TV

DOBAR TV POČETAK VIKENDA

TV PREPORUKA DANA: Jennifer Lawrence je fantastična u ulozi Katniss, a društvo joj pravi Josh Hutcherson (Igre gladi)

HRT2, 13.25, BIOGRAFSKA DRAMA, Kathe Kruse – Lutke dječjeg lica

Katharina Simon rođena je kao izvanbračno dijete visokog državnog činovnika i siromašne švelje. Kad je prvi put, kao mala djevojčica, ušla u kazalište za koje je njezina majka šivala, doznala je da glumice zarađuju više nego švelje i odlučila je postati glumica. To se i dogodilo. Već prvom predstavom požnjela je uspjeh i dobila niz pozitivnih kritika. Među onima koji su je zapazili bio je i tada slavni kipar Max Kruse (F. Karl), dosta stariji od Kaethe (F. Becht) i već rastavljen. Njihova veza i Kaethina trudnoća prekinuli su joj glumačku karijeru, no kako se Max i ona nisu vjenčali, on je zbog toga počeo gubiti poslove, pa je Kaethe poslao da s djetetom i drugim na putu ode živjeti izvan Berlina. Njezina kći Maria žudi za ocem kako je i Kaethe nekada žudila za svojim, i željno čeka kad će doći i iz Berlina joj donijeti lutku. No, Max ne dolazi, a Kaethe, kako bi je utješila, sama izrađuje krpenu lutku. Maria je oduševljena lutkom, a sviđa se i drugim djevojčicama: na sajmu na kojemu Kaethe prodaje domaći pekmez neka bogata gospođa naruči odjednom tri lutke kakvu ima Maria. Tako je počela svjetska slava žene koja je kreirala prvu lutku koja je bila “dijete djetetu”, lutka s dječjim licem – koje više nije bilo krpeno nego sadreno i obojeno trajnim uljnim bojama.

Kathe Kruse – Lutke dječjeg lica

HRT2, 20.00, PRIJENOS, Korak u život

Večeras iz zagrebačkoga HNK-a u sklopu humanitarne akcije “Korak u život” prenosimo koncert Zagrebačke filharmonije i Prljavoga kazališta, kojima će se pridružiti Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” te Ivana Kindl. Čut ćemo hitove Prljavog kazališta u novim i neočekivanim aranžmanima, a sve s ciljem prikupljanja sredstava za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a želja im je nastaviti fakultetsko obrazovanje. Osim kupnjom ulaznica za koncert sredstva se prikupljaju i pozivom na broj telefona 060 9001 te uplatom na račun akcije 2360000-1102052855.

Humanitarna akcija Korak u život

HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Sve češći nesporazumi između Jagode i Jure kulminirat će na proslavi Žacova 16. rođendana, na koju neočekivano dolazi i major Kurtela. Ksenija je napredovala na poslu, no to zaoštrava njezine odnose s Bibom, a zahvaljujući jednoj Dominikovoj taksi vožnji, Kipo i Žungul ponadat će se da su na tragu velike priče o senzacionalnom nogometnom transferu. Una, u međuvremenu, sudjeluje s kolegama s Akademije u snimanju televizijske serije, koje epilog ima u “milicijskoj stanici”.

Crno-bijeli svijet

HRT1, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Naši dani – priča o hrvatskom rocku

Osamdesetih godina na krilima novog vala gotovo svakodnevno se na hrvatskoj rock sceni pojavljuje neko novo ime. Ovo je priča o grupi Haustor i njihovim sjajnim albumima, priča o Prljavom kazalištu i njihovom “Crno-bijelom svijetu”, priča o “Vrućim igrama” i o tome kako su se za vrijeme novog vala snalazili Parni valjak i Bijelo dugme, o zlatnom dobu grupe Azra, o grupama Atomsko sklonište, Patrola i novovalnim glazbenim producentima. O tome u seriji govore: Darko Rundek, Husein Hasanefendić Hus, Goran Bregović, Željko Bebek, Jasenko Houra, Davorin Bogović, Ivan Piko Stančić, Boris Leiner, Mišo Hrnjak, Rade Šerbedžija, Bruno Langer, Snježana Banović, Hrvoje Horvat i mnogi drugi.

Naši dani – priča o hrvatskom rocku

RTL TV, 21.10, TRILER, Non-stop

Savezni zrakoplovni agent Bill Marks (Liam Neeson) na novom je letu, ovaj puta Boeinga 767 British Aqualantic Airlinesa od New Yorka do Londona. Kada je zrakoplov već u zraku, Bill Marks primi SMS poruku da ukoliko 150 milijuna dolara ne bude isplaćeno na određeni bankovni račun, svakih dvadeset minuta netko će umrijeti. Zabrinut, Mark prekrši protokol i konzultira kolegu Jacka Hammonda (Anson Mount), koji prijetnju doživljava kao lažnu. No Marks odluči pratiti događaje u zrakoplovu te zamoli putnicu do sebe, Jen Summers (Julianne Moore) te stjuardesu Nancy (Michelle Dockery) da budno prate što se događa u zrakoplovu dok on uzvraća poruku tajanstvenoj osobi, pokušavajući je tako identificirati.

Non-stop s Liamom Neesonom

RTL TV, 22.20, PUSTOLOVNA DRAMA, Igre gladi

Totalitarna država Panem sastoji se od 12 siromašnih regija, a u središtu zemlje je glavni grad Capitol, u kojem su moćnici smislili okrutnu igru kako bi demoralizirali narod i preduhitrili bilo kakav pokušaj pobune. Izvlačenjem u loto igri sve regije svake godine moraju dati jednog mladića i djevojku između 12 i 18 godina, koji će se boriti do smrti u igri, u kojoj pobjednika čeka bogatstvo i slava, a čitav okrutni “spektakl” prenosi televizija. U dvanaestoj regiji Katnis Everdeen (Jennifer Lawrence) ponudi se sudjelovati u igrama umjesto mlađe sestre Primrose (Willow Shields), koja je izvučena kao natjecateljica. Ona i Peeta Mellark (Josh Hutcherson) odlaze u Capitol, kako bi privukle sponzore i obavile bešćutne PR aktivnosti prije ulaska u igru, u kojoj samo jedan natjecatelj može preživjeti.

Igre gladi Garyja Rossa

HRT3, 23.05, DRAMA, Obalna straža

Nakon korejskog rata na obalu Južne Koreje postavljena je bodljikava žica kao obrana od napadača i špijuna. Tko god dođe na obalu u sumrak, smatra se špijunom i ubiju ga. Usprkos zabrani, mladi se ljudi okupljaju na obali , druže se i piju. Za vrijeme straže vojnici Kang i Kim porječkaju se sa skupinom mladih, a nekoliko noći poslije Kang ubije mladića koji se našao na zabranjenom području u društvu djevojke. Iako je mecima izrešetao i bombom raznio civila, Kang dobije nagradu od 7 slobodnih dana, međutim, nesretni događaj ostavlja duboki trag na vojniku i na mladićevoj djevojci.

Obalna straža

NOVA TV, 23.20, AKCIJSKA KOMEDIJA, Profesionalci u akciji

Bruce Willis glumi detektiva veterana kojem je rijetka bejzbolska sličica jedina nada da plati skorašnje vjenčanje svoje kćeri, a Tracy Morgan je njegov partner u borbi protiv zločina. Dvojica policajaca nađu se licem u lice s nemilosrdnim mafijašem opsjednutim vrijednim kolekcijama, spase meksičku ljepoticu opranim prljavim milijunima zarađenim od prodaje droge i svime ostalim što nosi jedan uobičajeni dan u životu detektiva.

Profesionalci u akciji (Tracy Morgan i Bruce Willis)

HRT1, 23.30, KRIMI SERIJA, Fargo

Malvo traži odgovore dok Lester uspijeva iščeprkati neke svoje. Molly i Gus trude se prebroditi zapreku u istrazi.

Fargo

HRT2, 23.50, KRIMI SERIJA, Prljavi posao

Shrvana iznenadnom smrti muža Ryana, policajka Jo Gillespie želi doznati što se dogodilo muškarcu kojeg je voljela. Ryan je radio na tajnom zadatku kad su ga ubili u nerazjašnjenim okolnostima, a detalji njegove smrti obavijeni su tajnom. Viši policijski časnici ne žele joj odgovoriti na pitanja, ali Jo pod svaku cijenu želi doznati istinu. Uz nju je samo prijatelj i kolega Jack Clark, a Jo u pitanje dovodi svoju karijeru i život jer sve dublje uranja u rad policajaca na tajnom zadatku i svakim novim otkrićem sve više shvaća da bi istina koju želi doznati mogla biti previše bolna.

Nova serija Prljavi posao

HRT1, 00.20, AKCIJSKI FILM, Zmajev poljubac

Najbolji kineski tajni agent Liu Jian (J. Li) našao se u Parizu na zadatku od najveće važnosti. Stjecajem okolnosti, zanemarivši temeljna pravila i zaštitivši privlačnu prostitutku (B. Fonda) od nasilnoga svodnika, upleten je u zbivanja koja će ga odvesti do prvorazrednoga otkrića – kriminalci su se infiltrirali u sam vrh francuske države. Razotkrivši tajnu, navukao je na vrat moćnu mafijašku skupinu, ali i još moćniji korumpirani policijski aparat. Istodobno, prisilio je i službu kojoj pripada da ga se odrekne. Može li pojedinac pobijediti u sukobu s čak tri moćne organizacije?

Zmajev poljubac s Jetom Leejem

Povratak na Net.hr