TV

AKCIJSKI TV PETAK

TV PREPORUKA DANA: Drama o ocu (Paul Walker) koji se bori za život svoje kćeri dok se približava tornado Katrina (Najduži sati)

HRT2, 13.25, KRIMI DRAMA, Oteta usred bijela dana

Anne Sloti (S. Canning) upravo je dobila pisanu obavijest da je primljena na koledž koji je željela, te odmah nakon ručka odlazi to javiti prijateljima. No, kad se ni nakon nekoliko sati ne vrati kući, roditelji obavještavaju policiju. Vrlo brzo, zahvaljujući prije svega Anninoj mudrosti i dosjetljivosti te sposobnosti detektiva Timbrooka (LeVar Burton) da očitava nemušte poruke koje je Ann za sobom ostavljala kroz tri države, policija i FBI uspijevaju otkriti tko je otmičar i ući mu u trag. Otmičar je mentalno labilni prijestupnik Tony Zappa (J. Van Der Beek), koji ne želi otkupninu ni išta od onoga što otmičari obično žele, nego želi zadržati Annu.

Oteta usred bijela dana

RTL TV, 20.00, AKCIJSKI KRIMI FILM, Parker

Parker (Jason Statham) je profesionalni lopov specijaliziran za velike pljačke s još jednom bitnom osobinom: nikada ne krade od siromašnih, niti će ikada povrijediti nekoga tko to nije zaslužio. Jednog dana, njegov mentor Hurley (Nick Nolte) zatraži od njega da obavi posao s ekipom koju ne poznaje, a koju čine Melander (Michael Chiklis), Carlson (Wendell Pierce), Ross (Clifton Collins Jr.) i Hardwicke (Micah Hauptman). Meta je Ohio State Fair, tj. novac skupljen na samom ulazu u sajam. Iako posao pođe glatko, nevina osoba strada u vatri koja je trebala samo odvući pažnju od pljačke, a krivac za to je Hardwicke.

Parker (Jennifer Lopez i Jason Statham)

HRT1, 20.05, DRAMA, Najduži sati

U New Orleansu baš pred udar tornada Nolan Hayes (P. Walker) sa svojom trudnom ženom Abigail (G. Rodriguez) došao je u bolnicu. Ona je rodila pet tjedana prerano i umrla. Djetešce mora u inkubator, ali počela je oluja i svi odlaze iz bolnice. Nolan ne želi napustiti svoje dijete i jedini ostaje u pustoj bolnici dok Katrina sve više jača. Nestalo je struje. Nolan se baca u potragu za generatorom koji bi dao potrebnu struju inkubatoru i njegovu kćer održao na životu…
Kritika je hvalila glumu Paula Walkera u ulozi Nolana, oca koji je u nemogućim uvjetima spreman učiniti sve ne bi li njegovo novorođeno dijete preživjelo.

Najduži sati (Genesis Rodriguez)

HRT2, 20.05, KRIMI SERIJA, Umorstva u Midsomeru

Umjetnost dolazi u slikovito midsomersko selo Angel’s Rise s novim parkom skulptura, ali kad ubojstvo zasjeni svečano otvaranje, viši inspektor Barnaby i narednik Nelson moraju kreativnim razmišljanjem riješiti slučaj u kojem umjetnost oponaša smrt, a sve ima dublje značenje.

Umorstva u Midsomeru

HRT3, 20.05, DOKUMENTARNI FILM, Dosjei Wagner

Inovativna i dinamična fuzija glazbenog dokumentarca, igranog i animiranog filma. Predstavlja život i glazbeno stvaralaštvo jednoga od najpoznatijih i vjerojatno najkontroverznijih njemačkih skladatelja, na način na koji to dosad još nije bilo učinjeno.
Provokativne igrane scene prate kompleksan i skandalozan odnos Richarda Wagnera (Samuel Finzi) i njegove druge supruge Cosime (Pegah Ferydoni). Scene su snimljene u modernom okruženju, uz Wagnerovu glazbu koja raspiruje strasti, aludirajući tako na klasične holivudske melodrame kao izravne nasljednike Wagnerova Gesamtkunstwerka.

Dokumentarac Dosjei Wagner

HRT2, 21.40, KRIMI SERIJA, Sherlock

Sherlock se suočava s možda najjezivijim neprijateljem u svojoj dugoj karijeri – moćnim i naoko nepobjedivim Culvertonom Smithom, čovjekom s uistinu mračnom tajnom.

