TV

ZA POGLEDATI

TV PREPORUKA DANA: Osim posljednjeg dvoboja Hrvatske u skupini C sa Češkom tu je još i drama Billy the Kid

HRT2, 13.20, KOŠARKA, EP (M): Hrvatska – Češka

 

Izabranicima Aleksandra Petrovića suprotstavit će se Češka, a radi se o utakmici koja zapravo i nema pravi rezultatski značaj. Hrvatska je sigurno druga u skupini, a Češka više nema šanse za prolazak u osminu finala. Izbornik Petrović je stoga najavio da će više prilike u ovoj utakmici dobiti igrači s klupe.

Hrvatska je na ovom Eurobasketu upisala tri pobjede i poraz protiv branitelja naslova Španjolske, dok je Češka pobijedila samo domaćina Rumunjsku. U osmini finala Europskog prvenstva 2015. Česka je deklasirala Hrvatsku s 80-59, ali situacija je danas potpuno drugačija – Česi nakon ove utakmice putuju kući, a naši košarkaši u Istanbul na osminu finala.

Hrvatska – ČeškaFoto: Igor Kralj/PIXELL

HRT3, 20.00, DRAMA, Beznađe

 

Tridesete godine u Njemačkoj, doba je Weimarske Republike. Čokoladni magnat i ruski emigrant Hermann Hermann (D. Bogarde) polako ali sigurno tone u ludilo. Kako Njemačka nije tako gostoljubiva kao prije, Hermann sanja o bijegu od svega. Počelo je s doživljajima napuštanja vlastitoga tijela kad vodi ljubav sa svojom ženom Lydiom (A. Ferréol), pri čemu on sjedi u stolcu i sve to promatra. Slijedili su ispadi s radnicima, poslovnim partnerima i neznancima…
Ton ovoga filma je ironičan kao što je u istoimenom romanu Vladimira Nabokova prema kojem je scenarij napisao poznati britanski dramatičar, rodom Čeh, Tom Stoppard. Na festivalu u Cannesu 1978. redatelj Rainer Werner Fassbinder nominiran je za Zlatu palmu. Iste je godine u Njemačkoj film dobio tri nagrade: za najboljeg redatelja, fotografiju i produkciju.

Beznađe redatelja Toma Stopparda

HRT2, 20.15, DRAMSKA SERIJA, Tajne Borgo Laricija

 

Stigao je dan vjenčanja. Anita, kako bi se rasteretila ljubavnih jada, nastavlja svoju istragu koja je dovodi do narednika Ferrarisa. No bude otkrivena i mora pobjeći. U groznome stanju dok odlazi prema kući, ugleda mladence baš kada izlaze iz crkve: Francesco i Anita razmjene melankoličan pogled. Francesco, uzrujan ubojstvom Ferrarisa čije je tijelo nađeno iza vile, otrči Aniti da je zamoli da mu pomogne. Naša ga učiteljica, iako nerado, ne može odbiti.

Tajne Borgo Laricija (Francesco i Anita)

HRT1, 20.55, DOKUMENTARNA SERIJA, Sol života: Sol života

 

Peta priča o soli govori o njezinoj uporabi u svakodnevnom životu. Život je, kako smo i dosad isticali, nezamisliv bez soli. Ona se upotrebljava već od prapovijesti, ali prve zalihe hrane ili konzerviranje u europsku su kulturu uveli stari Grci. I u Hrvatskoj se sol u tu svrhu upotrebljavala već od antičkih vremena, ali Hrvati su svoj način soljenja ribe ponijeli i diljem svijeta, posebice u Ameriku, gdje i danas žive hrvatske ribarske kolonije.
Osim povijesnog pregleda soljenja namirnica u ovom dijelu serije upoznat ćemo suvremene načine soljenja ribe, sira, pršuta, ali i nutricinostičko značenje soli, njezinu medicinsku svrhu i opasnosti za ljudsko zdravlje.

Sol života: Sol života

HRT2, 21.00, BIOGRAFSKA DRAMA, Billy the Kid

 

Potkraj 1870-ih teritorij Novog Meksika postao je poprište sukoba mjesnih moćnika i rančera. Prva žrtva tog sukoba bio je bogataš John Tunstall (A. Bicknell) čiji je štićenik bio devetnaestogodišnji kauboj William Bonney poznatiji kao Billy the Kid (Val Kilmer). Ogorčen ubojstvom svoga zaštitnika, Billy the Kid krene u osvetnički pohod što izazove bijes Tunstallovih protivnika. Odmetnuvši se od zakona, mladi osvetnik postane meta bivšeg prijatelja, a sada šerifa Pata Garretta (Duncan Regehr) odlučnog da se dokaže u očima svojih nalogodavaca.

Billy the Kid

DOMA TV, 22.15, KRIMI SERIJA, Kosti

 

Nakon pronalaska ljudske ruke u utrobi crnog medvjeda u saveznoj državi Washington, Brennan i Booth odlaze u tamošnji gradić kako bi istražili slučaj koji ih vodi do krvožednog kanibala.

Kosti

NOVA TV, 22.30, INFO MAGAZIN, Provjereno

 

Dubravka je rođena bez desne ruke, a na drugoj ima tek dva prsta, to je nije spriječilo ni u čemu! Ona vozi bicikl, traktor i automobil, vrhunska je domaćica, majka troje djece, a odnedavno i poduzetnica. Večeras ne propustite njezinu inspirativnu priču u prvoj epizodi nove sezone emisije.

Ekipa magazina Provjereno

HRT2, 22.35, KRIMI SERIJA, Zakon i red: UK

 

Kad beskućnika pronađu pretučenog željeznom šipkom u parku u središtu dobro čuvanog trga, Ronnie i Matt krenu u istragu. Svi na trgu imaju motiv, ali nitko ne želi progovoriti. Štite li počinitelja? Ako se dokaže da su nevini, znači da porota prešutno odobrava da građani uzimaju zakon u svoje ruke, a to se protivi svemu u što James Steel vjeruje.

Zakon i red: UK

HRT1, 22.55, POLITIČKA KOMEDIJA, Dragi moji Amerikanci

 

Matthew Douglas (J. Garner) i Rusell Kramer (J. Lemmon) bivši su američki predsjednici i zakleti krvni neprijatelji koji sjede na suprotnim političkim stranama. Kramer, škrti i uglađeni republikanac, prešao je na pisanje kuharica, a demokrat Douglas i dalje obožava žene te bi već i napisao svoju biografiju da mu nije zanimljivije spavati s izdavačicom. Na posljednjim je izborima pobijedio novi kandidat William Haney (D. Aykroyd) koji odgovornost za skandal o korupciji u administraciji pokušava namjestiti njima dvojici. Dojučerašnji neprijatelji prisiljeni su surađivati i pokušati dokazati svoju nevinost. Da stvar bude gora, predsjednik uskoro šalje plaćenog ubojicu kako bi ih spriječio da progovore. Kramer i Douglas bježe preko cijelog SAD-a i na sasvim neočekivan način upoznaju državu kojom su upravljali i ljude koji su za njih glasali.

Dragi moji Amerikanci

RTL2, 23.35, HUMORISTIČNA SERIJA, Moderna obitelj

 

Cam i Mitch su u pripremama za vjenčanje dok je Lily zabrinuta za svoga mačka Larryja, koji nije došao kući već danima. Phil ima novu grupu klijenata na koje je usredotočen, a Glorija je zabrinuta da je mali Joe zao jer je učinio neke pogrešne stvari.

Moderna obitelj

NOVA TV, 23.55, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Sve što trebaš je ljubav

 

Dankinja Ida (Trine Dyrholm), koja je upravo završila terapiju liječenja raka, uhvati svojega supruga u krevetu s njegovom mladom kolegicom s posla. Stoga sama otputuje na vjenčanje svoje kćeri u Italiju. Ondje upozna oca mladoženje, Philipa (Pierce Brosnan), i odmah ostavi loš prvi dojam. No Ida će možda ipak dobiti priliku da započne novi život. Za to vrijeme, u vili gdje je Philip nekoć živio sa suprugom stvaraju se napetosti između budućih mladenaca.

Sve što trebaš je ljubav (Trine Dyrholm i Pierce Brosnan)

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr