TV

NOGOMET I SERIJE

TV PREPORUKA DANA: Pogledajte uzvratnu utakmicu između AEK-a i Rijeke kao i novu seriju s Paulom Giamattijem i Damianom Lewisom, Milijarde

HRT2, 13.30, KOMEDIJA, Ćufte ili dvaput se živi

Edek (D. Hallervorden) je iz Njemačke otišao kad je završio rat, a preživio je Auschwitz. Živio je u Australiji sve do smrti svoje supruge. Redovito posjećuje svoju kćer Ruth (A. Kling), koja s mužem i sinom živi u Berlinu. Jednom prilikom, kad su se našli u Marseilleu, također gradu Edekovih uspomena, on se u hotelu upoznao sa sredovječnom, simpatičnom i vedrom Poljakinjom Zofijom (F. Troegner). Nije na nju prestao misliti ni nakon godinu dana, kad se na kćerin nagovor vratio živjeti u Berlin. Uz unukovu pomoć – ali ne bez mnogih peripetija, dramatičnih i smiješnih – pronalazi Zofiju i sve više vremena provodi s njom. Kako Edek jako vjeruje u dobru hranu koju cijela obitelj treba dijeliti za obiteljskim stolom, a osobito zato što je za vrijeme rata iskusio što je glad, očaran je kad prvi put kuša Zofijin specijalitet, glasovite poljske mesne okruglice. U tome je Zofia majstorica, jer kuha od svoje dvanaeste godine. Edek, koji se prije osjećao suvišnim i izgubljenim kamo god došao, pa i kod svoje kćeri, preporodio se i stekao polet i snagu kao mladić. Bio je zaljubljen! Rodila se i poslovna ideja, otvorit će mali restoran u kojemu će se jesti samo okruglice.

Ćufte ili dvaput se živi

HRT1, 16.00, KRIMI SERIJA, Detektiv Murdoch

Dr. Ogden i sufražetkinje suočavaju se s problemom na dan izbora. Inspektor Brackenreid i detektiv Murdoch izvijeste Crabtreeja da će biti promaknut u detektiva. Kad otkriju birača zadavljenog na biralištu, slučaj je njegov. Dok Murdoch slijedi tragove kako bi otkrio ubojicu, otkriva zapletenu mrežu laži, ukradenih identiteta i špijunaže.

Detetiv Murdoch

DOMA TV, 19.35, KRIMI SERIJA, Mentalist

Nakon ubojstva svjedoka kojeg je Van Pelt trebala čuvati, njezini postupci preispituju se i njezin položaj u CBI-u ugrožen je. Eric Winter vraća se kao agent FBI-a Craig O’Laughlin, a Pruitt Taylor Vince vraća se kao J. J. LaRoche, istražitelj Jedinice za profesionalne standarde. Kada je moderni tragač za zlatom pronađen u blizini lokacije iskapanja, a Lisbon je ranjena u ranoj fazi istrage, agent Hightower prvi se put pridružuje Patricku Janeu na terenu.

Mentalist

HRT2, 21.00, NOGOMET, EUROPSKA LIGA: AEK – Rijeka

Nogometaši Rijeke večeras u Ateni igraju pretposljednju utakmicu natjecanja po skupinama u Europskoj ligi.

Protivnik prvaku Hrvatske bit će AEK Marka Livaje, koji je u prvom međusobnom srazu u rujnu na Rujevici pobijedio 2-1. Nogometaši Matjaža Keka žele isprati gorak okus loših partija u posljednje vrijeme. I sam slovenski stručnjak kazao je kako je najbolji lijek za to – pobjeda! Riječani u Ateni na Olimpijskom stadionu neće izvjesiti bijelu zastavu, nego će ići po jedan dobar rezultat kojim bi vratili poljuljano povjerenje. Sve u svemu, ovaj sraz za Riječane je bitan. Tako mu Kekovi izabranici i pristupaju.

