TV

VEČER AKCIJE

TV PREPORUKA DANA: Hugh Jackman u epskoj priči o Wolverinovoj prošlosti (X-Men početak: Wolverine)

HRT2, 12.10, DRAMA, Bella moja

U jednom češkom selu pet krava, među njima i Bella, osuđene su da budu ubijene zbog sumnje da su oboljele od kravljeg ludila. Bella je posebno umiljata krava i njezin je vlasnik, a osobito njegova djeca, Linda (Z. Norisová) i Vitek (I. Orozovič), smatraju članom obitelji. Mladi veterinar, djelomično zato što misli da su krave zdrave, a djelomično i zato što je zaljubljen u Lindu, poduzima nešto zbog čega bi mogao odgovarati: skida kravama oznake s ušiju, tako da se ne zna čije su, i pušta ih da pobjegnu.

Bella moja

RTL TV, 20.00, AKCIJSKI SF FILM, X-Men početak: Wolverine

Godina je 1845. James Howlett (Hugh Jackman) svjedoči ubojstvu svog oca zbog čega doživi traumu i mutaciju – metalnim kandžama koje su mu izašle iz ruku ubije ubojicu Thomasa Logana, za kojeg se kasnije ispostavi da mu je pravi otac. Zajedno s polubratom Victorom (Liev Schreiber), James tijekom bijega kroz stoljeće sudjeluje u američkom Građanskom ratu, oba svjetska rata te ratu u Vijetnamu. Godina je 1975. Kada Victor ubije nadređenog, James ga brani, ali su obojica osuđeni na smrt. Nekako izbjegnu smrtnu kaznu te upoznaju bojnika Williama Strykera (Danny Huston) i pridruže se njegovom X- Teamu, u kojem se nalaze Agent Zero (Daniel Henney), Wade Wilson (Ryan Reynolds), James Wraith (Will i Am), Fred Dukes (Kevin Durand) i Chris Bradley (Dominic Monoghan). No zbog nemilosti grupe prema ljudskim životima, James odluči napustiti skupinu.

X-Men početak: Wolverine s Hugh Jackmanom

HRT3, 20.00, DOKUMENTARNI FILM, Steve Schapiro – Fotograf američkih ikona

Steve Schapiro, rođen u Brooklynu, otkrio je fotografiju u dobi od devet godina u ljetnom kampu. Desetljećima je lutao ulicama svoga rodnog grada New Yorka oponašajući stil Henrija Cartiera Bressona kojemu se divio. Poslije je učio zanat kod W. Eugena Smitha, pionira fotoeseja. Od 1961. Schapiro je radio kao neovisni novinski fotograf za brojne velike časopise. Proslavio se fotoesejima, među ostalim, o radnim uvjetima doseljenika u Arkansasu, Apollo Theateru te narkomanima u istočnom Harlemu.

Dokumentarac Steve Schapiro – Fotograf američkih ikona

HRT1, 20.35, AKCIJSKI KRIMI FILM, Kordon

Ben Shockley (C. Eastwood) je policijski detektiv sklon piću. Ni on sam a ni njegovi pretpostavljeni u Phoenixu ne drže mnogo do njega. Zato mu šef i povjerava, kako sam kaže, potpuno nevažan zadatak. Iz Las Vegasa u susjednoj državi Nevadi treba u Phoenix sprovesti zatvorenicu koja će svjedočiti u posve beznačajnom suđenju. Shockley u Las Vegasu ubrzo shvati dvije stvari. Zatvorenica Gus Mally (S. Lock), prostitutka, svjedočit će u vrlo važnom procesu mafijašima jer zna mnogo o njihovim vezama na najvišim mjestima, a mafijaši i Shockleyev šef ne žele da Shockley i prostitutka živi stignu u Phoenix. Zbog toga im je već u Las Vegasu automobil dignut u zrak, a nakon toga policija, zbog pogrešne dojave, mitraljira njezinu kuću. Shockley prisili revolverom jednog policajca u patrolnom automobilu da ih odvede do granice s Arizonom kamo mu je šef obećao poslati kolonu policijskih automobila koja će ih odvesti do Phoenixa.

Kordon (Clint Eastwood i Sondra Locke)

RTL TV, 22.00, AKCIJSKI TRILER, Šakal

Nakon što zamjenik ravnatelja FBI-a Carter Preston (Sidney Poitier) i ruska operativka Valentina Koslova (Diane Venora) uspiju likvidirati glavnu figuru ruske mafije, brat mafijaškog bossa se zaklinje na osvetu i upošljava profesionalnog ubojicu, Šakala (Bruce Willis) da smakne vodećeg američkog političara. Majstor prerušavanja, Šakal je perfekcionist koji nikada nije pogriješio u svom poslu. FBI pretpostavlja da je Šakalova meta ravnatelj FBI-a te se konzultira s bivšom baskijskom teroristkinjom Isabelleom i njenim bivšim ljubavnikom, IRA-inim operativcem Declanom Mulqueenom (Richard Gere), koji služi doživotnu kaznu.

MSDJACK EC004
Šakal s Richardom Gereom

HRT3, 22.05, DRAMA, Ples u prašini

Nazarovi roditelji žele da im se sin razvede od žene jer se o ženinoj majci šire glasine da je laka. Iako voli svoju ženu Rayhaneh, Nazar se rastane te pristane platiti bračnu odštetu. Nekim normalnim poslom Nazar ne može zaraditi za bračnu odštetu i sudske troškove pa kad jednoga dana ugleda prodavača otrovnih zmija kako prebrojava snop novčanica, i Nazar odluči upustiti se u po život opasan posao. Sakrije se u pustinjakov kombi i ode s njim u pustinju. Međutim, pustinjak je izuzetno nedruželjubiv čovjek koji uopće ne komunicira s ljudima, a Nazarovo prisustvo ga nervira.

Ples u prašini Asghara Farhadija

NOVA TV, 22.45, AKCIJSKI FILM, Pravednik

Nakon što mladi policajac Max (Cory Hart) pogine kao žrtva sukoba bandi, u slučaj se umiješa njegov otac, bivši vladin agent za tajne operacije. Simon Ballister (Steven Seagal) će se doseliti u četvrt gdje je Max ubijen s namjerom da istraži ovaj slučaj te pronađe ubojicu svoga sina. Tamo će se susresti s velikom bandom koja uživa veliku moć u svom kraju pa čak i zaštitu dijela policije. No želja za osvetom i ispunjenje pravde jača je od bilo čega te će se Simon sam boriti protiv okorjelih zločinaca i ubojica.

Pravednik sa Steveom Seagalom

HRT1, 23.35, DRAMSKA SERIJA, Kuća od karata

Na sastanku liječenih alkoholičara Doug priznaje da je opsjednut s Rachel. Lanagin optuži Remyja da ga namjerava žrtvovati kako bi spasio Tuska. Nakon što na vidjelo ispliva Dougova fotografija iz Lanaginove kockarnice, Frank ga ukori što ga je tako povezao sa skandalom. Claire potiče Megan na javni istup, a ovu uhvati napadaj panike. Suočena s neuspjehom, Claire se napije s Meechumom, pri čemu ih zatekne Frank, a sve završi seksom utroje. Remy pokuša Jackie prisiliti da inkriminira Franka, no ona odbije, na što Remy Franku ponudi da će smanjiti napade na njega ako zaštiti Jackie.

Kuća od karata (Robin Wright)

RTL TV, 00.20, AKCIJSKI FILM, Krvavo iskupljenje

Quinn Forte (Billy Zane) ima život na kojem bi mu mnogi pozavidjeli – veliku moć, novca u izobilju, ženu koja ga voli i brata koji ga idolizira. No ima i neprijatelje, koji će se pobrinuti da u jednoj noći izgubi sve što je imao. Izdan od nekoga tko mu je bio blizak suradnik, Forteu je toliko uvjerljivo namješteno ubojstvo oca mafijaša, da u to povjeruje i njegov brat. Jednog dana, kada izađe iz zatvora Forte ne planira kopati po prošlosti, međutim, Campbell (Vinnie Jones), novi vođa bande, ne želi ga pustiti na miru. Forte odluči uzvratiti, a pridruži mu se i The Swede (Dolph Lundgren).

Krvavo iskupljenje (Dolph Lundgren)

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr