TV

KOMEDIJA, DRAMA I AKCIJA

TV PREPORUKA DANA: Druga sezona serije Gorana Kulenovića smještena je u razdoblje između 1981. i 1982. godine (Crno-bijeli svijet)

HRT2, 13.30, TRILER DRAMA, Ubojstvo u gradiću

Debbie Martin nađena je mrtva u svom stanu, u spavaćoj sobi, na krevetu, gola. Pokraj nje bila je oproštajna poruka. Našao ju je muž, velečasni Andrew Martin (C. Gartin). Policija slučaj proglašava samoubojstvom. Debbieni roditelji su u šoku, istog dana bila je kod njih sa svoje dvije kćeri, sretna, nasmijana, ni nalik nekome tko razmišlja o samoubojstvu. Malo-pomalo, pojavljuje se niz tragova koji upućuju na ubojstvo. Istodobno, velečasni Martin propovijeda u crkvi kao da se ništa nije dogodilo, dobro raspoložen. Iz kuće baca stvari pokojne žene. Viđa se s atraktivnom djevojkom. Ne dopušta Susan (G. O’Grady), Debbienoj majci, da posjećuje unuke.

Ubojstvo u gradiću

RTL TV, 20.00, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Osveta na visokim petama

Carly Whitten (Cameron Diaz) je odvjetnica koja je upravo započela vezu s Markom (Nikolaj Coster-Waldau). Razočara se kada joj Mark kaže da mora otići iz grada, no ona ipak odluči otići do njegove kuće i zavesti ga. Užasne se kada tamo upozna njegovu suprugu Kate (Leslie Mann), za koju je mislila da je samo spremačica. Unatoč početnom neprijateljstvu, dvije žene se sprijatelje. Kate uskoro dozna da Mark viđa i treću ženu Amber (Kate Upton). Odluče je posjetiti i razotkriti čitavu situaciju te dogovoriti na koji način će Mark platiti svoju nevjeru.

Osveta na visokim petama Nicka Cassavetesa

HRT2, 20.00, KRIMI SERIJA, Umorstva u Midsomeru

Trener trkaćih konja Bruce Hartley nađen je zatučen čekićem nakon velike utrke na hipodromu u Caustonu. Bruce je bio alkoholičar i prijetio je da će objelodaniti istinu zašto je njegov otac ostavio punokrvnog konja Bantling Boya u nasljedstvo četvero mještana Midsomera. Osumnjičeni su članovi sindikata, no dogodi se još jedno ubojstvo. Ubijen je dr. John Osgood, ljubavnik Bruceove supruge Marianne. Nizu nesretnih događaja pridruži se i osvajač turnira, veličanstveni konj Bantling Boy koji je teško bolestan. Barnaby i Scott moraju otkriti tajne obitelji Bantling iz dvorca Bantling kako bi pronašli ubojicu.

Umorstva u Midsomeru

HRT1, 20.10, DRAMSKA SERIJA, Crno-bijeli svijet

Radnja serije u drugoj sezoni događa se tijekom 1981. i 1982. godine, a u središtu pozornosti ponovno su novinar Voljen Kipčić Kipo i njegov najbolji prijatelj, fotograf Đermano Kurtela zvan Žungul, koji se na početku sezone nalazi na odsluženju vojnog roka, na uzavrelom Kosovu. Uz Kipovu i Žungulovu potragu za dobrim provodom i temama koje bi im mogle pomoći da se iz svijeta studentskog novinarstva prebace u više profesionalne sfere (počinju raditi za Start i Danas), paralelno pratimo i događaje u obiteljima Kipovih rastavljenih roditelja. Kipov otac Jure na novom je poslu izložen profesionalnim i političkim pritiscima, a njegov brak s Jagodom našao se u krizi, dok majka Ksenija brine svoje brige: deda Rudi ulazi u ljubavnu avanturu s krajnje neočekivanim ishodom, a muža joj Dominika uznemiravaju kolege taksisti, nestašice nafte i agilni čuvari poretka. Zanimljivo je i u životu najmlađih generacija tih dviju obitelji: Jagodina kći Una počinje studirati, ali i dalje pokušava ostvariti rokersku karijeru, a Kipov brat Žac intenzivno živi svoju ljubavnu romansu s Ladom, no njezini rigidni roditelji stalno im zagorčavaju život, a problemi se javljaju i u školi te u njegovom prijateljstvu s Nenadom.

Druga sezona serije Crno-bijeli svijet

HRT1, 21.00, DOKUMENTARNA SERIJA, Naši dani – priča o hrvatskom rocku

Prva epizoda vraća nas u prošlost od sredine 50-ih do sredine 60-ih godina 20. stoljeća. To je vrijeme prvih rock sastava u Hrvatskoj, koji su svoj repertoar temeljili na prepjevima inozemnih rock pjesama tada aktualnih i popularnih izvođača uglavnom iz SAD-a, od Elvisa Presleya, Little Richarda do Shadowsa, u vrijeme kada su se inozemne ploče teško nabavljale, pa su se pjesme slušale na Radio Luxembourgu, VOA i skidale “od note do note”. Bilo je to vrijeme prvih plesnjaka i sastava koji su tada okupljali mlade – Bijele strijele, Uragani, Crveni koralji, Žeteoci, Atomi, Zlatni akordi, Dinamiti, Lotosi, Bezimeni, Sjene, zagrebački Delfini i splitski Delfini, Mladi, Roboti i vrijeme Karla Metikoša alias Matta Collinsa.

Dokumentarac Naši dani – priča o hrvatskom roku

HRT2, 21.45, KRIMI SERIJA, Vera

Vlasnik Danny Pryor i njegova desna ruka Miloš Beqiri prisiljeni su priznati da zapošljavaju ilegalne srpske radnike. Ali Goran Vlašić pobjegao je u najbližu luku, a Zamir Ilić leži u svojoj garsonijeri s ranom od vatrena oružja u vratu. Izblijedjela tetovaža pomaže da žrtvu iz gnojnice identificiraju kao Jacka Reevesa, mladića iz lokalne romske zajednice. Ali koja je njegova veza sa Srbima i Pryorovom farmom? Njegov otac Billy Reeves tvrdi da sina nije vidio otkad je razvrgnuo zaruke s tinejdžericom Sigourney O’Brien. Ali bi li njezin otac Frank išao tako daleko da kćerinu čast osveti ubojstvom?

Vera

FOX CRIME, 22.00, KRIMI SERIJA, Odjel za istrage

Deseta sezona biti će napetija nego ijedna do sada, a započinje vjenčanjem kapetana Martina Berniera i njegove ljubavi Laure Belmont. Cijeli tim je uz kapetana Berniera na najvažnijem danu njegova života; no nastati će pravi kaos kada ubojica skriven među gostima pretvori vjenčanje u krvavi pokolj. Odlučan u nalaženju krivca, Bernier započinje istragu, ali zbog svoje osobne umiješanosti dobiva zabranu vođenja istrage. Novi vođa istrage tako postaje mlada Camille Chatenet koja će se morati dokazati timu i samom Bernieru. Shrvan i potpuno bespomoćan, Bernier pokušava držati sve konce u rukama, no pitanje je koliko će izdržati.

Francuska krimi serija Odjel za istrage

RTL TV, 22.20, ROMANTIČNA DRAMA, Vrag nosi Pradu

Andrea Sachs (Anne Hathaway) ambiciozna je novinarka koja je tek završila studij. Iako voli podcjenjivati industriju mode, Andrea dobije posao koji bi mnoge njezine kolegice samo mogle poželjeti – postaje osobna asistentica Mirande Priestly (Meryl Streep), „ledene“ modne kraljice novinarstva, urednice u Runaway modnom časopisu. Upoznata s načinom odnošenja urednice prema zaposlenicima, Andrea planira trpjeti sve uvrede i maltretiranja koja će joj Pristely servirati, ali najviše godinu dana jer želi raditi kao reporterka negdje drugdje. U početku se Andrea ne snalazi u redakciji uvijek punoj tračeva, kojom vladaju novinari opterećeni izgledom, a tu prednjači Emily Charlton (Emily Blunt). No uz pomoć umjetničkog direktora časopisa Nigela (Stanley Tucci), koji joj posudi dizajnersku odjeću, polako se počne „ufuravati“ u svoj posao, odijevanje, ali i upoznavati modni svijet. Uskoro upozna privlačnog mladog novinara Christiana Thompsona (Simon Baker), koji joj ponudi pomoći u karijeri.

Vrag nosi Pradu (Meryl Streep i Anne Hathaway)

NOVA TV, 22.30, AKCIJSKI FILM, Smrtonosna pošiljka

Nakon očeve smrti, tajni agent Jonathan Cold (Steven Seagal) odluči započeti nov život. Ipak, ovaj plaćenik i profesionalac odluči izvršiti posljednji, dosad najteži zadatak. Jonathan za izvršenje posljednjeg zadatka treba pokupiti poseban paket iz Francuske, odnijeti ga u Njemačku i osobno ga dostaviti primatelju. Mnogi će se pobrinuti da paket ne stigne u prave ruke. No ljudi koji ne prežu ni pred čim kako bi spriječili Colda da dostavi pošiljku na pravu adresu, ubrzo shvate kako je sukob s ovim tajnim agentom velika pogreška.

Smrtonosna pošiljka

HRT3, 23.10, DRAMA, Na jug

Krajem 70-ih dobro situirane strankinje u zrelim godinama (40+) ljetuju na Haitiju i zabavljaju se s domaćim mladićima. Novcem si mogu priuštiti što god žele, a daleko su od pogleda svojih prijatelja i susjeda u domovini. Posebno im je intrigantan mladi i zgodni Legba u kojeg su zaljubljene i Ellen i Brenda. Dok Ellen skriva svoju zaljubljenost, Brenda se prepušta osjećajima. U siromašnoj zemlji izmučenoj diktaturom stanovništvo jedva preživljava, a za mladog Legbu zabava sa strankinjama odličan je izvor prihoda.

Na jug

HRT1, 00.30, PSIHOLOŠKI TRILER, Stvor

Zima 1982. Norveški radnici iz geološke stanice na Antarktici otkrivaju zaleđenu letjelicu koja kako se čini pod debelim slojem leda leži već više od 100.000 godina. Malo dalje od letjelice pronalaze i zamrznuto tijelo nezemaljskog oblika. Zbog pronalaska na Antarktiku stiže američka paleontologinja Kate Loyd s nekoliko znanstvenika među kojima su nadmeni dr. Halvorson i njegov asistent Adam Goodman. Tim uspije pronađeno smrznuto stvorenje prebaciti u postaju, no i prije nego se bace na proučavanje, stvor se oslobodi i pobjegne. Proučavajući uzorke tkiva, Kate i Adam otkrivaju da se stanice stvora apsorbiraju i zatim repliciraju stanice drugih bića. Ubrzo članovi obaju tima, i norveškog i američkog, postaju plijen izvanzemaljskog stvorenja.

Stvor

Povratak na Net.hr