Sherlock

HRT1, 21.45, DOKUMENTARNA SERIJA, Romance velikih umjetnika: Marilyn Monroe & Arthur Miller

Kad su se 1952. godine upoznali Marilyn Monroe i Arthur Miller, ona je bila nesigurna i iskompleksirana 26-godišnjakinja na pragu svjetskog uspjeha za kojom je bilo teško mladalaštvo, a on pisac i intelektualac velikog kalibra. Ona napokon pronalazi nekoga tko je razumije. Bezuspješno pokušava dobiti s njim dijete, ali razlika između njih je prevelika i rastaju se nakon pet godina braka. Ljubavni neuspjeh Marilyn je popratila komentarom da je Arthur izvrstan pisac, uvijek je uvijek bio vredniji kao umjetnik nego kao muž.

Romance velikih umjetnika: Marilyn Monroe i Arthur Miller

RTL TV, 21.45, AKCIJSKI TRILER, 96 sati

Bivši CIA-in agent Bryan Mills (Liam Neeson) preselio se Kaliforniju kako bi bio blizu svoje 17-godišnje kćeri Kim (Maggie Grace) koja mu je sve na svijetu. Kim živi s majkom Lenore (Famke Janssen) i bogatim očuhom Stuartom (Xander Berkeley), no bilo je presudno da je Bryan, kao otac, pusti na putovanje u Pariz s prijateljicom Amandom (Katie Cassidy). Djevojke u Parizu podijele taksi sa strancem i završe kao žrtve albanske bande koja krijumčari ljude. Nekako Kim ipak uspije javiti ocu što se događa, a on zaprijeti otmičarima da će ih ubiti ako ne puste njegovu kći.

96 sati (Liam Neeson)

NOVA TV, 22.30, PUSTOLOVNI AKCIJSKI FILM, Knjižničar 2: Potraga za blagom kralja Solomona

Drugi nastavak avanturističkog serijala “Knjižničar” vodi nas u legendarne rudnike kralja Solomona. Sudbina čovječanstva ponovo je u rukama tridesetogodišnjeg “štrebera” Flynna Carsena (Noah Wyle), koji mora spriječiti da Solomonovo blago i njegove dragocijene relikvije ne padnu u ruke tajne kriminalne grupe, koja bi pomoću njih zavladala planetom. Ovoga puta društvo mu radi i prelijepa arheologinja Emily (Gabrielle Anwar).

Knjižničar 2: Potraga za blagom kralja Solomona (Noah Wyle)

HRT2, 23.20, KRIMI SERIJA, Nestanak

Kad se Alice vrati u obiteljski dom, Websteri se teško nose s traumom koju je doživjela. Matthew je suočen s nepodnošljivim zahtjevom, a Gemmine sumnje o tome što se dogodilo njezinoj kćeri postaju sve gore. Britanska i njemačka policija dogovore zajedničku nadležnost za slučaj i pokrenu potragu za drugom nestalom djevojkom. Tijekom pretrage napuštenog bunkera iz kojeg je Alice pobjegla Julien otkriva nešto što istragu usmjerava na lokalnog sumnjivca.
Godine 2016. ratni novinar Stefan Andersson pomaže Julienu da dođe do Azwye, preko aktivne ratne zone. Što Julien radi u Iraku? I hoće li se neozlijeđen vratiti kući?
U Eckhausenu se britanska narednica Eve Stone mora nositi sa svojim ocem.

Nestanak

HRT3, 00.00, HOROR, Tama

Američka obitelj doselila se u Španjolsku, u kuću na selu. Tamo je tijekom tajanstvenog rituala prije četrdeset godina nestalo nekoliko djece. U opustjelu kuću došli su majka Maria (L. Olin), koja želi prostor što prije dovesti u red, otac Mark (I. Glen), koji odmah počinje raditi i dvoje djece, tinejdžerica Regina (A. Paquin) i njezin mlađi brat Paul (S. Enquist). Sumorna kuća i njezina jeziva prošlost velika su prijetnja obitelji, jer tamo postoji nešto drevno, skriveno i šutljivo, u tami čeka.

Tama

NOVA TV, 00.25, PUSTOLOVNI FILM, 10.000 prije Krista

Mladi lovac D’Leh (Steven Strait), pripadnik plemena koje živi u zabačenome planinskom području, pronašao je ljubav svoga života, prelijepu Evolet (Camilla Belle), pa kad je otme banda tajnovitih ratnika kamp plemena Yaghal, D’Leh predvodi malu skupinu lovaca do kraja svijeta kako bi je spasio. Morat će se boriti protiv prapovijesnih grabežljivaca, preživjeti surove klimatske uvjete te shvatiti da sudbina njegova plemena leži u carstvu o kojem nisu ni sanjali, gdje se piramide uzdižu do neba i gdje se moraju suočiti s okrutnim bogom. D’Leh napokon shvaća da njegova uloga nije samo da spasi Evolet, nego i cijelu civilizaciju.

10.000 prije Krista (Steven Strait)

Povratak na Net.hr