TV

ČILIĆ MEĐU NAJBOLJIMA

TV PREPORUKA DANA: Sean Connery u priči o nemogućoj ljubavi u vrijeme Castrove revolucije na Kubi (Kuba)

HRT2, 13.40, TRILER DRAMA, Moja kći mora živjeti

Katie O’Malley (M. Martin) normalna je sedamnaestogodišnjakinja, bavi se plesom, u buntu protiv roditelja, sve dok ne počne osjećati neprekidan umor. Pretrage pokažu da ima infekciju jetre koja se ne može izliječiti. Jedini spas je transplantacija. Oboje roditelja, Ragen (J. Carter) i Hugh (P. Popowich), odmah se testiraju kako bi se ustanovilo je li jedno od njih donor, no DNK analiza pokazuje da Hugh nije Katein biološki otac. To ni Ragen nije ni slutila, bila je to samo jedna pijana noć s bivšim dečkom iz srednje škole, Danom (S. di Zio), za vrijeme svađe s Hughom. Kreće u potragu za Danom, no on je promijenio identitet u bijegu pred opasnim gangsterom kojega je deset godina ranije prevario.

Moja kći mora živjeti

HRT3, 20.00, KRIMI FILM, Za policajčevu kožu

Privatnog detektiva, nekadašnjeg policajca Choucasa (A. Delon) angažira jedna stara dama da nađe njezinu slijepu kćer. Pomažu mu njegov kompanjon, umirovljeni inspektor Haymann (M. Auclair) i tajnica Charlotte (A. Parillaud). No, zapravo se radi o klopci koju postavljaju i policajci i trgovci drogom da bi se riješili Choucasa… Alain Delon, već potvrđena glumačka zvijezda, a i uspješan producent, u tom se filmu prvi put okušao kao redatelj. Čvrsto drži u rukama sve konce komplicirane priče s nizom spektakularnih scena pokazujući da je od velikih redatelja Melvillea i Clémenta, s kojima je snimio neke od svojih najboljih filmova, dobro naučio kako se stvara atraktivan spoj američkog i tipičnog francuskog krimića, u kojem će specifičan akcijski junak, kakvog je on sam najčešće tumačio, ponajviše doći do izražaja.

Za policajčevu kožu s Alainom Delonom

DISCOVERY CHANNEL, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Preživljavanje udvoje

Ovaj popularni serijal o preživljavanju (upravo gledamo 6. sezonu) stavlja dvoje stručnjaka u scenarije koji se realno mogu dogoditi svakome tko se uputio u neku avanturu. Kao lokacije snimanja biraju se različiti tereni po cijelom svijetu, kojima je zajedničko da se idilična priroda, ako je ne poznajemo i ne poštujemo, brzo pretvara u po život opasno okruženje. Ekipa serije Preživljavanje udvoje je na Velebit otpravila eksperta za preživljavanje u divljini Josha Jamesa i bivšeg pripadnika Zelenih beretki, Gradyja Powela. Scenarij je nesreća na raftingu. Josh i Grady imaju na raspolaganju nož, uže i nasukani oštećeni raft s kojim će pokušati doći do pomoći ili prvog naseljenog mjesta.

Dokumentarac Preživljavanje udvoje

HRT2, 20.00, DRAMSKA SERIJA, Kako danas živimo

U London stiže Georgiana Longestaffe, pomalo snob, u potrazi za mužem. Nevoljko odsjeda kod Melmotteovih. Melmotte objavljuje da će se Marie udati za jednog od svojih prosaca, lorda Nidderdalea. Marie kaže Felixu da ima nešto svog novca i daje mu do znanja da će se suprotstaviti ocu. Uz pomoć sluškinje Didon počinje planirati bijeg s Felixom. Paula brine što Melmotte odbija razgovarati o konkretnim radovima na željezničkoj pruzi, te odlučuje sam otići u Meksiko i provjeriti kako projekt napreduje. Odlazak u Meksiko koristi kao izgovor za posjet Hetti. Prije nego što uspije reći sve što mu je na duši, prekidaju ga Roger i njegova majka, no usprkos tome uspijeva Hetti dati do znanja što osjeća prema njoj. Felix se i dalje viđa s Ruby, no popušta pod Marienim nagovorima i pristaje pobjeći s njom. Paul je prinuđen odvesti gđu Hurtle na more preko vikenda i tamo, na svoj užas, sreće Rogera.

Kako danas živimo

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Dva : jedan u gostima – Igor Vori

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometaša Igor Vori nakon osam godina igranja u najboljim europskim klubovima vratio se u Zagreb, potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom PPD Zagreb. Bivši kapetan rukometne reprezentacije vlasnik je devet medalja s velikih natjecanja, od kojih su dvije olimpijske, i to zlatna iz Atene 2004. i brončana iz Londona 2012. Uz ove medalje, posjeduje jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu sa svjetskih prvenstava, kao i dvije srebrne i jednu brončanu medalju s europskih prvenstava. Kao član Hrvatske rukometne reprezentacije 2004. dobio je nagradu za sport Franjo Bučar, a 2009. nagradu za najboljeg hrvatskog rukometaša. Što za legendarnog rukometaša znači povratak u Zagreb i što želi postići igrajući ponovno u zagrebačkom klubu, saznat ćemo u devetoj epizodi.

Igor Vori i Željka Ogresta

SPORT KLUB1, 21.00, TENIS, ATP MASTERS CUP LONDON: Čilić – Murray

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u ponedjeljak izlazi na teren O2 Arene u Londonu, gdje će u 1. kolu završnog Mastersa sezone na kojem sudjeluje osam najboljih tenisača svijeta, odmjeriti snage s prvim igračem svijeta Andyjem Murrayem. Škot je po prvi puta u svojoj karijeri na završni turnir najboljih tenisača svijeta došao kao teniski broj jedan. Kao takav i ako usporedimo njegovu kvalitetu i Čilićevu, ne treba biti previše pametan da se dođe do zaključka kako je Murray favorit u ovom meču. No isto tako, nešto će se pitati i Hrvata koji, u slučaju pobjede, bio napravio veliki posao i dobio strašan vjetar u leđa za daljnje nastupe u Londonu. Sve u svemu, očekuje na jedna prava teniska poslastica. S hrvatskim predstavnikom u glavnoj ulozi.

Marin Čilić

HRT1, 21.30, DOKUMENTARNA SERIJA, CSI Hrvatska: Provale i krađe

Tzv. “zagrebački fantom” izluđivao je policiju provaljujući u domove uglednih i imućnih građana, nerijetko poznatih poslovnih ljudi i političara, ne bi li iz njih rjeđe uzimao novac, a češće trofeje, tretirajući provale kao svojevrstan hobi sa socijalnom porukom. U Puli je provalnike zanimao samo novac, zbog čega su iz zlatarnice trgovačkog centra odnijeli svaki komad zlata kojeg su se mogli dočepati u svom divljačkom, ali dobro organiziranom noćnom pohodu. Iz frizerskog salona u Zaboku policija dobiva nesvakidašnju dojavu – zaposlenicu je netko vezao, opljačkao i izrezao britvicom.

CSI Hrvatska: Provale i krađe

HRT2, 21.40, RATNA DRAMA, Kuba

Na poziv generala Belloa (M. Balsam) britanski plaćenik srednjih godina Robert Dates (S. Connery) dolazi na Kubu kako bi obučio snage diktatora Batiste za borbu protiv Castrovih gerilaca. Dates u Havani susreće svoju ljubav iz tinejdžerskih dana, Alexandru Pulido (B. Adams), sada udanu za lokalnog milijunaša Juana (C. Sarandon) koji vodi očevu tvornicu cigara i sklon je izvanbračnim vezama… Izvrsnu karakterološku studiju smještenu u doba neposredno uoči Castrove revolucije potpisuje legendarni američki redatelj s britanskom adresom Richard Lester, najpoznatiji po svoja dva filma o Beatlesima – “Hard Day’s Night” (1964.) i “Help!” (1965.), odnosno, serijalu o mušketirima (Tri mušketira,1973. i Četiri mušketira, 1974.), te filmovima “Petulia” (1968.) i “Robin i Marian” (1976.). “Originalni” James Bond, Sean Connery, ostvario je u “Kubi” jednu od svojih najboljih uloga.

Kuba u režiji Richarda Lestera

DOMA TV, 22.20, KRIMI SERIJA, Stalker

Detektiv Jack Larsen (Dylan McDermott) nedavno je prebačen u Jedinicu iz njujorškoga Odjela za ubojstva, a zbog svoga se samopouzdanja, snažnoga karaktera i upitnoga ponašanja već znao naći u nevoljama. Međutim, njegovo bi se pretjerano samopouzdano, na trenutke arogantno ponašanje moglo pokazati korisnim na novom radnome mjestu. Njegova šefica, poručnica Beth Davis (Maggie Q), jaka je, fokusirana i stručna u svom području, a vodi je njezino traumatično iskustvo žrtve. S ostatkom svoga tima, mladim, ali gorljivim detektivom Benom Caldwellom (Victor Rasuk) i pametnom i snalažljivom detektivkom Janice Lawrence (Mariana Klaveno), Larsen i Davis procjenjuju razinu prijetnja slučajeva i reagiraju prije nego što se vrebanje i zastrašivanje otmu kontroli, istovremeno pokušavajući držati privatne opsesije pod kontrolom.

Nova krimi serija Stalker

NOVA TV, 00.10, KRIMI FILM, Novak

Alex (James Floyd) je mladi operativac koji u misiji počini početničku pogrešku koja cijeli njegov tim košta njihovih života. On stoga postaje prvoosumnjičeni u istrazi i prisiljen je na bijeg. Kako bi otkrio što se zapravo dogodilo, Alex mora rekonstruirati događaje iz zlokobne misije, i to samo uz pomoć jedne audio snimke.

Novak

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr