TV

PO JOŠ JEDNU POBJEDU

TV PREPORUKA DANA: Čačić će u Belfastu nakon 1164 dana pokušati pobijediti Sjevernu Irsku

HRT2, 13.30, KRIMI FILM, U osinjem gnijezdu

Monica Bolland (J. Staite) viđa svog muža Josha jedva dvaput mjesečno, jer je on kao FBI-ev agent na zadatku hvatanja bande Colina Murphyja( M. Cummins). No, u tijeku neke akcije ubijen je, a nju ispituje agent iz Unutarnje kontrole i sumnjiči da je otvorila tajni račun, te da su i ona i Josh u stvari radili za Murphyja. S druge strane, agent Isaac Nolan ( J. Cassini), koji je njoj i Joshu bio i vjenčani kum, pa u njega ima povjerenja, kaže joj kako je najbolje da na neko vrijeme nestane, promijeni grad, ime i izgled, kako bi izbjegla zatvor, dok se ne otkrije istina. Monica odlazi ravno u osinje gnijezdo, u bar koji pripada Colinu Murphyju, gdje se javlja na oglas za posao pipničarke. Za vrijeme studija neko je vrijeme radila u baru, pa u tom poslu ima iskustva. Vrlo brzo pruži joj se prilika i da za Murphyja vodi knjigovodstvo, što joj daje mogućnost da otkrije istinu o Joshovu ubojstvu.

U osinjem gnijezdu

DOMA TV, 18.55, KRIMI SERIJA, Glades

Vidovnjak je ubijen u sablasnom gradiću Cassadagi koji su prije stotinu godina osnovali mediji i vidovnjaci. Bivši medij pomaže Longworthu u istrazi te ga malo preplaši kad ga upozori da će netko blizak njemu umrijeti. U međuvremenu Calliena prijateljica Heather pita Longwortha da joj bude pratnja na zabavi Calliena medicinskog fakulteta.

Glades

HRT2, 20.00, RATNA DRAMA, Lovac na jelene

Michael (R. De Niro), Steven (J. Savage) i Nick (C. Walken) mladi su tvornički radnici zaposleni u čeličani u Pennsylvaniji. Bliski su prijatelji, druže se i izvan posla, u lokalnom baru, a vikende provode u lovu na jelene. Michael i Nick zaljubljeni su u istu djevojku, Lindu (M. Streep). Njihov miran život prekida mobilizacija. Sva trojica dobivaju poziv za odlazak u Vijetnam. Prije nego što će otići, Steven se ženi Angelom, a njihova svadba ujedno je i oproštajna zabava za mobilizirane muškarce. Poslije nekog vremena trojica prijatelja padaju u ruke vietkongovcima. Odvode ih u zarobljenički logor i tjeraju na igru ruskog ruleta… Nakon bijega iz logora vraćaju se kući, ali su njihovi životi zauvijek i nepovratno promijenjeni. Ništa više nije isto… Film redatelja Michaela Cimina “Lovac na jelene” jedan je od rijetkih koji su se već sedamdesetih godina prihvatili tada opasne teme vijetnamskog rata. Kao i u svim svojim filmovima, Cimino se bavi preispitivanjem američke tradicije, povijesti i mitova, a od same priče više ga zanimaju odnosi među likovima i njihovo suočavanje s nametnutim situacijama. Film je osvojio pet Oscara: za najbolji film, režiju, montažu, glazbu i epizodnu mušku ulogu (C. Walken).

Lovac na jelene s Robertom De Nirom

HRT3, 20.00, BIOGRAFSKA DRAMA, Baaria

Tri generacije talijanske obitelji kroz čiji se život ocrtava rast i promjene malog siromašnog sicilijanskog mjesta Bagheria (na lokalnom narječju Baaria) počevši od ranih 30-ih godina prošlog stoljeća do suvremenog grada. Autobiografska priča opisuje stanovnike, njihove običaje i vjerovanja pri čemu je u fokusu obitelj Torrenuova, siromašni stočari koji jedva prehranjuju svoju djecu. Kada odraste, Peppino Torrenuova se ženi s lijepom susjedom Manninom te željan promjene postaje pobornik novih strujanja koja se tiču ravnopravnosti, socijalne pravde, agrarne reforme te borbe protiv lokalne mafije. Iako slabo obrazovan, Peppino prerasta u cijenjenog aktivista pa potom u političara.

Baaria oskarovca Guiseppea Tornatorea

HRT1, 20.05, TALK SHOW, Naknadno

U 8. epizodi umire gđa Mileusnić, a susjeda Vera dolazi do saznanja da je to zapravo njezina baka pri čemu nastaje vrlo neugodna situacija. Vera misli da je Kučina nešto izmanipulirao s ugovorom o nadohrani njezine bake, pa mu prijeti tužbom. Što se dalje događa, vidjet ćemo “naknadno”.

Naknadno (Sanja Vejnović, Željko Pervan i Mladen Horvat)

HRT1, 20.35, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Carrie i Saul moraju odvagnuti koristi i štetu od buđenja Quinna iz inducirane kome kako bi doznali što zna o skorom terorističkom napadu. Carrie saznaje da je Quinnova rana stručno obrađena i počinje se raspitivati kod svojih veza o ilegalnom doktoru na području gdje je Quinn nestao. Uspije pronaći dr. Husseina koji odvede Carrie u Kasimov stan koji je sjedište terorističke ćelije gdje pronalaze detalje o meti koje su proučili. Allison dobije posljednji zadatak od ruske tajne službe. Isprva odbije, ali daju joj do znanja da nema izbora. Kad je CIA saznala da je ubijeni vođa terorističke ćelije Zahir pohađao Tehničko sveučilište u Berlinu, Allison uvjeri Dar Adala da može pomoći jer ima veze na sveučilištu. Allison i njezin pratitelj iz CIA-e posjete dr. Aziza, Zahirovog mentora za diplomsku radnju i ispitaju ga i na kraju otkriju metu terorističkog napada. Allison inscenira pucnjavu i pozove Astrid u pomoć. Ranjena Allison javi Astrid lokaciju i njemačka tajna služba započne organizirati evakuaciju. Ali Carrie javi Saulu što je otkrila u stanu i njihove se informacije razlikuju pa se Saul može samo nadati da ih Allison nije odvela na pogrešan put.

Domovina

ARENA SPORT1, 20.45, NOGOMET, PRIJATELJSKA UTAKMICA: Sjeverna Irska – Hrvatska

Izbornik Čačić za ovaj sraz nema na raspolaganju Modrića, Kovačića, Rakitića, Ćorluku, Perišića i vratara Subašića. Još prije su zbog ozljeda otpali Kalinić i Pjaca, dok je Lovren dobio poštedu od izbornika zbog privatnih problema. U ovoj utakmici protiv reprezentacije koja na svom terenu nije poražena 1164 dana, Čačić će testirati neke igrače koji do sad nisu imali prilike zaigrati za Vatrene, kao i neke koji nemaju minutažu. Sve u svrhu dobijanja bolje slike šireg kadra igrača koji su u i oko reprezentacije, uoči nastavka kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. i sraza protiv Ukrajine u ožujku sljedeće godine.

Sjeverna Irska – Hrvatska

 

HRT2, 23.05, FANTASTIČNA SERIJA, Igra prijestolja

Jon Snijeg (Kit Harington) i ostatak Noćne straže pred najvećim su izazovom dosad; moraju obraniti Crni dvorac pred najezdom moćne Manceove vojske divljaka. Istodobno, druga skupina divljaka napada Zid s juga. Sam je zabrinut za Gillynu sudbinu nakon pokolja u Krtičnjak-Gradu.

Igra prijestolja

RTL2, 23.10, HUMORISTIČNA SERIJA, Teorija velikog praska

Penny mora prespavati kod Leonarda i Sheldona jer je Wolowitz zaveo njezinu prijateljicu i s njom otišao u apartman. U međuvremenu, dok je Wolowitz zauzet, momci otkriju da bez četvrtog člana grupe druženje nije ono što je bilo. Očajni pitaju Penny da im se pridruži kako bi mogli imati igrača za drugi par u igranju igrice.

 

Teorija velikog praska

NOVA TV, 00.10, AKCIJSKA SERIJA, Velika krađa

Skupina zaštitara koji obavljaju transport blindiranih vozila odluči izvesti napad na same sebe prilikom transporta velike količine novca. No, stvari krenu nizbrdo kada jedan od njih ubije beskućnika dok skrivaju novac.

ARMORED
Velika krađaFoto: Lacey Terrell

Povratak na Net.hr