TV

EUROPSKA LIGA

TV PREPORUKA DANA: Perišić i ekipa kod doma neporaženog Southamptona idu po nova tri boda

HRT2, 13.20, OBITELJSKA KOMEDIJA, Obiteljska ljubav

Hélene (M. Denarnaud) doznaje lošu vijest: njezini bubrezi su otkazali i hitno mora dobiti zdravi bubreg. No, odgovarajućega donora nema. Srećom, Helene ima dvojicu braće, Maxa (M. Youn) i Yvana (A. Abittan), koji je mogu spasiti. I Max i Yvan spremno pristaju, no kako vrijeme odmiče, jača njihov otpor prema zahvatu, što ne priznaju nikome, gotovo ni samima sebi. O njima dvojici treba znati da su se oduvijek jako razlikovali, kao da nisu braća. Max je neuspjeli pisac, lijenčina i grebator. Neuspješno nudi rukopise izdavačima. Živi sam. Yvan je oženjen, nastavnik francuskog, hipohondar opsjednut sobom. Max je veći frajer, hrabriji i odlučniji, a Yvan je osjetljiviji, bojažljiviji i neodlučniji. Liječnik im objašnjava da će obojica biti testirani, pa će se na kraju odlučiti koji je bolji donor. Obojica se nadaju sretnom ishodu, to jest, da će onaj drugi biti prikladniji, no nalazi pokažu ono što radije ne bi čuli: obojica su savršeno zdravi.

Obiteljska ljubav

HRT1, 14.05, TALK SHOW, Kod doktora

Tinejdžerica pati od trauma nakon okrutnog napada, kako se oporaviti; otkrivamo zapanjujuće trendove u ljepoti; koje od njih možete isprobati bez štetnih posljedica.

Kod doktora

HRT2, 19.55, DOKUMENTARNA SERIJA, Edvardijanska farma

Listopad je i edvardijanski se farmeri upuštaju u nove pothvate kao što je rad u vrtu, cjelogodišnja proizvodnja jaja i uzgoj goveda. Nakon kupnje krda goveda, ekipa dovodi i bika. Počinju dresirati šajere za godinu rada na njivi. Dovode i dvije koze koje je, pokazat će se, prava muka musti. Ključan dio gospodarstva na edvardijanskom selu bila je jabukovača pa Alex i Peter odlučuju nastaviti tradiciju i proizvesti je na industrijskoj razini s pomoću preše i tone jabuka.

Dokumentarac Edvardijanska farma

HRT3, 20.00, DRAMA, Kruh i ruže

Maya iz Meksika stiže ilegalnim putem u Los Angeles no kako njezina sestra Rosa koja s obitelji živi u Los Angelesu nema dovoljno novca platiti joj put, Maya mora razliku nadoknaditi svojim tijelom. Srećom, spretna i dosjetljiva Maya uspije pobjeći. Rosin je muž bolestan, s njim ima dvoje djece i otkad je bolestan ne uspijeva financijski spojiti kraj s krajem. Maya počne raditi u baru no ubrzo joj se posreći te je Rosa uspije zaposliti kao čistačicu u istom poduzeću u kojem i ona radi. U početku Maya je presretna poslom no čula je od lokalnog aktivista koliko su potplaćene i kako bi mogle imati i zdravstveno osiguranje, ne samo za sebe već i za cijelu obitelj kada bi se povezali sa sindikatom. Za razliku od Rose koja ovakvu priču odmah negira, Maya se zainteresira i voljna se boriti za svoja radnička prava s još nekolicinom svojih kolega.

Kruh i ruže (Pilar Padilla i Adrien Brody)

HRT2, 21.00, NOGOMET, EL: Southampton – Inter

Milanska momčad je u krizi, a hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović čekaju novog trenera otkako je smijenjen neuspješni Frank de Boer. Prije dva tjedna dvoboj ovih momčadi završen je pobjedom Intera, a odlučujući gol zabio je Antonio Candreva. Statistika je na strani domaćina Southamptona, “sveci” su u Europi posljednji put kod kuće poraženi 1981. godine, dok “nerazzurri” ne znaju za pobjedu u gostima već pet utakmica.

Interovi igrači Marcelo Brozovoć i Ivan Perišić

HRT1, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Kako je obranjena Hrvatska

Tijekom rujna i listopada 1991. iz skladišta JNA diljem Hrvatske valjalo je oteti oružje i streljivo za rat za slobodu. U prvoj takvoj akciji u Malim Barama pokraj Ploča osvojeno je naoružanje za obranu Dalmacije. U zapadnoj Slavoniji žestoke borbe su se vodile oko Pakraca i Lipika, koji su se u nekoliko navrata našli u potpunom okruženju, a onda su hrvatske postrojbe prvi put krenule u uspješne napadačke akcije i oslobodile selo Bujavicu. Na krajnjem istoku pojavila se prijetnja velike humanitarne katastrofe kada se u potpunom okruženju u enklavi oko Iloka našlo 15.000 civila. Jedini izlaz bio je potpuni egzodus iz tog područja. Skupina “Tigrova” i ostalih branitelja Iloka nije pristala na predaju, nego su krenuli u proboj prema slobodnom hrvatskom teritoriju preko Srbije. Padom Župe dubrovačke u potpuno okruženje dospio je i Dubrovnik. Iz tog razloga pokrenuta je humanitarna akcija s pomoći “Konvoj Libertas”. Zahvaljujući Libertasu vijest o ratu u Hrvatskoj odjeknula je u cijelom svijetu.

Kako je obranjena Hrvatska

RTL TV, 21.10, KOMEDIJA, Druga Žikina dinastija

Žiki (Dragomir Bojanić Gidra) i Milanu (Marko Todorović) nije dugo trebalo da vide kako je njihov unuk (Nikola Kojo) poludio za djevojkama i seksom te mu je sada najvažnije pronaći prostor za svoje ljubavne avanture. Djedovi imaju novi problem: treba unuka spasiti od pretjeranog seksualnog nagona, koji je u obitelji već imao „ludi“ pradjed Milojko. Ponovno odluče potražiti doktora Nedeljkovića (Bata Živojinović), a on im savjetuje da unuka pošalju na selo gdje će radom ispucati višak energije.

Druga Žikina dinastija u režiji Zorana Čalića

NOVA TV, 22.30, INFO MAGAZIN, Provjereno

Provjereno istražuje priču o jednom poslodavcu i tri radnika koja su izgubila živote zbog ozljeda na radu! No optužbi na njegov račun ima još. Ekipa emisije istražuje je li riječ o poslodavcu iz pakla, kako ga radnici optužuju. Kada političari zaposle nekog svojeg cijela se zemlja zgraža zbog nepotizma i pljušte zahtjevi za ostavkom, a kada sami pokušavamo povući sve moguće veze i vezice kako bismo na radno mjesto ugurali nekog svojeg – nikome ništa. Licemjerno, zar ne? Zbog prijetnji novinarki Provjerenog Emi Branici podignuta je optužnica protiv Tite Gubića! Provjereno donosi ispovijest seksualne radnice kakvu još niste čuli! Posve iskreno govori o tome tko su joj klijenti i što od nje dobiju, a što ne mogu od svojih partnerica. Ekipa Provjerenog donosi inspirativnu priču o snazi vjere. Jedan je čovjek, svojim rukama i posve sam, sagradio katedralu! Kada je počeo svi su mu se izrugivali i govorili da je lud, ali 53 godine poslije svima im je dokazao kako su bili u krivu!

Novinarka Mirna MedakovićFoto: dorijan kljun

NOVA TV, 00.40, TRILER, Ubij za mene

Amanda (Katie Cassidy) je članica popularnog sestrinstva na kampusu jednog američkog sveučilišta. Ubrzo postane glavna osumnjičenica u slučaju nestanka njezina dečka koji ju je zlostavljao, iako ga je u stvarnosti ubila njezina nova cimerica Hayley (Tracy Spiridakos). Problem je u tome što ona sada očekuje da će joj Amanda uzvratiti uslugu i ubiti Hayleyna oca zlostavljača.

Ubij za meneFoto: Marcel Williams

Povratak na Net.hr