TV

MALO HUMORA, MALO AKCIJE

TV PREPORUKA DANA: Kao pratnju Bruce Willis na sastanak povede strankinju koja voli popiti (Sastanak s nepoznatom)

HRT2, 13.30, KOMEDIJA, Zovem se Jerry

Jerry Arthur (D. Jones) nije čovjek od puno samopouzdanja. Stoga nije neobično da je vrlo loš u poslu kojim se bavi: radi kao agent prodaje u jednom od piramidalnih marketinških sustava. Veće je čudo što uopće pokušava raditi taj posao. Vrata se pred njim uglavnom samo zatvaraju, i to s treskom. Bio je oženjen, ali je napustio ženu jer ga je podcjenjivala. Zajedno sa ženom, napustio je i dijete, kćer Trishu (A. Scagliotti). Bivša mu supruga, sada pokojna, nije dopuštala da s djetetom održava vezu, jer je smatrala da bi to za nju bilo loše. A Jerry se, kao i u svemu ostalome, nije znao suprotstaviti. Zato ga ni vlastita kći ne poznaje i ne želi upoznati. Kad jednom, zbog pogrešne adrese, upozna mladu djevojku Jordan (K. Karlson), a potom i njezine prijatelje, neke će se stvari u njegovom životu početi mijenjati. Nekontrolirani ispad samopouzdanja pomoći će mu da dobije novu poslovnu priliku.

Zovem se Jerry

HRT3, 20.00, DRAMA, Zimski san

Bivši glumac Aydin (H. Bilginer) vodi maleni hotel u Anatoliji sa svojom mladom suprugom Nihal (M. Sözen) i sestrom (D. Akbag) koja pati zbog nedavnog razvoda. S dolaskom zime i snijega hotel postaje sklonište ali i mjesto gdje ne mogu izbjeći međusobne netrpeljivosti… Uspješan nastup filma na međunarodnim festivalima potvrđuju mnogobrojne nagrade i nominacije, među ostalim Zlatna palma i nagrada FIPRESCI redatelju Ceylanu.

Nagrađivana drama Zimski san

HRT2, 20.05, KOMEDIJA, Sastanak s nepoznatom

Walter Davis (B. Willis), mladi yuppie, u posljednjem trenutku ostaje bez pratilje za jednu važnu poslovnu večeru s vrlo konzervativnim poslovnim čovjekom Yakamotom. Njegov brat pronalazi mu drugu djevojku – Nadiu (K. Basinger), ali ga upozorava da ona nikako ne smije piti alkohol. Našavši se s njom, Walter ustanovi da je Nadia izuzetno zgodna i neoprezno joj ponudi piće. Vrlo brzo, ona će napraviti scenu i uvrijediti Yakamota. Walter dobije otkaz i s Nadiom napušta restoran, ali upada u još veće nevolje: slijedi ih njezin ljubomorni bivši dečko David (J. Laroquette), a Walter mu prijeti pištoljem. Walter, jasno, završava u zatvoru, no ujutro ga izvlači Nadia. Doznaje da je Nadia gužvu sama organizirala kako bi spriječila vjenčanje s Davidom.

Sastanak s nepoznatom (Bruce Willis i Kim Basinger)

HRT1, 20.05, ZABAVNA EMISIJA, Naknadno

U 4. epizodi pogledajte kako se dvojac Kučina – Živojin snalaze čuvajući malog nećaka susjede Vere. U jednom momentu pojavljuje se i gazda Milan donoseći Kučini novac koji je ovaj zaradio izvodeći stand up predstavu u njegovu klubu. Od bučnog gosta djetešce se budi, gđa Mileusnić galami i nastaje sveopći metež. Na kraju iz ormara izlazi i duh Hamletova oca. Osim Željka Pervana, Sanje Vejnović i Mladena Horvata u ovoj se epizodi kao gosti pojavljuju Saša Anočić u ulozi poštara i duha te Zlatan Zuhrić Zuhra kao gazda Milan.

Naknadno (Sanja Vejnović, Željko Pervan i Dubravko Horvat)

HRT1, 20.35, DRAMSKA SERIJA, Kuća od karata

Liječnici upozore Francisa da mu zahtjevni raspored putovanja ugrožava život, pa mu Claire predloži da ostane u Washingtonu razrađivati taktiku protiv ICO-a, a ona će protiv Conwaya kampanju voditi po državama. Nakon što Frank zapovijedi da u Siriju pošalju postrojbe, Brockhart se složi s njime, međutim, Conway inzistira na tome da s republikancima u Kongresu surađuju kako bi ga zaustavili, pa makar to išlo na ruku ICO-u. Vidjevši da Conway ne odustaje, Frank zatraži od Douga da nađe načina da ga osramoti. U međuvremenu Claire Francisu javi da Yates daje otkaz, na što ovaj shvati da su njih dvoje ljubavnici. Pošto mu je Remy Danton prešutno potvrdio ulogu Underwooda u skandalu oko Walkera, Hammerschmidt nagovori Washington Herald da organizira posebnu skupinu koja će istraživati predsjednika.

Kuća od karata

HRT2, 21.45, FANTASTIČNA SERIJA, Igra prijestolja

Dany balansira između pravde i milosrđa. Jaime, nakon što ga je Tyrion uvjerio da nije Joffreyjev ubojica i da je Sansa nevina, obvezuje Brienne (Gwendoline Christie) da nađe Sansu i da je zaštiti od Cersei. Daruje joj mač Pravokletnik, iskovan iz mača Neda Starka. Jon okuplja dobrovoljce dok Bran, Jojen (Thomas Brodie-Sangster), Meera (Ellie Kendrick) i Hodor (Kristian Nairn) slučajno nailaze na sklonište.

Igra prijestolja

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL, 22.00, Živjeti slobodno ili umrijeti

U osam epizoda treće sezone gledatelji će upoznati pet pustolova koji žive u različitim zabačenim dijelovima svijeta bez ikakvih pogodnosti koje donosi suvremeni način života. Šume, pustinje, močvare i planine postale su novi dom ovim zaljubljenicima u prirodu i nekonvencionalan način života. Oslobođeni života koji sa sobom donosi svakodnevnu borbu s tehnologijom, ovih petero pustolova hvata se u koštac sa drugačijim problemima od onih koje mi poznajemo, oslanjajući se samo na vlastitu intuiciju i vještine. U osam nastavaka, morat će se nositi sa poplavama, divljim životinjama, životnim uvjetima u sušnim pustinjama i opasnostima koje donose jake kiše. Slijedeći svoja pravila neovisnosti, prihvaćaju metode življenja nekih prošlih generacija lišenih svih modernih povlastica.

Novi nastavci dokumentarca Živjeti slobodno ili umrijeti

KANAL FOX, 22.00, DRAMSKA SF SERIJA, Wayward Pines

Svakih 20 godina CJ Mitchum se budi kako bi provjerio u kakvom se stanju nalazi svijet nakon apokalipse. Potpuno sam u svijetu kaosa, CJ traži novo, pogodno mjesto za život i pravo vrijeme za buđenje ostatka čovječanstva. Odlučuje kako je 4032. godina idealna za novi početak u Wayward Pinesu, te budi svoje kolege Pam, Megan i Pilchera. Otkriva kako na svijetu ipak nisu sami – izvan granica grada žive mutanti koji su potencijalna opasnost za sve njih. Želi ostaviti mutante na miru i pustiti ih da žive svoje živote, međutim Pilcher ih želi potpuno istrijebiti, te time započinje pravi rat za spašavanje ljudske vrste. Dr. Theo Yedlin (Jason Patric) jedini pokušava uspostaviti kontakt sa Margaret – ženkom krvoločnih mutanata koju su ljudi uspjeli zarobiti. Kada sazna njezine prave moći, Theo će shvatiti kako vrlo vjerojatno čuva tajnu spasa svijeta.

Wayward Pines

HRT2, 22.45, KRIMI SERIJA, Zakon i red: Odjel za žrtve

Nakon što je kreatorica videoigara Raina Pundžabi (Mouzam Makkar) najavila da izdaje svoju prvu igru, čime je kročila u poglavito muški svijet, preko interneta je počela primati uvrede, ali i prijetnje smrću. I unatoč tomu što je na gamerskome skupu napadnuta jedna njezina djelatnica, Raina ne želi odgoditi objavljivanje igre. Stoga policija, na čelu s detektivom Tutuolom, mora dati sve od sebe kako bi je zaštitila.

Zakon i red: Odjel za žrtve

NOVA TV, 23.55, KOMEDIJA, Pripravnici

Billy (Vince Vaughn) i Nick (Owen Wilson) su trgovci čije karijere su ugrožene zbog razvoja digitalne tehnologije. Stoga odluče dokazati da još nisu za odbaciti, pa se prijave za pripravništvo u Googleu, zajedno s hrpom mladih genijalaca koji dolaze ravno s fakulteta. Međutim, prijava za pripravništvo je samo početak, jer se ondje moraju natjecati s najvećim mladim nadama u programiranju, što će biti mnogo teže nego što su očekivali.

Pripravnici (Vince Vaughn i Owen Wilson)Foto: Phil Bray

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr