TV

NE ZABORAVITE POGLEDATI

TV PREPORUKA DANA: Priča o dvojici prijatelja koje njihova dob ne sprečava u želji za ludim provodima, ali i krađom (Mafijaši starog kova)

HRT2, 13.25, DRAMA, Molitve za Bobbyja

Priča počinje 1979. godine. Bobby je miljenik svojih roditelja i cijele rodbine, uzoran u svemu, kompleks za ostalu braću i sestre koji nisu tako savršeni. Tek kad pokuša popiti tablete za spavanje, njegov stariji brat Ed (A. Nichols) prvi dozna istinu: Bobby (R. Kelley) je homoseksualac, ne mašta o djevojkama, nego o mladićima. Iako je bratu obećao da ništa neće reći roditeljima, Ed kaže majci (S. Weaver), jer se brine da se Bobby ponovno ne pokuša ubiti. Majka je tvrdokorno odlučna da će sina izliječiti od homoseksualizma, a potkrepu svojim uvjerenjima nalazi u vjeri, koja smatra grijehom da “muškarac legne uz muškarca”. Ona Bobbyja vodi na psihoterapije na kojima mora odgovarati na pitanja kao da je duševni bolesnik. Kad ga jedna sestrična pozove k sebi u Portland, Bobby otkriva da ima obitelji različitih od njegove: roditelji njegovog dečka Davida (S. Bailey), razboriti su i tolerantni, a svog sina smatraju normalnim. Bobby je potresen kad shvati da se njegova majka neće promijeniti. “Ne želim imati sina homoseksualca”, kaže Mary. “Onda nemaš sina”, odgovorio je Bobby.

Molitve za Bobbyja

HRT2, 18.05, DRAMSKA SERIJA, Dobra žena

Kad Alicia pristane razmisliti o mogućnosti da se kandidira za državnu tužiteljicu, Eli dovodi cijenjenog voditelja kampanje kako bi joj pomogao u odluci.

Dobra žena

DOMA TV, 19.30, AKCIJSKA SERIJA, Glades

Truplo bolničkog zaštitara pronađeno je u kanalu bez njegove identifikacijske oznake. Dok Longworth to istražuje, Callie razmišlja o prilici koju joj je ponudio dr. Ben Avery, njezina stara ljubav. Istodobno zatvorenik Greg Wheeler tijekom prijevoza u zatvor glumi bolest i dolazi u bolnicu u kojoj Callie radi. Njegov brat Vince pomaže mu pobjeći. Vince ima pristupnu karticu ubijenog čuvara, ali nakon što pokušaj bijega ne uspije i bolnica je zatvorena, braća uzimaju taoce. Među njima je i 75-godišnjak s bolesnim srcem kojeg je Callie njegovala. Callie poslije također postaje talac i to joj iskustvo pomaže donijeti važnu odluku.

Glades

HRT3, 20.00, ROMANTIČNA DRAMA, I to se zove ljubav

Victor Vic Brown (A. Bates) radi u tvornici u Manchesteru i druži se s daktilografkinjom Ingrid Rothwell (J. Ritchie) koja isto tamo radi. Ona je zaljubljena i zagrijana za njega dok je on nešto manje za nju. Kad mu je Ingrid rekla da je trudna, zaprosio ju je, oženili su se i počeli živjeti u kući njezine dominantne majke (T. Hird) koja baš nije zadovoljna kćerinim izborom… Redatelj John Schlesinger je važan predstavnik britanskog socijalnog realizma (Draga) i predstavnik novoholivudskih tedencija, najpoznatiji po remek-djelu “Ponoćni kauboj” za koji je dobio Oscara. Film “A Kinde of Loving” snimljen je prema istoimenom romanu Stana Barstowa, kao i TV serija 1982.

I to se zove ljubav Johna Schlesingera

HRT1, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Kako je obranjena Hrvatska

Od početka oružane agresije na Hrvatsku Saborsko i Slunj našli su se u potpunom okruženju pobunjenih Srba i JNA na Slunjskom poligonu. Malobrojni slabo naoružani lokalni branitelji herojski su se nekoliko mjeseci odupirali znatno nadmoćnijem protivniku. Unatoč hrabrom otporu polovinom studenog bili su prisiljeni na izvlačenje prema Bosni i slobodnom teritoriju Hrvatske, ova dva naselja sravnjena su sa zemljom, a njihovo stradanje postalo je temelj optužnice za genocid protiv Srbije. Slična sudbina zadesila je i selo Laslovo koje je bilo jedan od ključeva obrane Osijeka. Uz Hrvate, Laslovo su branili i tamošnji pripadnici mađarske nacionalne manjine, a zbog pomaganja Mađarske napadnutoj Hrvatskoj Jugoslavensko ratno zrakoplovstvo bombardiralo je mađarsko pogranično mjesto Barcs. Laslovo su branili i pripadnici Internacionalnog voda pa ova epizoda tematizira i sudjelovanje stranih dobrovoljaca, koji su došavši iz 40 zemalja svijeta branili Hrvatsku.

