TV

AKCIJSKO-DRAMSKA TV VEČER

TV PREPORUKA DANA: S filmovima Hrid, Mamin izlazak, Surogati i Živjela Francuska započinjemo vikend

HRT3, 20.00, DOKUMENTARNI FILM, Van Goghovim stopama

 

Autorica filma otkriva nam intimni svijet Vincenta van Gogha tijekom posljednje tri godine njegova života proučavajući njegova pisma bratu Théu te prikazujući mjesto u kojem je živio. Došavši u Arles, Vincent ga je usporedio s Japanom: “Selo mi se čini jednako lijepim kao Japan, zbog prozračne atmosfere i efekta veselih boja.” Bilo je to euforično razdoblje u njegovu životu. Oduševila ga je bujna, šarena priroda. To je bilo i jedno od njegovih najplodnijih slikarskih razdoblja. Želio je osnovati slikarski atelijer na jugu i dovesti svoje prijatelje u njega. Uspio je nagovoriti Gauguina koji mu se pridružio. Zbog njihovih je strastvenih karaktera prijateljstvo bilo kratka vijeka i Vincenta je duboko pogodio njihov rastanak.

Van Goghovim stopama

HRT2, 20.15, DRAMSKA SERIJA, Žeđ za životom

 

April i Beth jedna drugoj povjeravaju svoje sumnje o dečkima s kojima izlaze te odlučuju organizirati izlazak učetvero kako bi ih bolje upoznale.

Žeđ za životom

RTL TV, 20.20, AKCIJSKI TRILER, Hrid

 

Biokemičar Stanley Goodspeed živi u Washingtonu i radi za FBI. Kada mu zaručnica Carla Pestalozzi kaže da je trudna, Stanleyja nazove šef James Womack i kaže mu da je na otoku Alcatrazu zatočen 81 turist. Marinski general Francis Xavier Hummel godinama je prosvjedovao protiv vladine odluke da obiteljima poginulih veterana ne isplati odštetu. Smrt supruge Barbare Hummel dovela ga je do ruba i sada želi ostvariti svoj cilj. Stanley je potreban jer je Himmel ukrao projektile i namjerava ih ispaliti na San Francisco ako njegovi uvjeti ne budu ispunjeni. Stanleyju će pomoći agent John Patrick Mason, koji je posljednjih 30 godina bio u zatvoru bez suđenja jer je ukrao privatne dosjee J. Edgara Hoovera. John je 1962. godine bio jedini zatvorenik koji je ikada pobjegao iz Alcatraza…

Hrid (Nicholas Cage)

HRT1, 20.35, DOKUMENTARNA SERIJA, Kennedyji povjerljivo: Imidž

 

Od modnog izričaja pa do predsjedničkog držanja, članovi obitelji Kennedy postavili su nove standarde izgleda bogatih i moćnih.

Kennedyji povjerljivo: Imidž

HRT1, 21.25, DRAMSKA SERIJA, Kuća od karata

 

Budući da mu se izgledi za reizbor tope, Francis prihvaća opasan rizik kako bi stvorio sumnju u rezultat izbora.

Kuća od karata

NOVA TV, 22.50, KOMEDIJA, Mamin izlazak

 

Sve što Allyson (Sarah Drew) i njezine prijateljice žele jest zajedno provesti mirnu večer ispunjenu večerom i razgovorom. Drugim riječma, prijeko im je potreban „izlazak za mame“. Međutim, kako bi mogle uživati u visokim potpeticama, razgovorima za odrasle i hrani koja nije izašla iz plastične vrečice, moraju zamoliti svoje supružnike da pripaze na djecu na nekoliko sati – što može poći po krivu?

Mamin izlazak

RTL TV, 22.30, SF TRILER, Surogati

 

U budućnosti ljudima je omogućeno da žive u sigurnosti svojih domova dok surogati za njih obavljaju redovne, svakodnevne poslove. Ako je surogat oštećen, njegov vlasnik ne osjeća nikakvu bol i sasvim je zaštićen od bilo kakve opasnosti. FBI agent Tom Greer (Bruce Willis) udaljio se od svoje supruge Maggie (Rosamund Pike) zbog smrti njihovog sina prije nekoliko godina. Nikada je nije vidio izvan njezinog surogata, a ona kritizira njegovu želju za interakcijom s njihovim pravim tijelima. Tom i njegova partnerica (Radha Mitchell) istražuju smrt dvoje ljudi, kada su njihovi surogati uništeni u jednom klubu. Žrtva Jarid Canter (Shane Dzicek) sin je doktora Lionela Cantera (James Cromwell), izumitelja surogata.

Surogati (Bruce Willis)

HRT1, 23.00, KOMEDIJA, Živjela Francuska

 

Muzafar (J. Garcia) i Feruz (M. Young) dvojica su dobrodušnih pastira iz male zemlje u središnjoj Aziji, za koju nitko nikad nije čuo. Ne bi li svoju zemlju nekako učinio poznatom, sin predsjednika države domislio se da je “reklamira” terorizmom i pastirskim naivcima dodijelio životnu misiju – rušenje Eiffelovog tornja. Stoga moraju na neprijateljski teritorij – u Francusku. Samo što je zapadni svijet potpuno drukčiji od onoga kako su ga njima opisivali. Našli su se okruženi korzikanskim nacionalistima, prerevnim policajcima, lažljivim taksistima, nasilnim navijačima, nepristupačnim službenicima, neprijateljskim konobarima, kafkijanskom administracijom, pogrešnim liječenjem… Ali sreća im se ipak osmjehnula u susretu s mladom i lijepom reporterkom Marianne (I. Funaro).

Živjela Francuska

DOMA TV, 23.15, AKCIJSKA SERIJA, Arrow

 

Nyssa se vraća u Starling City i govori Oliveru da je njezin otac Ra’s al Ghul dao Arrowu 48 sati da pronađe Sarina ubojicu prije nego što Liga ubojica napadne grad.

Arrow

HRT3, 00.10, DRAMA, Loš momak

 

Studentica Sun-hwa, čekajući svoga dečka na klupi, doživi neugodnost od nametljivog Han-kija nakon čega ga napadne nekoliko policajaca, a on se odbije ispričati djevojci. Ubrzo, igrom slučaja Sun-hwa nađe se u golemim novčanim dugovima te jedini način kako da ih vrati jest posao u bordelu. Još nevina djevojka prestravljena je okolinom, a vlasnik bordela je Han-ki koji kriomice, iza ogledala promatra njezine odnose s klijentima. Sun-hwa ne shvaća da je okidač za njezinu lošu sudbinu upravo Han-ki.

Loš momak

NOVA TV, 00.45, KRIMI DRAMA, Slučaj Pelikan

 

Nagrađivani Denzel Washington i Julia Roberts glume u krimiću o mladoj studentici prava čija teorija od smrti dvojice vrhovnih sudaca ju uplete u mrežu pohlepe, korupcije i ubojstava koja seže sve to vrha vlade SAD-a… Lik Darby Shaw je pisan po mjerama Julie Roberts, a ista je prihvatila ulogu bez da je pročitala scenarij.

Slučaj Pelikan (oskarovci Denzel Washington i Julia Roberts)

 

Povratak na Net.hr