TV

PO JOŠ JEDNU POBJEDU

TV PREPORUKA DANA: Hrvatska u posljednjoj utakmici svoje skupine igra protiv moćne Njemačke

HRT2, 13.40, OBITELJSKI FILM, Anđeli u snijegu

Mongomeryjevi, otac Charles (C. Potter), majka Judith (K. Swanson) i djeca Jennifer (L. Boys), Alexander (N. Purcha) i Emily (J. L. Miller), dobrostojeća su obitelj. Iznenađenje koje im otac priređuje za Božić uistinu je veliko: nova planinska “brvnara”, prelijepa, raskošno opremljena, velika planinska kuća, u kojoj je sve što je potrebno za zimovanje, čak i odjeća. Plan je da se za ovaj Božić obitelj ponovno poveže i zbliži, te osjete radost, koju nisu osjetili otkako se nešto dogodilo tri godine ranije. Ali osim tog događaja, ni druge stvari baš nisu najbolje u toj obitelji: otac i majka udaljuju se, starija djeca međusobno se svađaju i jedno prema drugome su odbojni, jedino najmlađa, Emily, unosi radost među njih. Iako je dogovor da nema televizora ni druge tehnike, otac prvi krši to pravilo jer je neprekidno na mobitelu, što razočarava i Judith i djecu.

Anđeli u snijegu

HRT2, 17.35, DRAMSKA SERIJA, Odvjetnička elita

Martha Costello sjajna je i strastvena braniteljica i već ima godinu dana staža kao krunska odvjetnica. Obranom siromašnih i potlačenih stekla je velik ugled i nikad nije imala toliko posla. I Clive Reader u međuvremenu je dobio krunski status: posvećuje se tužilaštvu. Svijet kaznenog odvjetništva je malen i dvoje parničara sve se češće suprotstavljaju u sudnici.
Život im se dodatno zapleće kad Clive Marthi prizna da je voli. Mogu li se njih dvoje napokon spojiti, ili će im posao ostati vječna zapreka?
Nova koordinatorica Harriet želi modernizirati odvjetnički ured Shoe Lane i u administrativnom i u kulturnom smislu. No voditelj ureda Billy negoduje na promjene.

Odvjetnička elita

RTL TV, 17.45, RUKOMET, SP: Njemačka – Hrvatska

Hrvatski rukometaši igraju posljednju utakmicu u skupini C na Svjetskom prvenstvu u kojoj će u izravnom dvoboju protiv također neporažene Njemačke odlučiti o prvom mjestu u grupi. Izbornik Željko Babić i igrači odbili su bilo kakve priče o kalkulacijama, ali činjenice govore da bi drugim mjestom izbjegli domaćine Francuze sve do finala, dok bi u slučaju pobjede nad europskim prvacima Nijemcima, susreli se sa svjetskim prvacima u polufinalu. “Tek sad slijede prave stvari, protiv Njemačke očekujem odličnu utakmice”, najavio je izbornik Željko Babić. Hrvatska je dosad upisala četiri pobjede u skupini, protiv Saudijske Arabije, Mađarske, Bjelorusije i Čilea.

Manuel ŠtrlekFoto: Igor Kralj/PIXSELL

HRT1, 20.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Heroji Vukovara – Grad I: Kukuruzni put

Epizodu otvaraju humanitarci Andro, Lasta i Krizmanić koji opisuju položaj i važnost kukuruznog puta za obranu Vukovara. Kukuruzni put bio je jedini put iz Vukovara i u Vukovar za vrijeme okupacije i predstavljao je jedinu rutu za razmjenu humanitarne pomoći, ranjenika i oružja. Andro prepričava zasluge njegovoga trojca koji je tokom cijeloga rata neprekidno vozio kroz kukuruzni put opskrbljujući Vukovar i pomažući njegovim stanovnicima i borcima. Andro se prisjeća kako su još na početku rata na svoj kamion stavili zastavu Crvenog križa no kako bi ubrzo, prilikom svakog prolaska kroz kukuruze, zastava bila puna rupa od metaka i gelera.

Heroji Vukovara – Grad I: Kukuruzni put

RTL TV, 20.20, ANIMIRANI FILM, Khumba

Zbog manje pruga od ostalih zebri, Khumba je od strane praznovjernog krda proglašen krivcem za sušu koja je pogodila Karoo pustinju. Mala zebra odrasta u zajednici, no krdo ga ne prihvaća i stalno provocira, svi osim Tombi, mlade zebre u koju je Khumba zaljubljen. Kada mu čak i otac, vođa čopora, okrene leđa, a majka premine, Khumba odluči napustiti krdo i krenuti prema teritoriju na kojem vlada opaki leopard Phango, koji kontrolira sve izvore vode i terorizira životinje u pustinji.

Khumba

NOVA TV, 21.30, KOMEDIJA, Moja lažna žena

Nakon što mu je slomljeno srce, estetski kirurg Danny (Adam Sandler) pretvara se da je oženjen kako bi osigurao bezbrižno viđanje s djevojkama, bez obaveze da se za njih veže. To mu polazi za rukom sve dok ne upozna mladu Palmer (Brooklyn Decker), djevojku svojih snova, s kojom poželi nešto više. Umjesto da joj sve prizna, Danny nagovori svoju asistenticu Katherine (Jennifer Aniston) da se pretvara da mu je žena od koje će se uskoro razvesti. Umjesto da ova nova laž riješi sve probleme, situacija se dodatno zakomplicira.

Adam Sandler,Jennifer Aniston,Bailee Madison
Moja lažna žena s Jennifer Aniston i Adamom SandleromFoto: Tracy Bennett

HRT2, 21.35, VESTERN, Loše društvo

Radnja se zbiva 1863., u jeku američkog Građanskog rata, a junaci su maloljetni mladići s istoka, koji u želji da izbjegnu novačenje, bježe na Divlji zapad… Benton (i njegov koscenarist David Newman, s kojim je napisao scenarij glasovitog filma “Bonnie i Clyde”) mnogo je pažnje posvetio vrlo realističnom prikazu Divljeg zapada, pokazujući siromaštvo doseljenika, podlost revolveraša i nimalo privlačan, primitivan način života. Osobito je zanimljiv način kako Benton pokazuje svijet divljine kroz vizuru mladih i naivnih junaka, istočnjaka koji su o Zapadu čuli legende i čitali “romane”. Takvo “nevino” gledište istodobno je izvor humora i vrlo okrutnih zbivanja, neočekivanih tragedija i smiješnih doživljaja.

Loše društvo Roberta Bentona

RTL TV, 21.50, KOMEDIJA, Pink Panther 2

Inspektor Dreyfus (John Cleese) okuplja tim međunarodnih stručnjaka i detektiva kako bi se neprocjenjivi artifakti vratili, a među genijalcima u ekipi istražitelja je i inspektor Jacques Clouseau (Steve Martin), nespretni francuski detektiv koji u konačnici uvijek nekako uspije uloviti lopova.

Pink Panther 2 (Aishwarya Rai i Steve Martin)

HRT3, 23.05, DRAMA, Nešto u zraku

Srednjoškolac Gilles (C. Métayer) i njegovo društvo zaneseni su političkim i umjetničkim previranjima, traže put da nastave revoluciju vjerujući da je to tek početak. Njihove anarhističko-radikalne ideje od politike se okreću umjetnosti pa kreću na put u Italiju, a zatim u London. U želji da pronađu svoje mjesto u turbulentnim vremenima, morat će donijeti važne odluke… Film “Nešto u zraku” poznatog francuskog redatelja Olivera Assayasa sadrži autobiografske elemente iz njegovog života što ga čini još vjerodostojnijim. Prikazan je na mnogim festivalima gdje je osvajao nagrade i nominacije, među ostalima u Veneciji je nagrađen u dvije kategorije i nominiran za Zlatnog lava.

Nešto u zraku

RTL TV, 23.30, AKCIJSKI FILM, Lov do smrti

U Teksasu patrolni policajac Jim Rhodes (Steve Austin) zajedno s dugogodišnjim prijateljem Leejem Davisom (Eric Roberts) pretražuje naočigled ostavljenu i praznu prikolicu. Nakon što Jim pozove pojačanje, njih dvojca odluče ući. Iznenada iz prikolice iskaču dvojca muškaraca i ubiju Leeja. Nakon što je Jim upucao dvojicu, čovjek iz prikolice odluči je zapaliti kako bi u eksploziji uništio dokaze. Jim istrčava van i ostavlja Leeja za sobom kako bi spasio vlastiti život.

Lov do smrti

NOVA TV, 23.30, AKCIJSKA KOMEDIJA, Policijska akademija 7

Ruska vlada očajnički treba pomoć u borbi protiv moćne moskovske mafije pa poziva veterane policijske akademije. Njihov je zadatak pronaći dokaze protiv Konstantina Konalija (Ron Perlman), koji stoji iza jako popularne kompjuterske igrice koja se igra diljem svijeta. Njegov je plan u nastavak igrice ubaciti program koji bi mu omogućio nesmetan pristup svim računalima svijeta, što znači i da bez problema mogao ulaziti u policijske i vladine sisteme. Vrijeme je da ekipa zajedno s komandantom Ericom Lassardom (George Gaynes).

Glumci Michael Winslow (Jones), David Graf (Tackleberry) i George Gaynes (Lassard) jedini su glumci koji su se pojavili u svih sedam nastavaka Policijske akademije.

Policijska akademija 7

Povratak na Net.hr