TV

ZA POGLEDATI

TV PREPORUKA DANA: Priča o civilu (Danny DeVito) koji se nađe u vojnom okruženju (Renesansni čovjek)

HRT2, 13.30, TRILER, Unaprijed okrivljena

Rachel Wilson (A. Bowlby) očekuje muža na večeri, zabavlja se s kćerkicom Ellom, i ne sluti što će se početi događati. Njezin suprug Tye (B. Hutzler) ne vraća se kući ni te večeri, ni sutradan, ni nakon dva dana. Rachel njegov nestanak prijavi policiji. Kako je po prirodi zatvorena, ne iskazuje ni strah ni brigu onoliko koliko, na primjer, očekuje radoznala susjeda. Za razliku od Rachel, njezin muž bio je omiljen u cijelom mjestu, bio je najdraži nastavnik u srednjoj školi u kojoj je radio, voljeli su ga susjedi. Zato su vrlo lako svi počeli okrivljavati Rachel za njegov nestanak, a počela je sumnjati i policija, nakon što je otkriveno da je Tye imao ljubavnicu i da je Rachel za to znala.

Unaprijed okrivljena

DOMA TV, 19.35, KRIMI SERIJA, Mentalist

Netko otme Patricka Janea, a Lisbon i CBI-ev tim provjeravaju njegove stare slučajeve kako bi pronašli moguće osumnjičenje i otkrivaju da bi mu gotovo svi s kojima je ikada bio u kontaktu mogli željeti nauditi. Patrick Jane prihvaća pomoć lokalnog astrologa Ellisa Marsa (gostujući glumac John Billngsley) u rješavanju zbunjujućeg slučaja trostrukog ubojstva dvojice policajaca i zaručnice trećega.

Mentalist

HRT1, 20.05, DRAMSKA SERIJA, Imena višnje

Dirljiva intimna priča govori o starijem bračnom paru koji se odlučuje vratiti u svoje selo nakon što su obnovili ratom razrušenu kuću te nastaviti život tamo gdje je nasilno bio prekinut. Starac obavlja radove u voćnjaku i na krovu, a starica u kuhinji. Njihova škrta komunikacija odvija se za stolom.
Međutim, iz dana u dan starica se ponaša sve odsutnije i izgubljenije.

Imena Višnje

HRT2, 21.00, KOMEDIJA, Renesansni čovjek

Reklamni agent Billy Rago (D. DeVito) dobiva otkaz i prisiljen je prihvatiti posao nastavnika u vojnoj školi iako nikada ranije nije poučavao i nema nikakvog vojnog iskustva. Dobiva zadatak osmoricu regruta “naučiti misliti vlastitom glavom” i dokazati da ipak nisu beznadan slučaj. Billyju se čini da je pred nemogućom misijom, no pomalo otkriva da se u njegovim učenicima ipak krije određeni intelektualni potencijal.

Renesansni čovjek redateljice Penny Marshall

HRT1, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Hrvatski premijeri osobno: Zoran Milanović

Kao premijer (2011. – 2016.) Zoran Milanović ostat će upamćen po nepredvidljivim potezima i politici konflikta. Kao prvi među hrvatskim premijerima uveo je restriktivnu politiku prema bankama u krizi eura i švicarskog franka. Mandat mu je obilježen sukobom s dijelom hrvatskih branitelja, kojima je na kraju priznao da mu je “deda bio ustaša”. Vodio je hrvatske socijaldemokrate punih 10 godina i ostavio dubok trag u stranci, od kojeg se, tvrdi za seriju Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, ona još nije oporavila.
U posljednjoj epizodi serije “Hrvatski premijeri osobno” bivši ministar obrane Ante Kotromanović svjedoči o tome kako je vlada Zorana Milanovića manipulirala tzv. šatoraše da vrati izgubljeni rejting. Slavko Linić opisuje o čemu se razgovaralo na privatnim kružocima Milanovića s tajkunima Tedeschijem i Todorićem. Za seriju govore i vodeći ljudi SDP-a i Milanovićeve vlade te veterani Domovinskog rata.

Zoran MilanovićFoto: Dalibor Urukalović/PIXELL

RTL2, 22.15, HUMORISTIČNA SERIJA, Teorija velikog praska

Nesretni Sheldom prima savjete od svog idola iz djetinjstva, profesora Protona (Bob Newhart), dok Pennyn i Leonardov odnos doseže novu razinu i pretvara se u natjecanje. Bernadette i Amy za dečke organiziraju događaj na temu „Ratovi zvijezda“.

Teorija velikog praska

NOVA TV, 22.30, HUMANITARNA EMISIJA, Dom iz snova

Četveročlana obitelj Marina i Ivica, te djevojčice Gabrijela i Samanta Matanović žive u stanu u obiteljskoj kući Marininih roditelja u Donjoj Lomnici. Marina je jedina zaposlena u kućanstvu, suprug Ivica ne radi od 2014. godine, te su u teškoj financijskoj situaciji. Marina je slabovidna tj. vidi samo sjene od rođenja i usprkos tome je veliki borac. Majka je dvije male djevojčice o kojima preko zime sama skrbi jer joj suprug odlazi u BiH brinuti o svojim bolesnim roditeljima.

Minea u obitelji Matanović

HRT3, 22.50, RATNA DRAMA, Vrata Kine

Radnja je smještena tijekom francuskog rata u Indokini 1954. Skupina francuskih legionara plaćenika, među njima i dvojica Amerikanaca, Brock (G. Barry) i Goldie (N. King Cole), te Lucky Legs (A. Dickinson) koja krijumčari oružje, ubacila se iza neprijateljskih redova s namjerom da unište skladište oružja.

Vrata Kine

HRT2, 23.05, KRIMI SEIJA, Zakon i red: UK

Krvava hotelska soba i ukradena kreditna kartica odvedu Ronnieja i Joea do Charlesa Huttona (James Wilby), pripadnika bogate više klase koji obožava suprugu Camille i kćer Georgiju (Lucy Boynton). Bez trupla teško je potvrditi zločin, ali uskoro Ronnie i Joe imaju dovoljno dokaza da posumnjaju kako je Georgia rodila u hotelskoj sobi, ali gdje je dijete?
Jakeu i Kate dovoljno je teško progoniti Georgiju i njezina dečka Rufusa (Greg Austin), ali što je još gore njihov branitelj je stari Jakeov suparnik Maitland Cosby (Joseph Milson). Dok se dokazi protiv mla

Zakon i red: UK

HRT1, 23.05, TALK SHOW, Romano Bolković – 1 na 1

Gost večerašnje emisije je Andrew Stuart Dalgleish, veleposlanik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj.
S veleposlanikom Dalgleishem Romano Bolković razgovara o tome što je bio Brexit: interna britanska stvar ili izraz nezadovoljstva svijeta globalističkim ustrojstvom, zatim o tome napušta li Velika Britanija Europsku uniju u trenutku kad njezine ideje redefiniranja EU prevladavaju, što je to nova industrijska strategija Velike Britanije, o budućnosti Ujedinjenoga Kraljevstva, o mogućnosti drugog referenduma, o pregovorima s hrvatskom Vladom oko Brexita, o tome kako teče vojna suradnja Velike Britanije i Republike Hrvatske te kako je moguće unaprijediti suradnju u oblasti turizma i povećati posjet Britanaca Hrvatskoj. Bit će riječi i o današnjim odnosima Zagreba i Londona te o stereotipima o odnosima Velike Britanije i Hrvatske, o tome kako London vidi inicijativu Tri mora, što to znači Global Britain, kasni li UK s izlaskom na globalnu scenu, kakva je diplomatska uloga Velike Britanije na globalnoj sceni, te kako London vidi procese na zapadnom Balkanu.

Britanski veleposlanik Andrew Stuart DalgleishFoto: Igor Kralj/PIXELL

NOVA TV, 23.45, AKCIJSKI FILM, U raljama zvijeri

Jake Hopper (Steven Seagal) je umirovljeni agent CIA-e čiju kćer otmu tajlandski otmičari. Prisiljen je vratiti se na Tajland i naći odgovore. Urota i opasnost čekaju ga na svakom uglu, a za većinu je odgovoran Veliki Jantapan (Tom Wu). Hopperu na opasnom terenu pomažu iskustvo i poznavanje kung-fu vještina.

U raljama zvijeri

Povratak na Net.hr