TV

VELIKO FINALE

TV PREPORUKA DANA: Nakon 11 godina u zagrebačkoj Areni hrvatski tenisači idu po još jednu ‘salataru’

HRT2, 14.00, TENIS – DAVIS CUP, FINALE: Hrvatska – Argentina

Hrvatski tenisači po drugi put u povijesti imaju prilike osvojiti Davis Cup, najprestižniji momčadski trofej u ovom sportu. Prvi je put naša reprezentacija bila pobjednik prije 11 godina kada je u Bratislavi svladala Slovačku, a ovaj vikend u zagrebačkoj Areni to može reprizirati u okršaju protiv Argentine. Hrvatsku će u petak u pojedinačnim mečevima predstavljati Marin Čilić i povratnik Ivo Karlović koji je upao umjesto ozlijeđenog Borne Ćorića. Čiliću će za početak s druge strane mreže stajati Delbonis, a Karloviću Del Potro.

Marin Čilić

RTL TV, 20.00, AKCIJSKI TRILER, Jack Reacher

Pittsburgh, Pennsylvania. S garaže preko puta Allegeny rijeke snajperist ubija pet osoba. Policija, na čelu s detektivom Emersonom (David Oyelowo) brzo stiže na mjesto zločina, pronalazi čahure, ali i kovanicu kojom je zločinac platio parking te pomoću nje identificira ubojicu, Jamesa Barra (Joseph Sikora), bivšeg snajperista američke vojske. Policija dolazi pretresti njegovu kuću i pronalazi ga u krevetu, a pred kućom kombi s oružjem. Tijekom ispitivanja Emerson i okružni tužitelj Alex Rodin (Richard Jenkins) ponude Barru doživotnu robiju umjesto smrtne kazne ako prizna da je počinio zločin, a on ima samo jedan odgovor: „Pronađite Jacka Reachera“.

Jack Reacher s Tomom Cruiseom

HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Dok Kipo i Žungul polagano ulaze u svijet elitnog novinarstva, a Ksenija vodi bitku sa Žacom zbog jedinice iz daktilografije, Jagoda je i dalje u Beogradu gdje napokon doznaje što se dogodilo između njezinih roditelja. Incognito dolazi u Zagreb kako bi vidjela Uninu ispitnu predstavu, na koju dolazi i Jura.

Crno-bijeli svijet

HRT2, 21.50, MINI SERIJA, Nemirna

Na početku prve epizode pratimo događaje iz 1970-ih. Ruth Gilmartin, doktorandica na St. John’s Collegeu u Cambridgeu, putuje sa svojim sinčićem u posjet majci koja živi na selu. Po dolasku primjećuje da njezina majka, Sally Gilmartin, djeluje zabrinuto, uvjerena da je netko promatra iz obližnjeg šumarka. Ruth smatra da je majka sve to umislila. Sally na to izvlači notes na čijim koricama piše Eva Delectorskaya te otkriva kćeri da je to njezino pravo ime. Radnja se zatim seli u Pariz 1939., gdje zatječemo Evu, tada mladu djevojku, i njezina brata. Obitelj se nedavno doselila u Pariz iz Rusije. Nakon što se raziđu, brata joj na ulici nasmrt pretuče skupina muškaraca. Na sprovodu Evi pristupa Englez kojeg je viđala kako razgovara s njezinim bratom. Predstavi joj se kao Lucas Romer i pruža službenu posjetnicu tvrtke “AAS”.

Britanska mini serija Nemirna

HRT1, 22.00, TALK SHOW, Hrvatska za 5

Kako u svojim djelima veliki hrvatski pisci promiču slobodu, istinu i ljubav? U emisiji “Hrvatska za 5” izravno govore: Miro Gavran, najprevođeniji hrvatski pisac, Julijana Matanović, najistaknutija hrvatska književnica i Petar Gudelj, jedan od najvećih živućih hrvatskih pjesnika. Reportažu o vrhovima književnog stvaralaštva gostiju emisije priprema Lina Kežić.

Urednik i voditelj Branimir Bilić

RTL TV, 22.50, AKCIJSKI TRILER, Air Force One

Predsjednik SAD-a (Harrison Ford) u Moskvi je održao govor o američkom stajalištu i nultoj toleranciji prema terorizmu. Mjere osiguranja savršeno su funkcionirale do jednog trenutka. Na povratku kući teroristi vođeni Ivanom Koshunovim (Gary Oldman) zauzmu zrakoplov te otmu sve putnike u njemu, uključujući predsjednika, njegovu suprugu Grace (Wendy Crewson) i kći Alice (Liesel Matthews). Ukoliko im se zahtjevi ne ispune, otmičari prijete da će svakih pola sata ubiti po jednog putnika. No nisu računali na to da je predsjednik odlikovan ordenom časti te da se zna braniti.

