TV

POGLEDAJTE NA TV-U

TV PREPORUKA DANA: Mel Gibson je još jednom utjelovio policajca Maxa koji uzima pravdu u svoje ruke (Pobješnjeli Max 2)

HRT2, 13.25, POVIJESNA DRAMA, S one strane Zida

Godine 1974. Heike (K. Flint) i Ulrich Molitor (E. Selge) uhvaćeni su pri pokušaju bijega iz Istočne u Zapadnu Njemačku. Vlasti im daju ultimatum: ili idu u zatvor, a njihovo dvoje djece na posvojenje, ili mogu otići u Zapadnu Njemačku samo s jednim djetetom, a da drugo bude posvojeno, pod uvjetom da za Ministarstvo za državnu sigurnost, zloglasni Stasi, prikupljaju i dojavljuju podatke. Molitorovi moraju pristati na ponudu, odlaze na zapad sa sedmogodišnjim sinom, a dvogodišnja Miriam ostaje u zemlji. Petnaest godina kasnije – uoči pada Zida – Miriam, sada pod imenom Rebecca (H. Confurius), lijepa je i vedra tinejdžerica, koja odrasta u obitelji Pramann, ne sluteći da je posvojena i da u Zapadnom Berlinu žive njezini pravi roditelji. Pisma koja su joj godinama slali nikad nisu stigla do nje, jer je pisma presretala žena koju je tajna služba zavrbovala i na njih odgovarala. I Pramannovi, i Molitorovi i svi drugi bili su na neki način u šaci Stasija.

S one strane Zida

HRT3, 20.00, POVIJESNA DRAMA, Mlin i križ

Nižu se vinjete iz svakodnevnog života seljaka s povremenim monolozima nekog od glavnih likova uključujući i Bruegelova (R. Hauer) tumačenja strukture i simbolizma vlastite slike. Film je inspiriran slikom “Uspon na Kalvariju” Pietera Bruegela starijeg iz 1564. te djelom Michaela Francisa Gibsona “The Mill and the Cross”. Zapažen je i nagrađen na brojnim poljskim i međunarodnim filmskim festivalima, a premijerno je prikazan na Sundance Film Festival 2001. godine.

Mlin i križ

HRT2, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Divlja Patagonija: Vrućina i prašina

Patagonija vas poziva u rijetko viđenu južnoameričku divljinu gdje žive neobična stvorenja koja preživljavaju u različitim okolišima, od velebnih Anda do rta Horn. Od vrhova Anda slijedimo put neumoljivog vjetra koji puše na istok kroz suhu patagonsku pustinju. Otkrivamo čudan svijet mara – golemih zamoraca – i pingvina koji žive u pustinji. Svjedočimo prvim nesigurnim koracima mladunčeta guanaka, patagonskih deva. I ljudi tu žive – hrabre su to duše koje su se uhvatile u koštac sa sušnim svijetom i tu stvorile svoj dom.

Divlja Patagonija: Vrućina i prašina

HRT1, 20.40, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Emocionalna Carrie sastaje se sa Saulom koji se još skriva i objasni mu vezu koju je otkrila između Allison i Ahmeda Nazarija. Da bi došli do čvrstog dokaza njezine izdaje, nalaze se s njemačkom tajnom službom kako bi skovali plan koji će prisiliti Allison da se obrati svojoj ruskoj vezi. Astrid i Adler prijavljuju Allison da je visokopozicionirani dužnosnik ruske tajne službe prebjegao i da ima dokumente koji dokazuju da Rusi imaju doušnika u berlinskom uredu CIA-e. Pretpostavljajući da je otkrivena, Allison sa svog mobitela pošalje kodirano upozorenje i bježi iz Berlina. Carrie, Saul i njemački agenti nadziru Allisonino kretanje znajući da moraju čekati da se ona nađe sa svojom vezom i tek onda uskočiti. Kasim je saznao da je dr. Aziz, profesor na sveučilištu, sagradio zapečaćenu komoru u kojoj mogu testirati učinkovitost svog sarina. Quinn će biti pokusni kunić. Quinn moli Kasima da se smiluje opisujući mu užasne učinke sarina i pokuša ga nagovoriti sa spriječi napad na nevine građane Berlina. Dok Quinna vode u komoru, Qasim mu daje znak da pobjegne.

Domovina

HRT2, 20.55, FUTURISTIČKI AKCIJSKI FILM, Pobješnjeli Max 2

Nakon atomskog rata koji je poharao Zemlju ostala su golema prostranstva kojima besciljno lutaju skupine dezorijentiranih ljudi. Život je teško vratiti u normalu, a najgore su okrutne bande koje teroriziraju i zlostavljaju svakoga na koga naiđu. Jedna od bandi ugrožava miroljubive proizvođače benzina, pa će Max Rockatinsky (M. Gibson) ponovno uzeti pravdu u svoje ruke… Redatelj George Miller, i sam iznenađen uspjehom prvog filma, gotovo je bio prisiljen snimiti nastavak dvije godine kasnije. Tako je nastao dinamičan, uzbudljiv i jednako napet “Pobjesnjeli Max 2”, koji mnogi smatraju i boljim od prvog dijela. I u drugom dijelu onoga što će kasnije postati najslavnija futuristička akcijska trilogija na svijetu Max se bori protiv bandi i pokušava uvesti red u opustošeni, degenerirani, obezglavljeni postapokaliptični svijet. Dinamičan, vizualno maštovit, s majstorski izvedenim akcijskim scenama, “Pobješnjeli Max 2” osvojio je brojne nagrade, među kojima su nagrada Losanđeleskog udruženja filmskih kritičara i nagrada u Avoriazu za najbolji strani film. Bio je na listama najboljih filmova godine eminentnih časopisa poput New York Timesa, Washington Posta, Timea, Newsweeka i Los Angeles Timesa.

Pobješnjeli Max 2 u režiji Georgea Millera

RTL TV, 21.10, REALITY SHOW, Ljubav je na selu

U večerašnjoj epizodi neke će djevojke otići korak dalje ne bi li ostale na farmama svojih odabranika, a za to neće birati ni vrijeme ni mjesto, što će, naravno zasmetati drugim curama pa će na jednoj farmi nastati opći kaos. Tako će se razotkriti tko to pije tablete za smirenje ne bi li ostao pribran, tko laže da je zaljubljen, a tko napušta hercegovačko imanje. Također, gledatelji će saznati da na jednoj farmi postoji i “pohotnica”, dok će Alojz napokon postati sretan i opušten te će se čak i poljubiti!

Voditeljica Marijana Batinić

DOMA TV, 22.20, KRIMI SERIJA, Šifra zločina

Zgrada FBI-a pod blokadom je nakon što hakeri napadnu zgradu i tim zarobe u SIOC-u. Dok traže izlaz, Mayfair, Zapata i Sarah Weller (Jordana Spiro u gostujućoj ulozi) prisiljene su suočiti se s osobnim problemima.

Šifra zločina

HRT2, 22.35, KRIMI SERIJA, Crna lista

S obzirom na to da je godinama za bombardiranje u kojem je nestala njegova ruska disidentska skupina, a kćer mu je ubijena, okrivljavao Reda, Berlin sa zaprepaštenjem otkriva da je njegova kći Zoe još živa. Nakon što Berlin da oduška gnjevu na Reda zato što je ovaj skrivio njegov progon u gulag i razotkrio njegovu kćer kao disidenticu, Zoe otkrije da se ona željela zaštititi od rođenog oca pa je odlazak u podzemlje organizirala uz pomoć čovjeka po imenu The Decembrist. U međuvremenu Tom i dalje odbija otkriti Berlinov pravi identitet iako ga Liz mjesecima drži zarobljenog na starom teretnom brodu.

Crna lista

NOVA TV, 00.10, ROMANTIČNA DRAMA, Prije ponoći

Priča u trećem filmu Linklaterove trilogije odvija se devet godina nakon radnje u filmu Prije sumraka. Jesse (Ethan Hawke) i Celine (Julie Delpy) sada žive zajedno u Parizu i imaju dvije kćeri blizanke. Na kraju godišnjeg odmora u Grčkoj, Jesse mora poslati svojeg četrnaestogodišnjeg sina natrag u Chicago, gdje živi s majkom. On i Celine odluče provesti jednu noć nasamo u hotelu, no umjesto da uživaju u posljednjoj noći odmora, razgovaraju o svojoj vezi i budućnosti, te preispituju svoje životne odluke, što dovede njihov odnos u pitanje.

Prije ponoći (Ethan Hawke i Julie Delpy)

HRT1, 00.30, DRAMSKA SERIJA, Igre moći

Téa Leoni u seriji glumi Elizabeth McCord, sposobnu i odlučnu novoimenovanu državnu tajnicu koja se bavi međunarodnom diplomacijom, bori se s uredskom politikom te zaobilazi protokol u pregovorima o svjetskim i domaćim pitanjima. Svakodnevno se susreće s izazovima u Bijeloj kući, ali i u vlastitom domu. Kao sveučilišna profesorica i nekadašnja oštroumna CIA-ina analitičarka koja je taj posao napustila zbog etičkih razloga, Elizabeth se vraća u javni život na poziv predsjednika nakon sumnjive smrti njezinog prethodnika. Predsjednik duboko cijeni njezine stavove, detaljno poznavanje stanja na Bliskom istoku, njezinu ljubav prema stranim jezicima te njezinu sposobnost ne samo da razmišlja izvan zadanih okvira, nego i njezino odbijanje da prizna da ikakvi okviri uopće postoje. McCordičin tim obuhvaća načelnicu stožera Nadine Tolliver, pisca govora Matta Mahoneya, koordinatoricu službe za tisak Daisy Grant i njezinog šarmantnog asistenta Blakea Morana. I dok Elizabeth McCord raspravlja o problemima zemalja Trećega svijeta, ugošćuje strane dužnosnike i upušta se u bitke s predsjednikovim ratobornim načelnikom stožera Russellom Jacksonom, to je tek zagrijavanje za ono što je čeka kod kuće uz njezinog muža Henryja i njihovo troje djece koji riječima “politika” i “diplomacija” daju posve novo značenje.

Serija Igre moći

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr