dobi, koji se tijekom razgovora između Katharine i njegove majke (C. Paul) pomokrio. Njegova majka, mlada arhitektica Jacqueline Bremer, reagirala je burno, udarila i odgurnula dječaka. Iako se brzo pribrala i smirila, Katharina je odmah dijagnosticirala problematičnu majku i vjerojatno zlostavljano dijete, te je i mimo radnih sati počela o toj obitelji voditi računa. Jacqueline Bremer ju je prijavila šefu i priprijetila odvjetnikom. Katharina nije odustala, te je na prijavu susjeda jedan dan ponovno otišla do njihova stana, uz pomoć policije provalila i našla Joea zaključanoga u sobi, zatvorenog u ormaru. Ni to nije bilo dovoljno da se pokrene postupak, Jacqueline Bremer dala je naoko logično objašnjenje, a Katharinini kolege vjerovali su da se ona pretjerano i osobno vezala za slučaj jer je izgubila sina petnaest godina ranije.

Slučaj Bruckner

HRT3, 20.00, KRIMI FILM, Borac

Jacques Darnay (A. Delon) je bio uhvaćen i osuđen zbog krađe dijamanata i ubojstva draguljara. Iako nije ubojica, Darnay je u zatvoru proveo osam godina. Budući da dijamanti nisu pronađeni nakon njegova izlaska iz zatvora, slijedi ga inspektor Rouxel (P. Mondy), ali i kriminalci. Štiti ga bivši gangster Gino Ruggeri (F. Périer) i posuđuje mu novac, stan, pa čak i ljubavnicu Nathalie (A. Parillaud). No, Ruggeri je još uvijek vođa bande koja je eliminirala Darnayeva najboljeg prijatelja, a slično prijeti i njemu… Glumačkoj zvijezdi (a i uspješnom producentu) Alainu Delonu “Borac” je druga režija. Posvećuje je Renéu Clémentu koji je svojim filmom “U zenitu sunca” znatno pridonio Delonovoj glumačkoj karijeri. Delon se ovdje ponovno potvrđuje kao uspješan redatelj koji zna spojiti žestinu američkih krimića i atmosferu francuskih.

Borac u režiji Alaina Delona

HRT2, 20.05, DRAMSKA SERIJA, Kako danas živimo

Gđa Hurtle kaže Paulu prije njegova odlaska u Meksiko da ne mora ispuniti svoje obećanje i oženiti je ako bude još uvijek zaljubljen u Hettu kad se vrati s puta. Na putu u SAD Marie zastaje u Liverpoolu, no tamo je uhite. Za to vrijeme Felix se napije u Londonu i izgubi na kartama sav novac namijenjen za put.
Optužuje drugog igrača da je varao pa ga izbacuju iz kluba. Marie se osramoćena vraća kući, a Melmotte prijeti Felixu tužbom. Uto se umiješa udvarač lady Carbury, novinski urednik g. Broune, i sprječava katastrofu. Istodobno, Melmotte se, prvi put u životu, pokušava okućiti. Kupuje kuću na selu, ali obitelj Longestaffe, koja mu ju je prodala, još nije vidjela ni novčića od te prodaje. Melmotte priređuje raskošan banket povodom posjete kineskog cara i time otklanja sve sumnje o svom imovinskom stanju. Georgiani udvara Melmotteov bankar, g. Brehgert, čovjek dostojanstvena držanja i blage naravi. Felixu gđa Pipkin i gđa Hurtle zabrane da viđa Ruby dok se ne izjasni o svojim namjerama. Marie se nije čula s Felixom još od bijega i nagovara Hettu da razgovara s njim. Felix jasno daje do znanja da ga je oduvijek zanimao samo Marien novac i ništa više.

Kako danas živimo

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima – Tomislav Zanoški

Hokejaš KHL Medveščak Tomislav Zanoški, mnogima poznatiji kao Tom, prošle godine vratio se u Zagreb na veliku radost navijača, a posebno na svoju. Naime, ovom rođenom Zagrepčaninu koji je odrastao u Kanadi Medveščak je najdraži klub, a Ledena dvorana nadraže mjesto za igranje. Ljubimac zagrebačke hokejaške publike pridružio se momčadi Medveščaka u sezoni 2015./2016. i tako dobio jedinstvenu priliku da igra u jednoj od najjačih svjetskih liga hokeja na ledu, KHL-u. Što popularnom hokejašu znači ponovno igrati u njemu najomiljenijem klubu i što najviše voli raditi u rodnom gradu, saznat ćemo u desetoj epizodi.

Tomislav Zanoški i Željka Ogresta

HRT1, 20.40, DOKUMENTARNA SERIJA, CSI Hrvatska: Promet

Brzina, umor, nebriga i nesmotrena vožnja – smrtonosni koktel hrvatskih prometnica uzrok je i krvavih nesreća. Podsjećajući nas da mjesta prometnih nesreća mogu biti šokantnija od onih s kojima se susreću inspektori koji istražuju najokrutnija ubojstava, prometni policajci vode nas kroz nekoliko slučajeva s poginulima: kod Kutine nesreća na autocesti i smrskani pčelarski kamion, a u Zagorju ubojstvo automobilom te primjer vozača koji je bio toliko pijan da nije niti primijetio kako je naletio na tri pješakinje.

CSI Hrvatska: Promet

HRT1, 21.25, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

Godina je 1932. Indija sanja o neovisnosti, ali Britanci se ne kane povući. Indijski potkralj sa svojom se vladom svake godine povlači iz vreline carske prijestolnice u New Delhiju u Simlu, Englesku u malom u podnožju Himalaje, koja na šest mjeseci postaje ljetnom prijestolnicom Indije. Ondje se moćnici igraju Boga, zabavljaju se sa ženama i ljubavnicama i neudanim djevojkama koje traže muža. No povijest je protiv njih jer angloindijski sjaj blijedi i carstvo klizi u propast. Tko će ostati kada brod potone? Serija prati dvije obitelji, jednu indijsku i jednu britansku, u priči o ljubavi, obećanjima, tajnama i političkim intrigama te igri gospodara i sluge u mahnitom plesu odbrojavanja do slobode. Serija gledatelju pruža praznik za osjetila nudeći uvid u nezamislivo bogatstvo i grandioznost Indije u vrijeme kad je nekoliko tisuća Britanaca vladalo nad 400 milijuna Indijaca. Istražite Simlu očima Indijaca i Britanaca, od potkraljeve palače, britanske tržnice, indijskog sajma, plantaže čaja i misijske škole do domova glavnih likova. Na ulazu u srce Simle, Britanski klub, stoji natpis: “Zabranjen ulaz psima i Indijcima”. Bar, veranda, salon za dame, tenis i polo. Tračevi, gramofoni, tjednima stare novine, krckanje leda, domaće stanovništvo u livrejama, blijedi ljubavnici na sportskim terenima – Engleska u malom. Nostalgična slika za one koji čeznu za domovinom idealizirajući je.
Glavni likovi su Ralph, Alice, Aafrin i bezimeni dječak. Ralph je privlačan antijunak koji svojom snagom i mirnoćom prikriva strah da njegov voljeni svijet propada. Aafrin i Alice odlikuju se tihom hrabrošću. Alice traži slobodu i vidi je u Aafrinu. Aafrin se protiv svoje volje upleće u politiku, a njegova sloboda je Alice. Adam, dječak spašen s pruge, nije obično siroče. Izrasta u mladog radikala, gnjevnog i ambicioznog. Adamu slobodu može donijeti samo osveta.

Nova britanska serija Ljeta u Indiji

DOMA TV, 21.25, DRAMSKA SERIJA, Škorpion

Dinamična dramska serija o ekscentričnom geniju Walteru O’Brienu (Elyes Gabel) i njegovu timu neprilagođenih genijalaca koji su posljednja crta obrane protiv složenih, visokotehnoloških prijetnji modernog doba. Kao novi think-tank Ministarstva domovinske sigurnosti, O’Brienov tim Škorpion uključuje Tobyja Curtisa (Eddie Kaye Thomas), biheviorističkog stručnjaka koji može pročitati svakoga, Happy Quinn (Jadyn Wong), genijalku za mehaniku, i Sylvestera Dodda (Ari Stidham), statističkoga gurua. Udruživanje njihova golemog znanja o tehnologiji u rješavanju složenih zadaća zadivljuje federalnog agenta Cabea Galla (Robert Patrick) koji dijeli mučnu povijest s O’Brienom. Međutim, dok se ova društveno nesigurna skupina dobro snalazi i zabavlja u vlastitom društvu, vanjski život ih zbunjuje, pa se oslanjaju na majku nadarenog djeteta Paige Dineen (Katharine McPhee) da im približi svijet. Ovi su štreberski genijalci naposljetku pronašli savršeno radno mjesto gdje mogu primjenjivati svoju iznimnu snagu uma u rješavanju državnih kriza, ali i podučavati jedni druge kako se uklopiti u društvo. O’Brienov tim tako će se u prvoj sezoni baviti nizom kriznih situacija, od spašavanja guvernerove kćeri od smrtonosnog virusa i popravljanja nuklearnog reaktora do traženja ubojice glazbenog blogera i sprječavanja novog svjetskog rata mirovnim pregovorima u istočnoj Europi.

PILOT
Nova dramska serija ŠkorpionFoto: Robert Voets

KANAL FOX, 22.00, KRIMI SERIJA, Živi mrtvaci

U sedmoj sezoni, grupa je uhvaćena od strane „Spasitelja“ koje predvodi zloglasni Negan. „Spasitelji“, predvođeni Neganom, kreću prema Hilltopu čiji se vođa Gregory (Xander Berkeley) ne nosi baš najbolje sa posljedicama Rickovih pogrešaka. Rick je još uvijek potpuno shrvan i obeshrabren nakon brutalnog ubojstva Glenna i Abrahama, te priznaje potpunu Neganovu prevlast. Gledatelje će zasigurno oduševiti povratak Maggie (Lauren Cohan) koja će se u sezoni pojaviti prvi puta nakon smrti svog muža – Glenna i nakon što ju je Rick proglasio mrtvom u 4. epizodi. Negan je čovjek koji nikako ne voli iznenađenja, te je pitanje kako će to prihvatiti i hoće li li ga njen povratak inspirirati na novi krvavi pohod.

Sedma sezona serije Živi mrtaci

NOVA TV, 00.30, AKCIJSKI FILM, Znojem do love

Godina je 1994. Ambiciozni bodibilder Daniel Lugo (Mark Wahlberg) iz Miamija ima samo jednu želju – ostvariti svoj američki san ispunjen luksuzom, novcem i ženama. Odluči poduzeti nešto u vezi toga i osmisli plan kojim će se domoći novca – otet će neugodnog kolumbijskog bogataša Victora Kershawa (Tony Shalhoub) i iznuditi njegovo bogatstvo. U tome će mu pomoći kolege bodibilderi Adrian (Anthony Mackie), kojega su steroidi učinili impotentnim, i Paul (Dwayne Johnson), kršćanin i ovisnik o kokainu. Međutim, plan im se ubrzo izjalovi, budući da su sva trojica nespretni i ne odviše bistri. Film se temelji na istinitim događajima.

PAIN AND GAIN
Znojem do loveFoto: Photo credit: Robert Zuckerman

Povratak na Net.hr