Air Force One Wolfganga Petersena

HRT3, 23.05, DRAMA, Vrijeme

Seh-hee (Ji-Yeon Park) i Ji-woo (Jung-woo Ha) zajedno su dvije godine. Nju izjeda ljubomora i brine se da će njemu dosaditi njezino lice i da će je ostaviti. Zatim iznenada nestane, ode plastičnom kirurgu u potrazi za novim licem. Ji-woo ne zna kamo je nestala njegova partnerica. Kad je sretne s novim licem, ne prepoznaje ju. Zagrije se za novu ženu (Sung Hyun-ah) i kaže joj koliko mu nedostaje Seh-hee. Jesu li novo lice i “nova” ljubav usrećili Seh-hee? Što će Ji-woo učiniti kad sazna istinu?

Vrijeme

NOVA TV, 23.30, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Što je novo s Morganovima?

Imućni par s Manhattana, Paul i Meryl Morgan (Hugh Grant i Sarah Jessica Parker), na rubu je razvoda kad postanu svjedocima ubojstva i samim time metom plaćenog ubojice. U pokušaju da zaštiti svoje svjedoke, FBI preseli Morganove iz njihova voljenog grada u zabačeni gradić u Wyomingu, čime bi njihova veza, koja je ionako na klimavim nogama, mogla potpuno puknuti.

Što je novo s Morganovima?

HRT2, 23.20, MINI SERIJA, Mračni zločini

Kasne devedesete, Claire Church je ambiciozna mlada policijska inspektorica u Manchesteru, jedina žena u timu te umnogome različita od svojih kolega: oštra oka i britka uma, puna suosjećanja i još nedovoljno ogrubjela da je ne bi pogađala sva brutalnost onoga što se događa na ulicama. Svjesna toga da je u uredu zanemaruju i da njezina veza s oženjenim šefom nema budućnosti, daje otkaz. Claire bježi od mračnog dijela svog života s kojim se ne može nositi. Živi mirnim i sigurnim životom na osamljenom škotskom otoku sa svojim partnerom Norriejem i kćeri Megan. No kad na gradilištu u Manchesteru iskopaju nekoliko ljudskih leševa, Claire počinje dvojiti, vratiti se ili ne. Iako želi konačno istjerati pravdu za žrtve, itekako je svjesna da će cijena povratka u svijet koji je ostavila za sobom biti visoka. Istragu vodi viši inspektor John Hind, Clairein bivši mentor i ljubavnik. Zarobljen u braku bez ljubavi i frustriran birokracijom na poslu, John je odlučan u namjeri da oživi svoju vezu s Claire, uvjeren da ona još uvijek gaji osjećaje prema njemu. Ubrzo pronađu nova tijela, a ubojica počne Claire ostavljati morbidne poruke. Claireine se emocionalne barijere, koje je podigla da se zaštiti od vanjskoga svijeta, počinju rušiti. Može li si konačno oprostiti te napokon riješiti zločin koji je proganja?

Nova mini serija Mračni zločini

HRT1, 00.40, KRIMI FILM, Zagonetna smrt

Godine 1953. četvorica detektiva zvanih The Hat Squad i predvođenih Maxom Hooverom (N. Nolte) čistili su Los Angeles od organiziranog kriminala. Njihove metode bile su beskrupulozne i krvničke, baš kao i metode onih koje su proganjali. Jednoga dana odred je pozvan da istraži smrt mlade Allison Pond (J. Connelly), pronađene smrskana tijela u pustinji blizu grada. Inače hladnokrvni Hoover sada je šokiran – Allison Pond bila mu je ljubavnica. Gonjen osobnim razlozima, on započne rigoroznu istragu, a najjači trag koji ima jest film koji prikazuje Allison kako vodi ljubav s generalom Timmsom (J. Malkovich), zapovjednikom obližnje vojne baze. Hoover je uvjeren da je Timms ubojica, no neće ga moći tek tako uhititi jer generalovi ljudi također posjeduju film – onaj na kojem je Allison zabilježila svoje ljubavne izlete s Hooverom. Ono što detektiv nikako ne želi jest da mu voljena supruga (M. Griffith), zbog koje je svojedobno i prekinuo vezu s Allison, dozna da ju je nekada varao.

Zagonetna smrt

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr