TV

NOVA SERIJA

TV PREPORUKA DANA: Serija otkriva razarajući efekt stege monetarne etike na politiku, aristokraciju, svijet književnika i tržište brakova (Kako danas živimo)

HRT2, 13.25, KOMEDIJA, Nije lako biti pacijent

Prof. Jean-Pierre Berthelot (P. Arditi) zvijezda je ne samo u medicinskim nego i u društvenim krugovima. Pacijenti se bore da dođu k njemu, spasio je nebrojeno mnogo djece i odraslih, član je organizacije Liječnici bez granica… Rastavljen je i živi sa svoje dvoje djece i domaćicom. Kad mu jednog dana pozli, sam sebi teškom mukom prizna da bi morao ići na pretrage. Odlazi u bolnicu u kojoj ga ne poznaju i nikome, pa ni djeci, ne kaže gdje je. U bolnici, već na prijemnom šalteru, šokantno otkriće kako je teško biti pacijent i čekati nekoliko sati na pregled s rednim brojem u ruci. Glavna sestra Yolande (F. Richard) posebno ga živcira kao i on nju. Kad mu ništa drugo ne prostaje, “priznaje” sestri i liječnici Nathalie Brac (M. Bunel) tko je u stvari, no one i ne trepnu na to otkriće, za njih je on samo pacijent. Da stvar bude gora, nalazi pokažu kako mora na operaciju, a budući da se zamjerio liječnici, jer je netolerantan, neposlušan, sklon diskriminaciji svih vrsta, mizogin i ne vjeruje liječnicama, ona ga prepušta liječniku Indijcu.

Nije lako biti pacijent

DOMA TV, 19.45, AKCIJSKA SERIJA, Navy CIS LA

NCIS-ov tim štiti jednog od svojih dok ih ispituje Ministarstvo pravosuđa. U međuvremenu Nell na tajnom zadatku glumi Hetty, a ravnatelj Leon Vance u Washingtonu prenosi Hetty uznemirujuće vijesti. Kad tim otkrije da netko iz njihove prošlosti želi uništiti jednog od njih, očajnički pretražuju grad. U međuvremenu psiholog Nate Getz posjećuje Nell kako bi joj pomogao prebroditi traumatično iskustvo. Peter Cambor vraća se kao psiholog Nate Getz, a Gerald McRaney (Jericho) kao umirovljeni admiral.

NCIS: LOS ANGELES
Navy CIS LAFoto: JOSEPH CULTICE

HRT2, 20.00,DRAMSKA SERIJA, Kako danas živimo

London, 1870-tih. U grad stiže ozloglašeni financijaš Augustus Melmotte. Useljava se u novu veliku kuću na trgu Grosvenor. Glasine o njegovoj vještini baratanja novcem i o tome da će ga naslijediti kći Marie šire se poput šumskog požara. Sumnje u to da je Melmotte možda samo vješt varalica ubrzo bivaju zaboravljene; osiromašeni moćnici nadaju se da će im se sreća napokon osmjehnuti. Prokockavši sav obiteljski novac, raskalašeni mladi baronet sir Felix Carbury odlučuje okušati sreću kod Melmotteove kćeri. Lady Carbury sigurna je da će se njezin sin već snaći pa se posvećuje svojoj kćeri, Hetti. Lady Carbury oduvijek je planirala udati Hettu za njezina rođaka, Rogera Carburyja, vlasnika omanjeg obiteljskog imanja u Suffolku. No Hetta se ludo zaljubljuje u Rogerovog štićenika, Paula Montaguea, zgodnog inženjera koji je proputovao cijeli svijet i u njezin život unio pravo osvježenje. Paul uzbuđeno priznaje Rogeru da se on i Hetta vole. Roger je shrvan i razočaran, no još uvijek se nada da će Hetta biti njegova, usprkos tomu što mu je ljubazno, ali odlučno rekla da se nikada neće udati za njega. I tako dvojica starih prijatelja postaju suparnici.

Nova britanska serija Kako danas živimo

HRT3, 20.05, PUSTOLOVNA KOMEDIJA, Crni tulipan

Black Tulip (A. Delon) je maskirani zaštitnik slabih od nemilosrdnih plemića uoči Francuske revolucije. Nažalost, Guillaume de Saint Preux (A. Delon), prvi Black Tulip je ozlijeđen i moli svog brata blizanca da uskoči umjesto njega. Nježan i nespretan Julian (A. Delon) prihvati, a Guillaumeov zakleti neprijatelj barun La Mouche (A. Marsillach) ne odustaje od potrage za Tulipom. Nekako nasluti da postoji veza između Guillaumea de Saint Preuxa i maskiranog zaštitnika pa zatoči Juliana… Scenarij je nadahnut istoimenim romanom Alexandrea Dumasa oca, odnosno posuđeni su likovi ali se ne drži priče. Ulogu blizanaca tumači poznati francuski glumac, vrlo popularan šezdesetih i sedamdesetih, Alain Delon.

Crni tulipan s Alainom Delonom

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima – Tonči Stipanović

Jedriličar Tonči Stipanović gost je Željke Ogreste ovog ponedjeljka. Svjetski doprvak 2012. iz Boltehagena vlasnik je prvog olimpijskog odličja u povijesti hrvatskog jedrenja – na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u klasi laser osvojio je srebrnu medalju. Dobitnik nagrade za sport Franjo Bučar 2012., također je i europski prvak u klasi laser 2010. u Talinnu, 2011. u Helsinkiju, 2013. u Dublin Bayu i 2014. u Splitu. Član splitskog jedriličarskog kluba Mornar osvojio je i srebrnu medalju u klasi laser na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari te zlatnu medalju u klasi standard 2013. u Mersinu.

