TV

NAPETA TV VEČER

TV PREPORUKA DANA: Domaći vestern snimljen prema istoimenoj kazališnoj predstavi (Kauboji)

HRT2, 13.30, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Zapaljena srca

Jenny McLean (A. Sweeney) radi na centrali za hitne pozive. Po glasovima već raspoznaje ljude koji često dežuraju i izlaze na intervencije. Među njima je vatrogasac Jeff Sinclair (G. Vaughan). Otkako je muž napustio nju i njezino dvoje djece, Lukea (B. Stockham) i Elsie (C. Labadie), uspijeva nekako preživljavati, no kad joj šef najavi da će raditi pola radnog vremena zbog kresanja budžeta, mora potražiti dodatni izvor prihoda. Jedino što smisli jest da iznajmi jednu sobu nekom podstanaru. Djeca su razborita, premda su mala, pa iako im se ta ideja ne sviđa, shvaćaju da tako mora biti.
Za to vrijeme Jeff Sinclair doživi nezgodu na zadatku i završi u bolnici s višestrukim kompliciranim prijelomom noge, zbog čega mu liječnik strogo zabranjuje da idućih nekoliko mjeseci koristi stepenice. A kako je Jeffov stan na trećem katu u zgradi bez lifta, mora privremeno unajmiti stan u prizemlju.

Zapaljena srca

HRT1, 13.55, TALK SHOW, Kod doktora

Doktori testiraju novi preparat za uklanjanje pigmentacija. Dolazi nam najnovija stvarna kućanica s Beverly Hillsa i reći će nam kako ukrotiti svoj seksi alter ego. Naučite kako pravilno osjenčati lice u samo 3 sekunde!

Kod doktora

HRT1, 20.00, DOKUMENTARNI FILM, Mia: Putovanje plesačice

Američko-hrvatski dokumentarni biografski film o slavnoj primabalerini Miji Čorak Slavenskoj. Rođena u Slavonskom Brodu 1916. godine, plesačku karijeru započela je 1924. u HNK Zagreb u ulozi Srca na praizvedbi Licitarskog srca. Usavršavala se u Beču i Parizu, te je postala prva hrvatska plesačica koja je nosila naziv primabalerine potpisavši ugovor s HNK Zagreb u sezoni 1934./35. Prije Drugog svjetskog rata odlazi zauvijek iz Hrvatske i 1938. postaje članicom tada izuzetno popularne baletne trupe Ballet Russe de Monte Carlo s kojom odlazi u SAD. Ondje je ostvarila veliku karijeru. Osnovala je dvije značajne baletne trupe, bila je solistica u Metropolitanu, postavila je balet Tramvaj zvan čežnja (prema drami Tennesseeja Williamsa) a šezdesetih godina posvetila se pedagoškom radu. Umrla je 2002. godine u Los Angelesu.

Dokumentarac Mia: Putovanje plesačice

HRT2, 20.00, DRAMSKA SERIJA, Supruge astronauta

Godina je 1969., a povijesno slijetanje Apolla 11 na Mjesec povod je za globalno slavlje i vrhunac za obitelji astronauta. Njihove supruge intervjuiraju za televizijski dokumentarni film o programu svemirskih letova, Gorda ne uzimaju za sljedeću misiju, a Trudy se suočava s krupnim odlukama o privatnoj i profesionalnoj budućnosti. Betty pođe za rukom da, zagovarajući promjene, uspomeni na Gusa oda dostojnu počast. U travnju 1970. cijela nacija prati neizvjesno putovanje Apolla 13.

Supruge astronauta

HRT2, 20.45, VESTERN, Kauboji

Saša, relativno uspješan kazališni redatelj vraća se u rodni gradić. Iza sebe ostavlja naizgled uspješnu karijeru, a sa sobom nosi razočaranje, tek zaliječenu bolest i par kofera. Došao je na poziv mjesnog načelnika da ponovno pokrene zamrlo lokalno kazalište, no na audiciju mu se prijavi svega pet kandidata. Iako kandidati nemaju preširoku kulturnu naobrazbu pa ni afinitete, dolaze do jedine ishodišne točke zajedničke svima – vesterna. Ni žanr, ni sva Sašina iskustva, ni njihova volja, ništa toj predstavi ne garantira uspjeh. Upravo suprotno.

Kauboji u režiji Tomislava Mršića

DOMA TV, 21.25, KRIMI SERIJA, Mentalist

Je li Crveni John napokon uspio isprovocirati Janea? Na osmu godišnjicu smrti svoje supruge i kćeri Jane dobiva poruku od Crvenog Johna, zbog čega se ne uspijeva usredotočiti na slučaj na kojem radi te time ugrožava i istragu i svoju karijeru u CBI-u.

Mentalist

RTL2, 22.15, HUMORISTIČNA SERIJA, Teorija velikog praska

Nemoguće je nabaviti karte za komediju. Sheldon odluči postaviti na pozornicu vlastiti strip, a dame dobivaju uloge “odraslih”.

Teorija velikog praska

HRT2, 22.30, DRAMSKA SERIJA, Preljub

Cole i Luisa odluče se za ozbiljan korak naprijed u vezi i nađu iznenađujućeg partnera za svoj novi poslovni plan. Izdani Scotty, ionako na rubu snaga, zbog toga potone do dna. Noah o Alison otkrije štošta što ga potakne da ponovno razmisli o svemu što je mislio da zna o njoj, a dalekosežna odluka na koju se Alison odvaži mogla bi presuditi njihovoj vezi.

Preljub

HRT3, 22.50, TRILER, Muškarci koji mrze žene

Mikael Blomkvist (M. Nyqvist) novinar je i suvlasnik političkog magazina ‘Millennium’ u kojem nerijetko raskrinkava razne afere. Blomkvista, upravo osuđenog zbog klevete jednog utjecajnog bogataša, potajno prati mlada i neobična hakerica Lisbeth Salander (N. Rapace), koju je angažirala tvrtka Milton osiguranje. Blomkvistovu provjeru zapravo je zatražio bogati industrijalac Henrik Vanger (S-B. Taube), preko odvjetnika Dircha Frodea (I. Hirdwall). Zadovoljan podacima o novinaru, Vanger mu ponudi posao istrage jednoga davnog slučaja, nestanka njegove nećakinje Harriet, kojoj se u tajanstvenim okolnostima izgubio trag na otoku na kojem Vangerovi žive, davne 1966. godine.

Muškarci koji mrze žene

NOVA TV, 23.35, KOMEDIJA, Smrt na sprovodu

Film prikazuje urnebesan dan u životu američke obitelji koja se okupila na pogrebu voljenog oca i supruga. Kako se ožalošćeni okupljaju, tako dolazi do šokantnih otkrića, groznih vrijeđanja, opakih prijetnji, ucjena te pogrešno adresiranog leša. Sve to stvara ubojito strašan nered.

Smrt na sprovoduFoto: Phil Bray

Povratak na Net.hr