TV

MALO AKCIJE PA MALO DRAME

TV PREPORUKA DANA: Drama Alejandra Gonzáleza Inárritua s Bradom Pittom i Cate Blanchett nominirana je za 7 Oscara (Babel)

HRT2, 13.25, ROMANTIČNA DRAMA, Čekajući zauvijek

Kad je Will imao deset godina, njegovi su roditelji poginuli. U trenutku kao je to doznao, Emma je bila uz njega. On je s bratom morao otputovati k teti koja se o njima brinula, a na rastanku, Emma mu je šapnula kako će uvijek biti voljen i kako će njegovi roditelji uvijek biti uz njega. Will to nikad nije zaboravio. Otada on neprekidno razgovara sa svojim roditeljima, što ljudima sa strane izgleda kao da govori sam sa sobom i kao da nije baš normalan. Ali Will je posve normalan, samo je posebno nježna, romantična duša. Vjerovao je Emmi tada, a vjeruje joj i sada, kad je odrastao. Čim je mogao samostalno živjeti, putovao je diljem zemlje, kamo god Emma odlazila, ne javljajući joj se, ništa ne tražeći, želeći joj samo biti još bliže. Kad se Emma zbog očeve bolesti vrati roditeljima, u grad stiže i Will, a njegov brat i njegov najbolji prijatelj natjeraju ga da napokon Emmi kaže što mu znači.

Čekajući zauvijek

HRT2, 20.00, DRAMA, Babel

Nekoliko paralelnih priča odvija se u Maroku, Japanu, Meksiku i Sjedinjenim Državama. Počinje u zabačenom dijelu Maroka gdje pastir Abdullah kupuje pušku od sumještanina Hassana da zaštiti stado koza od šakala. Pušku daje sinovima tinejdžerima koji odlaze čuvati koze. S puškom u ruci prave se važni i provjeravaju njezin domet dok u jednom trenutku ne naciljaju autobus u kojem se voze turisti i teško rane Amerikanku Susan (C. Blanchett) koja putuje sa svojim mužem Richardom (B. Pitt). Njihov brak je u krizi pa putovanjem po nepoznatoj zemlji pokušavaju raščistiti što ih muči. Kad dječaci shvate što su učinili, pobjegnu… Radnja nas odvodi u Japan gdje upoznajemo buntovnu gluhonijemu tinejdžericu Chieko Wataya (R. Kikuchi) traumatiziranu majčinim samoubojstvom. Zbog toga ne podnosi svog oca (K. Yakusho), seksualno je frustrirana i počinje se ponašati izazovno. Na vrata joj dolaze dvojica policajaca i raspituju se za pušku njezinoga oca… U Kaliforniji dadilja Meksikanka, Amelia (A. Barraza), čuva Susanino i Richardovo dvoje djece. Treba poći na vjenčanje u Meksiko, ali ne može naći zamjenu pa povede i djecu preko granice bez roditeljskog dopuštenja.

Nagrađivana drama Babel

HRT3, 20.00, DRAMA, Položaj djeteta

On je tridesetogodišnjak koji želi otići od svoje majke dok ga ona želi zadržati pokraj sebe. Priliku za ponovnu kontrolu nad odraslim sinom vidi u trenutku kad je optužen za ubojstvo. Ova utjecajna žena koristi sva sredstva samo da joj sin ne ode u zatvor… Rumunjska glumica Luminita Gheorghiu u ulozi majke koja se bori da “spasi” svog sina odigrala je sjajnu ulogu. Za “Položaj djeteta” na filmskom festivalu u Berlinu redatelj Calin Peter Netzer osvojio je Zlatnog medvjeda i nagradu FIPRESCI.

Položaj djeteta Calina Petera Netzera

HRT1, 20.05, SHOW, Naknadno

U 6. epizodi Miro Kučina, razočaran postupkom susjede Vere, koja je u prošloj epizodi navodno otišla na ručak s gazda Milanom, odlučuje prijaviti ju policiji. Smatra da bi mogla biti optužena na temelju indicija… Naime, Kučini se čini da je Vera davala “indicije” da će se zabavljati s njim, a onda je otišla s drugim. Žali se policijskom inspektoru (Dražen Zečić) da ga dotična “maltretira” jer bježi od njega i pravi se nedostižna. Da sve bude gore, angažira i lažnog svjedoka i sve se jako, jako zakomplicira.

Naknadno (Sanja Vejnović, Željko Pervan i Mladen Horvat)

HRT1, 20.40, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Znajući da je meta, Carrie se povlači u ilegalu i šalje kćer u SAD kako bi je zaštitila. Saul posjeti Düringa u nadi da će saznati više o incidentu u Libanonu i Carrienom sastanku s Hezbollahom. Düring brani misiju svoje zaklade i tvrdi da ne zna gdje je Carrie. Carrie povjeri Jonasu da je prestala piti lijekove jer treba pojačanu usredotočenost i intenzitet koji joj daje bipolarno stanje pa zajedno sastave popis ljudi iz prošlosti koji bi joj se možda htjeli osvetiti. Za to vrijeme Allison nastavlja pratiti Lauru ne bi li otkrila njezin izvor. Saul i Dar Adal dobiju zeleno svjetlo za svoj tajni projekt, a Quinn se približi meti.

Domovina (Rupert Friend)

FOX CRIME, 22,00, KRIMI SERIJA, Nijanse plave

Situacija se polako zahuktava u četvrtoj epizodi, gdje se Matt (Ray Liotta) otvoreno sukobljava sa Harlee (Jennifer Lopez) oko problema vezano na primanje mita. Prilikom njihove svađe, Matt slučajno otkriva Harlee kako ima tajnog partnera koji mu pomaže oko podmićivanja, ali ne otkriva njegov pravi identitet. Harlee se tako još jednom izravno nađe između dvije vatre – Mattovog bijesa i FBI-ove prijetnje zatvorom. Za to vrijeme policajka Tess (Drea de Matteo) prolazi bračnu krizu koja ostavlja traga na njenom poslu. Iako ima djecu i voli svog muža, Tess ga želi izbaciti iz kuće zbog prijevare sa drugom ženom. Svoj bijes iskaljuje na osumnjičenima zbog čega je prozivaju u postaji. Iako je nakon burne noći Matt završio u bolnici, Harlee ga unatoč nesuglasicama posjećuje; ali novu uslugu koju traži od nje, uvući će Harlee u još veće probleme.

Jennifer Lopez kao detektivka Harlee

KANAL FOX, 22.00, DRAMSKA SF SERIJA, Wayward Pines

Bliži se finale 2. sezone serije, a velika obiteljska tajna koju ćemo saznati ostavit će nas u potpunom šoku! Čini se kako gradić Wayward Pines gubi bitku sa krvoločnim mutantima, a tiranija Prve generacije je sve, samo ne opravdana, kao i mjere koje se poduzimaju.

Wayward Pines

NOVA TV, 22.30, HUMORISTIČNA SERIJA, Lud, zbunjen, normalan

Nakon kraha sa Senadom i Marijom, Faruk je u dubokoj depresiji. Čak gubi interes za bilijar i alkohol. Počinje i halucinirati te mu se od Lade priviđaju Senada i Marija. Terapija doktora Đurička mu je malo pomogla, ali svi vjeruju da su tablete prijelazno rješenje i da se Faruk treba zaljubizi. Svi se bacaju u akciju upoznavanja Faruka s nekom ženom, ali nažalost njihov trud je za Faruka kontraproduktivan Faruk je izgubio interes za sve, pa tako i za posao te Fufe preuzima rediteljsku poziciju u Akordu. Taj njegov pokušaj režiranja vodi ka totalnoj katastrofi.

Lud, zbunjen, normalan (Faruk)

HRT2, 22.30, FANATASTIČNA SERIJA, Igra prijestolja

Stannis (Stephen Dillane) i Davos (Liam Cunningham) smišljaju novu strategiju za koju im treba bankarsko zlato. Dany prima molitelje koji svi imaju pritužbe. Počinje Tyrionovo (Peter Dinklage) suđenje. Jaime moli oca da mu poštedi život.

Igra prijestolja (Tyrion)

NOVA TV, 00.30, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Sve moje bivše

Vječni neženja, Connor Mead (Matthew McConaughey) obožava slobodu, zabavu i žene, a njegova prijateljica iz djetinjstva Jenny Perotti (Jennifer Garner) jedina je imuna na njegov šarm. Uoči bratova vjenčanja, Connorova kuća je puna čestitara, među kojima je i njegova prijateljica iz djetinjstva Jenny, jedina žena koja ga je oduvijek ignorirala. Iste noći, Connora iz rutine prekine i počinje progoni duh njegova legendarnog ujaka Waynea (Michael Douglas) i duhovi njegovih bivših cura te ga oni vode na urnebesno putovanje kroz propale veze čime mu dokazuju kako se ne može samo tako pobjeći od prošlosti.

Sve moje bivše (Jennifer Garner i Matthew McConaughey)

Povratak na Net.hr