Tonči Stipanović i Željka Ogresta

RTL2, 20.30, DRAMSKA SERIJA, Dr. House

House je prekriven krvlju i u šoku nakon prometne nesreće u kojoj je mnogo putnika ozlijeđeno. Zbog ozljede glave House se ne sjeća kako je došlo do nesreće autobusa, ali se prisjeća putnika koji je pokazivao znakove smrtonosne bolesti. Bez obzira na svoje bolove i ozljede, House ne posustaje u želji da dozna koji je to putnik bio kako bi ga mogao spasiti.

Dr. House

HRT1, 20.40, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Nakon što je potvrdila savezništvo s Rusijom, Allison se sastaje s Krupinom radi razgovora o planovima i na mobitelu joj pokazuju sliku mrtve Carrie. Dar Adal saznaje da je bomba iz aviona generala Jusefa sličila na one koje rabi Izrael, što ga navodi da posumnja da su se Saul i Etai urotili da ubiju generala. Allison igra dvostruku igru i navodi Saula da posumnja u Etaija. U međuvremenu Numan razotkriva Rusa koji je ubio Katju i poziva hakere da se ujedine i okupe pred ruskim veleposlanstvom i zahtijevaju odgovore. Quinnovo se stanje pogoršava, ali on tvrdoglavo odbija liječničku pomoć da ne bi otkrio Carrie pa je ona prisiljena zamoliti Jonasa za pomoć. Carrie stupi u vezu s Astrid koja uspije identificirati čovjeka koji je pokušao ubiti Quinna kao plaćenog ubojicu ruske tajne službe. Carrie zaključi da Rusija pokušava spriječiti otkrivanje preostalih CIA-inih dokumenata.

Domovina

HRT1, 21.30, DOKUMENTARNA SERIJA, CSI Hrvatska: Razbojništva

Istru je zahvatio val razbojništava u poštama – policija ubrzo saznaje tko je muškarac ispod crne kacige naoružan pištoljem, ali preostaje prikupiti dokaze ili pripremiti zasjedu i uhvatiti ga na djelu. U Sisku se rješava slučaj pljačke pošte, gdje se počinitelji nisu ni udostojali maskirati, ali su se potrudili istrgnuti kameru iz zida. U Međimurju se odvija lov na razbojnika kakav Hrvatska ne pamti – nakon pljačke banke, počinitelj naoružan strojnicom uputio se u šumu po dubokom snijegu, pa uzrokovao potjeru dostojnu holivudskog filma. Nažalost, u stvarnosti se koriste pravi meci.

Dokumentarac CSI Hrvatska: Razbojništva

HRT2, 22.55, TRILER SERIJA, Crna lista

Nakon što je opljačkana varšavska podružnica Monarch Douglas Banka u kojoj se prao novac za mnogobrojne zločinačke pothvate, Red zamoli Liz da zanemari činjenicu da je Berlin za taokinju uzeo njegovu suprugu Naomi (u epizodnoj ulozi Mary-Louise Parker) te da otputuje u Poljsku to istražiti. Ne znajući da ih slijedi Mossadova agentica Samar Navabi, Liz i Ressler pregledavaju nadzorne snimke koje upućuju na to da je pljačka zapravo bila otmica bankovne službenice Kaje Tomczak. Nakon što čuje da je banka Kaji pružala neviđenu zaštitu, Red iskoristi dokaze pronađene u kombiju kojim su pljačkaši pobjegli kako bi Liz i Resslera doveo do otmičara. Ali kad Liz i Ressler stignu u sigurnu kuću gdje Kaju drže, ona im otkrije da zapravo bježi od direktora banke Matthewa Stricklanda i njegove zločinačke klijentele.

SERIJA Crna lista

NOVA TV, 23.50, HUMORISTIČNA SERIJA, Samo ti pričaj

Ivana muči što mu je Dubravka rekla da je nemaštovit u krevetu, pa se požali prijatelju. On mu pak savjetuje da je pokuša učiniti ljubomornom jer će joj na taj način postati privlačniji. Ivan ga posluša, no plan mu ne ide kako je zamišljao. Iva i David pokušavaju pronaći Davidu posao, što je teško jer on ne želi raditi posao koji nema veze sa sviranjem kontrabasa. Marija u gradu sretne Krcka, bivšeg dečka iz mladosti, te ga pozove na večeru u njezin i Stipin dom. Osjeća se nesigurno zbog svojih godina.

Samo ti pričaj (David i Iva)

NOVA TV, 00.30, PUSTOLOVNA DRAMA, Orao

Dvadeset godina nakon neobjašnjivog nestanka Devete legije u planinama Škotske, mladi centurion Marcus Aquila stiže iz Rima ne bi li objasnio misteriju i povratio dobar glas svog oca, komandanta Devete legije. Marcus se upućuje preko Hadrijanovog zida u divljinu Kaledonije kako bi vratio davno izgubljeni amblem orla devete legije… Epski film Oscarom nagrađenog redatelja Kevina Macdonalda (“The Last King of Scotland”) adaptacija je povijesno avanturističke knjige “The Eagle of the Ninth” britanske spisateljice Rosemary Sutcliff.

Eagle of the Ninth
Orao (Channing Tatum i Donald Sutherland)Foto: Matt Nettheim

Povratak na Net.hr