TV

SVAKAKO POGLEDAJTE

TV PREPORUKA DANA: Priča o najslavnijem pilotu njemačkog zrakoplovstva Prvog svjetskog rata (Crveni barun)

HRT2, 13.20, DRAMA, Belinda i ja

Jacqueline (L. Renaud) se s tugom sjeća svoje najbolje prijateljice Marie-Louise, koja je preminula. Bila je učiteljica klavira i svoj je klavir – prototip specijalno načinjen za nju – oporučno ostavila svom najdražem učeniku Jeanu (A. Styker). Kad se Jean javi da stiže, stara ga gospođa dočekuje na kolodvoru. Kad svi putnici prođu, obrati joj se visoka, vitka djevojka: Jean. Jean odmah kaže kako više voli da ga zovu Belinda, njegovo je ponašanje gotovo agresivno, jer očekuje da će se Jacqueline prema njemu ponašati kao svi ostali otkako se usudio, tj. usudila priznati da se osjeća kao žena, iako je rođena s tijelom muškarca. Zbog toga ga je odbacila obitelj i zbog toga je nekadašnje pijanističko čudo od djeteta prekinulo pijanističku karijeru, jer, kaže, nitko ne želi slušati kako svira jedan transseksualac. Zato klavir koji je naslijedio namjerava prodati, novac mu treba za operaciju promjene spola u Brazilu. Kao magarac koji je navikao na batine, Belinda isprva ne primjećuje da je Jacqueline osoba bez predrasuda, mudra, pravedna, stroga i brižna poput majke. Zbog štrajka željezničkih radnika, Belinda kod Jacqueline ostaje duže nego što je planirala, što im objema daje vremena da se bolje razumiju i zbliže. Osim što joj da stan i uzdržava je kako ne bi bila prisiljena prostituirati se, Jacqueline pomaže Belindi u onome što joj je najneophodnije: pomaže joj da izgradi samopoštovanje, a da je pri tome ne ograničava i ne sprečava u njezinim odlukama.

Belinda i ja

HRT1, 14.00, TALK SHOW, Kod doktora

Mršavljenje s pomoću balona? Rasprava o najnovijem neobičnom načinu borbe protiv debljine! Razgovaramo o neumjesnim selfijima zbog kojih su se neki liječnici našli na tapeti! Sudac postavio uhićeniku nevjerojatan ultimatum – oženi se ili ideš u zatvor. Saznajte što se dogodilo!

Kod doktora

HRT2, 17.50, DRAMSKA SERIJA, Dobra žena

Nakon slučajnog susreta sa šarmantnim poduzetnikom obavljajući porotničku dužnost Alicia počinje razmatrati druge mogućnosti izvan braka i potraži majčin savjet. Prijatelji zatraže pravni savjet od Diane kad im sina optuže za prodaju droge na internetu. Gostuju Michael J. Fox kao Louis Canning i Stockard Channing kao Veronica Loy.

The Deep Web
Dobra žena (Julianna Marguiles)Foto: John Paul Filo

HRT3, 20.00, DRAMA, Policajac

Policajac Yaron (Y. Klein) član je elitne izraelske antiterorističke jedinice. On i njegovi dobro uvježbani kolege oružje su u rukama države u borbi s neprijateljima, uglavnom Arapima. Uzbuđen je jer mu žena treba uskoro roditi, a on će prvi put postati otac. Susret s radikalnom i nasilnom skupinom izložit će Yarona izraelskom klasnom sukobu, kao i nemiru u vlastitoj duši… Film je prikazan na mnogobrojnim filmskim festivalima u Izraelu i po svijetu s kojih se scenarist i redatelj Nadav Lapid kući vratio s mnoštvom nominacija i nagrada.

Policajac u režiji Nadava Lapida

RTL2, 20.30, DRAMSKA SERIJA, Dr. House

Djevojka se onesvijesti za vrijeme srednjoškolske božićne priredbe, Foreman i Thriteen bolje se upoznaju dok rade na testiranju lijeka protiv Huntingtonove bolesti, dok House prima i daje božićne poklone u dobrom raspoloženju, zbog čega svi u timu posumnjaju da nešto nije u redu.

Dr. House

HRT2, 20.45, AKCIJSKA DRAMA, Crveni barun

Manfred von Richthofen (M. Schweighöfer) najslavniji je i najuspješniji pilot njemačkog ratnog zrakoplovstva u Prvom svjetskom ratu. Neprijatelji su ga respektirali i bojali ga se, a u Njemačkoj je bio junak kojeg je ratni stroj koristio za propagandu. Za njega i njegove kolege pilote zračne bitke bile su više časno sportsko nadmetanje nego rat. Kad je postao zapovjednik skupine, tražio je da se neprijateljskog pilota ostavi na životu. Letio je u crvenom avionu, stoga su ga zvali Crveni barun. Nakon što je bio ranjen, ponovno je poletio. Odanost letačkoj skupini bila je jača od ljubavi prema njegovateljici Käte (L. Headey)… Kritičari su filmu zamjerali pretjeranu slobodu u interpretaciji života Manfreda von Richthofena (1892.-1918.), osobito zbog izmišljene ljubavne priče s njegovateljicom Käte te njegovu plemenitost prema neprijateljskim pilotima. Richthofen je zapravo tražio od svojih kolega da u neprijateljskom avionu gađaju čovjeka.

Crveni barun (Matthias Schweighofer)

HRT1, 20.45, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Carrie slijedi Kasima u željeznički tunel i napadne ga. Odmah shvati da se on premišlja i moli ga da prekine napad. On pristane i odvede Carrie na mjesto gdje Bibi postavlja kanistre sarina. Carrie ne može prići Bibiju a da je on ne zamijeti i pusti plin, to će morati učiniti Kasim. On pokuša uvjeriti Bibija da odustane, ali Bibi odbije i Carrie je prisiljena umiješati se u zadnji tren. Allisonina laž o mjestu napada je otkrivena i ona se daje u bijeg. Saul pokušava od Krupina saznati gdje bi mogla biti uvjeravajući ga da nema drugog izbora nego da im kaže. Carrie se vraća u bolnicu da vidi Quinna i sazna da je imao obilato krvarenje u mozgu i vjerojatno će imati teška oštećenja. Saul ponudi Carrie novo mjesto s potpunom autonomijom i kaže joj da može sama izabrati zadatak i tim. Psihički i fizički iscrpljena, Carrie sjeda kraj Quinnove bolesničke postelje i mora odlučiti hoće li započeti nov život ili se vratiti starom.

Domovina

NOVA TV, 22.30, HUMORISTIČNA SERIJA, Lud, zbunjen, normalan

Fufe vjeruje da terminatori postoje i dokaze nalazi u vlastitom okruženju. Izet i Faruk nose holtere kako bi provjerili rad srca. Čudne ih stvari uznemiravaju. Izet boluje jedino od spomenkanitisa, a Faruk je dva puta bio jako uznemiren: prvi put radi poziva na sud, a drugi put kada mu je život bio u torbi radi Fufetove borbe sa terminatorima. Lada dolazi u Sarajevo i sreće se sa Damirom, ali nije sama. Tu je i Ladina mama. I Lada više neće biti sama.

Lud, zbunjen, normalan (Fazlinovići)

NOVA TV, 00.10, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Sve što trebaš je ljubav

Dankinja Ida (Trine Dyrholm), koja je upravo završila terapiju liječenja raka, uhvati svojega supruga u krevetu s njegovom mladom kolegicom s posla. Stoga sama otputuje na vjenčanje svoje kćeri u Italiju. Ondje upozna oca mladoženje, Philipa (Pierce Brosnan), i odmah ostavi loš prvi dojam. No Ida će možda ipak dobiti priliku da započne novi život. Za to vrijeme, u vili gdje je Philip nekoć živio sa suprugom stvaraju se napetosti između budućih mladenaca.

Sve što trebaš je ljubav

Povratak na Net.hr