Kako je obranjena Hrvatska

HRT2, 20.40, KRIMI KOMEDIJA, Mafijaši starog kova

Prošla su skoro tri desetljeća i Val (A. Pacino) je napokon pušten iz zatvora. Pred zatvorom ga dočeka najbolji prijatelj Doc (C. Walken) i kreću u zajedničku akciju… U komediji nastupaju trojica oskarovaca, holivudskih veterana: Al Pacino (Kum, Miris žene), Christopher Walken (Lovac na jelene) i Alan Arkin (Mala Miss Amerike).

Mafijaši starog kova (Al Pacino i Christopher Walken)

NOVA TV, 22.30, INFO MAGAZIN, Provjereno

Ekipa ‘Provjerenog’ ovaj tjedan donosi priču vrhuncu arogancije i nemara prema stanovnicima Slavonskog Broda. Brođani godinama mole političare za pomoć, a ovi pomažu tako što se slikaju na društvenim mrežama! ‘Provjereno’ donosi reportažu iz srca terora. Fotoreporter Zoran Marinović donosi ekskluzivne snimke koje prikazuju kako izgleda djetinjstvo na prvoj crti bojišnice, kao i potresne priče djece kojima je oduzeto pravo na djetinjstvo. Sve je više onih koji na cesti zaustavljaju građane moleći ih da uplate donaciju bolesnoj djeci, životinjama, ali udruge tvrde da novac do njih nije došao! ‘Provjereno’ istražuje u čiji onda džep jest! Bila je omiljena učiteljica, a onda se razboljela. Ali njezini učenici, kolege učitelji, čistačice, domari svi zaposlenici pripremili su joj posebno iznenađenje. Publika su bila djeca, a glavni glumci predstave – oni. Sav prikupljeni novac ide za počasnu gošću predstave – omiljenu učiteljicu Branku.

Novinar Ivan Čorkalo

HRT1, 23.15, TALK SHOW, Romano Bolković – 1 na 1

Ovotjednog gosta emisije posjetili smo u Sarajevu. Ondje smo razgovarali s Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH. U trenutku kad su zbog uhićenja u Posavini odnosi Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine krajnje složeni, ovaj je izbor sugovornika samorazumljiv. Razgovor počinje neminovnim pitanjima o situaciji nakon uhićenja u Orašju: o tome je li posrijedi politički diktat, je li to neka vrsta političke poruke, upleće li se politika u rad pravosuđa, motiviraju li se time Hrvati na odlazak iz BiH, koji su odnosi službenoga Zagreba i Sarajeva, kakav je odnos međunarodne zajednice spram BiH i koja je refleksija na proces ulaska u EU, želi li SDA BiH u EU, kojim tempom, koji je odnos BiH spram NATO-a, kako se provode tražene reforme, jesu li Srbi diskriminirani u BiH, koji je odnos BiH spram Dodikove politike razbijanja BiH i je li moguća obnova oružanih sukoba, što to znači Nova Bosna i Hercegovina, što se u BiH radi a što se gradi, kako se u BiH gleda na problem europskog identiteta u svjetlu dolaska velikog broja migranata, kako se gleda na rastuću islamofobiju, u kojoj mjeri Turska uvjetuje politiku u BiH i osipa li se SDA.

Romano Bolković

NOVA TV, 00.45, AKCIJSKI FILM, Ljubav krvari

Duke je ratni veteran iz Iraka koji je nakon otpuštanja iz vojske neko vrijeme proveo u zatvoru. Po njega i životnu mu suputnicu Amber situacija se nakratko mijenja nabolje kada se, ni kriv ni dužan, nađe na mjestu primopredaje droge. Razmjena završava pucnjavom te lova završi u njegovim rukama. Nakon kratkog zaustavljanja poradi vjenčanja Duke i Amber daju petama vjetra te odlaze živjeti život kakav su oduvijek željeli.

Ljubav krvari

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr