TV

UZBUDLJIVA TV VEČER

TV PREPORUKA DANA: Drama Sidneya Lumeta s Al Pacinom snimljena je prema istinitim događajima (Serpico)

HRT2, 13.25, OBITELJSKA DRAMA, Ubojiti tornado

Dr. Ethan Walker (C. Van Dien) i njegova supruga Addison (V. Pratt) oboje se bave klimom i vremenom, samo na različite načine: on je ugledni znanstvenik i profesor meteorologije na fakultetu, a ona televizijska voditeljica zadužena za vremensku prognozu. Njihovi bračni odnosi u nestabilnoj su fazi, pa njihova djeca, sedamnaestogodišnja Kaitlyn Haley (L. Richardson) i osnovnoškolac Max (D. Schuyler-Linch), primjećuju kako se roditelji sve više svađaju i boje se da će se rastati. Tog dana, 22. prosinca, u dijelu države Teksas u kojemu žive od ranog jutra vrijeme je prijeteće. I dok TV postaja, koja ima zastarjele uređaje, ne primjećuje ništa neobično, Ethan po svojim mjerenjima vidi da se približava tornado. I to ne bilo kakav, nego najubojitiji tornado koji se može izmjeriti. Prvi koga obavještava je Addison, traži od nje da u prognozi upozori ljude da se sklone u čvrsta skloništa, no Addison, kao ni njezini šefovi, isprva mu ne vjeruje, jer još pamte jednu njegovu raniju uzbunu koja nije bila opravdana.

Ubojiti tornado

HRT3, 20.00, DRAMA, Nešto u zraku

Srednjoškolac Gilles (C. Métayer) i njegovo društvo zaneseni su političkim i umjetničkim previranjima, traže put da nastave revoluciju vjerujući da je to tek početak. Njihove anarhističko-radikalne ideje od politike se okreću umjetnosti pa kreću na put u Italiju, a zatim u London. U želji da pronađu svoje mjesto u turbulentnim vremenima, morat će donijeti važne odluke… Film “Nešto u zraku” poznatog francuskog redatelja Olivera Assayasa sadrži autobiografske elemente iz njegovog života što ga čini još vjerodostojnijim. Prikazan je na mnogim festivalima gdje je osvajao nagrade i nominacije, među ostalima u Veneciji je nagrađen u dvije kategorije i nominiran za Zlatnog lava.

Nagrađivana drama Nešto u zraku

HRT2, 20.05, DRAMA, Serpico

Teško ranjenog policajca na tajnom zadatku, Franka Serpica (A. Pacino), upravo dovoze u hitnu pomoć. Ondje ga posjećuje njegov pretpostavljeni, kapetan McClain (B. McGuire) i daje mu podršku te zapovijedi dvojici policajaca da cijelo vrijeme stražare pred sobom u koju je Serpico smješten. Priča filma kreće unazad i upoznajemo mladog newyorškog policajca Franka Serpica koji predano i pošteno radi svoj posao. Međutim, Serpico pripada hipijevskom duhu vremena, čime strahovito strši u konzervativnom policijskom okruženju. Živi u iznajmljenom stanu u boemsko-umjetničkoj četvrti Greenwich Village, hoda s atraktivnom glumačko-pjevačko-plesačkom aspiranticom Leslie (C. Sharpe), a poslije s Laurie (B. Eda-Young). Uskoro postaje detektiv i u civilu obavlja opasne ulične policijske poslove i tako sazna za korumpiranost niza svojih kolega. Obraća se kolegi detektivu Sidneyu Greenu (J. Randolph) koji ga uputi na nepotkupljivog kapetana McClaina. Kapetan zatraži od njega da se ubaci među kolege, prikupi dokaze i potom ih razotkrije na sudu.

Drama Serpico snimljena prema knjizi Petera Maasa

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Naknadno

U 10. epizodi Kučina i Živojin pripremaju audiciju kako bi pronašli najbolju “narikaču” za svoj biznis – žalovanje po narudžbi. Uz to traže i kompanjona (gazdu Milana), koji bi ušao u posao s prijevoznim sredstvom – komfornim autobusom. S tim u vezi stvari ne idu onako kako je zamišljeno. Na audiciju “Hrvatska traži sućut” prijavilo se nekoliko žena različitih kultura i svjetonazora koje nastoje uvjeriti žiri u sastavu Kučina, Vera i duh Hamletova oca, da su doista najbolje u žalovanju.

Željko Pervan

DOMA TV, 20.20, AKCIJSKA SERIJA, Navy CIS LA

Dok rade na osiguranju zapovjednika Pacifičkog zapovjedništva, tim traži sjevernokorejskog špijuna.

Navy CIS LA

HRT1, 21.05, DRAMSKA SERIJA, Ljeta u Indiji

Ralph pokušava iskoristiti podjele u indijskom društvu u korist Britanije što se pokaže kao riskantan potez kad pozove jednog od nedodirljivih na raskošnu proslavu zaruka u potkraljevoj palači. Cynthia je u šoku kad Eugene otkrije obiteljsko financijsko stanje. Sarah upotrebljava saznanja o Alicinoj tajnoj prošlosti kako bi je ucijenila i dovodi Alice u vrlo nezgodan položaj. Ian dobije neočekivanu poslovnu ponudu. Alice prijeti da će reći Ralphu istinu o Aafrinovoj ulozi u nestanku kongresne kartice. Ralpha uhodi lice iz prošlosti.

Ljeta u Indiji

HRT2, 22.15, DRAMSKA SERIJA, Pad

Druga sezona događa se u Belfastu u Sjevernoj Irskoj, a napisao ju je i režirao dobitnik Emmyja Allan Cubitt (The Boys Are Back, Murphy’s Law, Osumnjičeni 2). Iako se Gibson i Spector na ekranu nisu upoznali, kemija među njima bila je intenzivna i sve veće rivalstvo postalo je okosnica prve sezone i gledatelji su na kraju poželjeli još. U prvoj epizodi Paul Spector prije deset dana rekao je višoj inspektorici Stelli Gibson da ga nikad neće uloviti. Dok Gibson uzalud pokušava žrtvi koja je preživjela Spectorov napad pomoći da se sjeti napadačevog identiteta, Spector se mora nositi s problemima koje je za sobom ostavio u Belfastu. Kad se vratio u grad, otkriva da je netko iz njegove prošlosti pomagao policiji u istrazi, što Spectora natjera da promjeni planove, a posljedice su katastrofalne.

Druga sezona serije Pad

RTL2, 23.10, HUMORISTIČNA SERIJA, Teorija velikog praska

Leonard primi nevjerojatno uzbudljivu poslovnu ponudu s drugog kontinenta u organizaciji velikog Stephena Hawkinga. Sheldon je ljubomoran na prijateljev „uspjeh“ i ne želi ostati sam u stanu, ali zato Penny podržava svog dečka. Lucy se preplaši Rajevih prijatelja i odluči prekinuti s njim.

Teorija velikog praska

NOVA TV, 00.45, AKCIJSKI FILM, Crna lista

Allan Campbell (Cole Hauser) nakon teškog dana odlazi u bar kako bi utopio svoje tuge u alkoholu. Tamo se u pripitome stanju sprijatelji s tajanstvenim čovjekom koji sebe naziva Jonas Arbor (Cuba Gooding Jr.) i otkrije mu popis od petorice ljudi za koje želi da su mrtvi. Međutim, počinju se pojavljivati trupla, a detektiv koji radi na slučaju (Jonathan LaPaglia) stoji Allanu za petama jer svi dokazi upućuju na njega. Allan više ne vjeruje da se radi o slučajnosti ili neslanoj šali i prisiljen je poduzeti ekstremne mjere prije nego što bude prekasno.

Crna listaFoto: David Giesbrecht

Povratak na Net.hr