TV

AKCIJA I DRAMA NA TV-U

TV PREPORUKA DANA: Izdvojili smo naslove Bourneov identitet, Zauvijek tvoj, Ronaldo i Slučajni junak

HRT2, 20.00, DOKUMENTARNI FILM, Ronaldo

 

U siječnju 2013. sva krema svjetskog nogometa okupila se u Zürichu na dodjeli nagrade za postignuća iz prethodne godine – najprestižnija nagrada Zlatna lopta dodjeljuje se najboljem nogometašu svijeta. Četiri godine u nizu ta je nagrada pripala Lionelu Messiju, no te godine laureat je bio Ronaldo. Pratimo najboljeg nogometaša svijeta u najuspješnijoj sezoni života, u kojoj se trudio obraniti naslov najboljega na svijetu.
Ovaj jedinstveni dokumentarni film pruža nam uvid u svijet i razmišljanja najboljeg nogometaša na planetu, uvid u život elitnog sportaša – velike zvijezde na vrhuncu karijere.
Uz privatne razgovore s nogometašem, nikad prikazane arhivske snimke i pristup najužem krugu njegove obitelji, prijatelja i suigrača, saznajemo kako je biti možda i najpoznatiji čovjek na planetu. Upoznajemo Cristiana Ronalda u svjetlu u kakvom ga svijet još nije vidio.

Dokumentarac Ronaldo

RTL TV, 20.00, SHOW, Superljudi

 

Druga polufinalna emisija pokazat će da su kandidati i članovi žirija postali pravi prijatelji i da se pred njima mogu ponašati kao pred svojom obitelji.
Nikola Todorović dobio je zadatak zapamtiti što se nalazi u koferima koji prolaze kroz rendgenski uređaj kakav postoji na zračnim lukama te koja šifra otvara koji kofer. Anđelka Prpić je, pak, obećala da će proći kroz taj rendgen ukoliko Nikola svoj zadatak izvrši.

Voditelj Momčilo Otašević

HRT1, 20.00, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

 

Objava o novom potkralju sruši Ralphove planove i on shvati da su se njegovi najbliži urotili protiv njega. Kad otkrije istinu o ženinoj prijevari, okrutni Charlie odluči upropastiti Aafrina.

Ljeta u Indiji

HRT3, 20.10, DOKUMENTARNI FILM, Film noir u Los Angelesu

 

Nitko ne zna više o mračnoj strani Los Angelesa od Jamesa Ellroya. Los Angeles je nadahnuo velik broj filmova noir pa je svaka priča o tom gradu ujedno i priča o ovom žanru. Alain Silver, autor “LA Noira”, te Eddie Muller, pisac i predsjednik Zaklade za zaštitu i očuvanje noira u Los Angelesu, u emisiji iznose svoja saznanja. Isječci iz klasika ovog žanra upotpunit će sliku o filmu noir i njegovu značaju u sklopu sedme umjetnosti.

Film noir u Los Angelesu

 

HRT1, 20.50, TALK SHOW, Hrvatska za 5

 

Koliko su kvalitetno obrazovanje, emocionalna pismenost i kreativno poduzetništvo važni za uključivanje mladih ljudi u život zajednice? U emisiji Hrvatska za 5 izravno govore Nedjeljko Marković. Ana Brusić. Dario Vučenović i predstavnici udruga i institucija za obrazovanje mladih u Hrvatskoj.
Reportaže pripremaju Katarina Škaro, Matea Ribarević i Ana Glavan Budija.

 

Nedjeljko MarkovićFoto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRT2, 21.35, KRIMI SERIJA, Umorstva u Midsomeru

 

Priča je smještena u ljupko selo čiji prihodi odavno ovise o turizmu, a osobito o atrakcijama poput makete sela i godišnje utrke na rijeci. No vremena su teška i selo je počelo propadati čak i prije negoli je prva žrtva nađena svezana poput Gulivera usred makete sela.

 

Umorstva u MidsomeruFoto: Mark Bourdillon

NOVA TV, 22.00, ROMANTIČNA DRAMA, Zauvijek tvoj

 

Narednik američkih marinaca, Logan Thibault (Zac Efron), vraća se nakon trećeg služenja roka u Iraku s jedinim predmetom za koji smatra da ga je održao na životu – fotografijom žene koju uopće ne poznaje. Kad otkrije da se ona zove Beth (Taylor Schilling) i gdje živi, pojavi se na njezinu pragu i zaposli se u psetarnici koju vodi njezina obitelj. Unatoč njezinu početnom nepovjerenju i komplikacijama u osobnom životu, između njih razvije se ljubav, što Loganu da nadu da bi Beth mogla biti više od njegova talismana.

 

Zauvijek tvoj (Taylor Schilling i Zac Efron)

FOX CRIME, 22.00, KRIMI SERIJA, Sherlock – Užasna nevjesta

 

Iako Sherlocka u njegovim potragama vodi logika i razum, u ovom specijalu susrest će se sa potpuno drugačijim neprijateljem zbog kojeg će preispitati svoja analitička načela, a istraga će postati pravi izazov. Ovaj specijal smješta poznate likove u alternativnu priču u viktorijanski London 19. stoljeća, gdje su zapravo i smještene originalne priče Arthura Conana Doylea.

Sherlock – Užasna nevjesta

RTL TV, 22.15, AKCIJSKI TRILER, Bourneov identitet

 

Talijanski ribari izvlače Jasona Bournea (Matt Damon) iz mora i tako mu u posljednji tren spašavaju život. Bourne se polako oporavlja, ali i dalje osjeća izgubljenim jer pati od potpunog gubitka pamćenja. Ne može se sjetiti zašto je pronađen u moru, tko je i kako se zove, niti bilo kakve pojedinosti iz privatnog ili profesionalnog života. Uskoro shvati da njegove sposobnosti u borbi, znanje nekolicine jezika, bankovni račun jedne švicarske banke usađen u njegov kuk te ubojice koje ga žele eliminirati znače samo jedno – ono čime se bavi je opasno po život. Zajedno s Marie (Franka Potenete), Bourne kreće u odgonetavanje zagonetke.

Bourneov identitet (Matt Damon i Franka Potente)

HRT1, 22.55, DRAMA, Slučajni junak

 

U blizini sitnog lopova Bernieja (D. Hoffman) pao je avion s 54 putnika, a među njima je bila i TV novinarka Gale Gayley (G. Davis). Riskirajući vlastiti život, Bernie je priskočio u pomoć, spašavao putnike i poslije toga netragom nestao u kišnu noć. TV postaja za koju radi Gale ponudi milijun dolara za otkrivanje “anđela leta 104”, ali ne javi se Bernie nego vješti i zgodni varalica John Bubber (A. Garcia). John je priču o padu aviona čuo te večeri izravno od autostopera Bernieja. Kad Bernie sazna za Bubberovu prijevaru, pokušava na sve načine reći pravu istinu.

Slučajni junak (Andy Garcia i Dustin Hoffman)

HRT3, 22.55, DRAMA, U svakom slučaju Laurence

 

Zgodan i privlačan profesor književnosti na fakultetu ima neodoljivu potrebu pokazati svojoj okolini kako se osjeća kao žena. Njegova djevojka Fred, iako iznenađena, pokušava prihvatiti njegovu transformaciju. Smogavši hrabrosti, Laurence se pojavi na fakultetu našminkan i u ženskoj odjeći no ne prođe puno vremena i dobije otkaz. Fred, koja pokušava i očekuje da će pronaći novi način života sa svojim partnerom, lomi se i priznaje da ne može prihvatiti Laurenceovo lutanje. Veza zapada u duboku krizu, a Laurence u potragu za samim sobom…
U filmu “U svakom slučaju, Laurence” Dolan se ne bavi homoseksualnošću kao u svojim prijašnjim filmovima već progovara i nastoji analizirati fenomen transseksualnosti čiju složenost objašnjava kroz desetogodišnju vezu Laurencea i Fred. Ljubavna saga opisuje nekoliko stadija Laurenceove samorealizacije, od potpunog društveno-financijskog pada do ponovnog uspostavljanja vlastitog integriteta.

U svakom slučaju Laurence

HRT2, 23.10, KRIMI SERIJA, Nijemi svjedok

 

Kad Dalea Bargea, osumnjičenog za pedofiliju, nađu mrtvog na dječjem igralištu, inspektor Rory Drennan poziva Nikki i Jacka na mjesto zločina. Ubrzo ekipa povezuje Bargeovu smrt sa slučajem nestanka djevojčice Lizzie Craddock. Jacku stiže pojačanje u vidu iskusne i beskompromisne inspektorice Gine Conroy. Zajedno pritišću Lizziene roditelje, Johnnieja i Cheryl, ne bi li otkrili gdje im je kći. Dolazi i Lizziena socijalna radnica Louise kako bi im pomogla u istrazi. Nikki je hrabri i tješi jer Louise krivi sebe za Lizzien nestanak.

Nijemi svjedok

NOVA TV, 00.00, PUSTOLOVNA DRAMA, Legenda o Zorrou

 

Nekoliko godina nakon prethodne pustolovine Alejandro (Antonio Banderas) i Elena (Catherine Zeta-Jones) žive u braku i imaju desetogodišnjega sina Joaquina (Adrian Alonso). Iako se Alejandro i dalje koristi maskom Zorroa kako bi štitio siromašne i nemoćne od pohlepe njihovih gospodara, rastrgan je između dužnosti i želje za normalnim životom. Ponovno ga čeka borba kada planove da Kalifornija postane 31. država SAD-a ugrozi zločinačka urota skupine moćnih veleposjednika. U hrabrom pokušaju da onemogući njihove planove, Zorro srlja u opasnost koja prijeti njegovu životu i sigurnosti njegove obitelji.

Legenda o Zorrou

Povratak na Net.hr