AEK – RijekaFoto: Nel Pavletić/PIXELL

HRT1, 21.00, DRAMSKA SERIJA, Milijarde

U seksi egomanijakalnom svijetu financija dva najmoćnija njujorška titana vode epsku bitku. Neumorni savezni tužilac Chuck Rhoades (P. Giamatti) odlučno i autoritativno provodi pravdu. Nemilosrdno briljantni kralj hedge fonda Bobby Axelrod Axe (D. Lewis) vodi carstvo utemeljeno na insajderskim informacijama i prljavim tajnim poslovima. Axe želi pobijediti pošto poto, ali Chuck će učiniti sve da milijarder, koji je svojim rukama došao do bogatstva, plati za svoje zločine. To je bitka u kojoj svi mogu mnogo izgubiti i svi su prisiljeni odgovoriti na pitanje: Koja je vrijednost moći?
Serija Milijarde gradi kompleksnu i precizno razrađenu priču koja besprijekorno prepleće Chuckov i Axeov privatni i profesionalni život. Maggie Siff je Wendy Rhoades, Chuckova iznimno inteligentna i ambiciozna žena rastrgana između muževih uvjerenja i profesionalnog položaja utjecajne članice Axeovog unutarnjeg kruga. Malin Akerman je Lara Axelrod, Axeova žestoko odana i lukava žena. U seriji glume i Toby Leonard Moore (Daredevil), David Costabile (Breaking Bad) i Condola Rashad (Money Monster).

Nova serija Milijarde

HRT3, 22.05, SF SERIJA, Zvjezdane staze: Deep Space

Sisko shvaća da je jedina nada da Federacija pobijedi u ratu s Dominijem tako da Romulanci objave rat Dominiju. On im mora dokazati da će Dominij napasti Romul premda je potpisan akt o nenapadanju. Moli Garaka da pribavi dokaze. Nekoliko je Kardasijanaca spremno pomoći, no svi su ubrzo ubijeni. Garak predlaže da izmisle dokaze i zatim pozovu romulanskog veleposlanika i podastru ih.

Zvjezdane staze: Deep Space

NOVA TV, 22.30, INFO MAGAZIN, Provjereno

Sutkinja i stečajni upravitelj uhićeni! Donosimo još spornih slučajeva. Je li došlo vrijeme obračuna s korumpiranim sucima? Kako ovo nikome u ministarstvu nije palo na pamet? Na dan isplate socijalne pomoći stajali smo ispred kockarnice i – opet ih uhvatili. Dali su joj punomoć da ih zastupa, vjerovali joj, a na kraju – ona ih ovršila. Bijesni građani protiv odvjetnice. 21 godina i 120 centimetara! Matija iz Kutine, slažu se sve djevojke koje ga znaju – najveći je frajer.

Novinar Mato Barišić

HRT3, 22.50, AKCIJSKI FILM, Nemirna granica

Film u kojem granični policajac Jeb Maynard (C. Bronon) lovi krijumčara ljudima na meksičko-američkoj granici, koji je i kriv za smrt Jebovog partnera.

Nemirna granica

HRT2, 23.45, GLAZBENA EMISIJA, Koktel-bar: Parni valjak

Parni valjak završit će svoju veliku turneju 2-u-1 (elektrika + akustika) u zagrebačkoj Areni 1. prosinca. Uoči te velike završnice, zasvirat će uživo u Koktel-baru, večeras iznimno u nešto kasnijem terminu. No, vjerujemo da to nije prekasno za sve ljubitelje odlične domaće glazbe.
Kako su se proveli na turneji, što očekuju od Arene, što misle o uzrečici “Nikad ne reci nikad”, doznajte u večerašnjem Koktel-baru.
Sve ostale glazbene novosti saznajte u Koktelu vijesti te se nasmijte u novom izdanju rubrike Snimam ti pismo, stari prijatelju moj.

Parni valjak

NOVA TV, 00.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Izgubljeni u ljubavi

Radnja filma vrti se oko uspješnog romanopisca (Kinnear) koji se već nekoliko godina bori sa prevladavanjem osjećaja koje ima prema bivšoj ženi (Connelly). U tome mu pomaže prijateljica, a ponekad i ljubavnica (Bell). S druge strane, njegovu kćer, koja je također talentirana za pisanje, ali i vrlo promiskuitetna (Collins), pokušava osvojiti kolega s fakulteta, također pisac (Lerman). Jedino je Kinnearov sin apsolutno nezainteresiran za njihove budalaštine.

Izgubljeni u ljubavi (Greg Kinnear i Jennifer Connelly)

Povratak na Net.hr